Įkraunama...
Įkraunama...

Pilvo gurgimas

QUOTE(lucero @ 2010 04 06, 13:19)
Sveikos, as ir vargstu ir gurgia ir pucia doh.gif o del tyrimu tai skrandi tyriau, bet zarnyno tyrima tai as turbut nedarysiu... kolonoskopija vadinas jis ir jis yra baisus

Ai, as siaip kuo toliau, tuo maziau pasitikiu daktarais ir ivairiais tyrimais. Netgi po tyrimo - jei tau atras kazkokia zarnyno liga, ja gydyti velgi reikes tvarkant mityba. Na, gal dar vaistu prisertu, bet issiuzdzius tinkamus mitybos iprocius, manau, galima ir be ju apsieiti. Geriau pasikliaut savo nuojauta bei logika. Ir ismokt klausyt savo organizmo - valgyt tik tada, kai tikrai nori, ne per daug, ir t.t.

QUOTE(chiuncia @ 2010 04 06, 14:49)
Isvada mano butu tokia - visoms, net ir toms kurios mano, kad tai igimta, vistiek manau, kad nesuderinta mytyba kalciausia. Mesyte su suriukais ar padaziukais(kur pilamas pienas, grietine, majonezai), sultys uzgeriamos ant maisto, pieniski produktai valgomi kaip desertai po pirmu/antru patiekalu...

Visiskai sutinku. Gurgdamas pilvukas turbut nori pranesti, kad jam nepatinka tai, kas i ji grudama. Tiesiog reikia duot zarnynui pailset, pakeist mityba, ir tiek...
Atsakyti
Vartojau Lepicol ir as. Padejo tikrai. Patarciau profilaktiskai visom su sia problema, nes jis neigiamo poveikio jokio nedaro. O del maisto, tai zinoma kad ytakos jis daro, bet tikrai maza dali. As atsisakiau pieno produktu, rytais valgiau tik grikiu kose, kuo maziau raudonos mesos, daug darzoviu, vaisiu, jokiu keptu ar riebiu produktu ir kavos ir t.t. zodziu buvau ant dietos apie metus, maitinausi labai sveikai. IR NIEKO NEPADEJO!!! As pastebejau kad man grynai nuo streso. Is pradziu man nepatiko naujas darbas, del to pastresavau, pastebejau kad nuo to pilvas pradejo gurgti, ir tada jau pradejau stresuoti del to gurgimo, ir taip pasaka be galo. Bet dabar perskeleme i nauja ofisa kur labai triuksminga ir ten gali pilvas nors ir su barabanais, niekas jo negirdes.tai man is karto viskas susitvarke. Pradejau nebejausti jokio diskomforto pavalgius. Laimingesne buti ir negaliu! Reiskiasi viskas nuo streso, kai apie gurgima nebegalvoji, to ir nebera. Aisku zarnynas vistiek jautrus, ir cia ko gero jau toks uzgimimas ir taip bus visa gyvenima.vistiek kartais pastebiu kad kai tylioje patalpoje ir zmoniu susiburime esu pilvas uzgurgia ir cia jau ko gero niekas nepades. As jau susitaikiau su tuo kad visa gyvenima kazkokio maisto reikes pasisaugoti ir vengti streso. Dar pas mane kazkaip viduriai daznai uzkieteja ir siaip jautrus zarnynas, galiu greitai apsinuodyti nuo nesviezaus maisto ir t.t. Gal gurgimas ir su tuo susijes. Bet mano isvada tokia kad patariu visom pavartoti LEPICOL ir vengti STRESO (t.y. stengtis pasalinti priezastis kas ji kelia).
Atsakyti
QUOTE(sandruaa @ 2010 05 03, 21:33)
Gal gurgimas ir su tuo susijes. Bet mano isvada tokia kad patariu visom pavartoti LEPICOL ir vengti STRESO (t.y. stengtis pasalinti priezastis kas ji kelia).

