QUOTE(AuksyteZ @ 2009 09 10, 09:59)
Smagu kad susipazinot

kaip jus pratinat saviski? ar kiekviena diena vedat? nors kai as atvedu saviske (prie pusrycius) tai buna tik 4 - 5 vaikai, ir vis tie patys, keli senbuviai ir naujokai (2 mergytes su musu) ir berniukas. Idomu kiek grupeje vaikuciu bus? siaip sarasuose maciau net 17

jei visi lankys, kaip gi tvarkysis aukletoja??
Mūsų pratinimas tai gavosi....

Pirmą kartą abu su vaiku pasibuvom valandą (viskas labai gerai, namo nenorėjo eiti), antrą kartą jau liko vienas pusdieniui, o trečią - ir visai dienai.
Tik pas mus esminis skirtumas tas, kad manajam darželis nėra labai didelė naujiena - prieš tai pusę metų lankė "naminį" darželiuką. Tad prie kolektyvinio buvimo jau įpratęs, tik prie auklėtojų ir naujos vietos reikės naujai priprasti.
Musu Auksei tai pirmas dienas neblogai sekesi, daug nauju zaislu, nauja aplinka, o dabar jau sunkiai. Verkia kai palieku, iseinu ir pati vos neverkiu

kai sunku
Ir man širdį skauda dėl tų rytinių graudulių... Bet kitaip nebus, matyt. Vaikai - konservatoriai, ir prieš bet kokius rimtesnius pasiketimus protestai būna rimti. Praeis mėnuo - antras, kol viskas nusistovės ir ramiau pasidarys. Kantrybės ir stiprybės.
Apie aukletojas nieko blogo negalu pasakyt, tik man nepatinka kad ju net 3. Kiekviena diena ateinam ir vis nauja, sunkiau priprast vaikuciams. Ir grupei saltoka siek tiek, kazin kaip ziema bus?
Taip, dėl auklėtojų skaičiaus tai tikrai įdomi situacija.

Aišku, yra tam kažkokių rimtų priežasčių, bet kaip mažiams susivokti ir apsisprasti, kad jau net mamoms sunku susiorientuoti, kuri čia kada ir kaip...
Kad vėsoka, tai irgi pastebėjau. Viena vertus, gerai, kad ne per karšta - toks variantas dar blogesnis. Bet vėlyvą rudenį, kol dar nešildys, gali būt nelinksma mažiams judėti storai prirengtiems.
Nosys jau ir dabar visiems "bėga".... Nors manau, kad tie pradiniai negalavimai labiau yra tiesiog mažųjų organizmukų reakcija į stresą. Bet smalsu, kaip toliau bus su tokiais reikalais.
Tiesa, šiandien ryte kai buvau, minėjo, kad lyg ir planuojamas susirinkimas mėnesio pabaigoje. Tai bus proga ir mamoms susipažinti

, ir visus rūpestėlius su auklėtojomis aptarti.