Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

mums gyd sake, kad geriau duoti vaikiukui ciulpti jo paties pirstelius vietoj ciulptuko ... bet man ta ideja nelabai, kaip matau, kad vaikiukas 'grauzia' savo rankyte...
as kartais duodu ciulptuka... tikiuosi tai neitakos norui imti mano papuka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pliusiukas @ 2008 01 18, 22:26)
mums gyd sake, kad geriau duoti vaikiukui ciulpti jo paties pirstelius vietoj ciulptuko ... bet man ta ideja nelabai, kaip matau, kad vaikiukas 'grauzia' savo rankyte...
as kartais duodu ciulptuka... tikiuosi tai neitakos norui imti mano papuka  ax.gif

pasitikek gydytoja, ji zino, ka sako. ir as verciau kruti duociau, matydama, kad vaikelis jau ciulpti iesko wub.gif o is to gumos gabalo jokios naudos - nei maisto, nei silumos, nei pazinimo dziaugsmo.
Atsakyti
QUOTE(zioga @ 2007 11 15, 19:55)
Padekit! Abu su vaikciu baigiam viens kitam nervus istampyti. Nori valgyt bet kruties neima, turiu supti raminti kol paima ir pradeda zysti. Jau nebesuprantu ar jis alkanas ar verkia del kokios kitos priezasties. Tutuka naudojam ir be jo ne zingsnio.  Kai nori valgyti zinda tutuka verkia ir vel zinda o kruties neima. Ka daryti? laukti kol peralks ir ims kruti? Taip pralaukiam iki 5val. ir tada dar sunkiau iduoti kruti. Ar visiskai atsisakyti tutuko? Siaubas tada. Bandziau uzsiverke negyvai unsure.gif  verysad.gif

buvo ir mums toks etapas trims menesiam sukakus, kai nori valgyti, bet neima, o verkia, o ir paemusi - patraukia, plaleidzia, paverkia, vel patraukia, net supanikavusi buvau... galvojau, kad ir MP truksta, ir skauda kazka, ir ligas itarinejom, nes verkdavo didziaja dienos dali... bandziau duoti buteliuka, tik dar labiau susierzindavo, ir visa tai tesesi apie 3 savaites...
dabar lyg jau praejo, tai arba cia toks etapas vaikiukams uzeina, arba (bent musu atveju gali butu) D vitamino trukumas, nes kaip tik buvo pasirode pozymiai ir tuo metu pradejome gerti daugiau vit D
Atsakyti
o mano mazius ir pats nepripazista tos gumos. jis mieliau ciulps mamos rankyte arba pietuka. siaip ir pats maitina mama savo kumstuku lotuliukas.gif ir is buteliuko valgo, nors ir mano piena, tik kai manes salia nera, o tetei pasiseka pamaitint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 01 18, 23:44)
pasitikek gydytoja, ji zino, ka sako. ir as verciau kruti duociau, matydama, kad vaikelis jau ciulpti iesko wub.gif  o is to gumos gabalo jokios naudos - nei maisto, nei silumos, nei pazinimo dziaugsmo.

Yra nauda - vaikuciui gera, kai gali zisti, patenkinamas zindimo poreikis blush2.gif

Mano visi vaikai uzaugo su zindukais ir maitinimui krutimi tai nei kiek nesutrukde schmoll.gif Mazajam dabar 1,2 men., maitinu pilnu tempu, zadu taip daryt iki 2 metuku ax.gif

O ka daryti, jei vaikuti greitai pamaitini krutimi, jis sotus, net atpylineja - vemia varske nuo pieno pertekliaus, o zisti jam norisi, neuztenka keliu minuciu prie kruties zindymo poreikiui patenkinti bigsmile.gif

Ir siaip zindukyje suradau daug pliusu: pvz., pamaitinu, isbegu su reikalais, o vyras laisvai gali mazuliuka uzmigdyt: tik ikisa zinduka, pasupuoja ir jau miegeliu karalysteje. Nakti irgi kartais uztenka zinduko, nereikia miegot su vaiku, visa nakti burnoj papa isikandusiu doh.gif

Minusas: atpratinimas nuo zinduko, bet lygiai taip pat dazniausiai sunku atpratinti ir nuo kruties...

Taciau kiekvienas atvejis labai individualus, mama turi nujausti, kada vaikas nori zisti, nes alkanas, o kada siaip savo stipru zindimo poreiki patenkina. Pirmas dienas nedaviau zinduko, kol susireguliavo pieno gamyba, o paskui irgi iki puses metu vaika prie kruties dedavau mazdag kas 2 val. diena, nakti ivariai, kas 2-6 val., kai pats paprasydavo ax.gif Pagal verkima paskui jau atskirdavau, ar verkia zinduka ismetes, ar jau alkanas... Alkanas garsiai pranesa apie save, o kai siaip niurzgia ka susapnaves ar soniuka nugulejes, uztenka zinduko.

