Įkraunama...
Įkraunama...

Rybomunl-2 geriama vakcina peršalimo ligų profila

QUOTE(wikonda @ 2008 01 25, 13:41)
O prapuolus buvau, nes oi kokių ligelių apturėjom

labas prapuolele mirksiukas.gif , jazau, nu nieks nepyksta, priimam, svarbu kad jau geryn ane? unsure.gif

nu bet kas per virusas, jomajo doh.gif verysad.gif sveikatėlės 4u.gif

QUOTE(fishke @ 2008 01 25, 14:17)
Šiandi buvom pas gyd, angina, bet nepūlinga, bet antibų išrašė, nes su angina ne juokai

console.gif

QUOTE(lavaza @ 2008 01 25, 15:20)

Inga-mama, parasyk kaip tu, kas tau yra  g.gif

Na o mes tai ka, dar viena nauja istorija
Sekmadieni nakti maze pabudo su zodziais "kauda", nelabai supratom kas kur, bet iki 4 val. nemiegojo  doh.gif , is pradziu ant ranku nesiodavom, bet kai tik atsiguldavom, vel "kauda", po to issibudino ir iki 4 val.ryto zaide, varinejo vezimeli  blink.gif  Jau ir dantukus tepiau, sake, kad pilvas skauda, po to "upali" (uzpakalis), po to pisiunas ( biggrin.gif  supratot)...

aš tai puse velnio....buvau pas gyd ir tai pavaduojanti buvo, manoji išvykus, karoč atsėdėjau koridoryje 2val wacko.gif , tai ji paskui paklausė, sako tipo: plaučiai švarūs, paklausė ką vartoju, išrašė sirupą dar kažkokį, gert antibus, purkšt gerlėn ir sedėt namie doh.gif nu tipo virusinė kažkokia zaraza....bleha bleha...žmonių poliklinikoje ir visi tokie kaip aš kosintys......br....

o dėl to "pisiunas", tai mes esam remisijoj, Gustė turėjo šlapimo takų infekciją kai jai buvo 1 metai doh.gif , atgulėm ligoninėj su antibais ir nuo to laiko į mėn darau profilaktiškai šlapimo tyr....ir kas pusmetį einam pas nefrologę tikrinamės inkstus-ehoskopuojames ar nėra pakitę inkstukai + jų geldelės.....
o kad leukocitų 70, tai daug unsure.gif .....rodo didelį uždegimą, apiplauk jai dziundzę, išplauk puodą ir darykit rytinį šlapimą (žinoma jei išeina) ir neškit pakartotinai mirksiukas.gif

mane nefrologę pamokė, kad tipo kai darom sysiuką tyrimui, reikia nusipirkti atkirą induką-aš nusipirkau muilinę ir ji "tarnauja" tik tam reikalui, aš įdedu ją į naktipuodį-š....puodį (na supratot ax.gif ) ir ji kai pasisioja aš išimu ir supilu į tyr buteliuką cool.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2008 01 25, 16:09)
o gal spanguolių turi kokiam nors pavidale, nes jos tam reikalui labai gerai mirksiukas.gif

Aha, zinau, dekui 4u.gif

QUOTE(wikonda @ 2008 01 25, 16:13)
Viešpatė, kaip sunku ir gaila wub.gif Mum koks virusiukas nepasakė tik ėmė iš gerklės pasėlį ir nustatė, kad nuo jo tokia aukšta temp.,

Bet ar taip nustato virusus blink.gif blush2.gif ?.... Na va, kaip pati suprantu is gerklytes ima paseli, kad paziureti kokios bakterijos auga, jei auga? Kai nustato kokios, tada ir skiria antibiotini gydima. O jei virusiniai, na kiek pamenu mums buvo laringitas visrusinis, tai dare tiesiog kraujo tyrima ir jame jokiu pakitimu nebuvo, tam tikru rodikliu, tai tada nustate, kad virusinis ir jokiu antibiotiku neskyre... nes virusiniai susirgimai antibais lyg tai negydome, nebent jie (virusai) kazka isprovokuoja ...
Tiesiog norisi suprast, kaip cia is tikruju buna ax.gif Ka manot?

