Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių autorių romanai

QUOTE(u.o.g.y.t.e @ 2011 02 28, 15:40)
Na, skaitytojos, ka gero priskaitet? 4u.gif
As ka tik po "Silva rerum" - man labai patiko thumbup.gif Gal turit atsiliepimu apie antra dali? bibliotekos neturi, nzn ar verta pirkti g.gif

Ar jau perskaitėt?
Puiki knyga. Labai gerai parašyta.

Apskritai iš lietuviškų man labai patinka Ieva Simonaitytė. Jeigu skaitėt tik mokykloj, pabandykit dar kartą dabar. Bene geriausia mūsų romanistė!
Atsakyti
Iš senųjų rašytojų siūlyčiau paskaityti Halinos Korsakienės "Laikinoji sostinė".Labai gera knyga smile.gif
Atsakyti
Iš lietuvių autorių pastaruoju metu skaičiau Granausko porą knygų. Niekaip nesuprantu kodėl visiems taip patinka "Rūkas virš slėnių"... parašyta gerai, nuostabus stilius, bet turinys... po to kai užverčiau paskutinį puslapį dar savaitę burnoje laikėsi šleikštus skonis nuo tos knygos... Visiška beprasmybė.
Kur kas labiau patiko "Kenotafas", nors irgi kliudo kiekvieną nervą, bet kažkokios šviesos daugiau...
Man asmeniškai Granausko rašymo stilius tiesiog genialus.
Dabar eilėje laukia "Jaučio aukojimas".
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2011 07 08, 15:57)
Iš lietuvių autorių pastaruoju metu skaičiau Granausko porą knygų. Niekaip nesuprantu kodėl visiems taip patinka "Rūkas virš slėnių"... parašyta gerai, nuostabus stilius, bet turinys... po to kai užverčiau paskutinį puslapį dar savaitę burnoje laikėsi šleikštus skonis nuo tos knygos... Visiška beprasmybė.
Kur kas labiau patiko "Kenotafas", nors irgi kliudo kiekvieną nervą, bet kažkokios šviesos daugiau...
Man asmeniškai Granausko rašymo stilius tiesiog genialus.
Dabar eilėje laukia "Jaučio aukojimas".

Sveiki. Labai myliu Granauską,skaičiau "GYVENIMAS PO KLEVU" ir "DUBURYS",taip pat nepatikusi kūrinį "RŪKAS VIRŠ SLĖNIO",čia toks silpnas kūrinys..
Atsakyti
Sveikos. As pradejau skaityti Maluko 'Dilgeles', paskaiciau trecdali, ir padejau i sali, ir daugiau as jos nebeimsiu, man visai nepatiko nei rasymo stilius, nei turinys, slykstu tiesiog skaityti kai kuriose vietose. Anksciau esu skaiciusi daug to autoriaus knygu, visos labai patiko, bet sita visai ne.
Atsakyti
Is lietuvisku autoriu patiko rasytoja
Elena de Strozzi , skaiciau jos knygas : "Lansanijos princas ", "Nuodemiu kartoteka", "Lemtingoji taure", "Moteris sniegynuose". Kas be ko Ivanauskaites " Mieganciu drugeliu tvirtove " paliko gera ispudi ...D. Vaitkeviciutes " Kamile nori mirti" gera knyga, daugiau siuo metu nepamenu g.gif
Atsakyti
Pildau savo lentyną toliau Lietuvos rašytojų knygomis smile.gif
Iš antrų rankų nusipirkau E.Strozzi "Šiaurės rožę" ir Vaitkevičiūtės "Monikai reikia meilės" .
(...
Beje, niekaip negauni Elenos de Strozzi "Galindijos princesė" unsure.gif , Gal kas žino kur galima būtu gaut, geros būklės, tą knygą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muzika mano siela: 04 vasario 2014 - 17:11
Vėl pasiskaitinėjau temą, peržvelgiau Jūsų rekomendacijas. Gaila, kad anksčiau neperskaičiau Joleee žinutės ir tokios geros minties, kad galima dar ir susirašyti knygas, kurias gal būt norėsis perskaityti. Dažnai pasitikiu savo atmintimi, bet štai bibliotekoje jos kažkodėl nelieka.
O šiuo metu aš skaitau V. Ažušilio "Auksinis Sakalas". Atsiverčiau jau antrą knygą. Toks tikrai lietuviškas romanas, su labai įdomiu kaimo gyvenimo aprašymu. Tie veikėjau tokie tikri. Ir pats siužetas patrauklus. Kol kas skaitau su malonumu.
Atsakyti
Labai megstu Vaitkeviciute, Strozzi, Buivydaite. Norisi dar kazkokiu panasiu romanu, i kokius autorius atkreipti demesi?smile.gif
Atsakyti
Pirmoji šių metų perskaityta knyga buvo R. Granausko "Trys vienatvės". Tikrai talentingas autorius. Čia aišku mano nuomonė, bet jei rašytojas moka išsiversti be keiksmažodžių, ir gražia kalba rašo tiek apie teigiamus, tiek apie neigiamus dalykus, tai jau vertas premijos. Žavėjausi knyga, su nostalgija keliavau į praeitį. Tikrai ši knyga nebus paskutinė pažintis su Granausko kūryba.
Atsakyti
Man patiko gvenimiška istorija aprašyta V.Asto romane "Aklavietė"
Atsakyti
Man labai patiko Silva Rerum Sabaliauskaites, antroji dalis gal net labiau smile.gif
Atsakyti