Įkraunama...
Įkraunama...

Šeškinė: Kodėlčiukas

QUOTE(Adairute @ 2011 08 24, 10:15)
as broli irgi vedziau i darzeli,(lopseli) pabuvome pora dienu, o sloga nezmoniska, grynai is niekur  doh.gif dabar namie sedziu su juo, nevesime juk sergancio. taip gaila tu maziuku, verkia ir verkia  verysad.gif o kokios aukletojos pas jus? nes per pora menesiu pasikeite gal 3 auklytes irgi keistai cia..
o del grupiu manau koks skirtumas, vaikai ir ten ir ten manau verkia kaip isproteje, na nebent del aukletoju. hmm idomu kurios gerenes, nykstuku ar katineliu? smile.gif o perkelt vaiko is vienos grupes i kita kai jis jau lanko nebegalima?

Jei yra galimybe, tai tikrai jau geriau pasedet namie ir isgydyti (geriau paciam vaikui). Vasara keiciasi aukletojos (cia visur taip) ir buna sujungtos grupes. Kiekvienas vaikas skirtingai reaguoja. Mano dukrai is pirmo labai patiko lopseli, bet pradzioje ji turbut net nesuprasdavo kas cia ir kaip, o po slogos (prasedejom namie virs savaites) pasikeite reakcija. Noriai eina i darzeli, bet nenori, kad as iseiciau, tada ir pradeda verkti. Vakar iki pietu ir praverke. Bet vis tiek vaikas turi priprasti. Vaikai, kurie verke pries 2 savaites jau dabar nebeverkia, taigi cia reikia laiko.
Pas mus dvi aukletojos, viena aukletojos padejeja ir seimyninkele. Kurios geresnes tikrai nezinau. Pradzioje atrodo, kad visos nekokios, nes vaiku labiausiai ir geriausiai gali pasirupinti mama, bet po to adaptuojasi visi ir vaikai, ir tevai, ir aukletojos.
Del perkelimo i kita grupe, tikrai nezinau.
Atsakyti
QUOTE(wilmute4u @ 2011 08 23, 18:42)
Pridursiu. Ir jei vaikas neeina i darzeli, tai reik paskambinti (cia gal labiau jau nuo rudens), kad nebusit. Keista, mums gimimo liudijimo kopijos reikejo, kai rasem prasyma  ax.gif
Tai kaip pirma diena praejo?

Iki 9.30 - telefonas yra nurodytas kuriuo skambint. Jei neateinat 3 dienas, reikia pazymos is gydytojo, kad sveikas.

Pirma diena praejo neblogai, bet su didelem asarom kai mama isejo (as pabuvau gal 10 min. maximum kartu). Siandien sake verke jau maziau - gal 3 min. smile.gif o paskuj buvo viskas ok.

QUOTE(Adairute @ 2011 08 24, 09:15)
as broli irgi vedziau i darzeli,(lopseli) pabuvome pora dienu, o sloga nezmoniska, grynai is niekur  doh.gif dabar namie sedziu su juo, nevesime juk sergancio. taip gaila tu maziuku, verkia ir verkia  verysad.gif o kokios aukletojos pas jus? nes per pora menesiu pasikeite gal 3 auklytes irgi keistai cia..
o del grupiu manau koks skirtumas, vaikai ir ten ir ten manau verkia kaip isproteje, na nebent del aukletoju. hmm idomu kurios gerenes, nykstuku ar katineliu? smile.gif o perkelt vaiko is vienos grupes i kita kai jis jau lanko nebegalima?

Na mes lankom Nykstuku - siandien pirma diena kai grupe jau tokia kokia bus ir auklytes tokios kokios bus buvo. Man paliko nebloga ispudi. Seimininkele irgi tokia "talkova" pasirode smile.gif
Siaip grupes langai pakeisti, sildomos grindys, kai paklausiau ar grupej salta, sake kaip tik labai silta..
Del grupes manau direktore sprendzia galima ar ne, bet manau laisvu vietu kai nera, turbut nebent mainytis su kazkuo leistu smile.gif

QUOTE(wilmute4u @ 2011 08 24, 09:47)
Jei yra galimybe, tai tikrai jau geriau pasedet namie ir isgydyti (geriau paciam vaikui). Vasara keiciasi aukletojos (cia visur taip) ir buna sujungtos grupes. Kiekvienas vaikas skirtingai reaguoja.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos mamytes
mes irgi pirmadieni pradesime eiti i darzeli,tik dar nezinau i kuria grupe...mums 3metukai.
liepe ateiti 9,30 ,tai turbut pirma diena paliksiu tik iki pietu miegelio.nes namuose laukia dar kitas vaikas......
nesete kiek gelyciu?3-aukletojai, seimininkei ir padejejai?

