Įkraunama...
Įkraunama...

Koralinė kiauliauogė

mirksiukas.gif niekas neaugina kiauliauogės g.gif
Atsakyti
Ne. tongue.gif
Atsakyti
bulviniu seimos augalas.Rudeni ir ziema ji puosia uogos.Zydi vasara baltais ziedukais.Uzsimezge vaisiai is pradziu buna zali,veliau raudoni.Rudeni ir ziema dekoratyvios uogos.Vieta sauleta,temperatura(8-10 c).Laistyti saikingai.Blogai priziurimi kartais numeta lapus,bet pavasari vel suzaliuoja.Pavasari irvasara augimo periodas.Kovo-balandzio men sakas smarkiai nugeneti,sumazinti gniuzula.,nepazeidziant saknu persodinti i trasia,smeline inspektine zeme kiek didesniame,bet ne per dideliame vazone.Dvi savaites laikyti silpnai apsviestoje,nesiltoj vietoj.Kai pradeda augti,daugiau laistyt,laikyt sauletoj vietoj,gryname ore.Antroj geguzes pusej pasodint i dirva lauke,su vazonu.Birzelio pradzioj gausiai laistyt,kas 2 sav tresti(3g/l) Pries pat zydejima(birzelio-lieps men) laistyt saikingai.Augalams zydint ir jiems perzydejus,ar mezgant vaisius vel daugiau laistyti,patresti.Rugsejo pradzioj inesti i nekurenama kambari ir pastatyt ant palanges is pietines puses.Dauginama ugliais pavasari arba seklomis(sejamos prnokios uogos).Vasario-kovo men laikyt ant palanges 15-20 c tempraturoje.Daigus pasodint po viena i mazus vazonelius.Kai paauga,virsunele nuskinti ir vel persodinti,po to prsodinti i 10 cm skersmens vazona.Laikyti vidutineje temper,saikingai laistyt.Vieta sauleta,oras grynas.

P.G.Vilhelmas
Tukstantis patarimu geliu augintojui
smile.gif
Atsakyti
ačiū už išsamius patarimus
Atsakyti
auginam, auginam smile.gif smile.gif smile.gif , pas mane jau keleta meteliu istvere si gelele, tai man atrodo as ja per daug apkarpiau, tai man tas jos kotas nelabai grazus, toks rudas sumedejes, o tie atauge ugliai istyse ir glezni. ziauriausia, doh.gif kad nezinodama kaip ja auginti,viena ziema sildziau ja, laisciau, galvoju, ko tos uogos krenta, ko lapus meta g.gif g.gif g.gif , tai ja prie radiatoriaus staciau-galvoju per vesu pas mane ar ka....
o paskui pradejau augint kaip Vilma_ieva ir gerai dabar jai visai smile.gif
Atsakyti
Ir as isigyjau si padara tik vca gaila kad nuodinga verysad.gif nes jau esu nukentejusi nuo nuodingos geles angel_sadangel.gif . Bet as ja nusipirkau tokia nuvytusia tai nezinau ar jin man atsigaus g.gif tai nezinau ar dabar ja persodinti ar pavasari???
Atsakyti
QUOTE(gabety @ 2008 08 29, 10:47)
Ir as isigyjau si padara tik vca gaila kad nuodinga  verysad.gif  nes jau esu nukentejusi nuo nuodingos geles  angel_sadangel.gif . Bet as ja nusipirkau tokia nuvytusia tai nezinau ar jin man atsigaus g.gif  tai nezinau ar dabar ja persodinti ar pavasari???

as ja pirkau rudeni jau, su uogytem, nusipirkusi is kart persodinau. Nezinau, man tai ji vien is tu nelepiu geliu, kuriai daug demesio tikrai nereikia. manau, kad jei nepakenks persodinimas g.gif g.gif g.gif , nors as nesu spece : blush2.gif
Atsakyti
Sakot nelepi g.gif . Pas mane be galo šilta. Beveik visą laiką kabmariai apšviesti saulės, tai jei tik 2 dienas neliejau, trečioj dienoj lapai susisukę. Neapsikentus išmečiau į lauką. Viskas thumbup.gif . Tik va uogyčių ko tai nesimato g.gif
Atsakyti
QUOTE(loretabr @ 2008 08 31, 19:44)
Sakot nelepi g.gif . Pas mane be galo šilta. Beveik visą laiką kabmariai apšviesti saulės, tai jei tik 2 dienas neliejau, trečioj dienoj lapai susisukę. Neapsikentus išmečiau į lauką. Viskas thumbup.gif . Tik va uogyčių ko tai nesimato g.gif

siaip tai, taip, ji vandeni megsta, bet tik tiek, o jei yra balti ziedeliai tai bus ir uogytes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tchiole @ 2008 08 29, 17:52)
as ja pirkau rudeni jau, su uogytem, nusipirkusi is kart persodinau. Nezinau, man tai ji vien is tu nelepiu geliu, kuriai daug demesio tikrai nereikia. manau, kad jei nepakenks persodinimas g.gif  g.gif  g.gif , nors as nesu spece : blush2.gif

tai ir as manau tik vatinkamos dienos laukiu, aisku ne gelytei o sau ... yra net 5 geles kurias reikia persodinti doh.gif tai visas vienu metu tikiuosi atsigaus ... tik va labai bijau kad katynas netycia neparagautu doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
as tai pat turiu katina, bet jis nelenda prie sios geles, na bent jau nemaciau, kad lystu. Gyvas tas mano katinelis, jei ir paragavo kokios uogytes unsure.gif
Atsakyti
Praeitą savaitę parsinešiau iš lauko. O jau šaknis buvo išleidus doh.gif . Tik su kastuvu pavyko iškast. Bet kai pamačiau pardėj tokias nedidelias, bet su didelėm uogom, tai aš saviške visai nebepatenkinta. Bandysiu trąšom gerokai pamaitint rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti