Aš turiu bėda - jei būnu neįdegusi arba nepasidažiusi - atrodau klaikiai, pažįstami tada manęs klausia ar aš nesergu, arba ar aš neverkiau ką tik. Tiesiog ji tokia kažkokia nesveikai perbalusi.
Todėl esu priversta arba dažytis kasdien, arba eit į soliariumą... O taip norėtusi kartais būti tiesiog tokia kokia esi..
Tai va gal pas ką irgi yra tokia problemytė ir gal žinot kaip su tuo kovoti?
tiesiog nupasakojai mano situacija,man lygiai tas pats
anksciau netepdavau pudros,tai zmones vos ne gatvej klausdavo,ko as tokia balta,gal silpna ir t.t. todel kasdien tepu tamsesne pudra,o ant virsaus dar idegio pudra biria. (nu cia supratot,ka turejau omeny) arba einu i soliariuma,bet lyg tycia veido neima.
o pas mane problema,kad mazas hemoglobinas,70. tai geriu gelezi jau pora menesiu,bet nezinau,pagerejimo nera..nieko nesugalvoju..
girdejau,kad jei nori but tamsesnes odos spalvos,kasdien reikia gert po stikline morku sulciu,bet kazkas minejo,kad kenkia inkstams ar kepenim,snepamenu. ir nezinau,koki atspalvi suteikia,apti nebandziau.
dabar bandau atsistatyt krauja, o dar nervina,kad melyni paakiai pas mane,tai tokia perbalus,pavargus atrodau.. o lupos pas mane visada labai raudonos,irgi kontrastas su veido spalva..
nu va,viska issakiau,ka norejau pasakyt
)

o pas mane problema,kad mazas hemoglobinas,70. tai geriu gelezi jau pora menesiu,bet nezinau,pagerejimo nera..nieko nesugalvoju..
girdejau,kad jei nori but tamsesnes odos spalvos,kasdien reikia gert po stikline morku sulciu,bet kazkas minejo,kad kenkia inkstams ar kepenim,snepamenu. ir nezinau,koki atspalvi suteikia,apti nebandziau.
dabar bandau atsistatyt krauja, o dar nervina,kad melyni paakiai pas mane,tai tokia perbalus,pavargus atrodau.. o lupos pas mane visada labai raudonos,irgi kontrastas su veido spalva..

QUOTE(Ievuze23 @ 2007 11 01, 16:32)
Aš turiu bėda - jei būnu neįdegusi arba nepasidažiusi - atrodau klaikiai, pažįstami tada manęs klausia ar aš nesergu, arba ar aš neverkiau ką tik. Tiesiog ji tokia kažkokia nesveikai perbalusi.
Todėl esu priversta arba dažytis kasdien, arba eit į soliariumą... O taip norėtusi kartais būti tiesiog tokia kokia esi..
manau cia labai daug kas turi tokia beda...

QUOTE(Ievuze23 @ 2007 11 01, 16:32)
Mano oda ziema pasidaro ir blyski

Tai kai oda pradeda balti naudoju arba skysta pudra ar kompaktine, dar turiuy egipto zemes.Aisku, butu smagu jei nereiktu mozotis

QUOTE(milky @ 2007 11 01, 16:10)
Su geležim nejuokauk. Pas Tave ir blyškumas yra nuo to (nėra tas pats, kas šiaip būti išblyškusiam). Sakau, nes turėjau ir turiu bėdų su ta nelempa geležim jau daug metų. Kad ją atstatyti, reikia įdėti daug pastangų; ir mitybą reguliuoti, ir vaistus kokius geri žiūrėti. Geležies atstatymui esu išgėrusi daug įvairiausių vaistų, tad jei tau įdomu, galiu papasakoti, kas man padėjo

deta, as tai pradzioj geriau ampules,tik pamirsau pavadinima,o dabar tardiferon (atrodo) tabletikes
o mano seimos gydytoja labai atmestinai ziuri,kad mano toks hemoglobinas,apie mitybos reguliavima isvis neuzsimine
butu labai malonu,labai pagelbetum,jei papasakotum,nes pas mane jau nuo gimimo tokia problema

Mano oda irgi amzinai balta..anksciau dar turejau juodus plaukus,tai mano baltumas isvis isryskedavo,dabar persidaziau sviesiai,dar patepu veida idgio kremu labi svelniai ir atrodau bent pakenciamai,bet vistiek isblyskus..

