QUOTE(Bitulka @ 2007 11 28, 16:39)
Pusryčiai skatina medžiagų apykaitą. Naktį, kai žmogus miega, nukrinta jo kūno temperatūra, sulėtėja medžiagų apykaita ir organizmo veikla. Todėl atsikėlus ryte būtina pažadinti organizmą ir sustiprinti jį maisto medžiagomis ir vitaminais. Papusryčiavę priverčiame organizmą visą dieną greičiau deginti kalorijas.
Pusryčiai mažina persivalgymo tikimybę. Visiškai natūralu, kad alkana ir nepusryčiavusi pietums suvalgysi daugiau maisto nei sočiai ryte užkandusi. Norint sverti optimaliai (ar lieknėti), reikia valgyti dažnai po truputį. Reguliarus valgymas padeda išlaikyti pastovų gliukozės kiekį kraujyje, išvengti didelių alkio priepuolių.
Pusryčiai gerina smegenų veiklą ir darbingumą.
Tausojama virškinimo sistema. Labai kenki sau dėl to, kad daug valgai tik vieną kartą per dieną (bent jau tavo valgiaraštis tai rodo)- virškinimo sistemai tenka labai didelis krūvis. Valgyti reikia reguliariai 3 pagrindiniai valgymai (pusryčiai, pietūs, vakarienė) ir tarpuose 1-3 užkandžiai. Pusryčiai turi sudaryti 25 proc., priešpiečiai- 10 proc, pietūs 3540 proc., pavakariai 10 proc., vakarienė 2025 proc. paros maisto energinės vertės.