dabar klausimas toms, kurios naudoja tą Lepicol, man įdomu kaip su jo naudojimu jeigu atvirškčiai viduriai dažniau atlaisvėję yra? blush2.gif Būtų gerai, jei nuo gurgimo jis padėtų, bet tik ne begiojimu kas 10min į wc kaina doh.gif
Atsakyti
Mano pilvas kartais irgi pagurguliuoja, kad ir retais atvejais, bet mane nervina, jei esu prie kitų žmonių...
Neseniai taip žiauriai gurguliavo, po sushi valgymo, kitais kartasi nieko panašaus nebuvo.
Atsakyti
Aš irgi kartais savo pilvo nesuprantu.. Užeina tokių periodų, kad ką bevalgyčiau jis vis tiek gurgia...O kartais taip būna tik tada kai nepavalgius būnu rolleyes.gif
Negeriu jokių vaistų, tai savaime praeina...Nors pastebėjau, kad ši problema labiausiai kamuoja tada kai būnu grįžus iš kokios kelionės..Gal čia dėl pasikeitusio maitinimosi ritmo jis pradeda gurgti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnite: 16 lapkričio 2010 - 14:55
Sveikos, man sita problema taip pat puikiai suprantama, as taip pat nezinau ka daryti. Labai nemalonus jausmas kai sedi tylioje aplinkoje , ir jauti kad tuoj prasides marsas unsure.gif . tai prasidejo pries puse metu, istikruju tai gali buti nuo streso, psichikos aisku ir nuo maisto... Net ir dabar sedint klausausi sio "nuostabaus" marso biggrin.gif juokas juokais, bet ka daryt? gal kas patarsit? Dekui smile.gif
Atsakyti
Teko susidurti ir man. Tokia problema yra ir porai mano giminės moterų. Sutapimas, ar ne, bet jos turi problemų su tulžimi.

Dar keletas pastebėjimų - man gurguliuodavo kai skubėdavau į paskaitas, dažnai ant greitųjų valgydavau, dar nesukramčius paskutinio kąsnio čiuoždavau dantų valytis. Taip pat ir greitas ėjimas provokuodavo, matyt irgi prisirydavau oro doh.gif Nepamirštamas jausmas - paskaitose tylu tylu, nedaug žmonių ir prasideda pilvo koncertas blush2.gif Nors sulįsk į žemę iš tos gėdos.

Dar pastebėjau, kad jei problemos su žarnynu, tai, atsiprašau už išsireiškimą, nepakenkia gerai išsibezdėti blush2.gif ax.gif

Na ir aišku stresas. Jis dažniausiai dėl visko kaltas.
Atsakyti
Nu va, pati prisnekejau apie nepasitikejima gydytojais, pati ir pasitaisysiu dbr smile.gif
O atsitiko taip, kad apsilankiau pas tuos gydytojus, ir rado man zarnyno stafilokoka... Taigi, pageriau vaistuku, ir situacija pagerejo (bent jau galiu ramiai i paskaitas eiti). Aisku, mityba dar lb reikia prisiziureti, bet bent jau matosi kazkokie rezultatai. Taigi isvada tokia, kad gydytojai nera jau toks blogis rolleyes.gif
Atsakyti
Siaip stafilakokas yra normali zarnyno bakterija ir jos naikint nereikia iki tol kol ji nesukelia infekcijos, gal galetum pasakyt kokie buvo tavo simptomai be pilvo gurgimo ir kokias vaistais tave gyde?
Atsakyti
O pas mane atvirksciai - po valgio praejus kokiom 2-3 val pilvas pradeda gurgt..atrodo dar valgyt nenoriu, bet turiu ka nors specialiai suvalgyt, kad nesigirdetu tu bjauriu garsu biggrin.gif Ir tas apasireiskia tik paskaitose ar kur nors panasioj vietoj, namie galiu but visa diena nevalgius - ir ne garso, nesamone kazkokia.. ir pucia daznai pilva, bet mano tevam taip daznai buna, matyt paveldejau si "geri"..
Atsakyti
Sveikos gyvos:)p

