Ir dar. Ka kituose darzeliuose yra logopedo etatas, o delfinuke ne?
[quote=oi oi,2007 11 16, 15:22]
Nu matyt kad ne vienoj
[/quote]
Gal jus kokiam tevu komitetui priklausote, tai galetume sutelkti jegas!
[/quote]
Deja nepriklausau, tik susirinkime dalyvavau ir šiaip domiuosi kas prie ko
Nu matyt kad ne vienoj

[/quote]
Gal jus kokiam tevu komitetui priklausote, tai galetume sutelkti jegas!

[/quote]
Deja nepriklausau, tik susirinkime dalyvavau ir šiaip domiuosi kas prie ko

Darzelyje labai reikia logopedo. grupeje iš 16 patikrintu vaiku tik dviems nereikia. o tie vaikuciai jau ne lopselinio amziaus...
nesuprantu kaip gali būti, kad švietimas neskiria logopedo etato? kiek paklausinėju pažystamų, beveik visuose darželiuose yra. o poliklinikoje pasiteiravus iš kokio mes darželio, logopedė atsakė, kad dėl vedėjos niekas nenori eiti ten dirbti.
QUOTE(Gritta @ 2007 11 20, 09:22)
...o poliklinikoje pasiteiravus iš kokio mes darželio, logopedė atsakė, kad dėl vedėjos niekas nenori eiti ten dirbti.
auksule, kaip supratau, norejo

Papildyta:
QUOTE(auksule @ 2007 11 16, 10:43)
Svikos mamytės, kurių vaikučiai lanko šį darželį. Aš esu logopedė ir kažkada domėjausi dėl darbo šiame darželyje, tačiau direktorė sakė jog nėra skirtas etatas ir siūlė varijantą dirbti privačiai..Neseniai vėl domėjausi tai sakė paklausinės tėvų, bet jokių žiniu kol kas nesulaukiau, tad dabar klausiu pati jūsų- ar reikalinga aš jums būčiau 

QUOTE(Gritta @ 2007 11 19, 20:22)
Darzelyje labai reikia logopedo. grupeje iš 16 patikrintu vaiku tik dviems nereikia. o tie vaikuciai jau ne lopselinio amziaus...
nesuprantu kaip gali būti, kad švietimas neskiria logopedo etato? kiek paklausinėju pažystamų, beveik visuose darželiuose yra. o poliklinikoje pasiteiravus iš kokio mes darželio, logopedė atsakė, kad dėl vedėjos niekas nenori eiti ten dirbti.
Na truputuka išmušai mane iš vėžių Gritta dėl vedėjos...o tada man kyla klausimas ką daro tėvai , kurių vaikams reikia logopedo?Jei vaikas per dieną būna darželyje ir vakare jį vesti kažkur...nesuprantu nieko...tai negi čia ir bus šuo pakastas, kodėl delfinukas neturi logopedo.

QUOTE(saguciukas @ 2007 11 15, 12:20)
viskas taip neskaidru, tai tie dalykai ne internete turetu but viesinami, o ten kur i tuos dalykus butu atsizvelgta.
Darzelis yra Vilniaus m. sav., svietimo sk. pavaldume.
Jeigu ranka ranka plauna, tai negalvokit, kad ims ir atsizvelgs i pastabas vos tik jums paskambinus. Viesai paskleistos mintys nuveiks daugiau.
Scenarijus butu toks: jus ten paskambinat su problema, o ta pacia diena svietimo sk. darbuotoja pasidomes sia problema ir perskambins jums, kad ten viskas normos ribose. T.y. i darzeli perduos, kad tokia tai mamyte nepatenkinta tuo ir tuo.
Tiesa, tokiu budu darzelio direktore irgi gali suzinoti kas kelia bangas.
QUOTE(oi oi @ 2007 11 15, 14:43)
o del direktores iskeliavimo i ilgas atostogas, tai nei svajot nereikia, nei su keltuvu jos neiskels is sitos siltos vieteles
Nebent mokeciu inspekcija purtyti pradetu 

Kadangi Vilniaus svietimo sk. bejegis kazka padaryti, seni kadrai prastai dirba, todel lieka kiti du keliai, nepriklausomos tarnybos: VMI ir higienos kontrole.
QUOTE(Getė @ 2007 11 16, 15:55)
Kodel SIAM darzeliui neduoda?????

QUOTE(auksule @ 2007 11 20, 12:21)
...tai negi čia ir bus šuo pakastas, kodėl delfinukas neturi logopedo. 

Pabandysiu paaiskinti.
Svietimo sk. darzeliui skyre fiksuota sk. etatu (tarkim 50). Visiems darzeliams pns.
Toliau priklauso duo darzelio direktores, kaip ji paskirstys tuos etatus: valytojai, staliai, kiemsargiai, virejai, aukletojos, seimininkes, sportines mankstos mokytojai, plaukimo trenere...
Kitur paskiria etata logopedui, Delfinuke - rytines mankstos trenerei.
T.y. gali panaikinti virejos etata ir padaryt logopedo etata, arba nuimt plaukimo treneres etata ir skirt kita, reikalingesni.
Su vaiku kalba siame darzelyje lyg prastai visa pastaraji desimtmeti, bet kol direktore bus siame poste, niekas nepasikeis. Direktore mano, kad sis etatas nereikalingas, tipo veskit vaikus i poliklinikas darbo dienos metu.
Uz pinigus, vargu ar kas leis teisingai tarti zodzius ... cia tik priedanga "atmazui".

