Įkraunama...
Įkraunama...

Borderkoliai

O tai privačioj valdoj ar sodyboj šuva vienas bėgioja sau po kiemą ir protingėja? Lygiai taip pat neskiriant šuniui dėmesio ir neduodant krūvio eina velniop daržai, gėlynai, vejos, medžiai, tvoros smile.gif
Sakykim mažo aktyvumo šuniui nuosavas kiemas yra pakankamai "krūvis" pabindzinėjant palei tvorą, bet tikrai ne borderiui, vokiečiui, malinui ar panašiam elementui. Asmeniškai aš nematau jokio skirtumo kur hyperaktyvus šuo miega - voljere, bute ar name - jis ten turi būti "padėtas" jau iškrautas. O vedžiojamas du sykius dienoj po penkiolika min sysius-kakus ir namo jis sugrauš savo aplinką tiesiogine ta žodžio prasme.
Atsakyti
QUOTE(VekiVivon* @ 2012 04 03, 00:07)
O kam tada iš vis imt šunį, jei nėra laiko su juo užsiimti (galioja ne vien borderkolaims)?

Aš to irgi daugelio norėčiau paklausti, nes dažnai šunį ne pagal savo jėgas žmonės pasima, ir dažniausiai dėl išvaizdos, nežinau kaip pas jus, bet pas mane kaiminystei milijonai tokiu. Kad ir va nesenai nusipirko viena kaiminystei pitbulį, svajojo kad pult mokins, tai kol išaiškinau, kad negalima pitbuliam agresijos skatint ir jokiu pult mokint... Uhh... Dabar va atsisakė to šuns, nes suprato, kad biškį ne tą veislę pasirinko, fas mokint negalima, kažkoks aktyvus darosi tas šuo, paleist bijo, neklauso, dresuot nenori. Aš pati turiu 2 šunis + giminaičių samojeda. Maniškiam tai 1 val miške palakstyt, tada prie dviračio kokius 8km. Nubėgt ir kaip lavonai miega biggrin.gif o vasarą iš viso... Prie marių nuveži kokiai valandėlei-dviem ir jiem gana, nes sunkiai jiem vasaros praeina, ypač jei karštos, kaip ir žiemos. Dėl to man norisi kažko, kas pajėgtų daugiau atlaikyt, o obedience, flyball, arba skraidančiu lėkščių visas tas reikalas atrodo nerealus, bet mano šunys tiesiog to ''nepaveža'', todėl labai tikiuosi už kokių 1,5-2 metų turėti pasiutusi borderiuką, o iki to belieka įsirinkti patikimą veislyną... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(canine @ 2012 04 03, 00:23)
O tai privačioj valdoj ar sodyboj šuva vienas bėgioja sau po kiemą ir protingėja? Lygiai taip pat neskiriant šuniui dėmesio ir neduodant krūvio eina velniop daržai, gėlynai, vejos, medžiai, tvoros smile.gif
Sakykim mažo aktyvumo šuniui nuosavas kiemas yra pakankamai "krūvis" pabindzinėjant palei tvorą, bet tikrai ne borderiui, vokiečiui, malinui ar panašiam elementui. Asmeniškai aš nematau jokio skirtumo kur hyperaktyvus šuo miega - voljere, bute ar name - jis ten turi būti "padėtas" jau iškrautas. O vedžiojamas du sykius dienoj po penkiolika min sysius-kakus ir namo jis sugrauš savo aplinką tiesiogine ta žodžio prasme.

Visiškai pritariu, šiek tiek ne taip supratot jūs mane su tuo laikymu bute ir nuosavoj erdvėj smile.gif
Atsakyti
Aš pati turiu 2 šunis + giminaičių samojeda. Maniškiam tai 1 val miške palakstyt, tada prie dviračio kokius 8km. Nubėgt ir kaip lavonai miega biggrin.gif o vasarą iš viso... Prie marių nuveži kokiai valandėlei-dviem ir jiem gana, nes sunkiai jiem vasaros praeina, ypač jei karštos, kaip ir žiemos. Dėl to man norisi kažko, kas pajėgtų daugiau atlaikyt, o obedience, flyball, arba skraidančiu lėkščių visas tas reikalas atrodo nerealus, bet mano šunys tiesiog to ''nepaveža'', todėl labai tikiuosi už kokių 1,5-2 metų turėti pasiutusi borderiuką, o iki to belieka įsirinkti patikimą veislyną..

Tada linkiu gero borderkoliuko. Nors man ir vokiečio užtenka ax.gif 14 valandų žvėrai laksto žaidžia (praktiškai visą kelią - einam į ilgus žygius), žinoma grryžus visiems rūpi tik du dalykai - maistas ir miegas. Šuo eis, kiek ir žmogus, tik bus žymiai mažiau pavargęs (manau kiekvienas sveikas ir gerai sudėtas šuva gali ilgai judėti).
Atsakyti
Borderis borderiui dar nelygu. Lietuvoje bent jau tie, kurie sportuoja agility - tikrai šaunūs. Bet užsienyje prisižiūriu visko. Pilna tokių borderių, už kuriuos du tris kartus vyresnis mano ryzenas ir energijos, ir ištvermės, ir noro dirbti daugiau turi. Ir dar greitesnis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(grase @ 2012 04 03, 14:50)
Borderis borderiui dar nelygu. Lietuvoje bent jau tie, kurie sportuoja agility - tikrai šaunūs. Bet užsienyje prisižiūriu visko. Pilna tokių borderių, už kuriuos du tris kartus vyresnis mano ryzenas ir energijos, ir ištvermės, ir noro dirbti daugiau turi. Ir dar greitesnis smile.gif

