Įkraunama...
Įkraunama...

Rybomunl-2 geriama vakcina peršalimo ligų profila

QUOTE(Inga-mama @ 2008 01 24, 10:58)
aga doh.gif
aš tai "loju" doh.gif , niekaip nepraeina.....o visi kiti gripo simpltomai jau dingo...tai dabar liko kosulys...bet jis toks baisus....tai miegu su maže dviese....dienas pabėgo į kitą kambarį lotuliukas.gif , nes užeina naktį tokie kosulio priepuoliai kad nu nein sustabdyt, bet šian vakare einu pas gyd., maž ką išrašys bigsmile.gif

Nu laba ryta 4u.gif

iš šeimos narių sveikiausia yr mažė bigsmile.gif  biggrin.gif , aš jau ligos pusiaukėlėj doh.gif , diedui pradžia doh.gif 

labas rytas 4u.gif
taaiip zinau ka reiskia toks kosulys doh.gif pati irgi ne taip seniai apturejau si "dziaugsma" doh.gif tai man padejo mucofluid tabletes mirksiukas.gif o su antibiotikais aisku greitesnis reikalas rolleyes.gif beje nuo tu dirginanciu naktiniu kosulio priepoliu man padedavo medus,tiesiog kai uzeidavo tas kosulys letai suciulpdavau medaus sauksteli,niu nieko,apmalsindavo ax.gif tai va gali pabandyt,gal pades 4u.gif
Ir labai smagu kad maze sveika thumbup.gif na o diedas lotuliukas.gif gal stipresnis bus ir liga neisigales 4u.gif greiciau sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tisan @ 2008 01 23, 09:43)
o tas cukrus ar ne per didelis kaip vaikui 5,3  blink.gif

ir aš tą patį galvoju, eisiu paieškot kur ką rašo apie tai g.gif

QUOTE(Inga-mama @ 2008 01 24, 10:58)

aš tai "loju" doh.gif , niekaip nepraeina.....o visi kiti gripo simpltomai jau dingo...tai dabar liko kosulys...bet jis toks baisus...

laba laba unsure.gif vargšiukė visai, gerai kad bent mažė laikosi mirksiukas.gif
o tai tau toks laringitinis tas kosulys g.gif pabandyk pasigarint šiltais garais, bulves verdančias kvėpuok g.gif ką čia dar patarti doh.gif gerk daug skysčių, bet juk pati žinai, ne maža mirksiukas.gif kojas pamirkyk gerai šiltam vandenį su druska, aišku, jei tempos neturi. Laikykitės ir sveikit 4u.gif

Mano dičkė jau geryn atrodo, po laringito tuoj pradėjo gerklę skaudėt, ir toks sausas varginantis kosulys prasidėjo, iš gerklės . Tai bioparox purškiu ir tikrai neblogas jis.
Tik va mažei jau antra diena tempa laikosi, bet nei kosti, nei snarglys tįsta. Variantai trys - gripas doh.gif arba trijų dienų karštinė arba krūminiai dantys. Kažko labiausiai man paskutinis arčiausiai, nes smegenuliai tai ohoho verysad.gif doh.gif
Sirgaliukai sveikstam, o sveikuoliai laikykit frontą 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labukai,

o pas mus dauguma prie sveiku, tik dar su dukreles kosuliuku vis kovojam doh.gif Na jau net nezinau ar mes ji pribaigsim, ar jis mus... Taip isejo, kad kas antra diena ejom pas gyd., tai sako plauciuose karkalu nera, tik girdi lengva alsavima g.gif ... Bet pritaria, kad jei nedaviau antibu, tai jau ir neduot, bet l.stebeti, na ir tom visom musu priemonem gydyt doh.gif

Kiekviena vakara einam i lauka, Nedas laksto kaip isprotejas, voliojasi, rekauja, tai jau einam tik i parkus, kad zmoniu negasdintu lotuliukas.gif ... oi, reik jam darzelio .... bet dar palauksim, tegu sese issikapsto ir tegu tos epidemijos pasitraukia