QUOTE(paspausk @ 2007 11 20, 00:53)
Darzelis yra Vilniaus m. sav., svietimo sk. pavaldume.
Jeigu ranka ranka plauna, tai negalvokit, kad ims ir atsizvelgs i pastabas vos tik jums paskambinus. Viesai paskleistos mintys nuveiks daugiau.
Scenarijus butu toks: jus ten paskambinat su problema, o ta pacia diena svietimo sk. darbuotoja pasidomes sia problema ir perskambins jums, kad ten viskas normos ribose. T.y. i darzeli perduos, kad tokia tai mamyte nepatenkinta tuo ir tuo.
Kadangi Vilniaus svietimo sk. bejegis kazka padaryti, seni kadrai prastai dirba, todel lieka kiti du keliai, nepriklausomos tarnybos: VMI ir higienos kontrole.
Pabandysiu paaiskinti.
Svietimo sk. darzeliui skyre fiksuota sk. etatu (tarkim 50). Visiems darzeliams pns.
Toliau priklauso duo darzelio direktores, kaip ji paskirstys tuos etatus: valytojai, staliai, kiemsargiai, virejai, aukletojos, seimininkes, sportines mankstos mokytojai, plaukimo trenere...
T.y. gali panaikinti virejos etata ir padaryt logopedo etata, arba nuimt plaukimo treneres etata ir skirt kita, reikalingesni.
Su vaiku kalba siame darzelyje lyg prastai visa pastaraji desimtmeti, bet kol direktore bus siame poste, niekas nepasikeis. Direktore mano, kad sis etatas nereikalingas, tipo veskit vaikus i poliklinikas darbo dienos metu.
Uz pinigus, vargu ar kas leis teisingai tarti zodzius ... cia tik priedanga "atmazui".
Pabandysiu paaiskinti.

Visi šie dalykai jūsų išvardinti man labai aiškūs...Tik pati sulaukusi tokio pasiulymo buvau..Man nesvarbu ar direktorei aš reikalinga.. Man svarbu ka apie tai galvoja tėvai...Jei neleis "teisingai tarti" žodžio už pinigus tame darželyje tegul neleidžia...vadinasi tėvai ieškos kito kelio, kad jų vaikų kalba būtų sistemingai ugdoma..Manau jiems idomus ir svarbus šis klausimas.
o poliklinikoje pasiteiravus iš kokio mes darželio, logopedė atsakė, kad dėl vedėjos niekas nenori eiti ten dirbti.
[/quote]
Normali ta vedeja ...
[/quote]
Normali ta vedeja ...

jei ta problema tokia, kad is 16 tik 2 nereikia logopedo, tai gal vis tik kazkaip galima pasiziuret kas reikalingiau ar rytines mankstos trenere ar logopede.
Nes man atrodo, kad ten su tom mankstom ir baseinais tai irgi is 16 tik 2 keliauja.
Sutinku, kad sveikas gyvenimo budas l. gerai , bet kai po kiekvieno kart grizus is baseino, kokios nors ligos kimba , tai jau geriau tie vaikai teisingai tartu raides.
Nezinau ar taip galima, bet as siulau palikt anketeles kiekvienoj grupej ir tegu teveliai pazymi ar jiems reik logopedo. tegu tai bus anonimines, bet jus turesit irodyma.
Zinau, kad del vaiku mes daznai verciames per galvas, bet po darbo dienos dar vesti vaika i poliklinika, o jei jie dar du ar trys.....
O verst turbut reik pradet nuo virsaus t. y. kai visa valdzia svietimo skyriuj pakeis, tada ir darzeliai suklestes.
Nusipelne musu vaikai gyventi geriau, pasibaige tie tarybiniai metai, o viskas ten tuo paciu kvepia.
Nes man atrodo, kad ten su tom mankstom ir baseinais tai irgi is 16 tik 2 keliauja.
Sutinku, kad sveikas gyvenimo budas l. gerai , bet kai po kiekvieno kart grizus is baseino, kokios nors ligos kimba , tai jau geriau tie vaikai teisingai tartu raides.
Nezinau ar taip galima, bet as siulau palikt anketeles kiekvienoj grupej ir tegu teveliai pazymi ar jiems reik logopedo. tegu tai bus anonimines, bet jus turesit irodyma.
Zinau, kad del vaiku mes daznai verciames per galvas, bet po darbo dienos dar vesti vaika i poliklinika, o jei jie dar du ar trys.....
O verst turbut reik pradet nuo virsaus t. y. kai visa valdzia svietimo skyriuj pakeis, tada ir darzeliai suklestes.
Nusipelne musu vaikai gyventi geriau, pasibaige tie tarybiniai metai, o viskas ten tuo paciu kvepia.

jau pora metu pildom ir anketas ir logopede ateina patikrinti, bet etato kaip ner taip ner. teisingai kazkuri rase, kad atsirastu logopedas, reikia viena etata nuimti...
o vaika tai bandziau i poliklinika vedzioti pas logopede darbo metu... tik greitai uzsiknisau.
Papildyta:
Neserga tie vaikai po baseino. bet kad eina labai retai
o vaika tai bandziau i poliklinika vedzioti pas logopede darbo metu... tik greitai uzsiknisau.
Papildyta:
Neserga tie vaikai po baseino. bet kad eina labai retai

QUOTE(Gritta @ 2007 11 21, 16:41)
Pas mus grupej tai kiekviena antr , ketv eina, bet mum kazkaip nesiseka palankom savaite ir koks nors baciliukas prikimba. Noreciau tiket, kad tai ne baseino kalte. Tik musu adaptavimasis toks . Nes iki siol tai labai sveikai augom, o dabar kazkaip vis kas nors