Įkraunama...
Įkraunama...

Borderkoliai

QUOTE(blevyzga.marazmaite @ 2009 09 18, 10:01)
Sveiki visi. Štai kokią mergytę turim mes.
http://img200.images...i/p1100303.jpg/

Aš ją pasiėmiau iš prieglaudos, nors ir pagal išvaizdą, ir pagal elgesį, charakterį, judrumą, protą ir dar daug kitų dalykų ji man panaši į borderkolį. Gal klystu?  g.gif

Gal ir neklysti,iveik i sia nuoroda antra nuotraukyte margas borderkolis Mes vis negalime apsispresti kokio suniuko norime,svarstome apie auksaspalvi retriveri ir apie borderkoli.Kadangi gyvename Anglijoje tai border koli isigyti yra paprasta,cia jie labai populiarus ir kaina nedideli.O ir mums tinka,nes megstam ilgus pasivaiksciojimus,keliones gamtoje bei sporta. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristina.J: 28 rugsėjo 2009 - 18:43
Sveiki,

gal zinot kas veisia borderkolius Lietuvoje?
Atsakyti
sveiki gal kas galetu parasyti sios veisles minusu, ne vien pliusus. PVZ toks praktinis dalykas kaip cypimas namuose, ar masinoje kol veziesi ji? ar jie kantrus sunys? ar labai seriasi kai karta savaiteje sukuoji, kaip su vaikais. ir pan...
Atsakyti
Sveiki, tikiuosi priimsit į gretas smile.gif))
Pati neturiu Borderkolio (kol kas biggrin.gif ), tačiau labai svajoju ir domiuosi jais, ir ko gero apie darbinių linijų šuniuką labiausiai galvoju, ši veislė tikrai intelektu pasižymi, tačiau ir aktyvumu, bute auginti niekam nepatarčiau kiek teko domėtis, žinoma įmanoma, tačiau jei iškrauni šį šunį iki galo smile.gif Daug kas gali apsirikti ir galvoti va jei jau 1 vietoj pagal intelektą tai bus labai geras ir protingas, tačiau neiškrautas Borderkolis save pareikšti gali kitaip, viską siaubdamas ir gadindamas, nekreipdamas į jus dėmesio, nes tai labai aktyvi veislė ir tikrai ne bet kam smile.gif Nemanau kad neiškrautas šuo ir šeimininkas galės kartu susikalbėti, todėl šioje vietoje derėtų pagalvoti ar tikrai tai ta veislė ir ar sugebėsite. Pati auginu bokserį ir grifoną, neiškrautas bokseris jau yra katastrofą, dėl to daugelis ir atsisako jų, su pretekstu kad durna veislė, viską graužia, nors šeimininkas čia jau būna durnas, nesuvokdamas kad tai ne koks rotveileris kuriam reikia daug mažiau iškrovimo. Savo šunis per dienas kamuoju, ir man asmeniškai jie yra per daug lėti, nes pati esu labai aktyvi ir borderkolio noriu ilgiems pabėgiojimams šalia dviračio ir IPO sportui, bei sportui su skraidančiom lėkštėm. Todėl patarčiau paklausti savęs ką jūs veiksit su tokiu šunimi ir kiek laiko per dieną jam skirsit? Nes neiškrautas šuo, borderkolis ar ne = katastrofa namuose. Visi šuneliai yra protingi, jei turi protingus šeimininkus, kurie dirba ir bendrauja su jais, o jei su šuneliu nebendrausit, neiškrausit jo, tai nesvarbu tai bus borderkolis ar bet koks kitas, tas šuo tiesiog jausis blogai ir griaus viską po kojom, jau nekalbu kad gali atsirasti irzlumas ir agresija, taip kad tas šuns protingumas priklauso nuo šeimininko sugebėjimo suprasti savo šuns poreikius ir sugebėjimo bendrauti su šuniuku. Pats šuo savaime netampa protingu, jei su juo elgiamasi neprotingai. Todėl nuoširdžiai patarčiau gerai apgalvoti ar ši veislė tikrai jums, nes išvaizda nieko nereiškia, o šuo pats savaime jei su juo nesusitvarkoma ir nebendraujama netaps protingu.
Atsakyti
QUOTE(Muzika_skambės @ 2012 04 02, 19:46)
borderkolio noriu ilgiems pabėgiojimams šalia dviračio ir IPO sportui

