Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių autorių romanai

QUOTE(Agniska @ 2008 10 06, 06:20)
Dabar skaitau paskutinę I.Jonušytės "Baltas šešėlis",tai kolkas sunkokai skaitosi g.gif

Jau yra išleista? Geras, reiks būtinai nusipirkti, man jos ankstesnės trys knygos buvo fantastiškos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2008 10 06, 12:11)
Jau yra išleista? Geras, reiks būtinai nusipirkti, man jos ankstesnės trys knygos buvo fantastiškos thumbup.gif

Taip,jau yra
Atsakyti
Aš skaičiau Malūko dvi knygas: "Šiukšlyno žmonės" ir "Migla". Kai skaičiau "Šiukšlyno žmones" buvau mažesnė, nors ir dabar nedidelė, bet jau daug daugiau suprantu apie gyvenimą. Tai vat, man tada buvo trylika. Knyga mane daug ko išmokė, suintrigavo ir sudomino. Ją tiesiog "surijau". Prisimenu, kad pabaigoje net apsiverkiau, kai mirė Gustė. Dabar jau miglotai prisimenu šios knygos įvykius, nes po jos skaičiau daug daug knygų. O knyga "Migla" man taip pat labai patiko, bet pripažinsiu, kad truputėlį mažiau negu "Šiukšlyno žmonės". Dar turiu pridurti, kad mokykloje reikėjo papasakoti lietuvių kalbos mokytojai apie skaitytą knygą ir aš tada pasakojau apie "Šiukšlyno žmones". Mokytoja pasakė maždaug taip: "Malūko knygos yra tik skaitalai vietoj laikraščio ir visai netinkami tavo amžiui". Tada, prisimenu, įsiutau ir atkirtau, kad tikriausiai jūs pati neskaitėte Malūko knygų, prisiskaitėte niekam tikusių atsiliepimų ir recenzijų ir visiškai manęs nepažįstate, nežinote kas tinka man, nes žmogaus protą reikią vertinti ne pagal metus. Tada mokytoja galima sakyti pažaliavo iš pykčio, pradėjo kažką vapėti, kad skaitė, bet man nebebuvo įdomu ką jinai ten kalba...
O kaip jūs būtumėte atsakę į tokią, mano manymu, nesąmonę?
Atsakyti
Prieš kelias savaites per vieną laidą rodė tokią rašytoją Andrę Eivaitę. Ji parašius "Naktis prekybos centre", "Kontora". Dabar rašo trečią knygą. Leidžia "Tyto alba" (na laikau rimta leidykla). Bet atsiliepimai tai įvairiausi, nuo "visiškas š".. iki "geras laisvalaikio romanas". g.gif g.gif Gal esat skaitę kurią nors jos knygą?
Atsakyti
už ką balsuosite kai šį kartą bus renkamas geriausių knygų penketukas?

1. Andrius Jakučiūnas, romanas „Tėvynė“
2. Danutė Kalinauskaitė, apsakymų rinkinys „Niekada nežinai“
3. Grigorijus Kanovičius, romanas „Šėtono apžavai“
4. Kęstutis Navakas, esė knyga „Du lagaminai sniego“
5. Regimantas Tamošaitis „Vitaminų pardavėjas“
Atsakyti
QUOTE(pastraipa @ 2008 10 15, 20:39)
Aš skaičiau Malūko dvi knygas...

Maluko knygas skaiciau visas, isskyrus Barbora Radvilaite. "Duzenos" buvo pati sudetingiausia - mazdaug puse skaiciau is uzsispyrimo, paskui lengviau ejosi. Jos buvo priimtinos, kai kurias skaiciau kelis kartus, nes paprastais zodziais aprasoma realybe. Is kai kuriu knygu tikrai geru minciu prisirinkau rolleyes.gif Kadangi kiek zmoniu, tiek nuomoniu, todel ir renkasi zmones skirtingas knygas ir autorius. Tarkim, is vadinamos klasikos, niekada nesupratau ir turbut nesuprasiu "Baltos drobules" (Skema), bet "Dievu miska" skaitau su malonumu.

Esu skaiciusi dauguma Buivydaites knygu (is bibliotekos), tuo metu patiko. Dabar kitas gyvenimo etapas ir nuotaikos, todel dabar jos nesiskaito... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2008 10 18, 20:57)
Maluko knygas skaiciau visas, isskyrus Barbora Radvilaite. "Duzenos"  buvo pati sudetingiausia - mazdaug puse skaiciau is uzsispyrimo, paskui lengviau ejosi.