QUOTE(fishke @ 2008 01 25, 16:21)
1. tai va, dabar ir man galvosūkis - duot antibus ar ne, dar vis laukiu. Miega mažė pietulius, žiūrėsiu kiek tempos bus.
2. Juk jei tempa taip nebekyla, tai vadinas geryn, kaip jūs manot g.gif
3. Ir dar galvoju, ar įmanoma medikams suspėti išsiaiškinti visų sergančių ligos sukėlėją?? ir ypač tada kai jau tikrai siaučia virusai ir žmonių antplūdis g.gif

1. Va ir man galvosukis doh.gif Daviau puse saukstelio Biseptolio... bet be reikalo issiterliojau, nutariau neduot blush2.gif
Jau suzinojau kur priduot slapima paseliui, tik va negerai, kad savaitgalis - nieks nedarys. Pirmadieni vesim, tegul augina... Kiek paskaiciau, tai visur raso, reik to mikrobiologinio tyrimo ... Net paskambinau i ta laboratorija kazkokia moteris labai geranoriskai dar pakonsultavo kas ir kaip ir aisku, kad butu tiksliai - reik paselio... Nepradesiu su antibais, nes jei duosiu jau paselio galima nedaryt, nes iskreipia rezultata.... Be to, ko gero, prasysiu siuntimo pas nefrologa, tai gi turejom pielonefrita ir visai nebudinga be jokio karsciavimo...

2. O jei tempa nebekila, gal ir gerin g.gif

3. Bet kaip issiaiskinti - sutinku, kad sunku, nes su tokia reforma doh.gif bet negalima gi taip, prie bent kokio susirgymo farsiruoti musu vaikus antibiotikais, be to konkreciai nenustacius nuo ko (t.y. be tyrimu, be paseliu) , tai gi nuo mazens kalecinam, del to kad gyditojas apsidraudzia schmoll.gif .... Man priimtinas toks variantas, sakytu reik tokio ir tokio tyrimo, bet mes negalim daryti ar mums draudzia, padarykit privacia, tik kad pasakytu koki... ir sumokesiu as tuos 40-80Lt , kad be reikalo nedavinet antibiotiku...

Inga-mama, gydykis, kad saviskiu dar neapkresti ir paciai nenusivaryti 4u.gif

Man labai patiko tavo patarimas su muiline, eisiu ir as nupirksiu ir taip treniruosimes iki pirmadienio, kad jau pavyktu doh.gif

Va ir jus turejot tokia problema verysad.gif , va ir as bijau, kad nebutu dar ko su inkstukais, o tai taip vien is slapimo tyrimo nustate, kad slapimtakiu uzdegimas, nei echoskopijos (tai gi mes taip pat turim su nefrologais draugaut), rudeni taip ir nebuvom su tais visais bronchitais...

Na ir man atrodo, kad leukocitu daug, bet galvoju, kad tikrai gali but negerai, kad is puoduko (padarem i ta paprasta pries tai niekaip nepadezinfekavus), be to neapiplauta, tai realus tikrai turetu but mazesnis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavaza: 25 sausio 2008 - 17:50
QUOTE(fishke @ 2008 01 25, 16:09)
vargšiukė mažiukė unsure.gif o tas pisiunas tai  lotuliukas.gif bet tai matai ne tik suaugusiems būna tokios bėdos, bet ir tokiems krupiams g.gif o skauda tai tikrai laaabai, aš pati lapkritį turėjau tokį "malonumą" doh.gif Tai tavo mažė laikėsi tikrai didvyriškai, net vežimėlį stumdė blink.gif o man kriokti norėjosi iš skausmo blink.gif o gal spanguolių turi kokiam nors pavidale, nes jos tam reikalui labai gerai mirksiukas.gif

Va ir mus tas vezimelis nustebino ... blink.gif bigsmile.gif Nieko negalejom suprast... Tik paguldydavom, bliauna "kauda" unsure.gif ... o ant grindu nuvaro, iskart uz to vaikisko vezimelio ir vezioja savo Liaila (Teletabika) blink.gif , is vieno kambario galo - i kita blink.gif ... mes net priguldavom, nes luzdavom, o ji vis vezioja savo zaisliuka blink.gif Net galvojom, gal kokia pilnatis mergina veikia doh.gif bigsmile.gif lotuliukas.gif , kad ne tas "kauda" verysad.gif

Gal ji taip nusiramindavo ir skausma uzmirsdavo .... g.gif
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2008 01 25, 17:47)
Inga-mama, gydykis, kad saviskiu dar neapkresti ir paciai nenusivaryti  4u.gif

Man labai patiko tavo patarimas su muiline, eisiu ir as nupirksiu ir taip treniruosimes iki pirmadienio, kad jau pavyktu  doh.gif

Va ir jus turejot tokia problema  verysad.gif , va ir as bijau, kad nebutu dar ko su inkstukais, o tai taip vien is slapimo tyrimo nustate, kad slapimtakiu uzdegimas, nei echoskopijos (tai gi mes taip pat turim su nefrologais draugaut), rudeni taip ir nebuvom su tais visais bronchitais...