O del cukraus ir man idomu g.gif Nes kazkaip taip pat paskutiniu metu galvoju apie cukru, mums ko gero net nedare to tyrimo g.gif Mano maze labai daug geria blink.gif Kartais labai daug. Daznai rytais atsikelia ir pirmas zodis "siuciu", t.y. gerti lotuliukas.gif , nes jai ir arbata, ir kompotas, ir visa kita dazniausiai "sultys" lotuliukas.gif
Jau keliu gydytoju klausinejau, bet jie sako normalu ir dziaugtis, kad geria ir duoti tiek kiek nori , nes bandziau net riboti ax.gif

Sveikatos visom 4u.gif
Atsakyti
Laba ryta
mes vakar buvom pas gyd, viskas gerai ax.gif
o aš tai šian varysiu pas savo gyd..jos nera-yra pavaduojanti,nu žinokit naktį kai užeina kosulio priepuoliai tai siaubazzzz unsure.gif
Atsakyti
user posted image Sveikutės ar priimsit pasiklydėlę
Perskaičiau puse temelės nu tos ligos ligelės. Sveikutė Tisan
Inga-mama aš ir dar kapstausi iš lygų unsure.gif Tik pas gydytojus nėjau pati gydausi
O prapuolus buvau, nes oi kokių ligelių apturėjom verysad.gif trečia dienelė RB neduodu nors nuo ryt sakiau duosiu už tas neduotas tris dienas.
Po naujų metų aptūrėto bronchito, užpuolė kažkoka zaraza pirmiau mane, tris dienas karščiavau kriokiau, ir širdim jaučiau kad ne prieš gerą unsure.gif Matukas pradėjo sausai pakosėt, galvojau gal dar su Umcaloru išsisuksim, bet šaukštai po pietų doh.gif
Antradienį nuo keturių, kai užkilo temp., 38.5 aš ją numušinėjau kas tris valandas doh.gif įsivaizduojat kokią kvaiša vaistininkė blush2.gif o didesnė aš kad nepasidomėjau kas kaip. Skyrė nuo tempos 150mg žvakutes virš 12 kg vaikui aš su tom 150mg žvakutėm numušinėjau 39.2 temperatūrą verysad.gif be šansų, nekrito ji po pusantros valandos, bet buvo naktis, tai kiek apkrito ir nuėjom liulia.
Pabudau nuo sunyčio baisiu traukulių cray.gif 42 temp., cry.gif o atrodė taip ilgai greitoji nevažiuoja verysad.gif tai jau baigiu atsigauti nuo viso patirto košmaro unsure.gif Nesitiki, kad jau namie, o tos dienos klinikose, kaip koks sapnas. Niekam to nelinkėčiau, kai tavo vaikas merdi cray.gif
Virusas kažkoks zaraza, bet gydytojai sako neapsaugosi tu vaiko, kad ir kaip norėtumei jei neisi į tuos vadinamus centrus, tai kaimynė čiaudinti vistiek kada atneš kokį virusiuką.
Tai dar sveikstam namie nes kosinčius sausai vistiek išleido ax.gif
Kai neteko gulėti Kauno klinikose įsivaizdavau, kad sąlygos ten žmoniškesnės, bet,,,, doh.gif paguldė į tokią palatą su tokiu išsikerpėtojusiu pelėsiu blink.gif kad į pavakiarią iš ten iškraustė mus su dar viena mamyte jos mažiukui astma paaštrėjo, o mum su Matuku teko nuo alergijos gerti vaistukus blush2.gif Tai rytą Docentas atsiprašė blush2.gif už tokias salygas, bet kad sako sunku su finansavimu.
Lavaza, bet jūs ir kankinatės console.gif o aš gulėjau su mamyte palatoje kur jos mergytei buvo darytas šitas tyrimas dėl tos mikoplazmos, tai taip sunerimau, kad gal ir mes užsikrėsim, bet gydytoja sako važiuokit namo ramūs. Nepasitvirtino tas tyrimas, tai ačiū dievui, nes taip vargt reikia, kai tokios ligelės puola 4u.gif
Niu mes sveiksim ir dažniauiai apsilankysim pasilabinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 01 25, 14:41)
Sveikutės ar priimsit pasiklydėlę
O prapuolus buvau, nes oi kokių ligelių apturėjom  verysad.gif

