Užtikau neseniai Maxėj valgomųjų kaštainių. Dar tokio dyvo mūsuose nebuvau mačius (gal nepastebėjau ). Ir prisiminiau seną prancūzišką Kalėdinį filmą, kur porelė sningant sniegui taip skaniai valgė karštus kaštainius. Tad nesusilaikiau ir papirkau kelis - pabandymui. Bėda ta, kad nė neįsivaizduoju kaip ir su kuo juos gaminti Kadangi mačiau, kad karštus valgė, tai pakaitinau (mikrobangėj ) kokią minutę -kitą. Paragavau - Panašu į nedavirtą ir salstelėjusią bulvę be druskos Feeeeeee.
Taigi, gal atsiras kas žino, kaip iš tiesų reikėtų juos pasigaminti, kad būtų skanu. Taip skanu, kaip tai įsimylėjėlių porelei iš seno filmo
Na, negi ten vien meilė kalta?
QUOTE(pašnekutė @ 2009 12 19, 22:11)
Užtikau neseniai Maxėj valgomųjų kaštainių. Dar tokio dyvo mūsuose nebuvau mačius (gal nepastebėjau ). Ir prisiminiau seną prancūzišką Kalėdinį filmą, kur porelė sningant sniegui taip skaniai valgė karštus kaštainius. Tad nesusilaikiau ir papirkau kelis - pabandymui. Bėda ta, kad nė neįsivaizduoju kaip ir su kuo juos gaminti Kadangi mačiau, kad karštus valgė, tai pakaitinau (mikrobangėj ) kokią minutę -kitą. Paragavau - Panašu į nedavirtą ir salstelėjusią bulvę be druskos Feeeeeee.
Taigi, gal atsiras kas žino, kaip iš tiesų reikėtų juos pasigaminti, kad būtų skanu. Taip skanu, kaip tai įsimylėjėlių porelei iš seno filmo
Na, negi ten vien meilė kalta?
Taigi, gal atsiras kas žino, kaip iš tiesų reikėtų juos pasigaminti, kad būtų skanu. Taip skanu, kaip tai įsimylėjėlių porelei iš seno filmo
Na, negi ten vien meilė kalta?
Aš tai perskaičiau kad galima juos virti ar apkepti orkaitėje arba keptuvėje. Tik prieš tai jų kevalą reikia įpjauti kryžmai.Keptuvėje kepant 10-15min nuolat maišant. ir virti taip pat. O orkaitėje 150 laipsniu apie 20-25min.Pati nebandziau tik perskaičiau
Tai kepti aliejuje? O prieskoniai kokie?
QUOTE(pašnekutė @ 2009 12 20, 19:29)
Tai kepti aliejuje? O prieskoniai kokie?
Ne, kepam sausus, ipjautus, pabarstytus druska arba cukrum. Skonis ir iskeptu kazkuo panasus i jusu mineta bulve (cia mano kolegos nuomone - buvau nusipirkus keptu, Viniuje prie VCUP'o pardavineja, tai pavaisinau - is 4 patiko tik vienam).
QUOTE(jurga11 @ 2009 12 21, 12:01)
Ne, kepam sausus, ipjautus, pabarstytus druska arba cukrum. Skonis ir iskeptu kazkuo panasus i jusu mineta bulve [COLOR=purple] (cia mano kolegos nuomone - buvau nusipirkus keptu, Viniuje prie VCUP'o pardavineja, tai pavaisinau - is 4 patiko tik vienam).
Matyt, čia skonio ir tradicijų reikalas
Va, pasirodo tokia tema jau yra
O tai kodėl man nieko neišmetė, kai per paiešką naršiau?
Ieškojau žinoma kaštainio, ne kaštono (šis gi nevalgomas).
Bet gi ir šiame pavadinime yra ir žodis "kaštainis"
NESUPRATAU
Gal moderatorė galėtų sujungt ar kaip pakoreguot
O tai kodėl man nieko neišmetė, kai per paiešką naršiau?
Ieškojau žinoma kaštainio, ne kaštono (šis gi nevalgomas).
Bet gi ir šiame pavadinime yra ir žodis "kaštainis"
NESUPRATAU
Gal moderatorė galėtų sujungt ar kaip pakoreguot
Taigi, vakar vyko kastonu puota. Viena pasakysiu, kas nori juos gaminti be luksto, tai rankas skaudes iki prilupsite , man siandien dar visa pirsta skauda, darbo juos nulupti tikrai kainuoja. Na o gaminau as kastonus su jautiena, mesyte pakepiau, kastonus nuluptus paviriau sudytame vandenyje 10 min ir po to sudejau viska drauge troskintis, ipyliau siek tiek brendzio, prieskoniukai ir stai vakariene. Siaip, pabandyti visiems siulau, bet tiekti kokia tai proga sveciams nesiulyciau, nes tikrai ne visiems patiks, liks alkani, lietuviui kastonai nelabai patinka.
siandien pirkau Maximoj, kaina 10 lt - kg. Verdu dabar, per velai sugalvojau, kad galiu kept orkaitej, jau vire Kazkada valgiau Atenuose kai buvau, labai patiko, tik labai suodini buvo, pirkom gatvej, paskui i Lietuva 2 kg zaliu parsiveziau, tai, kai viriau, man buvo labai skanus
Gerai,kad tema radau.Maciau maximoj,tik nezinojau kaip gamint.Reiks pabandyt
na as pamenu mieste per uzgavenes vaikinukas pardavinejo, su MB prisipirkom kaip koki delikatesa, paragavom....... buvo daug juoko, dar ir dabar prisimenam... nezinau, man jie nevalgomi...