Įkraunama...
Įkraunama...

Pilvo gurgimas

Tai turbut nuo maisto priklauso. Mano draugei panasi beda yra, tai ji kai vaisu prisivalgo ar darzoviu, maisto kuris skatina rugima skrandyje prasidedavo marsai, o nuo visokiu kosiu, virtu kiausiniu ir pan nurimdavo smile.gif
Atsakyti
O man niekas nepadeda, gurgia kaip gurgęs sad.gif Ir dar prieš metus prasidėjo stiprus pūtimas. Gal kas žino kaip su juo kovoti? Nebūna nei valandos be jo sad.gif
Atsakyti
Net nustebau radus tokia tema blink.gif nesitikejau, kad kas nors turi tokia pat problema. Perskaiciau viska ir nuliudau, kad niekas savo bedos dar neiveike verysad.gif
Kai bunu alkana, pilvas tyli, o pavalgau doh.gif arba pavalgau vakariene ir po kokiu 2-3val. einu miegot, o pilvas pradeda grot marsa doh.gif o vyras tada sako: gal pavalgyk, ka? Netgi truputi juokinga butu, jei tai nestatytu i nepatogia padeti pvz. pries bendradarbius. Gerai tik, kad kai arbata isgeriu, tylu buna. Na, bet tikrai, nervina tokie dalykai. I gydytojus nesikreipiau, bet jei kuri rasit auksini metoda siai bedai isspresti, parasykit bigsmile.gif
Atsakyti
Aš dar nesusitavarkiau su savo žarnynu, bet gurgimą beveik visai panaikinau. bigsmile.gif
Tiesiog pakeičiau savo racioną, pradėjau valgyti daugiau vaisių ir daržovių bei košių, mėgstu avižinę, kruopų, kuskusą, nors žinoma ir kitas galima valgyti. 4u.gif Mėsos ir žuvies nevalgau visiškai, manau, jog toks maistas apkrauna virškinimą, na gal ir kitiems neišeis mėsos atsisakyti, bet tada patarčiau sumažinti vartojimo kiekius. Ir dar gurgimas, bent man buvo dėl maisto nevirškinimo, tad reiktų pasidaryti tyrimą. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nox: 04 balandžio 2010 - 22:51
QUOTE(Nox @ 2010 04 04, 23:50)
Tiesiog pakeičiau savo racioną, pradėjau valgyti daugiau vaisių ir daržovių bei košių, mėgstu avižinę, kruopų, kuskusą, nors žinoma ir kitas galima valgyti.  4u.gif Mėsos ir žuvies nevalgau visiškai, manau, jog toks maistas apkrauna virškinimą, na gal ir kitiems neišeis mėsos atsisakyti, bet tada patarčiau sumažinti vartojimo kiekius. Ir dar gurgimas, bent man buvo dėl maisto nevirškinimo, tad reiktų pasidaryti tyrimą.  drinks_cheers.gif

Oi, kaip fainiai, kad yra issikapsciusiu is sios padeties. As pamasciau, kad gal tyrimo ir nedarysiu, bet reiktu tiesiog kelias savaites leisti zarnynui pailseti ir maitintis kosytemis, jogurtuku, gerti daug vandens... O po to valgyt ivairesni maista, bet palaikyti tinkama mityba, nepersyvalgyt ir t.t. Reiktu atsargiai bandyti konkrecius produktus ir stebeti, kaip jie veikia organizma. Tiesiog, atlikti toki eksperimenta ir paziuret, kokie ispudziai... g.gif Kainuos daug valios ir laiko, bet turbut verta... Tuo paciu gal ir oda taps lygesne, ir figura patobules...

Taigis vagis, man pilvas irgi klaikiai itakoja gyvenima. Skaudziausiai del mokslu, nes netgi atsirado fobija eit i paskaitas. Jose daugiau mastau ne apie destoma dalyka, o apie tai, kada sugurgs pilvas ir kaip tai sustabdyti doh.gif Kai pajuntu, kad tuoj sugurgs, norisi tiesiog dingti, bet per viduri paskaitos negali demonstratyviai iseit is auditorijos pries visa grupe, kazkaip nei sis, nei tas... Kartais geriau tiesiog neit i paskaita, jei matau, kad pilvas snd iskalbingai nusiteikes. O jei neini i paskaitas, neisvengiamai atsilieki, tampa dar sunkiau, stresas dideja, pilvas dar labiau gurgia...

Ka jau kalbet apie susirinkimus darbe, "popamokinej" veikloj, teatro spektaklius, kino teatrus, ir kitokia panasia veikla, kur buna tylos pauziu ir privalai ramiai sedeti. Pilvas negurgia, kai judu, bent tiek gerai...