Aprasei, tarsi apie mane. lotuliukas.gif Buvau labai uzsikabinus nusipirkti Barbora Radvilaite, bet kadangi gyvenu ne Lt, tas pirkimas uzsitese... Ir, matyt, gerai padariau. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2008 10 18, 23:45)
bet kadangi gyvenu ne Lt...

parasei tarsi apie mane cool.gif lotuliukas.gif siuo metu labai atsirenku knygas, kurias pirkti, kurias ne...bet ismokau sugrusti kelias storas knygas i laptopo kuprine ir prasinesti kaip vien kompa... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2008 10 18, 22:10)
parasei tarsi apie mane  cool.gif  lotuliukas.gif siuo metu labai atsirenku knygas, kurias pirkti, kurias ne...bet ismokau sugrusti kelias storas knygas i laptopo kuprine ir prasinesti kaip vien kompa...  cool.gif

Na va, ir suradom panasumu. biggrin.gif

Beje, as taipogi per paskutini apsilankyma Lt turejau galvos skausma su knygom... Bet apie 16 (ir ne paciu ploniausiu) sugebejau susigrusti i kuprine ir lyg niekur nieko (nors peties nuo svorio nejauciau), praeiti pro muitine... tongue.gif Nors dabar persimeciau i uzsisakinejima is interneto, va ir siuo metu turiu pririnkus apie 20 knygu, tai siuntimas iseitu apie 115lt. Sakyciau, visai padoru, juolab, kad internete knygu kainos visada pigesnes pora ar net daugiau litu nei knygynuose.
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2008 10 16, 12:12)
Prieš kelias savaites per vieną laidą rodė tokią rašytoją Andrę Eivaitę. Ji parašius "Naktis prekybos centre", "Kontora". Dabar rašo trečią knygą. Leidžia "Tyto alba" (na laikau rimta leidykla). Bet atsiliepimai tai įvairiausi, nuo "visiškas š".. iki "geras laisvalaikio romanas".  g.gif  g.gif Gal esat skaitę kurią nors jos knygą?

Aš esu pasiryžusi perskaityti jos knygas (tik laukiau pinigų kortelėje, kad galėčiau pirkti knygas internetu), nes man atrodo, kad ir autorė kaip žmogus man patinka (kiek teko bendrauti), su ja įdomu bendrauti ir ji turi ką pasakyti ir moka tai pasakyti (vietoj pasakyti tinka ir žodis parašyti).
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2008 10 19, 11:19)
Sakyciau, visai padoru, juolab, kad internete knygu kainos visada pigesnes pora ar net daugiau litu nei knygynuose.

Siuntimo kaina tikrai nebaisi, niekada nepirkau internetu knygu ir nesidomejau, todel nezinoajau net rolleyes.gif

Siaip prisiminiau, kad po Maluko eros buvo E. Kaledos laikotarpis, kazkuo panasios ju knygos.

Paskutines skaitytos lietuviu autoriu knygos - Erlicko "Bajoru" (vasara) ir J. Ivanauskaites "Virsvalandziai" (pavasari). Pastarosios autores kitu knygu nesu skaiciusi, kiek perversdavau, suvokiau, kad ne mano stilius. O "Virsvalandziai" patiko savotiskai.

Kai tik atsirado G. Dauguvietytes pirmoji knyga, skaiciau su didziuliu malonumu, bet veliau, kai tos pacios istorijos eme suktis tv, zurnaluose, laikrasciuose, jos zavesys dingo cool.gif

Kol turiu laiko, knygos yra laisvalaikis nr. 1 blush2.gif Apsigyvenu su knygos herojais ir issiskiriu paskutiniame puslapyje... Tik kas naujo lietuviu literaturoje, neseku... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2008 10 16, 12:12)
Prieš kelias savaites per vieną laidą rodė tokią rašytoją Andrę Eivaitę. Ji parašius "Naktis prekybos centre", "Kontora". Dabar rašo trečią knygą. Leidžia "Tyto alba" (na laikau rimta leidykla). Bet atsiliepimai tai įvairiausi, nuo "visiškas š".. iki "geras laisvalaikio romanas".  g.gif  g.gif Gal esat skaitę kurią nors jos knygą?

Aš kaip tik kontorą nusipirkau šiandien. Kažkaip pamačiau naują rašytoją, paskaičiau aprašymą knygos ir nusipirkau. tik žiūrėsiu kada perskaitysiu, nes užsikuitus kitais darbais iki kaklo doh.gif
Atsakyti