Įkraunama...
Įkraunama...

Lazdynai: Obelėlė

Laba diena,
Apie maista paliksiu ktioms mamoms aiskintis.I diskusija nesivelsiu:)
Tos ,kurios ruosiasi,leisti vaikus i Obelele,pasakysiu,tiek,kad nera cia taip baisu,kaip atrodo,perskaicius diskusijas:)
Mano vaikui niekas tokiu skaniu kosiu neverda,kaip,kad darzelyje:)(cia busiu tuoj iskritikuota:)smile.gifsmile.gifsmile.gifo is darzelio paemus,ne karto namuose nepuole valgyti,kad butu alkanas...

Vaikas darzelyje lanko nuo 2.5metu,tai tik pradzioje buvo asaru,gal 2-3 dienas,o paskui ,jokiu problemu:)Puikias aukletojas turejom Dalia ir Ritute:)Svarbiausia,kad vaikui miela ir gera eiti i darzeli.Kiekviena ryta aukletoja pasitinka kiekviena vaika,kiekviena diena islydi namo.Atmosfera darzelyje puiki,nes daugelis vaiku neskuba namo,nes dar su vaikais nepazaide:)smile.gifsmile.gifo aukletojos sventems paruosia,kiek visokiu eilerasciu,dainu ir zaidimu ismoko:)
Nuosirdziai dziaugiuosi,kad vaikas praleido puikius metus siame darzelyje:)
Atsakyti
QUOTE(manęs čia nėra @ 2010 05 20, 23:06)
Lasta, tema nuo 2006 metu, tai speju zmogui idomus sviezesni ispudziai. Mane ta maisto tema irgi truputuka jau slegia. Na kiek galima.
kmv, specialiai jums parasysiu palciau apie darzeli, savo nuomone, mano vaiko bei ispudzius.

Zinot neturiu su kuo palygint, nes tai pirmas ir vienintelis mano vaikas, ir pirmas bei vienintelis darzelis. As zmogus be pretenziju, stengiuosi buti objektyvi. Todel galiu drasiai teigti, kad darzelis man labai patinka. Musu grupes aukletojos Jurate, Daiva ir seimyninkute Nijole yra nuostabios. Atviros, geros, mylincios vaikus, rupestingos, draugiskos. As negaliu atsidziaugt, kad mano sunus pateko i ju grupe. Lopselyje mums sekesi sunkiau, nors vaikas lankyti ji pradejo nuo 2 metu, sunkiai adaptavosi, sirgo, todel daznai verkdavo rytais. Sios problemos kaip mat dingo pradejus lankyti darzelio grupe. Sunus rytais atsikelia ir jo pirmas klausimas buna ar eisim i darzeli. Man tai didziausias irodymas to, kad jis ten gerai jauciasi. Grupeje tikrai daug uzsiima su vaikais, mes daznai ateinam veliau, pries desimta valanda, todel visada matau ir girdziu kaip su vaikais uzsiima aukletojos, ka zaidzia kartu, kokias pamokelias veda. Ateinant pasiimti vaika, aukletojos visuomet pabendrauja, papasakoja apie vaiko pasiekimus, apie sunkumus jei tokiu yra, visada pagiria sunu, padrasina, nes maniskis turi sunkumu su kalba.
Mano sunus per siuos metus tikrai daug ka suzinojo, daug ismoke, vystosi ir tobuleja per ta laika kuri praleidzia darzelyje.
Dar nebuvo atvejo, kad buciau kazko nepatenkinta. Aj, na gal kelis kartus sunus skundesi, kad vienas berniukas grupeje musesi, man tas nepatiko, tad pasakiau aukletojoms. Tai tiek. 4u.gif

Atsakyti
labas vakaras,
pagaliau sulaukiau supratimo. labai aciu, kad atsakete. man labai neramu del savo vaiko, nes neturime jokiu mociuciu, seneliu, aukliu, visa laika su vaiku buvau tik as. dabar nuo rudens planuoju vesti i darzeli ir tai man kelia dideliu rupesciu. mano vaikas yar labai uzdaras(su suaugusiais) , su vaikas bendrauja noriai yra draugiskas . labai noretusi pakliuti pas gera aukletoja, kuri tiesiog rastu rakteli prie mano vaiko. tarp savo bendraamziu mano vaikas jauciasi drasiai tik i tol kol neatsiranda salia suaugusiuju. jokiu budu ne laukiu, kad aukletoja tik apie mano vaika sokinetu, bet man svarbu , kad jo ne ignorotu. kaip ir bet kokia kita mama noreciau , kad aukletoja elgtusi su mano vaiku kaip su savo. tiesa noreciau suzinuoti kiek grupese vaikuciu ir ar vaikai kiekvienais metais keliauja is grupes i grupe , ar lanko ta pacia grupe iki mokyklos, ar aukletojos daznai keiciasi(dirba po visa diena ar po puse).
ACIU
Atsakyti
kmv,