Pastebejau, kad geriausiai nuo to padeda angliukas ir espumizanas. Bet juk negaliu pries kiekviena paskaita ju vartoti, tikrai nesveika. Angliukas sutraukia visokius vitaminus ir kitas naudingas m-gas, o espumizanas - siaip itartinas dalykas verysad.gif

Atsakyti
Sakot cia del mitybos g.gif na, bet jei atsigulu miegot po valgio 2-3 val. ir tada pilvas "groja", tai juk maistas jau turetu buti suvirskintas g.gif (vakarienei kepsniu tai nevalgau)
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2010 04 05, 00:13)
Sakot cia del mitybos  g.gif na, bet jei atsigulu miegot po valgio 2-3 val. ir tada pilvas "groja", tai juk maistas jau turetu buti suvirskintas  g.gif (vakarienei kepsniu tai nevalgau)

Neviskas būna galutinai suvirškinta, be to gurgimas gali kilti dėl nevirškinimo, kaip mano atveju.

Manau mityba prie to tikrai prisideda, bet gali būti jog didžiauisią įtaką daro stresas ir panašūs dalykai. 4u.gif Todėl patarčiau pasidaryti tyrimus. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nox: 05 balandžio 2010 - 13:54
QUOTE(Nox @ 2010 04 05, 14:52)
Neviskas būna galutinai suvirškinta, be to gurgimas gali kilti dėl nevirškinimo, kaip mano atveju.
Manau mityba prie to tikrai prisideda, bet gali būti jog didžiauisią įtaką daro stresas ir panašūs dalykai.  4u.gif Todėl patarčiau pasidaryti tyrimus.  smile.gif

Idomu koks tyrimas parodytu, kad tai streso itaka? g.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(musik @ 2010 04 05, 23:36)
Idomu koks tyrimas parodytu, kad tai streso itaka? g.gif  tongue.gif

Juk tai nustatoma atmetimo būdu, jei tyrimų metu nieko nepastebima, jokių pakitimų. Tada galima daryti išvadą, kad tai nervų sutrikimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nox: 06 balandžio 2010 - 07:11
Sveikos, as ir vargstu ir gurgia ir pucia doh.gif o del tyrimu tai skrandi tyriau, bet zarnyno tyrima tai as turbut nedarysiu... kolonoskopija vadinas jis ir jis yra baisus
Atsakyti
Jeigu bijote kitų tyrimų. Tai siūlau nors koprologinį atlikti. 4u.gif Sužinosit ar virškinimo procesas sklandus, nes tai dažna gurgimo priežastis.
Atsakyti
Na ir as i Jusu buri unsure.gif

bet is patirties galiu sakyti, kad bent jau mano atveju didziausi kaltininkai - netinkama mytyba, pieniski produktai, kava, sultys blink.gif ir pas mane gurgimas ne skrandyje, o zarnyne unsure.gif tokie garsai pasigirsta, kad salia esantis zmogus tikrai pagalvotu jog pirstelejau doh.gif doh.gif doh.gif didziausia diskomforta pradejau jausti paskaitose, todel stengdavausi pries jas nevalgyt, arba bent prasivaisciot kazkiek. Su darbais sekasi tiek, kad muzika visada galiu pasileisti, tai ir kavos puodelis tada nepridaro dideliu keblumu blush2.gif nes siaip kava ypac sudirgina ten visus reikalus blink.gif

Tai va, kai tik valgau pakankamai suderinta maista, neuzgeriu jo jokiais gerimais, o pavalgius nesedu iskart prie kompo, galiu pasakyti, kad gurgimas vargina zymiai maziau. Bet va sia minute esu suvalgius sureli su kava ir jauciu, kaip pilvas nepatenkintas doh.gif Muzikyte gelbsti blush2.gif

O studiju laikais prisiskaiciusi info apie zarnyno (ne)darba, buvau nusipirkusi LEPIKOL kazkokiu tai drozliu, jas uzpili vandeniu ar sultim, isbrinkini ir geri kasdien. POveikis tikrai jautesi bigsmile.gif net gi vel galvoju reiktu pagerti profilaktiskai smile.gif

Bet isvada mano butu tokia - visoms, net ir toms kurios mano, kad tai igimta, vistiek manau, kad nesuderinta mytyba kalciausia. Mesyte su suriukais ar padaziukais(kur pilamas pienas, grietine, majonezai), sultys uzgeriamos ant maisto, pieniski produktai valgomi kaip desertai po pirmu/antru patiekalu...
Atsakyti