sveika pargrįžus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
ojojoj kiek nervų turėjo visa tai kainuoti doh.gif Bet svarbiausia, kad jau taisotės mirksiukas.gif O dėl žvakučių, tai aš dabar kaip tik su mažike dėl jų irgi bėdų turiu g.gif tempa aukšta, o vaistininkė irgi įkišo 125 stiprumo, o mums 250 jau reik. Vyras pirko, aš gal būčiau ir pastebėjus, o jis susakė tik amžių vaiko ir gavo tokias žvakes. Tai vakar vėlai vakare lėkiau pas kaimynką tų kitų žvakučių, 39,5 tempa. Šiandi buvom pas gyd, angina, bet nepūlinga, bet antibų išrašė, nes su angina ne juokai unsure.gif
Atsakyti
Sveikutė, kaip sekasi maniškis jau miega pietų miegelio, nepatikėsi, bet vakar miegojo 5val., blink.gif lotuliukas.gif pietų miego biggrin.gif po ligoninės tik gryžom namo kai atsijungė mano vaikas doh.gif bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(fishke @ 2008 01 25, 14:17)
sveika pargrįžus 4u.gif  4u.gif  4u.gif
ojojoj kiek nervų turėjo visa tai kainuoti doh.gif Bet svarbiausia, kad jau taisotės mirksiukas.gif O dėl žvakučių, tai aš dabar kaip tik su mažike dėl jų irgi bėdų turiu g.gif tempa aukšta, o vaistininkė irgi įkišo 125 stiprumo, o mums 250 jau reik. Vyras pirko, aš gal būčiau ir pastebėjus, o jis susakė tik amžių vaiko ir gavo tokias žvakes. Tai vakar vėlai vakare lėkiau pas kaimynką tų kitų žvakučių, 39,5 tempa. Šiandi buvom pas gyd, angina, bet nepūlinga, bet antibų išrašė, nes su angina ne juokai unsure.gif

Tai va matai, kad ir man vaistininkė davė 150mg, o ką aš tai kaip durnė pasitikėjau, nesidomėjau kiek tokio amžiaus reik retai kada sirgome, tai va. O reik žinoma jau net 250mg blink.gif tai gydytojai sako dėl to ir užkilo jum 42 blink.gif o dar miegančiam doh.gif aš pati nulūžau išvargus , bet šokas buvo geras nepamiršiu jaučiu ilgai, nu nieko viskas praaitį, bet dabar nuo bet kokios temperatūros kinkos drebės ir žinok ligoninei bijau užmigti tokia fobija gavosi unsure.gif verysad.gif bet praais unsure.gif Matai aš ir galvojau gal angina nes gerklė siaubingai raudona, ir jau galvojau plaučių uždegimas doh.gif bet tyrimai parodė, kad virusas
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 01 25, 15:26)
tyrimai parodė, kad virusas

tai kas per virusas? kokį gydymą gavot?
o pūlingos anginos aš bijau labai labai, nes dičkei pasekmės ir dabar tebėr doh.gif
lavaza, sveikut ir tu, kas geresnio bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 25 sausio 2008 - 14:31
oi wikonda console.gif ,
kiek teko isgyventi jums... o kaip baisu tie traukuliukai, nors niekada neteko matyt ir taip tikiu, kad neteks, bet man labai baisiai skamba schmoll.gif
Gerai, kad dabar mazius daug miega, pagaliau atsigauna, o dar ir namie thumbup.gif