Lopseli vaikiciai lanko nuo 1 iki 3 metuku. Ten buna vienos aukletojos, veliau perinant i darzeli, kuri lanko nuo 3 iki 6 metu aukletojos pasikeicia, bet visus 3 metus buna tos pacios. Nebent kuri iseina is darbo. Priesmokykline grupe ruosia jau kitos aukletojos. Aukletojos dirba po puse dienos. Seimyninkute visa diena ta pati.

Man darzelis patinka, atmosfera, aplinka, demesys skiriamas vaikams, ugdamoji veikla viskas ko reikia.
Kad ir vakar buvo ivykis. Ryte sakau sunui, kad sian vakare vaziuosim i soda, i ka jis man atseke, gerai (o jam sode labai patinka), bet pradzioje nueisiu i darzeli bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytas, as galiu pasakyti apie aukletojas ju indeli ugdant musu vaikus tik pacius geriausius zodzius. Grupeje visada uzsiimama su vaikais,ryto ratas buna,tada pries pietus vel kazkoks uzsiemimas,vakare pasakos su sedus i ratuka. O labiausiai tai man patinka kai mano vaikas grizes megdo aukletojos darba,tai viska gali matyti kaip ant delno ka jie veikia darzelije lotuliukas.gif lankome darzeli nuo 1.9men ir esu labai patenkinta.Del darzelio aukletoju tikrai nenusivilsit,bet del kitko galbut,bet velgi nera taip blogai smile.gif taigi sekmes,kantrybes pradejus lankyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Musu vaikas lanko lopseli darzeli jau daugiau nei menesi "Žirniuku" grupe. Esame labai nepatenkinti sia grupe. Vaikas neisbuna darzelyje ilgiau nei 3 dienas nesusirges, nors iki darzelio jis nesirgdavo. Is buvusiu darbuotoju suzinojome, kad sitoje grupeje vaikams daromas skersvejis. Nezinau kiek cia tiesos, bet vaikui jau du kartus buvo ausies uzdegimas. Kai pratinome vaika prie darzelio zmona atejusi pasiimti vaika pajuto, kad grupeje didelis skersvejis. Tada aukletoja apsimete, kad nepastebejo jog durys toleto atidarytos, nes tuolete ir grupeje buvo atidaryti langai. Gal cia tik sutapimas, bet kodel sitoje grupeje daugiau 6-7 vaiku nebuna, kai tuo tarpu kitoje apie 15 vaiku.
Vakar atsiimdamas vaika is darzelio, tuo metu jis buvo lauke, pamaciau, kad jis be kepures, visa laime, kad dzemperis su kapisonu, tai jis buvo uzdetas. Ir nustebau, kad aukletoja ji ne tuo vardu vadina blink.gif Paklausiau kodel vaikas be kepures, tai ji man atsake, kad nebuvo spinteleje jokios kepures, nors ji tikrai buvo tik aukletoja matyt ne to vaiko spinteleje ieskojo. Paskui pamaciau, kad vaikas ne su savo basutemis. Ir akivaizdziai matesi, kad jos per mazos, nes pirstu galai buvo islinde gerokai. Nors aukletojai tai nesukele jokio itarimo. Paskui pamaciau, kad vaiko dzemperiukas ir maikute slapi ir toki ji isvede i lauka, sunku buvo pakeisti drabuzelius? Kai nuejau i grupe pervilkti, pamaciau, kad uzdetas pampersas, kurio jam nebereikia ir ant virsaus apmauti triusikeliai smile.gif . Kaip taip galima neatsakingai dirbti? Nuo kito menesio vesime vaika i kita darzeli. Del tokio poelgio eisiu rasyti skunda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snerkalt: 25 gegužės 2010 - 10:38
QUOTE(snerkalt @ 2010 05 25, 11:31)
Musu vaikas lanko lopseli darzeli jau daugiau nei menesi "Žirniuku" grupe. Esame labai nepatenkinti sia grupe. Vaikas neisbuna darzelyje ilgiau nei 3 dienas nesusirges, nors iki darzelio jis nesirgdavo. Is buvusiu darbuotoju suzinojome, kad sitoje grupeje vaikams daromas skersvejis. Nezinau kiek cia tiesos, bet vaikui jau du kartus buvo ausies uzdegimas. Kai pratinome vaika prie darzelio zmona atejusi pasiimti vaika pajuto, kad grupeje didelis skersvejis.  Tada aukletoja apsimete, kad nepastebejo jog durys toleto atidarytos, nes tuolete ir grupeje buvo atidaryti langai. Gal cia tik sutapimas, bet kodel sitoje grupeje daugiau 6-7 vaiku nebuna, kai tuo tarpu kitoje apie 15 vaiku.
Vakar atsiimdamas vaika is darzelio, tuo metu jis buvo lauke, pamaciau, kad jis be kepures, visa laime, kad dzemperis su kapisonu, tai jis buvo uzdetas. Ir nustebau, kad aukletoja ji ne tuo vardu vadina  blink.gif  Paklausiau kodel vaikas be kepures, tai ji man atsake, kad nebuvo spinteleje jokios kepures, nors ji tikrai buvo tik aukletoja matyt ne to vaiko spinteleje ieskojo. Paskui pamaciau, kad vaikas ne su savo basutemis. Ir akivaizdziai matesi, kad jos per mazos, nes pirstu galai buvo islinde gerokai. Nors aukletojai tai nesukele jokio itarimo. Paskui pamaciau, kad vaiko dzemperiukas ir maikute slapi ir toki ji isvede i lauka, sunku buvo pakeisti drabuzelius? Kai nuejau i grupe pervilkti, pamaciau, kad uzdetas pampersas, kurio jam nebereikia ir ant virsaus apmauti triusikeliai  smile.gif  . Kaip taip galima neatsakingai dirbti? Nuo kito menesio vesime vaika i kita darzeli. Del tokio poelgio eisiu rasyti skunda.

