Įkraunama...
Įkraunama...

Koralinė kiauliauogė

sveikute, loretabr, tavo medelis labai grazu 4u.gif Man kilo klausimes, ar tu si medeli sodinai lauke??? Gal ne taip supratau ax.gif tiesiog maniau, jog gelyte vazonine blush2.gif

as turiu tokia minti uzsiaugint is seklos, tik nelabai nusimanau apie tai. Kazin ar dabar geras laikas uogyte kist i zeme. Gal kas zino, kokiom salygom laukt daigelio?
Atsakyti
Sėti pavasariop, sulaukus nors vasario mėnesio.
Pasiskaitykit čia.Daugelis dalykų tinka..Daugiau orientuotis į dekoratyvius ar aitriuosius pipirus. Taip ir kiauliauogę galima auginti 2-3metus.
http://www.sodai.lie...om/Paprikos.htm
Atsakyti
QUOTE(gieruze @ 2008 10 15, 11:39)
sveikute, loretabr, tavo medelis labai grazu  4u.gif  Man kilo klausimes, ar tu si medeli sodinai lauke??? Gal ne taip supratau  ax.gif  tiesiog maniau, jog gelyte vazonine  blush2.gif

Vazoninė. Bet kambary labai kabrizinosi, reikalavo drėgmės (pas mane labai šilta vasarą). Supykus ištrėmiau į lauką. Tik ne su vazonu, o pasodinau tiesiai į žemę. ir va kas sulaukė rudens.
Atsakyti
QUOTE(tchiole @ 2008 09 01, 18:27)
<...> o jei yra balti ziedeliai tai bus ir uogytes mirksiukas.gif

Deja, ne. Maniske jau vos ne metus zydi istisai ir ziedai nudziuna ir nukrenta. Niekaip uogu nebesubrandina doh.gif Ir nesuprantu, kas daros. Ir laistau, ir persodinau, bet vistiek schmoll.gif Reiks pabandyt man ja nukarpyt, kaip kad buvo kazkurios forumietes parasyta ir "pakankint" biskiuka, o tai visa i lapus issipletus, ziedais apsipylus, o uogyciu nenori duot doh.gif Nors siaip man ji ir be uogyciu grazi. Tokia zalia, vesli ax.gif Bet vistiek turi but, kaip priklauso bigsmile.gif
Atsakyti
Kažkada auginau. Buvau gavusi dovanų sėklų, nežinojau kas išdygs. Kai išdygo, paaugo daugumą padovanojau kitiems (tada dar bendrabutyje gyvenau). Sau pasilikau kelis. Vienas augo kaip krūmas, o kitą formavau, tai gavosi labai graži palmė su raudonom uogom. Bet apipuolė amarai ir po gelyčių...
Atsakyti
Aš kiauliauogę nusipirkau prieš du mėnesius. Buvo nedidelis krūmelis su daug raudonų uogyčių. O per du mėnesius išleido gero sprindžio ūgliukus, sukrovė žiedus ir šiandien pražydo blink.gif. taigi vienu metu yra ir uogos, ir žiedai. Keista, nes apie šią gėlę skaičiau, kad žydi vasarą, o uogos užrausta rudenį. Taigi manoji visai sublūdo, sumaišė sezonus... g.gif
Atsakyti
Nieko nesuprantu mano kiauliauogė žydi , bet galiausiai gelytės nukrenta ir vaisiu niekaip nesubrandina , kodėl? ką daryt?

beja kaip Jums jos kvapas? aš kai paliečiu ją tai paskui rankos taip smirda brr, ne veltui nuodingas augalas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 08 gruodžio 2009 - 09:58
nagi , nepašykštėkit patarimų tikiu ne viena auginat šias kiaules uogas ( gal padeda nuo kiaulių gripo? biggrin.gif )
Atsakyti
Laba,
as irgi gavau dovanu sita geri, taciau po menesio laiko amarai uzpuole. nezinau, kaip kovoti su jais, nes is manes sodininke labai prasta... kiek kas kokiu vazoniniu geliu padovanojo, visu baigtis viena-mirtis... verysad.gif
beje, ar reikia daznai laistyti, nes man gaunasi, kad palieju per savaite mazdaug karta... doh.gif
Atsakyti
nejau bus tik daug kausimu šioj temoj o atsakymu ne , norėtųsi atsakymu iš asmenines patirties ne iš google ..
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 12 08, 22:02)
nejau bus tik daug kausimu šioj temoj o atsakymu ne , norėtųsi atsakymu iš asmenines patirties ne iš google ..

nusipirkau siandien maximoj nukainuota sita medeli, jis man toks grazus pasirode bet toks apsuses, uogytes kai kurios pavytusios, tai galvoju bandysiu gaivinti, persodinau ir ziuresiu kas bus, pasiskaiciau cia biski, tai reikes statyt ant pietines palanges kasdien paliet ir lauksim kas bus toliau, aratsigaus ji man ar tems i konteineri nesti
Atsakyti
QUOTE(gieruze @ 2008 10 15, 12:39)
sveikute, loretabr, tavo medelis labai grazu  4u.gif  Man kilo klausimes, ar tu si medeli sodinai lauke??? Gal ne taip supratau  ax.gif  tiesiog maniau, jog gelyte vazonine  blush2.gif

as turiu tokia minti uzsiaugint is seklos, tik nelabai nusimanau apie tai. Kazin ar dabar geras laikas uogyte kist i zeme. Gal kas zino, kokiom salygom laukt daigelio?

vat aš irgi galvoju gal pas draugę sėklos pasiprašyti, juolab, kad panašu, jog užsiauginti visai paprasta. Čia radau info kaip tai padaryti:
http://www.sodospalv...ios_visus_metus

tik dėl laiko dar galvoju, parašyta, kad galima visada, bet geriau pavasarį arba vasarą, o man jau dabar norisi... ax.gif
Atsakyti