Įkraunama...
Įkraunama...

Šeškinė: Pelėda

Manau ne pats dazelis yra kazkuo negeras, o tik ne visos aukletojos priimtinos teveliams ir vaikams. 4u.gif Aplinka sutvarkyta, vidus siltas, jaukus, gera aura, vaikuciais pasirupinta... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(namučių fėja @ 2011 08 21, 20:38)
... Nelinkiu, kad dukra ateiti kurtu istorijas apie pradine klases mokykloje...

Gal perskaitykite visa teksta ir bent kiek isigilinkite sekanti karta. Vaikas eina i mokykla su ugnele akyse, vel grizo pasitikejimas savimi, noras dalyvauti ir dziaugtis. O ka Jus cia dabar parasete, leiskite paklausti? Neziurint sito isskirtinai "samojingo" komentaro, nelinkiu, kad Jusu atzalos pakliutu mano paminetai poniai.

Is ankstesniu pasisakymu temoje, jau supratau, kad skestanciuju gelbejimas yra ju paciu bedos. Kazkas is tevu pries metus uzfiksavo, kad vaikas galbut yra fiziskai baudziamas. Atsakymai buvo mazdaug tokie ptys, neva tevai patys kalti del to, kad kazko nesuziuri, nepasneka su akletoja tiesiai. Po tokiu zmonisku lyg ir pasisnekejimu su ponia Marija ir prasidejo musu bedos.
Dabar as jau imu tiketi savo dukra, o anuomet jai buvo liepta "neprisigalvoti" ir nemeginti issisukineti nuo darzelio, graziai atsiliepti apie aukletojas, netgi ir apie ta, kuri jai keldavo baime. Pasistengti susidraugauti ir viskas bus gerai. Bet gerai nebuvo. Buvo tik blogiau ir blogiau. Ji nebedainuodavo per sventes, nesake eilerasciu, sokdavo tarsi vaikas-automatas. Maneme, kad peraugo savo grupiokus ir ima po truputi drovetis. Visaip teisinome aukletoja, atseit reikalingu grieztumu ir reiklumu, bet nei velnio negirdejome ka sako musu paciu vaikas. Nepadarykite tos pacios klaidos, mielieji.

Beje, gal kas nors galetu kompetetingai paaiskinti, kodel po pusantru metu, grazu savaitgalio ryta ji pribega, apsikabina mane ir susnabza i ausi, kad niekda niekada daugiau nenoretu grizt i darzeli. Tik paglostau ja per pecius ir sakau "einam kept blynu". Ir tas jos linksmas "valio" kuri tuoj pat isgirstu, zinot..man daugiau nieko nereikia siuo tarpu. Bet sita Visciuko Cypsiaus pamoka mes gerai isidemejome.

P.s. lengviausia nuslysti pavirsiumi, apkaltinti "ispindejusius" tevus ieskancius priekabiu visur ir visuoet, nesugebancius rasti kalbos su pedagogai ir nuosavais vaikais. Bet taip juk paprastai atsitinka kazkam kitam ir musu neliecia, ar ne gerbiamieji? :
wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tevelis36 @ 2011 08 22, 07:44)
P.s. lengviausia nuslysti pavirsiumi, apkaltinti "ispindejusius" tevus ieskancius priekabiu visur ir visuoet, nesugebancius rasti kalbos su pedagogai ir nuosavais vaikais. Bet taip juk paprastai atsitinka kazkam kitam ir musu neliecia, ar ne gerbiamieji? :
wink.gif

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif
Savo vaikais reikia pasitiketi, mes geriausiai juos pazystame ir matome ju nuotaika, elgesi pabuvus su vienu ar kitu zmogumi.
Saviskio elgesio pasikeitima matau, bet su isvadom neskubu..ir tikiuosi nepasitvirtins speliones rolleyes.gif
O siaip, kaip ir minejau, darzeliu esu patenkinta cool.gif
Atsakyti
Teveli36, gaila kad neieskojote priezasciu, kodel vaikas taip elgiasi darzelyje, buvo nedrasus, nedainavo, nesoko ir t.t.Gal vaikas buvo drasesnis kasdieniniame darzelio gyvenime.Ne kiekvienas juk gali sokti, dainuoti, deklamuoti pries kitus, pries pilna sale ziurovu.Lengviausia kaltinti , bet yra juk ir geru pedagogu smile.gif
Atsakyti
Na, man pasirode, gan aiskiai nusvieciau, jog dabar mokykloje, vaikas ir soka, ir dainuoja, ir lipdo darbelius, ir nebera jokiu "as nesugebesiu", "man vistiek nepasiseks". Pereita vasara, po pastaruju metu darzelyje, turejome labai daug dirbti su dukra, kad pasitaisytu jos savivertes jausmas.
Beje, jokiu aukstu tonu, "pokalbiuose" su auletoja nebuvo. Matyt jai tiesiog kazkas nepatiko, netiko, neitiko.
Kaip bebutu, mazu maziausiai, man asmeniskai yra visiskai aiski aukletojos nekompetencija, nesugebejimas rasti bendra kalba su mazuoju zmoguciu, nemokejimas/nenoras nukreipti ji teisinga linkme. Dukra, kaip jau minejau, yra nepiktybiskas, bendraujantis vaikas, su kuriuo visuomet lengva sutarti. Isskyrus, zinoma, tuos metus, kai budavo irzloka, paniurusi ir nervinga. Tuomet, kai mes niekaip nesupratome kas darosi. Galbut cia mes, kaip tevai kalti, kad namuose nelupam ir netasom uz ausu? Gal sitaip reikia ruosti vaikus, kad veliau nebutu streso ugdymo istaigose?

Siaip ar taip, sutiksiu, kad darzelis, greiciausiai, geras. Bet yra ten ir saukstas "svogunu sriubos", apie kuri jums deretu zinoti, mieli, busimi lankytojai.

Visiems - geros dienos ! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tevelis36 @ 2011 08 22, 19:09)
Visiems - geros dienos ! smile.gif

mes kitą savaitę pradėsime lankyti šį darželį.
Man iškilo tik vienas klausimas - o Jūs nebandėte kreiptis raštu į darželio vadovybę? net ir dabar?
Man atrodo keista, kai tokie svarbūs dalykai yra išplatinami tik čia forume (anoniminėje erdvėje), juk tai iš esmės nieko nekeičia. (savo darbe esu susidūrusi, kai paslaugų kokybe nepatenkinti žmonės tik paburba, pasiskundžia, bet niekada neparašo viso to raštu. O kartais būtent raštas ir yra priežastis imtis kažkokių veiksmų. Juk nepradėsi darbuotojų svarstyti pagrindu - ai, kažkur skaičiau) Dabar einu tikrinti - kokia gi auklėtoja mums kliuvo biggrin.gif
Atsakyti

Turiu klausima, mums sako kad nereikia vaiko palikti miegot, nes jis reks, taciau jie net nebande to daryt. Ar man paciai pasakyt kad jis liks ir viskas? Nelabai suprantu tos sistemos. Gal kas patarsit.
Atsakyti
Man idomu dar rinkliavu klausimas blush2.gif jeigu atsiras drasesniu apie tai kalbeti
Ar visose grupese yra rinkliavos (po kiek renka per menesi ar vienkartini kazkoki), o gal pagal sarasa nuperkat ko reikia.
Ir kokiu tikslu yra renkami pinigeliai? vaiku kanceliarijai, higienos prekems, zaislams, grupes suremontavimui ar ...
g.gif rolleyes.gif unsure.gif

aciuks.gif

QUOTE(prokaznica @ 2011 09 22, 14:48)
Turiu klausima, mums sako kad nereikia vaiko palikti miegot, nes jis reks, taciau jie net nebande to daryt. Ar man paciai pasakyt kad jis liks ir viskas? Nelabai suprantu tos sistemos. Gal kas patarsit.

O kiek laiko vaikas eina i darzeli?
Siaip ziuri pagal vaika, kaip jis adaptuojasi. Musiski pradejo guldyti kazkur po 1,5-2 sav. Pradzioj pabuvom pora valandu, poto iki pietu pasilikdavo (pavalgydavo ir vesdavausi namo).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blue_rose: 28 rugsėjo 2011 - 14:42
laba diena mano dukryte pradejo lankyti darzeli nuo rugsejo 15 d. vakar jai suejo du metukai, Noriu padekoti grupes aukletojoms uz kantrybe su mano maziuke, labai dziaugiuosiu sia grpe ir es patenkinta aukletojoms. Zinoma dar tik pradzia, bet nors esu dabar rami. Pirma savaite palikdavau tik iki pietu miegu su verksmais ir isterijomis. jau no sio pirmadienio palieku visai dienai, atsisveikiname graziai, be dideliu asaru, pora dienu sia savaite palikau is vis neverkiancia. Aukletoju darbas sunkus ir noriu palinketi joms daug kantrybes.
Atsakyti
sveiki,
man iskilo vienas klausimas. ar jus vedat vaika i darzeli su sloga? nes kiek ateinu i darzeli-tai girdziu kosincius vaikus. o maniskis palanko savaite ir vel sloga... gal as cia viena tokia kvaila-kad laikau vaika namie ( jau darbdaviui tai nepatinka).
Atsakyti
Sakykit kaip šitam daržely su vietom? ar dideles eiles? ar oriima metu vidury, o ne nuo rugsejo?
Atsakyti
QUOTE(UgNeliuke @ 2011 10 22, 20:36)
Sakykit kaip šitam daržely su vietom? ar dideles eiles? ar oriima metu vidury, o ne nuo rugsejo?

siaip vietu tikrai trukumas. nueikit pas darzelio direktore ir pasinekesit. suzinosit kelintoj vietoj pagal sarasa esat.
Atsakyti