Sekmes visoms zindant ir renkantis sau geriausius vaiku auginimo palengvinimo budus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2008 01 19, 21:24)
Yra nauda - vaikuciui gera, kai gali zisti, patenkinamas zindimo poreikis  blush2.gif

Mano visi vaikai uzaugo su zindukais ir maitinimui krutimi tai nei kiek nesutrukde  schmoll.gif Mazajam dabar 1,2 men., maitinu pilnu tempu, zadu taip daryt iki 2 metuku  ax.gif 

O ka daryti, jei vaikuti greitai pamaitini krutimi, jis sotus, net atpylineja - vemia varske nuo pieno pertekliaus, o zisti jam norisi, neuztenka keliu minuciu prie kruties zindymo poreikiui patenkinti  bigsmile.gif

Ir siaip zindukyje suradau daug pliusu: pvz., pamaitinu, isbegu su reikalais, o vyras laisvai gali mazuliuka uzmigdyt: tik ikisa zinduka, pasupuoja ir jau miegeliu karalysteje. Nakti irgi kartais uztenka zinduko, nereikia miegot su vaiku, visa nakti burnoj papa isikandusiu  doh.gif

Minusas: atpratinimas nuo zinduko, bet lygiai taip pat dazniausiai sunku atpratinti ir nuo kruties...

Taciau kiekvienas atvejis labai individualus, mama turi nujausti, kada vaikas nori zisti, nes alkanas, o kada siaip savo stipru zindimo poreiki patenkina. Pirmas dienas nedaviau zinduko, kol susireguliavo pieno gamyba, o paskui irgi iki puses metu vaika prie kruties dedavau mazdag kas 2 val. diena, nakti ivariai, kas 2-6 val., kai pats paprasydavo  ax.gif Pagal verkima paskui jau atskirdavau, ar verkia zinduka ismetes, ar jau alkanas... Alkanas garsiai pranesa apie save, o kai siaip niurzgia ka susapnaves ar soniuka nugulejes, uztenka zinduko.

Sekmes visoms zindant ir renkantis sau geriausius vaiku auginimo palengvinimo budus  4u.gif

as zinduka duoda tada kai lelius nori tik zisti... galvoju - negerai, bet vis tiek duodu nors ne kiekviena karta po valgio..
Atsakyti
Suklydau, mazajam mano dabar 1 metai ir 2 men doh.gif Ir zadu maitinti iki 2 metu ax.gif
Atsakyti
Mano mazajai dabar 4 men. Valgo mamos pieneli. Neima ciulptuko. Kai mazyle buvau palikusi su vyru, nelabai noriai valge pieneli is buteliuko schmoll.gif
Atsakyti
As skaitau foruma ir vis svarstau, tai labai kenkia tie ciulptukai ar gal ir toliau rizikuot?? Manoji paskutiniu metu labai nerami (turbut pilvo diegliai lenda), jog man tas ciulptukas butu issigelbejimas, tik ji retokai ji ima. Kai i lauka vaziuojam ir kartais trumpam vakare. O is buteliuko geria noriai - jei ten Hipp ramuneliu arbata su pankoliais maisyta. Ir zinda ji lyg normaliai. Nors kelias dienas pastebiu, jog ji vis sukinejasi zisdama dienos metu: tai svarstau, ar cia jai papas nebepatinka, ar jai skauda, o gal kokia pienlige, nors lyg pozymiu nematyt?
Tai vat iskilo klausimas: jei jei naktimis ir rytais zinda ramiai, o dienomis su pertraukomis ir pykdama, ar gali buti, jog jai labiau buteliukas patinka ir nebenori pas mane valgyt??
Atsakyti
QUOTE(lina.k @ 2008 02 07, 17:52)
Tai vat iskilo klausimas: jei jei naktimis ir rytais zinda ramiai, o dienomis su pertraukomis ir pykdama, ar gali buti, jog jai labiau buteliukas patinka ir nebenori pas mane valgyt??

gali but, kad diena jai pilvuka diegia arba yra kokiu nors trikdziu - garsu, kvapu, sviesu ir kt. o apskritai, mesciau as is namu buteli , zinduka ir ciulptuka, ir butu paciai ramiau 4u.gif nereikia zindomam kudikui jokiu arbatu, tikrai nereikia. 4u.gif
Atsakyti
Buteliuku nenaudojom (nematau prasmės), čiulptukus naudojom, bet žindymui jokios įtakos nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 02 07, 19:10)
gali but, kad diena jai pilvuka diegia arba yra kokiu nors trikdziu - garsu, kvapu, sviesu ir kt.  o apskritai, mesciau as is namu buteli , zinduka ir ciulptuka, ir butu paciai ramiau  4u.gif nereikia zindomam kudikui jokiu arbatu, tikrai nereikia.  4u.gif

pas mus kompas nuolat veikia, bet iki siol jai tai netrukde. beto as ja ir kitame kamaryje maitinu daznai. g.gif kokias paskutines 2 savaites taip ji daro. o siandien viena karta normaliai valge, o kita - pykdama. apie pilveli galvojau, bet kazkur rase, jog vakarais diegliai sustipreja, tai ir nemasciau apie tai. unsure.gif kaip manot gal pienlige - kai duodi valgyt pykstam bet tada ir arbata gerdama pyktu, nes jai ten dirgintu.
tai kas yra: buteliukas, pilvas ar pienlige??? kas ka manot???o gal aplinkoje kaip ragnez sako??? jau nebezinau, ka galvot!!!
Atsakyti