Įkraunama...
Įkraunama...

Marketingistės plepa čia!

o kur baigusi reklamos vadyba?

Kauno kolegijoj seniai seniai smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Speigė @ 2008 05 17, 20:43)
pas mus irgi panasiai, infliacija stipriai itakojo pardavimus ir gamyba, tenka mazinti islaidas  schmoll.gif  idomu, kaip tai atsilieps atlyginimams  doh.gif

Atlyginimai arba liks tie patys, arba didės kaip infliacija. Mažinti nėra kaip, darbdaviai turėtų turėti pakankamai proto, kad nebandytų - nebus visai kam dirbti, jeigu dar ant žmonių taupys. Tegu taupo ant savo verslo vakarienių ir prabangių tušinukų biggrin.gif
Atsakyti
Atostogaujate?
Gal vis tiek paplepam ax.gif
Ką manote apie šių metų Adrenaliną?
Atsakyti
QUOTE(populi @ 2008 06 09, 14:57)
Atostogaujate?
Gal vis tiek paplepam  ax.gif
Ką manote apie šių metų Adrenaliną?

Dar dirbu. O kitą savaitę nersiu toliau nuo žmonių ir civilizacijos, baisu, kaip noriu atostogųųųųųųų ax.gif
Adrenaline nebuvau - man šiuo metu ne kūryba rūpi, o efektyvumo reikalai (kainodaros, reklamos kampanijų, asortimento ir pan.). Strateguoju, o ne fantazuoju paskutiniu metu mirksiukas.gif
Kaip visada, festivalyje prizus susirinko mobiliakų agentūros. Nenuostabu, kai yra geri biudžetai, tai ir saviraiškos daugiau. Be abejo, įmonių marketingistai irgi ne paskutinėj vietoj - ne pradinukai ten dirba, ar ne? biggrin.gif
Atsakyti
Manyčiau, kad ne pradinukai mirksiukas.gif
aš ir adrenaline nebuvau, bet stengiuosi sekti naujienas.

Kitą savaitę ir aš atostogauju, bet nusimato per atostogas mokslai ir kursinių rašymas doh.gif Taigi nieko gero. Liūdna.
Atsakyti
QUOTE(populi @ 2008 06 12, 11:38)
Kitą savaitę ir aš atostogauju, bet nusimato per atostogas mokslai ir kursinių rašymas  doh.gif  Taigi nieko gero. Liūdna.

aha, man irgi reikia diplominį rašyti, bet dar atidėlioju.... pirma pailsėsiu, nes jaučiu, kad baterijos išseko blink.gif
Atsakyti
Sveikos,

norėjau pasidomėti, ar kuri nors iš jūsų dirba būtent su B2B paslaugų marketingu? Nes iš esmės tai labai specifinė sritis, tradicinių metodų ten nelabai panaudosi (nebent nėr kur pinigų dėti).
Jei kuri su tuo turit patirties, tai būtų įdomu pasidalinti žiniomis/nuomonėmis.
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 06 17, 19:58)
Sveikos,

norėjau pasidomėti, ar kuri nors iš jūsų dirba būtent su B2B paslaugų marketingu? Nes iš esmės tai labai specifinė sritis, tradicinių metodų ten nelabai panaudosi (nebent nėr kur pinigų dėti).
Jei kuri su tuo turit patirties, tai būtų įdomu pasidalinti žiniomis/nuomonėmis.

Labas,

aš dirbu B2B srityje, na tik tiek, kad ne paslaugų, o gamybinė įmonė. galima daug ką pritaikyti, tik kad efetyvumas kartais laaaaaabai mažas. dabar daugiausia orientuojuosi i interneta, nors, tikriausiai ir B2C taip daro..
Atsakyti
QUOTE(zebriukas @ 2008 06 18, 11:39)
aš dirbu B2B srityje, na tik tiek, kad ne paslaugų, o gamybinė įmonė. galima daug ką pritaikyti, tik kad efetyvumas kartais laaaaaabai mažas. dabar daugiausia orientuojuosi i interneta, nors, tikriausiai ir B2C taip daro..

