QUOTE(Viltė @ 2008 05 12, 23:53)
Gal kas galit plačiau apie Zitą parašyt, man nepatinka, kad ji kartais nueina į grupę atsinešt ko nors ir vaikus vienus palieka. Baisu tie laiptai be jokios apsaugos, labai nesaugi aikštelė, o jei vieni vaikai lieka lauke. Grupė mišri, didesni gali ir nuskriausti mažius ne taip kaip bendraamžiai. Kai pagalvoji, kad susitumdys ir pan

Labai varganas darželis, gaila neraliai, kai palygini su kitais. Vakarais slampinėja paaugliai, mačiau, kai net girti šlapinasi tiesiai prie tvoros, man nesuprantami vedėjos veiksmai, kodėl ji leidžia daryti proxodnoj dvor. Visi kerta kelią per šį darželį. Stalius neaišku, ką veikia, niekas nesutaisyta. Man vaizdas lauke visai nekoks. Aktyviai stebiu šį daržą,nes man patogu būtų į jį vesti vaiką, bet netvarka tai užknisa.
Sutinku, kad darželio teritorija per daug atvira aplinkiniams, bet ką siūlai daryt? Iš kokių lėšų statyt tas nepraeinamas nepravažiuojamas tvoras? Manau, pati žinai, kokie finansiniai reikalai tokiose biudžetinėse įstaigose. Kiek, manai, tėvų sutiktų sumesti po keliasdešimt litų tvorai? Darželis pastatytas tarp gyvenamųjų namų, įėjimai reikalingi iš visų pusių, jei lietuviui reikia kirsti tą teritoriją, manai jis tvarkingai apeis aplink? Nuo žmonių tvorų nebūna. Kiek teko matyt, daugumos darželių teritorijų yra atviros, ta pati problema. Kas gali sustabdyti paauglių šutvę, kuriai reikia nuošalios vietos parūkyti ar alaus įkalt? Tvora? Sargas? Direktorė? Žinau, kad už šiųmetinius iš tėvų surinktus 2% bent jau buvo planuojama pakeisti visas darželio lauko duris. Gal kada ir tvorai ateis eilė, bet manau, tai būtų tuščias pinigų švaistymas.
Pernai rudenį vienu metu buvo uždrausta tėvams su auto važiuoti į kiemą, nes vaikai nuolat po ratais malasi. Kiek ilgai tai truko? Visi pradėjo mašinas statyti aplinkiniuose kiemuose, užkirsti gyventojams išvažiavimus iš kiemų rytais, statyti ant žolės, etc, gyventojais pasiskundė seniūnijai ir vėl mašinoms žalia šviesa į kiemą. Negi sunku auto pastatyti kelkrašty ar netoli IKI, ten sočiai vietos. Betne - tėveliams reikia su ratais vos ne į grupę įvažiuot
Auklėtojos niekad nepalieka vaikų visiškai vienų be priežiūros. Jei reikia vienai kur nors nueiti, tuo metu vaikus prižiūri kita, juk už rankos laikyt jų nereikia. Patikėk, jų pastabumas jau tobulai išvystytas. Ką siūlai daryt, jei man dvimetė lauke užsimanė į tualetą? Liept jai daryt į kelnes ar į krūmus vest?
Sutinku, būna klausimų, kuriuos galima išspręsti, bet yra ir tokių, su kuriais reikia susitaikyt pradedant vaiką leisti į valstybinį darželį. Man irgi nepatinka apšiurę sanitariniai mazgai, senoviniai naktipuodžiai, galėtų būti kitaip ir saugiau suprojektuota kiemas... Tačiau yra kaip yra
Kadangi mes keitėm darželį, šiuo aš esu labiau patenkinta nei buvusiuoju.
Papildyta:
Ai, tiesa, vieną darželį su galinga tvora esu mačiusi - atrodo 'Čiauškutis' prie televizijos bokšto. Nu bet vargu, ar tokią tvorą šiais laikais kas išgalėtų pasistatyti...