Įkraunama...
Įkraunama...

Namo rekonstrukcija

Vat čia ir yra tas dalykas kad geriau pirkti sodybvietę, nei kokį apgriuvusį lauželį ale sodyba vadinamą.
Atsakyti
pas mus ta pati beda, as esu sodybos paveldetojas, namu valda 40 a, su namu valda ribojasi 0,65 ha zu paskirties.
iskilo reikalas dar ir broliui pastatyti nama. tiesiai sviesai sakau uzduchino mane prienuose su popierizmu.ten kiekviename skyriuje po viena zmogu dirba.
nusprendem kad statysime ukini pastata (ala) 80 kvadratu plius 50 garazas telpam i remus ir o.k menesis popierizmo ir bandysim pradeti statybas
Atsakyti
QUOTE(teamwork @ 2008 09 07, 16:05)
...statysime ukini pastata (ala) 80 kvadratu plius 50 garazas telpam i remus ir o.k  menesis popierizmo ir bandysim pradeti statybas

Labai abejoju, kad mėnesiuko popierizmui pakaks.
Netikėtai paaiškės, kad pvz. būtinai reikia geodezinių matavimų ar kokios nors topo nuotraukos rolleyes.gif , nors tai atrodo kaip nesąmonė, bet iš biurokratų visko galima sulaukti. Jau ko ko, bet laikas sugaištamas popierizmui yra visiškai neprognozuojamas, net tokiam paprastam norui įgyvendinti.
O kaip elektros klausimus spęsite?
Nepasikuklinkit parašyti, kaip sekasi laikytis grafiko ir kokius punktus bei kaip pavyko įgyvendinti.
Atsakyti
2team: nekrėskit nesąmonių, pirmiau atidalinkit NV. Ir valiai naują sodybą.
Atsakyti
Labutis visiems...Skaitinėju šitą forumą jau kokius porą mėnesių, bet atsakymo taip ir neradau... Matot pas mane tokia subtili situacija...yra beveik 6arų sklypas jame stovi gyvenamasis namas (kuriame dabar gyvename), šalia ūkinukas apie 40 kvadratų. Kadangi tame gyvenamajame name gyvena vyro artimieji, tai vietos ne per daugiausia, o reikia galvot į ateitį. Taigi nusprendėm statyt namuką vietoje ūkinio, susiskaičiavom užtatymo plota, tai kuo puikiausiai telpa 130 kvadratų namukas (dar žadam daryt rūsį). Projektas jau beveik baigtas, priduoti žadam kaip ūkinį pastatą.
Gal esat kas susidūrė su tokia situacija projekto derinimo metu, ar lengvai duoda statybų leidimą, nes labai neramu duos tą statybo leidimą neduos doh.gif .
Ir šiaip būtų idomu išgirsti jūsų patirtį statant priduodant, ką reikai daryti ko ne...
Iš anksto dėkoju! 4u.gif
Atsakyti
Renkantis sodo namuka reik i daug dalyku atkreipti demesi: ar pamatai neskile, kur kanalas, ar yra drenazas, kokios sienos, ar stogas siltintas, ar suliny uztektinai vandens ir t.t. svarbu ir kokie kaimynai, susisiekimas. O kad reikes keist langus, duris, tvarkyti sildymo, vandentiekio ir kanalizacijos sitemas arba jas isidiegti tai akivaizdu. Pagal situacija reikia ir ziureti. Mes pirkomes neturedami pinigu iskart investuoti i nama, tai pradzioj issiversim ir su senais dvigubais mediniais langais, stiklus sutvirtinsim silikonu, idesim i tarpus spec. gumytes, nusipirksim biotualeta, boileri ir hidrofora.Kol kas tik pasikeitem spynas ir remontavom centrini sildyma, 1000 Lt dar neišleidom. Pirmiausia planuojam pasirupinti kuru žiemai. Kaimynai neblogi, vieni pastoviai gyvena salia, tai saugiau. Isigijome suni del saugumo. O su laiku bus ir tvora ir sarvo durys, ir plastikiniai langai ir biovalymo irenginiai ir nama apsisiltinsim, tada ir saugos signalizacijos ir tik paskiausiai vidaus apdaila. Planuojam ateity, padidejus pajamoms pasidininti paskola ir uzsibaigti renovacija.
Atsakyti
sveikos mergaites, gal kas galesite padeti man sioje situacijoje smile.gif turime 3aru sklypa. Jame yra gyvenamas namas kuriame gyvena uosviene ir ukinis pastatas kuriame mes jau daug metu esam isirenge kambarius ir gyvenam. bet dabar noretume is tu ukiniu pastatu pasidaryti gyvenama pastata. ar taip imanoma? padekit jei kas galit nes nzn ar isvis taip imanoma,sako kad per mazas sklypas ir negalima. ir kur rektu kreiptis ir nuo ko pradeti tvarkytis. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(melgytia @ 2008 10 02, 22:06)
sveikos mergaites, gal kas galesite padeti man sioje situacijoje  smile.gif turime 3aru sklypa. Jame yra gyvenamas  namas  kuriame gyvena uosviene ir ukinis pastatas kuriame mes jau daug metu esam isirenge kambarius ir gyvenam. bet dabar noretume is tu ukiniu pastatu pasidaryti gyvenama pastata. ar taip imanoma? padekit jei kas galit nes nzn ar isvis taip imanoma,sako kad per mazas sklypas ir negalima. ir kur rektu kreiptis ir nuo ko pradeti tvarkytis. rolleyes.gif