Inga-mama, parasyk kaip tu, kas tau yra g.gif

fishke, dar angina jums doh.gif , tikiuos gal nors laringitai jau aprimo

Na o mes tai ka, dar viena nauja istorija doh.gif
Sekmadieni nakti maze pabudo su zodziais "kauda", nelabai supratom kas kur, bet iki 4 val. nemiegojo doh.gif , is pradziu ant ranku nesiodavom, bet kai tik atsiguldavom, vel "kauda", po to issibudino ir iki 4 val.ryto zaide, varinejo vezimeli blink.gif Jau ir dantukus tepiau, sake, kad pilvas skauda, po to "upali" (uzpakalis), po to pisiunas ( biggrin.gif supratot)... Bet buvo ta dien nekakojus galvojau, gal pilvas skaudo, po to gal kokie inkstukai issigandau (nes 5 men turejom pielonefrita). Bet paryciais uzmigo, kita dien dar kelis kart, suspaudus kojites pasake, kad kauda ir tiek... kaip ir viskas praejo... Dar gyd.papasakojau viska, kai buvom plauciuku paklausyti, sako gal kirmeles mazytes, gali but kad nakty islenda... Nelebai patikejau, nes nepanasu man... Po to kita dien vel 1 kart ryte pasake man, kad "kauda" ir vel suspaude kojites... Kai slapinosi, specialiai stebejau, sedi ant puoduko ir sisioja normalai, supratau, kad kaip ir neskauda... Bet neramu man, nuejom pas gyd. tai siandien pridavem slapima..... pasirodo trupuciuka yra acetono (nors maniske geria daug), leukocitu 70 (gal kas zino ar tai l.daug?, man rodos daugoka) leu.gal kiek ir iskreipti nes is puoduko, be to dar neappirausta, nes siand.pas mus ner salto vandens, tik karstas blink.gif , na ir rodo, kad yra bakteriju, t.y. bakterinis uzdegimas ...
Nesuprantu, dukrele jau 3 dienas nei karto nepasiskunde. Gydytoja sako, kad reiskia buvo cistitas, kaip suprantu slapintakiu uzdegimas, paskire biseptoli na ir daug skysciu. Paklausiau ar tai antibiotikas, tai pasake, kad ne, tai tik antibakterinis sirupas, bet dabar paskaiciau ir suprantu, kad tai yra antibas doh.gif , ko gero ji man to zodzio jau net nesako lotuliukas.gif
Dabar vel galvoju ar butinas tas biseptolis, itariu, kad dabar jau reik, nes bakt rodo (+), tik va pagalvojau gal mazoka tyrimu padaryta, nei kraujo nedare, nei slapimo paselio, tik va dabar pasiskaiciau - tai kiek protingesne:)

Taip smulkiai viska papasakojau, nes mazai kas, gal kam kada pravers, nors aisku, geriau, nesirgti doh.gif Bet ko toliau, tuo daugiau suprantu, kiek daug mums reikia zinoti doh.gif

O del kosuliu, pasake, kad viskas gerai, nors visiskai kosulys dar nepraejo, bet nei nakti nesukosti, miega ramiai, nei vakarais kosulys jos nedusina, tik retkarciais diena... tai nors cia tikiu, kad be antibu issisukom

Na dabar begu i kita tema, radau "slapimtakiu uzdegimas" doh.gif

Bet nu kodel cia mums taip mamukai doh.gif , tik dziaugiuos, kad dabar esu namie ir galiu pati pasirupinti savo pupsikais thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavaza: 25 sausio 2008 - 15:30
QUOTE(lavaza @ 2008 01 25, 16:20)

