Įkraunama...
Įkraunama...

Valgiaraštis- VII

QUOTE(LadyStar @ 2007 11 11, 22:29)
Na, čia tai jau tikrai per mažai duodi  g.gif  Vynuogės - 70 kcal, sūris kokie 170, datulės - 170, o blyneliai tai neįsivaizduoju, bet irgi kokie 300 kcal manau  g.gif Juk miltai ten  g.gif O dar vynas  g.gif
Arba aš gal per daug duodu  unsure.gif

viskas paskaičiuota mirksiukas.gif vynuogių pas mane buvo 70 gr, taigi, 50 kcal, sūris liesas, su numažintais riebalais (100 gr- 200 kcal), taigi aš suvalgiau už 100 kcal, datulės - 130, o blyneliams daviau 200, nedidukai jie tokie buvo, ir miltų ten mažiau nei špinatų mirksiukas.gif
ne pirma diena kalorijas skaičiuoju mirksiukas.gif , bet ačiū už pastabas...
Papildyta:
QUOTE(chocolove @ 2007 11 11, 22:33)
blynai 200... Tai gal kokiu 100 ir apsiriko... irnesakyk.gif

merginos, juk blynai blynams nelygu, priklausomai kaip juos kepi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 11 11, 22:36)
ne pirma diena kalorijas skaičiuoju mirksiukas.gif , bet ačiū už pastabas...

Aš irgi ne pirmą, bet esu linkusi padidint jų kiekį biggrin.gif
P.s. labai įdomu koks rūšies sūris. Nes esu didelė sūrių gerbėja, ir su baltais pelėsiais mažiausio kaloringumo mano rastas turėjo 230-240 rodos, bet su 200 nesu niekur radusi schmoll.gif Įmesčiau tokį į savo valgiaraštį tikrai thumbup.gif
ir dar p.s. visur, kiek skaičiau, džiovintos dalutės turi apie 300 kcal, tai už 50 gr 130 kaip ir mažokai smile.gif Irgi vienas mėgstamiausių mano produktų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LadyStar: 11 lapkričio 2007 - 22:43
QUOTE(LadyStar @ 2007 11 11, 22:39)
Aš irgi ne pirmą, bet esu linkusi padidint jų kiekį  biggrin.gif 
P.s. labai įdomu koks rūšies sūris. Nes esu didelė sūrių gerbėja, ir su baltais pelėsiais mažiausio kaloringumo mano rastas turėjo 230-240 rodos, bet su 200 nesu niekur radusi  schmoll.gif Įmesčiau tokį į savo valgiaraštį tikrai  thumbup.gif
ir dar p.s. visur, kiek skaičiau, džiovintos dalutės turi apie 300 kcal, tai už 50 gr 130 kaip ir mažokai  smile.gif  Irgi vienas mėgstamiausių mano produktų  biggrin.gif

apie sūrį: Castello light, 11 proc. riebumo. Nežinau, ar LT yra... ax.gif bet čia kur aš, tai ir jautienos faršo galima rast už 120 kcal... biggrin.gif bet sūris, žinok, nors ir gerai kalorijų atžvilgiu, nebuvo kažkos super, nuliesintas per daug, taigi aš jau geriau rinkčiausi riebesnį ir kaloringesnį ir valgyčiau mažiau... ax.gif čia buvo pirmas kartas, kai būtent šį pirkau...
o apie datules šiaip mažai žinojau, ir kadangi tai mano viena silpnybių irgi, tai kaip tik šiandien net kelias vietas patikrinau, tai KMI duoda 270, mano vienas websaitas, kuriuo tikrai pasitikiu ir pagal jį dažniausiai skaičiuoju (Suomijos sveikatos ministerijos oficialus websaitas), duoda 260, taigi, nemanau, kad numažinau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 11 11, 22:58)
apie sūrį: Castello light, 11 proc. riebumo. Nežinau, ar LT yra... ax.gif  bet čia kur aš, tai ir jautienos faršo galima rast už 120 kcal... biggrin.gif  bet sūris, žinok, nors ir gerai kalorijų atžvilgiu, nebuvo kažkos super, nuliesintas per daug, taigi aš jau geriau rinkčiausi riebesnį ir kaloringesnį ir valgyčiau mažiau...  ax.gif čia buvo pirmas kartas, kai būtent šį pirkau...
o apie datules šiaip mažai žinojau, ir kadangi tai mano viena silpnybių irgi, tai kaip tik šiandien net kelias vietas patikrinau, tai KMI duoda 270, mano vienas websaitas, kuriuo tikrai pasitikiu ir pagal jį dažniausiai skaičiuoju (Suomijos sveikatos ministerijos oficialus websaitas), duoda 260, taigi, nemanau, kad numažinau... g.gif

dieta.lt duoda 290. Na, jei iš tiesų mažiau, tuomet smagu thumbup.gif Nes nuolat nusipirkus graužia sąžinė, pagalvojus apie cukraus kiekį ir kalorijas rolleyes.gif doh.gif biggrin.gif
Sūrio pas mus tokio neteko matyt. O gaila biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 11 11, 22:17)
kas čia pas atve per vištienos filė, kad tiek daug kalorijų duodi? g.gif  aš visam 100 gr duodu 110-120 kcal.
o dėl vyno irgi pritariu, numažinai...