Na ir man atrodo, kad leukocitu daug, bet galvoju, kad tikrai gali but negerai, kad is puoduko (padarem i ta paprasta pries tai niekaip nepadezinfekavus), be to neapiplauta, tai realus tikrai turetu but mazesnis...

tai sėdžiu namie...gersiu vaistus...arbatas....ir naktim nemiegu nes kosau doh.gif , išgysiu mirksiukas.gif

dėl leukocitų, mums vieną kartą gyd sakė kad 500 blink.gif doh.gif , tai man buvo šokas, tyr darėm poliklinikoj..tai sakom paėmė su nešvariais įrankiais ir nuo tada nutariau daryt privačiai paskui ir šlapimas buvo geras bigsmile.gif , tai nuo to laiko aš nešu į privačia laboratoriją cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga-mama @ 2008 01 25, 16:43)
labas prapuolele mirksiukas.gif , jazau, nu nieks nepyksta, priimam, svarbu kad jau geryn ane? unsure.gif
nu bet kas per virusas, jomajo doh.gif  verysad.gif sveikatėlės 4u.gif
console.gif

QUOTE(lavaza @ 2008 01 25, 17:47)
Aha, zinau, dekui  4u.gif
Bet ar taip nustato virusus  blink.gif  blush2.gif ?.... Na va, kaip pati suprantu is gerklytes ima paseli, kad paziureti kokios bakterijos auga, jei auga? Kai nustato kokios, tada ir skiria antibiotini gydima. O jei virusiniai, na kiek pamenu mums buvo laringitas visrusinis, tai dare tiesiog kraujo tyrima ir jame jokiu pakitimu nebuvo, tam tikru rodikliu, tai tada nustate, kad virusinis ir jokiu antibiotiku neskyre... nes virusiniai susirgimai antibais lyg tai negydome, nebent jie (virusai) kazka isprovokuoja ...
Tiesiog norisi suprast, kaip cia is tikruju buna  ax.gif  Ka manot?

Dėkui biggrin.gif šian jau šlapiai kosti, Lavaza pačiai net juokas ima kokia žalia šituose reikaluose lotuliukas.gif lygiai taip gydytojas ir aiškino, kad paims pasėlį iš gerklytės nustatyt ar nėra bakterios, ar reiks skirti antibų ar ne doh.gif ačiu dievui nereikėjo smile.gif O kraujuke rado kažką dėl to ir pasakė, kad virusiukas blush2.gif matai, nedaug teko susidurti su tom ligelėm tongue.gif
Docentas ir sakė, kad gerai, kai į ligoninę papuolėm padarė visus tyrimus ištyrė, o taip tai būtume vėl antibais, kaip tu sakei farširuojami blush2.gif bash.gif
O mes tyrimam surinkti naudojame tokius maišelius prisiklijuoja prie pimpiuko, ir pilnas maišelis būna laugh.gif Mergaitėm sudėtingiau blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 01 26, 15:04)
Dėkui biggrin.gif šian jau šlapiai kosti, Lavaza pačiai net juokas ima kokia žalia šituose reikaluose lotuliukas.gif lygiai taip gydytojas ir aiškino, kad paims pasėlį iš gerklytės nustatyt ar nėra bakterios, ar reiks skirti antibų ar ne doh.gif  ačiu dievui nereikėjo smile.gif O kraujuke rado kažką dėl to ir pasakė, kad virusiukas blush2.gif matai, nedaug teko susidurti su tom ligelėm  tongue.gif
Docentas ir sakė, kad gerai, kai į ligoninę papuolėm padarė visus tyrimus ištyrė, o taip tai būtume vėl antibais, kaip tu sakei farširuojami blush2.gif  bash.gif
O mes tyrimam surinkti naudojame tokius maišelius prisiklijuoja prie pimpiuko, ir pilnas maišelis būna laugh.gif Mergaitėm sudėtingiau blush-anim-cl.gif

labuka, žinokit yra ir mergaitėms tokie maišiukai sisiukiui gaudyt 4u.gif mums kitaip ir nepavykdavo, tik su tuo maišiuku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 01 26, 14:04)

aš atsimenu kai Gustei buvo ta uždegimas ir liepė padayt šlap tyrimą tai irgi klijavo maišelį...jazau jazau...nieko ten nenubėgdavo, viskas į papmerį sueidavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2008 01 26, 14:23)
labuka, žinokit yra ir mergaitėms tokie maišiukai sisiukiui gaudyt :4u...