Nieko nesumaišėt? IPO sportui borderio???
Atsakyti
QUOTE(Muzika_skambės @ 2012 04 02, 20:46)
Sveiki, tikiuosi priimsit į gretas smile.gif))
Pati neturiu Borderkolio (kol kas biggrin.gif ), tačiau labai svajoju ir domiuosi jais, ir ko gero apie darbinių linijų šuniuką labiausiai galvoju, ši veislė tikrai intelektu pasižymi, tačiau ir aktyvumu, bute auginti niekam nepatarčiau kiek teko domėtis, žinoma įmanoma, tačiau jei iškrauni šį šunį iki galo smile.gif Daug kas gali apsirikti ir galvoti va jei jau 1 vietoj pagal intelektą tai bus labai geras ir protingas, tačiau neiškrautas Borderkolis save pareikšti gali kitaip, viską siaubdamas ir gadindamas, nekreipdamas į jus dėmesio, nes tai labai aktyvi veislė ir tikrai ne bet kam smile.gif Nemanau kad neiškrautas šuo ir šeimininkas galės kartu susikalbėti, todėl šioje vietoje derėtų pagalvoti ar tikrai tai ta veislė ir ar sugebėsite. Pati auginu bokserį ir grifoną, neiškrautas bokseris jau yra katastrofą, dėl to daugelis ir atsisako jų, su pretekstu kad durna veislė, viską graužia, nors šeimininkas čia jau būna durnas, nesuvokdamas kad tai ne koks rotveileris kuriam reikia daug mažiau iškrovimo. Savo šunis per dienas kamuoju, ir man asmeniškai jie yra per daug lėti, nes pati esu labai aktyvi ir borderkolio noriu ilgiems pabėgiojimams šalia dviračio ir IPO sportui, bei sportui su skraidančiom lėkštėm. Todėl patarčiau paklausti savęs ką jūs veiksit su tokiu šunimi ir kiek laiko per dieną jam skirsit? Nes neiškrautas šuo, borderkolis ar ne = katastrofa namuose. Visi šuneliai yra protingi, jei turi protingus šeimininkus, kurie dirba ir bendrauja su jais, o jei su šuneliu nebendrausit, neiškrausit jo, tai nesvarbu tai bus borderkolis ar bet koks kitas, tas šuo tiesiog jausis blogai ir griaus viską po kojom, jau nekalbu kad gali atsirasti irzlumas ir agresija, taip kad tas šuns protingumas priklauso nuo šeimininko sugebėjimo suprasti savo šuns poreikius ir sugebėjimo bendrauti su šuniuku. Pats šuo savaime netampa protingu, jei su juo elgiamasi neprotingai. Todėl nuoširdžiai patarčiau gerai apgalvoti ar ši veislė tikrai jums, nes išvaizda nieko nereiškia, o šuo pats savaime jei su juo nesusitvarkoma ir nebendraujama netaps protingu.

IPO sportui man rodos nelabai borderkolis tiktų, tam labiau VA ir malinos.
Borderkolis aktyviaim žmogui, norinčiam daug daug užsiimti su šunimi, manau nuostabus draugas, palydovas, bet žmogui, kuris mieliau laiką leis ant sofutės - netinkamas šuo;)
Atsakyti
Na ta prasme IPO B, obedience smile.gif)) Biškį ne taip įsireiškiau biggrin.gif Malinua man nelabai, ant kandimo jie super, bet kažkaip borderiai sužavėjo labiau, o VA nesu megėja visiškai... smile.gif Smagu iš viso būtų ganyt išmokint pagal paskirti, tik gaila kad ne avis o ožkas auginam thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muzika_skambės: 02 balandžio 2012 - 20:31
QUOTE(Muzika_skambės @ 2012 04 02, 20:30)
Na ta prasme IPO B, obedience smile.gif))

Dabar jau aiškiau biggrin.gif
Atsakyti
Su borderkoliu pirmu taikymu į agility - jie ten lyderiai.
O apie gyvenimą bute - nusikalbėjot. Pažįstu ne vieną itin aktyvų borderį, ir žmonės juos laiko butuose. Ir ne po vieną - po du, tris. Ir kažkaip nė vienas nesakė, kad blogai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 02 balandžio 2012 - 21:27
QUOTE(Agnnyte @ 2012 04 02, 23:26)
Su borderkoliu pirmu taikymu į agility - jie ten lyderiai.
O apie gyvenimą bute - nusikalbėjot. Pažįstu ne vieną itin aktyvų borderį, ir žmonės juos laiko butuose. Ir ne po vieną - po du, tris. Ir kažkaip nė vienas nesakė, kad blogai...