Dėl šito pritariu, pačiai teko matyti show klasės borderį kuris buvo tikrai baikštus. Dėl to reikia rinktis atsargiai ir nečiupt pirmo pasitaikiusio...
Atsakyti
Sveikos,
Ieškau borderkolio konkrečiai avių ganymui smile.gif šiuo metu laikome apie 80 labai aktyvių mažų avyčių škudžių, ir planuojame dar bandą didinti smile.gif o joms prižiūrėti reikia aktyvaus, greito ir su gerais aviganio instinktais šuns. Labai greito ir labai protingo smile.gif bo mūsų avys palygint su lėtapėdėmis mėsinėmis sunkiasvorėmis avimis tiesiog proto bokštai ir sprinterės smile.gif didesni ir sunkesni aviganiai nesusitvarkys.
Žodžiu ieškom darbinio borderkolio, dokumentai mums ne labai svarbu
Atsakyti
jei dokumentai nesvarbūs tai ir imkit iš prieglaudos tą "borderkolį", visi jie ten "borderkoliai".
o jei ši ironija nevietoj ir nelaiku, tai borderkolių nebuna be dokumentu.
Atsakyti
QUOTE(IngaSam @ 2012 05 07, 11:25)
Sveikos,
Ieškau borderkolio konkrečiai avių ganymui smile.gif šiuo metu laikome apie 80 labai aktyvių mažų avyčių škudžių, ir planuojame dar bandą didinti smile.gif o joms prižiūrėti reikia aktyvaus, greito ir su gerais aviganio instinktais šuns. Labai greito ir labai protingo smile.gif bo mūsų avys palygint su lėtapėdėmis mėsinėmis sunkiasvorėmis avimis tiesiog proto bokštai ir sprinterės smile.gif didesni ir sunkesni aviganiai nesusitvarkys.

Galima nebent vežtis iš užsienio. Ir tai sunkiai parduos darbinių linijų borderkolį. Bet žinoma bandyt, megst kontaktus galima, gal pavyks wink.gif
Atsakyti
Sveikos,

Sveiki,
kaip smagu smile.gif ganymas, nu super. Daug darbo reiks įdėti, instinktai viena, jų panaudojimas žmogaus reikmėms - visai kas kita. Jau dabar galit pradėti "dirbti", t.y. ieškotis potencialaus šuniuko nuo perspektyvių (čia turiu omeny darbines savybes) tėvų, ar tai laukiamų vadų, ar jau esančio šuns.
Įtariu, kad reiks ieškotis užsienyje. Kad ir kaip ten būtų, gūglas gi beveik visagalis smile.gif
Va, radau vieną mergytę parduodamą ČIA, ir puslapis, kiek spėjau permesti akimis, vertas patyrinėjimo. ČIA yra keletas veislynų borderių iš Europos. Žiūrėkit ne tik darbinių linijų borderius, bet būtent besispecializuojančius ganyme.
Ir ką, dirbkit - domėkitės veisle, ganymo apmokymu, megzkit kontaktus su veisėjais, žiūrėkit video, rinkitės informaciją aplamai apie šunis - jų instinktus, draivus, temperamentą, ir kas toj galvelėj vyksta.

O tą "dokumentų nereikia" meskit kuo toliau. Reikia, ir dar kaip reikia. Informacija - auksas. Ir, kaip čia teisingai pastebėjo - borderkolių be dokumentų nebūna. Jei norisi ne veislės, o tiesiog šuns ganymui, reiks įdėtį dar keliskart daugiau darbo, kad rastumėte individą, turintį visas reikiamas savybes šiam tikslui.
Veisimas, selekcija atliekama pagal tam tikrus prioritetus, pvz. darbines savybes. Dokumentai - informacijos šaltinis, kuris padės jums orientuotis tame darbe: kas, kaip, su kuo, kodėl ir - kas gaunasi.

ir - Good luck! smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

labukas,

Mes auginam border kolių porytę. Abu šuniukai su darbiniais dokumentais. Kalytė parskrido iš Airijos, o patinukas iš Anglijos. Ilgai ieškojom patinuko tai kalytei jau 3 metai o patinukas truputį virš metų. Rudens gale tikimės, kad jau bus šuniukų. Mes ilgai gyvenom Airijoj ir teko dirbt su tokiais šuniukais tai pas mus šeimoj Nr 1 smile.gif pats pats pačiausias smile.gif labai norėtumėm parduoti šuniukus ne į butus gyvent. dabar baigiam jau paruošt viską, kad gautumėm šuniukams dokumentus (viską tvarkome Anglijoj), t.y. abu šunys turėjo būti patikrinti dėl akių ligų. tai va su ligom viskas tvarkoj dabar tik laukiam kada galima bus juos leisti.
Atsakyti

Noreciau isigyti, borderkolio veisles suniuka.
Atsakyti
Gal yra borderkolių Vilniuje, arba būnančių Vilniuje?
Nemokamai fotosesijai smile.gif
Visa informacija, fotosesijos mintis alisapinkis@inbox.lt arba AŽ
Atsakyti