bet cia tie patys maisiukai slapimui surinkti ir mergaitem, ir berniukams ax.gif
Tik maniske labai jau jautri, kas susija su jos "pisiunu" lotuliukas.gif doh.gif , kai maza budavo ir daznai reikejo daryti slapimo tyrimus, amzinai verke krokodilo asarom, ypac, kai jau reikejo atklijot ta maisiuka doh.gif

Ir pritariu Ingai-mamai, jei su pampersu, tai nieko maiselyje ir nerasdavau, tai kai priklijuodavau- tik ant ranku staciai nesiodavau, kol padarys doh.gif Ale ir tau kazkas tap prikibo doh.gif , sveik greiciau 4u.gif

Dabar,kai jau pradedam su puoduku draugaut, tai man paprasciau taip paimti slapima ir jai jokio streso mirksiukas.gif
O del tu maiseliu, tai taip pat skaiciau, kad nera jau taip sterilu... jei per 10-15 min. nepadaro, reikia keisti maiseli, be to taip pat pauola visas slapimas (t.y. ne vidurinioj srove)
ir tas apiplovimas teisingas taip pat labai sudetinga, nes jei daryti kaip priklauso doh.gif , be to jei nori sisiu, tai per ta apiplovima dazniausia ir pasisioja doh.gif

wikonda, labai gerai, kad be antibu apsejot ir tikrai gerai, kad ligoninej buvot, nes net neabejoju poliklinikoj butu paskyre antibus ir be reikalo gertumet, o be to ir tyrimus visus padare

Atsakyti
mergitos, patarkit, nes nebžinau nieko ką daryt g.gif doh.gif unsure.gif
dičkė tik tik pasveiko iš po to įdomaus laringito su akių pūliavimo.O dab mažė, kątik išmiegojo pietukus ir jau akytės pūliuotos doh.gif jau man panašu į infekciją, o ne į virusą. Duosiu jau vakare antibus, nebelauksiu nieko. O jei pirmadienį dar taip bus, lakinsiu pas okulistą, kad imtų tepiniuką iš akies ir žiūrėtų kas ten yr. Bet jei antibus pradėsiu duot daba, tai jau tikslaus atsakymo ir nebebus g.gif doh.gif Ką daryt? ir vis mums tokios nesąmonės prasideda savaitgaliais. Vkar juk tik diagnozavo anginą, šiandi akys pūliuot pradėjo ir +loja doh.gif Tempos nebėr. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2008 01 26, 17:43)
akytės pūliuotos  doh.gif jau man panašu į infekciją, o ne į virusą

turėjau galvoj bakterinę infekciją, o ne virusinę blush2.gif
Atsakyti
Sveikutė fishke console.gif nu bet jum ir nesiseka brangioji. Tikrai aš nieko nepatarsiu tik palaikyti noriu, o įsivaizduot įsivaizduoju, kaip turi jaustis, kai ne tavo galiose viską pakeisti. wub.gif O mum ir tas pats kiaulystės dėsnis su tom ligelėm kadangi visad šventinės dienos išpuola. Tai jau tikrai jei suduosi antibų tyrimai nieko gero neparodys schmoll.gif taip ligoninei buvo palatos draugei doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2008 01 26, 16:43)
mergitos, patarkit, nes nebžinau nieko ką daryt  g.gif  doh.gif  unsure.gif

nu kas čia dabar doh.gif unsure.gif , o gal važiuot į ligoninės priimamajį, ten pažiūrės, juk yra budinčiai gydytojai. nu net nežinau, nes turiu tik vieną špuoką.. tai nieko negaliu pasakyt, bet pagal save tai važiuočiau ligoninėn, nu kad dar blogiau nebūtų unsure.gif
Atsakyti