Tai gerai kad jūs tik baltos būnat
man šaltuoju laikotarpiu oda net pamėlynuoja
( rankos išvis būna kaip lavono
).. ka padarysi.. patepu pudra (bet ne tamsesne) ir gyvenu

man irgi si problema
keisciausia tas, kad mno hemoglobinas tikrai ne per mazas. karta gydytoja net nusitebejo, sako is tyrimo rezultatu niekaip nepasakyciau, kad cia tavo tyrymai
tik turiu problemu su skydliauke ir pastoviai persidirbu
soliarumas visai neima manes, bet jei ir imtu, tikrai nebeiciau
sia problema sprendziu kaip ir visi - veido pudra + bronzine pudra (EZ). anksciau dar turejau problemu su spuogais, tai visai tragiskai atrodydavo. aciu dievui dabar susitvarke. o soliarumas visai neima manes, bet jei ir imtu, tikrai nebeiciau

QUOTE(milky @ 2007 11 01, 16:10)
tiesiog nupasakojai mano situacija,man lygiai tas pats
anksciau netepdavau pudros,tai zmones vos ne gatvej klausdavo,ko as tokia balta,gal silpna ir t.t. todel kasdien tepu tamsesne pudra,o ant virsaus dar idegio pudra biria. (nu cia supratot,ka turejau omeny) arba einu i soliariuma,bet lyg tycia veido neima.
)

tu cia apie mane

QUOTE(Deta_ @ 2007 11 07, 12:19)
Su geležim nejuokauk. Pas Tave ir blyškumas yra nuo to (nėra tas pats, kas šiaip būti išblyškusiam). Sakau, nes turėjau ir turiu bėdų su ta nelempa geležim jau daug metų. Kad ją atstatyti, reikia įdėti daug pastangų; ir mitybą reguliuoti, ir vaistus kokius geri žiūrėti. Geležies atstatymui esu išgėrusi daug įvairiausių vaistų, tad jei tau įdomu, galiu papasakoti, kas man padėjo 

Pasidalink prasau patirtimi

deta_,aciu tau uz patarimus labai,bet matyt mano triju menesiu aktyvus gelezies kelimas nenuejo veltui! nuo 70 pakilo iki 138!!! as tokia laiminga,tiesa,ryt del viso pikto einu dar karta kraujo tyrimu darytis,nes reikia dar karta,bet paziuresiu,ar del hemoglobino nesuklydo
nes truputi fantastika,kad tiek pakiltu
)
o as siaip,kad pasikelt hemoglobina kasdien geriau terdiferon po dvi tabletes,bet butinai kasdien! ir labai daug burokeliu sulciu, mesos, reguliavau mityba
tiesa,gal tam kilumui itakos turejo tai,kad dbr dingusios menesines.. o jos ir buvo kalciausios del mano zemo hemoglobino..
bremen, svarbiausia atkakliai gerk gelezi ir valgyk gelezies turinciu produktu! man daug kantrybes prireike
Papildyta:
bet veidas,deja,neigavo grazios spalvos
matyt as is prigimties tokia sviesi ir nieko cia nepakeisi

o as siaip,kad pasikelt hemoglobina kasdien geriau terdiferon po dvi tabletes,bet butinai kasdien! ir labai daug burokeliu sulciu, mesos, reguliavau mityba

tiesa,gal tam kilumui itakos turejo tai,kad dbr dingusios menesines.. o jos ir buvo kalciausios del mano zemo hemoglobino..
bremen, svarbiausia atkakliai gerk gelezi ir valgyk gelezies turinciu produktu! man daug kantrybes prireike

Papildyta:
bet veidas,deja,neigavo grazios spalvos