Man gydytoja sakė, kad po nedidelį plotelį ištepti Kerasal ir Bepanthen kartu sumaišytu tepalu. Palaikyti kiek laiko, ir po to iššukuoti vaikiškom šukytėm, kur ant galiukų yra burbuliukai. Čia, kad nepažeistum galvos odelės. Aš taip ir dariau, nieko neliko
.

Aš tepiau ir aliejuką ir žuvų taukus- niekas nepadėjo. Pabandžiau tepala bepanthen ir labai greitai išsivalė.Patepdavau tepaliuką palaukdavau keleta minučių ir atsargiai krapštydavau. Maudant man niekas nesivalydavo o su šukutėm bijodavau.Savo ranka jauti kiek galima gramdyti. Iš pradžių galvutė parausta, bet tuoj praeina.Tik reikia nepavėluot, ištepus negali kremas išdžiūti. Geriausiai valyti maitinant, vaikas ramus o mamytei gerai matosi
As tai savo mazajai galvite tepdavau vaikisku aliejuku ryte istepdavau ir pries maudynes vakare likus dviem valandom dar karta patepdavau kad gerai atmirktu ir isplovus galvyte ranksluosciu svelniai patrindavau per kelis kartus nusivale buna kad po kiek laiko ir vel atsiranda tai ir vel kartojam procedura tada uztenka vieno karto reike tik neuzleisti o jei pasiskaityti nori tai yra Motinos ir vaiko knygoje parasyta nedaug bet pakanka kad suprastum ka reike daryti
is pradziu bandem tepti alejuku ir sukuoti,bet mums nepadejo
tada gydytoja pasake nusipirkti EXCIPIAL toki tepaliuka skysta,kuris skirtas labai sausai ir jautriai odai,tik pasake tepti ne pries maudynes,o po,ant pusiau dregnu plaukuciu,loabai padejo,is kart sumazejo tos odeles,o po poros kartu visai isnyko!
kadangi kremo labai didele bonkute,tai tepu ir zanduk einant i lauka ir kai uzpakaliukas buvo paraudes nuo viduriavimo ir net sau rankas tepiau,kai oda issausejusi buvo
kremas!!!!tikrai labai padeda!

QUOTE(ievast @ 2006 03 23, 11:28)
As tai tepdavau su exipielio tepalu, kuris yra tam skirtas ir po to eidavom maudytis ismaudzius svelniai pasluostydavau ranksluostuku ir pleiskanyciu kaip nebuve, o sukuot ir krapstyt grieztai draudziama!!!!!!!!!!!!!
kur parašyta?Daktarai kaip tik sako,kad tik su šukytėm atsargiai, prieš tai suvilgius aliejum ar kokia kita priemone,saugiai pašalinsi pleiskanėles

aš prieš maudynes galvytę patepu paprastu virintu saulėgrąžų aliejum,palaukiu kokias 30min. tada pašukuoju ir kruopščiai išplaunu galvytę

Niekas mum nepadeda.Ko aš tik nebandžiau.Netgi uždegima turėjom-mažylio galvytė versdavo spuogeliais,kurie buvo pūlingi ir aišku jie jam labai nieštėdavo. Tepiau ir su aliejuku ,kerasilio tirpalu ir nieko .....
Mano dukrytei irgi buvo ant galvos beka tokia. Visa geltonai rusva. Bandžiau ir aš tepliotis su virintu alyvų aliejum. Gal kiek ir sumažėjo, bet visai nežymiai. Tada ėmiau po lopynėlį krapštynėti nagu. Kaip rašė prieš tai mamytė, pati mama jaučia, kaip užkabina nagu, o pabandyk ką nors pajausti, braukdama šukomis... Todėl kaip archeologas po kvadratinį centimetrą kiekvieną dieną "valinėjau" gal kelias savaites, bet šiai dienai galvytė švari ir graži. beje, krapštinėjimas vykdavo, kai dukrytė valgydavo, ar jai užmigus.
QUOTE(ievast @ 2006 03 23, 12:28)
As tai tepdavau su exipielio tepalu, kuris yra tam skirtas ir po to eidavom maudytis ismaudzius svelniai pasluostydavau ranksluostuku ir pleiskanyciu kaip nebuve, o sukuot ir krapstyt grieztai draudziama!!!!!!!!!!!!!
Man gyd. sake pakrapstyti atsargiai, taip ir dariau. Aisku, pries tai patepus aliejumi, sukuojant nieko gero.
aš tai ištepiau johnsons aliejuku, palaikiau gerą valandą ir atsargiai su šukom ilgai šukavau, kol viskas po truputį atsilupo.
Mus taip pat pleiskanytes kankina.. Gydytoja patare pries maudynes patept aliejuku vaikisku, pvz. Johnson's, uzdet kepuryte/skarele 10-15min., po to nusukuot atsokusias pleiskanytes.. Na, mes taip ir darom, bet.. rezultai dar minimalus po keliu kartu. Beje, l. sunku ta vietele sukuot