aš irgi pastebėjau, kad efektyvumas mažas. daugiausia kas veikia, tai "netwoprk marketing" - tiesiog gauti rekomendacijas, prašyti, kad pristatytų. Mes irgi daugiausia per internetą reklamuojamės, bet iš to mažai sugeneruojama...
B2C man skamba ne taip komplikuotai ir net įdomiau, daugiau emocijos. B2b nei buzz-marketing, nei per kokį youtube nepadarysi.
Įdomu, ar čia kas nors išvis naudoja ką įdomaus, ne vien tradicines medijas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 06 18, 11:58)
aš irgi pastebėjau, kad efektyvumas mažas. daugiausia kas veikia, tai "netwoprk marketing" - tiesiog gauti rekomendacijas, prašyti, kad pristatytų. Mes irgi daugiausia per internetą reklamuojamės, bet iš to mažai sugeneruojama...
B2C man skamba ne taip komplikuotai ir net įdomiau, daugiau emocijos. B2b nei buzz-marketing, nei per kokį youtube  nepadarysi.
Įdomu, ar čia kas nors išvis naudoja ką įdomaus, ne vien tradicines medijas bigsmile.gif

na, del virusinio marketingo ar youtube'o isnaudojimo, manau, potencialas yra smile.gif stengsiuos isbandyti siu metu gale, arba pasigirsiu, arba nusivilsiu biggrin.gif
bet kaip bebutu, b2c turi daugiau kanalu. efektyviu kanalu.

beje, merginos, gal kuri esate susidurusi su ES projekto viesinimu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 06 17, 18:58)
Sveikos,
norėjau pasidomėti, ar kuri nors iš jūsų dirba būtent su B2B paslaugų marketingu?

Esu susidūrusi teoriškai su viena nuomone, kuri man labai patiko: B2B marketinge svarbiausia yra parodyti klientui NAUDĄ, kurią jis gauna su tavo siūlomomis paslaugomis. Taigi, čia labai svarbu tyrimai - išsiaiškinti, kurie dalykai klientams iš tikrųjų rūpi: ar greitis, ar universalumas ir kt. Bet reikia kapstyti giliai, nes kartais jiems iš tikrųjų rūpi nesuvokiami dalykai. Paskui tą reikia mokėti gražiai pateikti pasiūlymuose ir, pageidautina, iliustruoti pinigais: jeigu greitis - kiek sutaupys pinigų dėl laiko, jeigu kaina - kiek mažiau ir t.t.
O man, kaip perkančiai kai kurias paslaugas, tai sakyčiau labai svarbu:
- patogumas pasiekti informacija, labai vertinu intranetus, kur su login'u gali matyti savo užsakymų istoriją, kontaktus, naujienas ir pan.
- greita ir protinga reakcija į skundus
- informacija internete
Papildyta:
QUOTE(zebriukas @ 2008 06 18, 14:22)
beje, merginos, gal kuri esate susidurusi su ES projekto viesinimu?  ax.gif

Esu. Pirmame etape daug "žaliavau", kol viską supratau, paskui antrą kartą lengviau praslydau. Jeigu ką, sakyk, gal galėsiu patarti.
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2008 06 23, 21:41)
Esu susidūrusi teoriškai su viena nuomone, kuri man labai patiko: B2B marketinge svarbiausia yra parodyti klientui NAUDĄ, kurią jis gauna su tavo siūlomomis paslaugomis. Taigi, čia labai svarbu tyrimai - išsiaiškinti, kurie dalykai klientams iš tikrųjų rūpi: ar greitis, ar universalumas ir kt. Bet reikia kapstyti giliai, nes kartais jiems iš tikrųjų rūpi nesuvokiami dalykai. Paskui tą reikia mokėti gražiai pateikti pasiūlymuose ir, pageidautina, iliustruoti pinigais: jeigu greitis - kiek sutaupys pinigų dėl laiko, jeigu kaina - kiek mažiau ir t.t.
O man, kaip perkančiai kai kurias paslaugas, tai sakyčiau labai svarbu:
- patogumas pasiekti informacija, labai vertinu intranetus, kur su login'u gali matyti savo užsakymų istoriją, kontaktus, naujienas ir pan.
- greita ir protinga reakcija į skundus
- informacija internete

čia tiesa, bet man dar pasirodė, kad kartais gali ir naudą išsiaiškinti, ir projektų valdymo sistemą geriausią įdiegti, ir info internete sudėti ir optimizuoti paiešką ir pan. Bet B2B bent jau iš mano pastebėjimų, itin svarbu rekomendacijos, patirtis, geras klientų sąrašas, nes kitaip nėra pasitikėjimo, o pabandymui mažai kas nori pasinaudoti paslaugom. Ne taip kaip B2C, kur pabandymui nusipirko produktą - nepatiko, nebeperka. O B2B sugaištas laikas vertinamas kaip daug didesnis nuostolis, todėl geriau pasinaudoti, kas patikima. Bent jau mūsų įmonėje klientų dauguma ateina parekomenduoti, gavę nuorodą iš kito verslininko ir pan.
Atsakyti