Atsakyti
QUOTE(agnika @ 2011 08 24, 14:19)
sveikos mamytes
mes irgi pirmadieni pradesime eiti i darzeli,tik dar nezinau i kuria grupe...mums 3metukai.
liepe ateiti 9,30 ,tai turbut pirma diena paliksiu tik iki pietu miegelio.nes namuose laukia dar kitas vaikas......
nesete kiek gelyciu?3-aukletojai, seimininkei ir padejejai?

aukletojoms nesa rugsejo 1 geliu.Jos , kiek zinau, pradeda irgi mokslo metus su grupes vaikuciais kaip mokytojos.Pirma diena uzteks ir 1 val. pabuti.sekmes! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wilmute4u @ 2011 08 24, 10:47)
Jei yra galimybe, tai tikrai jau geriau pasedet namie ir isgydyti (geriau paciam vaikui). Vasara keiciasi aukletojos (cia visur taip) ir buna sujungtos grupes. Kiekvienas vaikas skirtingai reaguoja. Mano dukrai is pirmo labai patiko lopseli, bet pradzioje ji turbut net nesuprasdavo kas cia ir kaip, o po slogos (prasedejom namie virs savaites) pasikeite reakcija. Noriai eina i darzeli, bet nenori, kad as iseiciau, tada ir pradeda verkti. Vakar iki pietu ir praverke. Bet vis tiek vaikas turi priprasti. Vaikai, kurie verke pries 2 savaites jau dabar nebeverkia, taigi cia reikia laiko.
Pas mus dvi aukletojos, viena aukletojos padejeja ir seimyninkele. Kurios geresnes tikrai nezinau. Pradzioje atrodo, kad visos nekokios, nes vaiku labiausiai ir geriausiai gali pasirupinti mama, bet po to adaptuojasi visi ir vaikai, ir tevai, ir aukletojos.
Del perkelimo i kita grupe, tikrai nezinau.

tai tada man iskilo klausimas kodel jus vedate vaika i darzeli jei jums nei viena aukletoja negera???
hmm.. mano brolis tik per 3men apsiprato tame darze, bet kiti sako greiciau adaptatuojasi i nauja aplinka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Buzzy @ 2011 08 24, 15:05)
Na mes lankom Nykstuku - siandien pirma diena kai grupe jau tokia kokia bus ir auklytes tokios kokios bus buvo. Man paliko nebloga ispudi. Seimininkele irgi tokia "talkova" pasirode smile.gif

man tai ta seimininkele biski siurpa kelia, kaip supratau savo numyletini turi, o su kitais vaikuciais laaabai negraziai kalba, tokia visa susierzinusi, fuuuj doh.gif
(cia apie Galyna, ar koks ten jos vardas, tokia apie 30+ metu?)
Atsakyti
QUOTE(Adairute @ 2011 08 24, 19:20)
tai tada man iskilo klausimas kodel jus vedate vaika i darzeli jei jums nei viena aukletoja negera???
hmm.. mano brolis tik per 3men apsiprato tame darze, bet kiti sako greiciau adaptatuojasi i nauja aplinka smile.gif
Papildyta:

man tai ta seimininkele biski siurpa kelia, kaip supratau savo numyletini turi, o su kitais vaikuciais laaabai negraziai kalba, tokia visa susierzinusi, fuuuj  doh.gif

galbut todel,kad ne visi turi pasirinkima..i darbuka reikia eiti,darzeliuose eiles didziules,priima reikia dziaugtis doh.gif
isties tai geris gera aukletoja,tada pats darzelis nebesvarbu kokia aplinka ir t.t.