aciuks.gif už pastabas smile.gif Kas dėl filė, dar skaičiavau a.š. aliejaus ir tai, kad ji buvo apkepta kiaušinio plakinyje, gavosi netgi truputį virš 100, bet kažkiek kcal "numečiau", nes prieš valgydama kruopščiai ją nusausinau servetėle.
O dėl vyno jūs teisios 4u.gif Va čia radau, kad raudonas pusiau saldus turi 96, o kadangi buvo ne trys, o visos keturios stiklinaitės blush2.gif, tai rašysiu 390 kcal, ar teisingai? Taigi viso kcal: 1627.5 doh.gif (kitą kartą su vynu atsargiau reikės biggrin.gif)
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 11 11, 22:58)
mano vienas websaitas, kuriuo tikrai pasitikiu ir pagal jį dažniausiai skaičiuoju (Suomijos sveikatos ministerijos oficialus websaitas

Įdomu, ar šis websaitas tik suomių kalba? Jei ir angliška versija yra, labai prašyčiau nuorodėlės 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fleurette: 12 lapkričio 2007 - 08:00
QUOTE(Fleurette @ 2007 11 12, 07:58)
Įdomu, ar šis websaitas tik suomių kalba? Jei ir angliška versija yra, labai prašyčiau nuorodėlės 4u.gif  ax.gif

Yra ir angliška, ir švediška versija 4u.gif

Va čia bus angliška:

Fineli
Atsakyti
Pirmadienis su zig-zag metodu:

pusryčiai: 200g kons. daržovių, cukinijos ir pupelių mišrainės, juodos duonos riekelė su saulėgrąžomis (400+145)
priešpiečiai: mažas "kotletukas" su v.š. bulvių košės ir tiek pat kopūstų salotų, mažas dubenėlis burokėlių salotų (100+50+50)
pietūs: grikių košė (vanduo, pienas, grikiai, sėlenos), obuoliukai (80+285+15+130)
vakarienė: vanilinis ledas, kopūstas, obuoliukai (80+70+135)

1,5 l vandens, BF, daug vaikščiojimo, kūno kultūros pamoka

Viso: 1540kcal (norma viršyta 23 kcal hihihi.gif)
Atsakyti
Pusryčiai (9:30): kiaulienos nugarinės kepsniukas (100 g), 1 orkaitėj kepta bulvė, 2 v.š. burokėlių/ morkų mišrainės su trupučiu grietinės, vaisinė arbata;
Priešpiečiai: glaistytas sūrelis (šito dalyko reiks atsisakyt, nes varškės ten minimumas, o ir net nebeskanūs jie man, tiesiog nostalgija kažkokia tiems sūreliams blush2.gif g.gif ), 1 mandarinas, 30 g juodo šokolado su lazdynų riešutais;
Pietūs (16 val.): 100 g k.r. skumbrės, 2 v.š. burokėlių/ morkų mišrainės su trupučiu grietinės, 1 šviežias pomidoras, 1 riekelė juodos ajerų duonos, žalia arbata;
Pavakariai (18 val.): 2 mandarinai;
Vakarienė ( g.gif ): 100 g varškės su 1 v.š. aviečių uogienės, žalia arbata.
Atsakyti
QUOTE(chocolove @ 2007 11 12, 19:13)
Pirmadienis su zig-zag metodu:

pusryčiai: 200g kons. daržovių, cukinijos ir pupelių mišrainės, juodos duonos riekelė su saulėgrąžomis (400+145)
priešpiečiai: mažas "kotletukas" su v.š. bulvių košės ir tiek pat kopūstų salotų, mažas dubenėlis burokėlių salotų (100+50+50)
pietūs: grikių košė (vanduo, pienas, grikiai, sėlenos), obuoliukai (80+285+15+130)
vakarienė: vanilinis ledas, kopūstas, obuoliukai (80+70+135)

1,5 l vandens, BF, daug vaikščiojimo, kūno kultūros pamoka

Viso: 1540kcal (norma viršyta 23 kcal hihihi.gif)

Chocolove, o tu smarkiai meti svorį? Ar kodėl tokia nedidukė ta norma?
Beje, kas tas zig-zag metodas?

Beje, man klausimas iškilo. Na.. Aš visai nauja šitam dalyke, dabar dar ir pritingiu, bet.. Kodėl taip moterys kartais jaudinasi dėl kokių 20 kcal/100g skirtumo (čia kilo mintis beskaitant apie sūrį, kur kaloringumas 40 kalorijų tesiskiria, ar datules, kur tik dvidešimčia..). Nejau priaugs tas svoris, jei dvidešimt kalorijų daugiau suvartosi? Tai nusivalai namie dulkes - ir pranyko jos tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pragiedruliai: 12 lapkričio 2007 - 18:48
QUOTE(pragiedruliai @ 2007 11 12, 18:47)
Kodėl taip moterys kartais jaudinasi dėl kokių 20 kcal/100g skirtumo ...  Nejau priaugs tas svoris, jei dvidešimt kalorijų daugiau suvartosi?

Kalorija prie kalorijos- ir kilogramas lašiakų ant šonų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 11 12, 19:25)
Kalorija prie kalorijos- ir kilogramas lašiakų ant šonų  cool.gif

drinks_cheers.gif Sutinku visu 100 proc biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2007 11 12, 18:47)
Chocolove, o tu smarkiai meti svorį? Ar kodėl tokia nedidukė ta norma?
Beje, kas tas zig-zag metodas?

Na norma dieninė (jei meti svorį) man - 1517 kcal (būtent tiek, kiek šiandien - pirmadienį) Pagal šį metodą rytoj valgysiu tik 1136kcal doh.gif Bet užtat trečiadienį virs 1800 wub.gif lotuliukas.gif O norma 1500 nėra labai nedidukė g.gif Daug kas su 1400 meta g.gif Tiesiog taip pasiskaičiavau, pagal mano fizinį aktyvumą, amžių, ūgį, svorį... Kiekvienam, aišku, būtų skirtingai... ax.gif
Atsakyti