Na aš ne mergaitė smile.gif , bet savo nuomonę pasakysiu.
Mano supratimu situacija praktiškai beviltiška.
Teoriškai, kad ūkinis pastatas pataptu gyvenamuoju namu (oficialiai) manau reikėtų ruošti detalų planą, kuriame būtų numatoma nugriauti esamą namą, o ūkinį pastatą rekonstruoti į gyvenamąjį. Du gyvenamieji namai viename 3 a sklype tikrai negali būti išskyrus atvejus kai taip yra nuo seno.
Atsakyti
Nebent Dvibūtis gal gautųsi, ta prasme blokuoti bandykit.
Atsakyti
hmm.. verysad.gif nu poperizmo reikes daug kaip matau... tik kazin ar taip galima rasyt kaip nugriaunama o palikt ta pati? ir tam paciam daryti naujus popierius?
Atsakyti
QUOTE(melgytia @ 2008 10 03, 22:08)
hmm..  verysad.gif  nu poperizmo reikes daug kaip matau... tik kazin ar taip galima rasyt kaip nugriaunama o palikt ta pati? ir tam paciam daryti naujus popierius?

LA,nežinau tikslei,bet tarkim mano kaimynai,tai keitė paskirtį,tarkim buvo katilinė "tarybiniais"laikais,o dabar jie pasidarė tvartus,tai reikėjo ten planelio ir keisti paskirtį.Žinau dar vieną dalykėlį,kad dabar yra visokių supaprastintų varijantų,nu ta prasme yra papildytas sąrašas nesudėtingų pastatų,kurie yra namų valdos ribose.Dar žinau vieną tokią smulkmeną-jei tarkim jusų namas buvo įrengtas iki 1992m,tai tereikia nueiti pas seniūnijos seniūną,kad tas parašytų,kad tas namukas tikrai jusų ir tik plano be kurio tikrai neišsiversit.Manau eikite pas savivaldybės architektą ar dar ten koki biesą g.gif ir jis jums turi išaiškinti.paklauskite dėl tų supaprastintų pastatų ir apie tai kad (nu jei jusu iki 1992m) ar reikia to detaliojo plano?-o kad bus popierizmo....o patikėkit jo tikrai bus.LINKIU SEKMĖS
Atsakyti
2melgytia: nlb aiškus pastarasis tamstos klausymux.
Atsakyti