būtų juokinga, jeigu nebūtų graudu doh.gif
ir aš galiu papasakoti vieną atvejį iš praėjusios žiemos nuotykių.
Kaip tyčia taip sutapo, kad per pačius šalčius mūsų močiutė gulėjo ligoninėje ir turėjome vaiką vesti į darželį esant -25 - 30 laipsnių šalčio, nors pradinukai į mokyklą tomis dienosmis nėjo. Bet šalčiai buvo ne kliūtis mūsų darželio vaikus vesti į lauką bigsmile.gif Negana to, auklėtoja "pamiršo" uždėti šaliką.....
Bet čia ne bėda, grįžus iš lauko visada galima "susišildyti" po lediniu vandeniu. mat jis nesureguliuotas... dar vis reguliuoja... jau metai laiko bus...
Atsakyti
Sveikos,

Dar vaikučiai geria INKA kavą , kurią prašėme išimti iš meniu tėvelių posėdyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasinka @ 2010 06 19, 08:54)
Sveikos,

Dar vaikučiai geria INKA kavą , kurią prašėme išimti iš meniu tėvelių posėdyje smile.gif

doh.gif Na nežinau, bet toks nepaisymas ir nesiskaitymas gali priversti tėvelius imtis kitokių priemonių ... photo.gif
Atsakyti
Sveiki,

o kodel niekas neberaso siam forume? Kokie atsiliepimai apie darzeli siais metais? mes kaip tik ruosiames lankyti Obelele ir labai idomu kai ten sekasi jusu vaikuciams, ar jie noriai eina i darzeli, kaip auklytes ir pan.
Atsakyti
o mane domina ar yra Reduliuku grupe lankanciu vaikuciu, idomu kokios aukletojos?
4u.gif
gal atsilieps kas is sios grupes g.gif
Atsakyti
QUOTE(varle123 @ 2010 09 10, 21:49)
o mane domina ar yra Reduliuku grupe lankanciu vaikuciu, idomu kokios aukletojos?
4u.gif
gal atsilieps kas is sios grupes g.gif

Na viena is aukletoju Julia-nuostabi moteriske, jaucia vaikucius, labai juos myli, ir vaikai ja dievina. Labai dziaugiausi kai lankem sia grupe, nes kiekviena diena vaikas i darzeli prasesi, net savaitgaliais. hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liamuna: 10 rugsėjo 2010 - 21:14