Mano problemele tokia, valgant pilvas prdeda gurgti, aisku tas garsas minimalus arba jo aplinkiniai negirdi visai, bet as ji jauciu smile.gif atsigulus irgi "groja marsa" taip pat tyloje sedint, pvz egzaminu metu sedziu isitempus, ked tik nesugurgtu.. nezinau ka ir daryti, taip tesiasi gal 1,5men apie du menesius..
putimas retas atvejis, ir tustinimosi reikaliukai normalus.. blush2.gif
Aisku tas gurgimas ir nustoja, ne is vien gurgia uzeina ir praeina.. g.gif

Ka patartumete daryti?
g.gif
Tiesa, dbr prisiminiau, kad nuo tada apytiksliai, kai prasidejo gurgimas kelios dienos pries persirgau roto virusu, sedejau kino teatre ir pradejo pusti vidurius.. gerai kad "nepaleido" blush2.gif blush2.gif blush2.gif labai stresavau pati del to ir laukiau "ziauriai" pabaigos to seanso..
Gal tai psichologines problemos? bet kad namuose tai itampos nera, o karts nuo karto "paburzgia"

Tai vat, kaip ir ka rekomenduotumet, brangiosios ? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vitrazija: 10 gruodžio 2011 - 14:17
PAGALIAU radau kur pasireikšt
Mano istorija į visų labai panaši, tačiau vis negaliu sutikti su priežastimi, t.y. nerviniu pagrindu.
Man viskas prasidėjo prieš 2,5 m, kai baiginėjau 11kl, buvo likusios tik kelios dienelės iki atostogų, streso tiesiog negalėjo būti ir jo nebuvo, nuotaika buvo superinė nes prieš akis laukė viena šventė po kitos. Ilgai kapsčiausi atminty kas gi tuo metu buvo kas galėjo įtakot DŽS, NU BET neradau nors tu ką. Ir staiga nei iš šio nei iš to, pamokoj pasijautė susikaupusios dujos, kurios net nebandė išeit. Paskui sekė sutrikęs tuštinimasis (užkietėdavo), o grįžus į mokyklą tie kosminiai garsai ir jausmai kuriuos čia visi puikiai žino...Apskritai nežinau kaip baigiau 12kl... praleidinėdavau pusę pamokų, vos išsisukdavau nuo pokalbių dėl nelankymo, egzaminai praėjo pusę velnio... Studijas išlaukiau čiut daugiau nei pusmetį, daugiau negalėjau pakęst savo pačios tarp žmonių.
Pasiskaitinėjau kad su šita "problemyte" susiduria dar jaunesni žmogeliai. Viešpatėliau, užjaučiu jus. Jaunam su tokia gyvenimo dovanėlė apskritai neįmanoma žmonėtis.
Nors praėjo kaip minėjau 2,5m nuo pirmų simptomų tačiau irgi nelb ką turiu tebepasakyt ar patart,
žinau tik tiek kad raminamieji nė velnio nepadeda, ir reikia pamiršt kaip mylėjau pieną.
Kad ir kaip ten, nesusigyvenu su liga kuriai nebuvo pagrindo, vis nerimstu ieškodama priežasčių. Tad įdomu pasidarė dėl vieno dalyko. Neseniai pasidariau echoskopiją, daktarėlis iškart paklausė kada aš valgius, o kadangi tądien to nedariau tai pasakė kad mano skrandis su turiniu.t.y. nevirškina, ten pūdosi viskas, ir čia matyt bus problema visko ko tik skundies. Žinoma, toliau tyrimas skrandžio...ir žinoma bijau kaip nežinau kas, bet to kurį laiką turiu pabūt nedrausta už sveikatą, nors ir vienu ir kitu atveju poliklinikoj neduok dieve tai darytis...
Tad kaip jūsų padėtis su skrandžiais?

p.s. pirmą dieną paragavus lepicol paleido
matyt kaip kam, bet nereikėtų jo garbint..xD
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džast.: 11 sausio 2012 - 22:00