QUOTE(Gelyteee @ 2008 06 25, 16:33)
Ne nu cia taip "briedas" kapitalinis.
Visiskai neturi jokio rysio vaiko pirstu ciulpimui ar dave tevai ciulptuka, ar ne.

Visu pirma, bendrai pas vaikus yra didelis noras zysti (juolab jei tai mergaitei tik virs 1 metuku). Kudykis gali buti pilnai patenkines si poreiki zysdamas mamos kruti. Veliau, paauge vaikai atsirenka ka deda i burna - kas soske, kas pirstus, kas siaip pagaliukus, akmenukus prisirenka lauke ir krauna i burna. Tai visiskai normalu ir negalima teigti, jog jei butu ciulptukas - tai jau nieko kito burnoj ir nebutu. Na nebent tuo atveju, kad vaikas visa diena su "duda" sedetu ir net zodzio negaletu pasakyt ar ko kito i burna isisdet.
Mano berniukas nuo kokiu 6men ciulpe ciulptuka, o veliau viskas - (retai) soskyte, rankos, pirstai, pagaliai budavo burnoj. Ir nematau cia bedos, gi jiems taip turi but. Dabar jau ta ciulpimo amziu isauges, bet vis tiek kartais pirstus isideda.
Ne velnio cia ne briedas
visi vaikai ciulpia ne tik kad pavalgyt, bet kad irnusiraminti. gerai, kai dabar vaikus pagimdom ir prie krutines galim laikyti nuo pat pirmos akimirkos. tada galim ir prie papulio, ir galim patenkinti visus leliuko norus - ir valgyt, ir siaip soske pabut. Anksciau gi nieks neduodavo leliuku mamos. atnesdavo pamaitinti kas tris vakandas ir vel isnesdavo.
Mano seseriai maziukei seseles ciulptuka ateme ir idave labiau rekianciamleliukui, kuris jo neturejo. sesuo liko be ciulptuko. ir manau tik todel, kad mazylei reikejo patenkinti ciulpimo poreiki, ji pradejo ciulpti pirstukus. kai grizo namo is ligonines, maziukei pirstukai jau buvo labai reikalingi. ir juos ciulpdavo iki 2 klases

ka tik tevai nedare, ir bintavo, ir vaistinej kazkokio tepaliuko neskanaus gavo, tepdavo... niekas nepadedavo

kol pati nesusimaste, kad negrazu, kad vaikai juokias....
o kad 6 men vaikas viska i bura kisa, tai cia ne tas pats. visi vaikai aplinka pirmiausia istiria su burnyte. o naujagimiai dar to nedaro. tai gi, jei jie tik pajaucia, kad pirstukas burnytej jiems teikia nusiraminima, labai lengvai jie prie to pripras.
mano nuomone, geriau jau ciulptukas, su kuriuo kazkada atsisveikinsit, nei pirkstukai.
Tokia va mano nuomone