Na o mes tai ka, dar viena nauja istorija  doh.gif
Sekmadieni nakti maze pabudo su zodziais "kauda", nelabai supratom kas kur, bet iki 4 val. nemiegojo  doh.gif , is pradziu ant ranku nesiodavom, bet kai tik atsiguldavom, vel "kauda", po to issibudino ir iki 4 val.ryto zaide, varinejo vezimeli  blink.gif  Jau ir dantukus tepiau, sake, kad pilvas skauda, po to "upali" (uzpakalis), po to pisiunas ( biggrin.gif  supratot)...

vargšiukė mažiukė unsure.gif o tas pisiunas tai lotuliukas.gif bet tai matai ne tik suaugusiems būna tokios bėdos, bet ir tokiems krupiams g.gif o skauda tai tikrai laaabai, aš pati lapkritį turėjau tokį "malonumą" doh.gif Tai tavo mažė laikėsi tikrai didvyriškai, net vežimėlį stumdė blink.gif o man kriokti norėjosi iš skausmo blink.gif o gal spanguolių turi kokiam nors pavidale, nes jos tam reikalui labai gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2008 01 25, 15:20)
oi wikonda  console.gif ,

Viešpatė, kaip sunku ir gaila wub.gif Mum koks virusiukas nepasakė tik ėmė iš gerklės pasėlį ir nustatė, kad nuo jo tokia aukšta temp., o dar dėl to, kad per maža doze žvakučių mušiau doh.gif bet maniškis vis dar kosti, bet šian jau ne sausai o šlapiai, tai pirmadienį teks kulniuoti pas savo vaikų gydytoja.
O dar ko nepapasakojau, tą antradienio vakara, kai jis man sukarščiavo išsikviečiau budinčią gydytoją į namus, nes jau labai neramu buvo. Tai ji tik gerklę apžiūrėjo sako duokit konpensuojamą knygelę, jau supratau link ko ji suka doh.gif Antibus vėl rašyt norėjo doh.gif schmoll.gif bet tik pamatė, kad prieš 10 dienų sugerta sako oi gal nerašyti blink.gif doh.gif
Nušaut tokius gydytojus, ir kai pasakiau, kad dedu 150mg žvakute, tai ji sako jūs juokaujat tipo visos paros norma blink.gif Nu ką siunčiau vyra pirkti 125mg doh.gif lotuliukas.gif net pačiai dabar juokas ima blush2.gif
Tai kai papasakojau Docentui ligoninei, tai jis pasipiktino ir sako kiek mes konferencijose šeimos gydytojams aiškinam, kad pirma turi išsiaiškinti kokios kilmės tas susirgimas ar virusinis ar bakterinis, o jie apsidraudimui vistiek skiria antibus ir jiem dzin. doh.gif Nes iš dešimties tėvelių nors vienas paduoda gydytoją į teismą arba apskundžia tokia statistika unsure.gif ir Lietuvoje 75% daktarų taip daro skiria antibus.
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 01 25, 17:13)
Tai kai papasakojau Docentui ligoninei, tai jis pasipiktino ir sako kiek mes konferencijose šeimos gydytojams aiškinam, kad pirma turi išsiaiškinti kokios kilmės tas susirgimas ar virusinis ar bakterinis, o jie apsidraudimui vistiek skiria antibus ir jiem dzin.  doh.gif Nes iš dešimties tėvelių nors vienas paduoda gydytoją į teismą arba apskundžia tokia statistika unsure.gif  ir Lietuvoje 75% daktarų taip daro skiria antibus.

tai va, dabar ir man galvosūkis - duot antibus ar ne, dar vis laukiu. Miega mažė pietulius, žiūrėsiu kiek tempos bus. Juk jei tempa taip nebekyla, tai vadinas geryn, kaip jūs manot g.gif Ir dar galvoju, ar įmanoma medikams suspėti išsiaiškinti visų sergančių ligos sukėlėją?? ir ypač tada kai jau tikrai siaučia virusai ir žmonių antplūdis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 25 sausio 2008 - 16:22