Na tai tie žmonės kurie augina bute tikriausiai pakankamai laiko skiria šuniui iškrauti, aš kol kas per savo studijas nedrįstu į butą nusipirkti Borderkolio, nes tikrai žinau kad nesugebėčiau iki galo jo iškrauti ir visą dieną laukt jam manęs bute tikrai nebūtų malonumas, man jie iš viso tokie laisvi atrodo, kai persikraustysiu į sodybą ir laiko padaugės galėsiu užsiiminėt ir per dienas laukuose gainiot smile.gif Aš irgi iš "Nasrų" pažįstu, bute augina ir gerai, bet jie tai užsiiminėja daug, o jei koks šiaip nusipirks žmogelis vidurį miesto ir tik 2 kartus su pavadžiu per dieną išves į lauką, tai prapultis ir tam šuniui bute ir tam žmogeliui, po to būna stebisi kodėl visi liaupsina veislė, kad labai protingi ir pan. o jo šuo durnas viską siaubia, nes daug kas tiesiog renkasi šunį pagal išvaizdą, kad ir kaip skaudu tai būtų, tokia realybė, o po to kenčia, pati gainioju po miškus pastoviai giminaičių Samojeda, nusipirko vidurį miesto, nes gražus, kaimynai visi grožisi ir aplinkiniai, už pavadėlio tik vedžioja atlikti gamtiniu reikalų ir atgal, nes vidurį miesto nepaleisi, o kažkur nuvežt kad iškraut tai va papildomas darbas, o dabar stebisi kodėl tas viską graužia ir loja ir nerimsta, nervingas, o aš kaip šunų entuziastė ir pirmyn į trasą su tuo šuniu...
Atsakyti
QUOTE(Muzika_skambės @ 2012 04 02, 23:02)
Na tai tie žmonės kurie augina bute tikriausiai pakankamai laiko skiria šuniui iškrauti, aš kol kas per savo studijas nedrįstu į butą nusipirkti Borderkolio, nes tikrai žinau kad nesugebėčiau iki galo jo iškrauti ir visą dieną laukt jam manęs bute tikrai nebūtų malonumas, man jie iš viso tokie laisvi atrodo, kai persikraustysiu į sodybą ir laiko padaugės galėsiu užsiiminėt ir per dienas laukuose gainiot smile.gif Aš irgi iš "Nasrų" pažįstu, bute augina ir gerai, bet jie tai užsiiminėja daug, o jei koks šiaip nusipirks žmogelis vidurį miesto  ir tik 2 kartus su pavadžiu per dieną išves į lauką, tai prapultis ir tam šuniui bute ir tam žmogeliui, po to būna stebisi kodėl visi liaupsina veislė, kad labai protingi ir pan. o jo šuo durnas viską siaubia, nes daug kas tiesiog renkasi šunį pagal išvaizdą, kad ir kaip skaudu tai būtų, tokia realybė, o po to kenčia, pati gainioju po miškus pastoviai giminaičių Samojeda, nusipirko vidurį miesto, nes gražus, kaimynai visi grožisi ir aplinkiniai, už pavadėlio tik vedžioja atlikti gamtiniu reikalų ir atgal, nes vidurį miesto nepaleisi, o kažkur nuvežt kad iškraut tai va papildomas darbas, o dabar stebisi  kodėl tas viską graužia ir loja ir nerimsta, nervingas, o aš kaip šunų entuziastė ir pirmyn į trasą su tuo šuniu...

O kam tada iš vis imt šunį, jei nėra laiko su juo užsiimti (galioja ne vien borderkolaims)?
Atsakyti

Borderkoliai "valdo" agility, nemaciau uz juos greitesniu. Nors man tai pvz. per daug demesio reikalaujantis suo, kuris yra priklausomas nuo kamuoliuku ir zaisliuku biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaudyk: 02 balandžio 2012 - 22:23