maniskiui dar ir dabar karts nuo karto jos atsiranda, nors rugseji bus 5 metai.
Paprasciausiai jam yra atopinis dermatitas, tai ir kamuojames vis dar
as tai pat valiau su aliejumi, per 2 dienas viska isvaliau ir dingo.
Mums pasirodė pleiskanėlės mėnesiuko, nelabai daug, bet būna po maudymo, po nakties tarsi pasiriebaluoja ir jų nebesimato.
..kitą dieną istorija kartojasi..manau su laiku jos išsiplaus bemaudant, o naudojam šampūną jonsons

O maniskiui issivyste problemele su tom pleiskanelem. atsirado kazkur dvieju triju menesiu, vis pavalydavau truputi aliejuku, lyg ir nebaisiai buvo, bet prie metus paumejo, pradejo plestis tokie lopai pleiskanu, kuo betepiau niekas negelbejau. gydytojai sako kad seborejinis dermatitas, visokiu tepalu prirase, kol tepu lyg ir nieko, bet tik nustoju kokia diena tepti ir vel baisu i galva ziureti. Blogiausia kad prie tu tepalu priprantama. Gal kam buvo panasi problema.
Aš valiau savo mažei taip: ištepiau su aliejuku, po paros šukavau ir ploviau galvytę su šampūnu. Buvo visai išnykusios, tik momenėlio vietoje nevaliau - kažkaip baisoka. Tai dabar žiūriu, kad jos vėl nuo tos vietos išplito kitur - reikės vėl užsiimti.
O kaip valote jūs - ar tik tepate kremuku (Essex, bepanthen), ar dar ir šukuojate?
O koks tas essex tepalas tinka šioms pleiskanytėms?
O kaip valote jūs - ar tik tepate kremuku (Essex, bepanthen), ar dar ir šukuojate?
QUOTE(ader @ 2005 06 28, 07:30)
O maniskiui issivyste problemele su tom pleiskanelem. atsirado kazkur dvieju triju menesiu, vis pavalydavau truputi aliejuku, lyg ir nebaisiai buvo, bet prie metus paumejo, pradejo plestis tokie lopai pleiskanu, kuo betepiau niekas negelbejau. gydytojai sako kad seborejinis dermatitas, visokiu tepalu prirase, kol tepu lyg ir nieko, bet tik nustoju kokia diena tepti ir vel baisu i galva ziureti. Blogiausia kad prie tu tepalu priprantama. Gal kam buvo panasi problema.
ar bandei su NIZORAL sampunu plauti galvyte? taviskis jau ne toks mazas, tai manau galima... siaip ar taip, mano broliukui NIZORAL pleiskananeles panaikino, nors iki tol tai galvyte tikrai baisi buvo.
sampunu neploviau dar, bet tepu NIZORAL tepalu.
as tai nuo pat gimimo abiems vaikams plaukucius plaunu chico sampunu , tad tokiu problemu neturejome.
QUOTE(Violetukas @ 2005 06 28, 16:02)
Aš valiau savo mažei taip: ištepiau su aliejuku, po paros šukavau ir ploviau galvytę su šampūnu. Buvo visai išnykusios, tik momenėlio vietoje nevaliau - kažkaip baisoka. Tai dabar žiūriu, kad jos vėl nuo tos vietos išplito kitur - reikės vėl užsiimti.
Aš ištepu vaikišku aliejuku Jonsons, palaikau porą valandų su kepuryte ir iššukuoju, aišku po to išplaunu, tik jau tai darėme kelis kartus, nes mano mažikei nelabai patinka ilgai šukuotis

O aš pacituosiu profesorės G.Balevičienės straipsnį apie luobelę ant galvos:
"Luobos visiškai nereikia liesti,šukuoti ar masažuoti.Net ir toks nekaltas dalykas,kaip luobelė ant galvos,gali virsti didele problema,jei oda bus bet kaip žalojama mechaniškai.Pažeidus odelę,gali įsimesti infekcija.Bent valandą prieš maudynes galvą rekomenduojama patepti vaikišku aliejuku,kad pleiskanų sluoksnis lengviau atsiskirtų nuo odos"
"Luobos visiškai nereikia liesti,šukuoti ar masažuoti.Net ir toks nekaltas dalykas,kaip luobelė ant galvos,gali virsti didele problema,jei oda bus bet kaip žalojama mechaniškai.Pažeidus odelę,gali įsimesti infekcija.Bent valandą prieš maudynes galvą rekomenduojama patepti vaikišku aliejuku,kad pleiskanų sluoksnis lengviau atsiskirtų nuo odos"

As savo mazei visai neseniai paskutines tas pleiskanas isnaikinau. Tiesiog patepiau tas vietas su vaikisku aliejuku ir su tankiomis sukomis jos labai lengvai nusieme is karto. Reikia tomis sukomis taip braukti pries plauka ir tas pleiskanas vos uzkabinus, jos pasikelia i virsu ant suku virsaus. Na, nezinau, ar aiskiai apibudinau
Tikiuosi, supratot
Bet labai lengvai nusieme ir neskausmingai... Maze taip ramiai sedejo, o manoji ramiai sedi laaaabai retai...