3 menesius blink.gif nieko sau,siaip jau normalus adaptacinis laikotarpis menuo,na max 1,5 unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Adairute @ 2011 08 24, 19:20)

turbut Galina 4u.gif o ne Galyyyna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adairute @ 2011 08 24, 21:20)

Neteisingai mane supratot ax.gif Atvedant vaika i nauja aplinka i viska ziuri itariai ir nepatikliai, todel ir kabinejasi prie aukletoju, prie seimyninkeliu ir t.t., nes kiekviena mama zino kas jos vaikui geriausia, o po to apsipranti, pamatai, kad visai aukletoja ne tokia kaip atrode anksciau ir t.t.
As jau antra vaika vedu i darzeli, tai jau nebe taip jautriai ir reaguoju (kaip sakoma turiu patirties), o su pirmu tikrai daugiau buvo baimes, nepatiklumo, priekaistu aukletojoms ir pan.
Tikiuosi dabar suprasit ka norejau pasakyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wilmute4u @ 2011 08 24, 19:31)
Neteisingai mane supratot  ax.gif  Atvedant vaika i nauja aplinka i viska ziuri itariai ir nepatikliai, todel ir kabinejasi prie aukletoju, prie seimyninkeliu ir t.t., nes kiekviena mama zino kas jos vaikui geriausia, o po to apsipranti, pamatai, kad visai aukletoja ne tokia kaip atrode anksciau ir t.t.
As jau antra vaika vedu i darzeli, tai jau nebe taip jautriai ir reaguoju (kaip sakoma turiu patirties), o su pirmu tikrai daugiau buvo baimes, nepatiklumo, priekaistu aukletojoms ir pan.
Tikiuosi dabar suprasit ka norejau pasakyti  4u.gif

na jautrumas jautrumui,bet jei aukletoja geris,ji is karto ir pasimato wub.gif nebent veliau ipranti ir pasirodo ir visos aukletojos geros biggrin.gif bet tai ne tas pats biggrin.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 24 rugpjūčio 2011 - 20:38
As nezinau tos seimininkeles vardo, gal ir Galina. Na kazkaip nepasirode man toks baubas, maciau kaip bendrauja su vaikais, bet labai trumpai, tai su sypsena maloniai pritupus prie kiekvieno vaiko klause kuris kaku padare, nes kazkuris paskunde kad kazkas kaku padare biggrin.gif Aisku as neilgai stebejau, nes nepasilikau nei vakar nei siandein ilgiau kaip 10min.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 08 24, 21:37)
na jautrumas jautrumui,bet jei aukletoja geris,ji is karto ir pasimato wub.gif nebent veliau ipranti ir pasirodo ir visos aukletojos geros biggrin.gif bet tai ne tas pats biggrin.gif  schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 08 24, 21:26)
galbut todel,kad ne visi turi pasirinkima..i darbuka reikia eiti,darzeliuose eiles didziules,priima reikia dziaugtis doh.gif
isties tai geris gera aukletoja,tada pats darzelis nebesvarbu kokia aplinka ir t.t.

3 menesius blink.gif nieko sau,siaip jau normalus adaptacinis laikotarpis menuo,na max 1,5 unsure.gif
Papildyta:

turbut Galina  4u.gif o ne Galyyyna 4u.gif

na man musu auklyte irgi patinka smile.gif bet atostogose ji atrodo smile.gif

mums sake iki puses metu tas adaptacinis laikotarpis, bet cia nuo vaiko priklauso labai smile.gif)

maciau kazkur parasyta buvo Galyna wink.gif

QUOTE(wilmute4u @ 2011 08 24, 21:31)
Neteisingai mane supratot  ax.gif  Atvedant vaika i nauja aplinka i viska ziuri itariai ir nepatikliai, todel ir kabinejasi prie aukletoju, prie seimyninkeliu ir t.t., nes kiekviena mama zino kas jos vaikui geriausia, o po to apsipranti, pamatai, kad visai aukletoja ne tokia kaip atrode anksciau ir t.t.
Tikiuosi dabar suprasit ka norejau pasakyti  4u.gif

na taip taip, atsiprasau 4u.gif
kaip jums sekesi siandien?
Atsakyti
QUOTE(Adairute @ 2011 08 25, 13:55)
na man musu auklyte irgi patinka smile.gif bet atostogose ji atrodo smile.gif

mums sake iki puses metu tas adaptacinis laikotarpis, bet cia nuo vaiko priklauso labai smile.gif)

maciau kazkur parasyta buvo Galyna wink.gif
na taip taip, atsiprasau  4u.gif
kaip jums sekesi siandien?

Aciu, siandien jau geriau. Truputi paverke ryte, kai atejau jau buvo pavalgius ir sedejo su kitom mergaitem zaide thumbup.gif
Atsakyti