Įkraunama...
Įkraunama...

Antras pjūvis:)

Nepraėjo po pirmo pjūvio nei 3 metai, kai sugalvojau, kad pats laikas turėti ir antrą vaiką. Pasakiau vyrui, tas kaip apsidžiaugė – nu koks durnius atsisakys dažnesnio smileysex.gif
Taigi, darbą dirbome sąžiningai ir praėjus 3 mėnesiams ėmė vėluoti mmm. Viena diena. Tą pačią dieną pasisakiau geriausiai draugei, kad laukiuosi, po to dar dviem draugėm..po to dar penkiom..Na, vienžo, gal reiktų testą pasidaryt.. Grįžus namo po darbo pasidarau testą, jis, aišku, teigiamas II.
Tą patį vakarą pradeda nežmoniškai skaudėti nugarą. Skauda taip, kad guliu ant grindų, šliaužiu prie telefono ir skambinu draugei (ji kažkada turėjo problemų su inkstais, o man ten ir skauda..nu ten..kur mano supratimu yra inkstai..) Draugė niekuo padėti negali. Skambinu gydytojui į konsultaciją. Pas jį patekti greičiausiai galima po savaitės. Man netinka. Skambinu kitur. Susitariu rytdienai. Krentu į lovą ir verkiu. Užmiegu. Grįžta MB. Nepramerkdama akių pagaliau pasakau ir jam..
Jis sako: OK...
--
Mane priima pagyvenusi gydytoja. Sakau man kažkas negerai- labai skauda nugarą..Padaro echoskopiją, pasisodina mane ir sako klausiamai žiūrėdama į akis: viskas yra OK. Pamačiusi, kad aš apsidžiaugiu, apsidžiaugia ir ji. Atspausdina man gimdos nuotrauką, kurioje ji mato mano lėliuką, parodo man jį pirštu, aš linksiu, kad jį irgi matau, bet tik iš mandagumo, nes kaip jį galima matyti tą ypatingąjį taškelį neypatingųjų taškelių fone. Kažkokia mistika. Na, bet svarbiausia tai, kad viskas gerai. Skausmas praeina taip, kaip ir atsirado. Nurašau jį nerviniam šokui..
--
Nėštumas įpusėja, keliauju su siuntimu į Antakalnio ligoninę echoskopijos. Ore plevena viltis, kad galbūt sužinosiu ką nešioju pilve. Šiaip jaučiu, kad nešioju berniuką, net ir noriu berniuko (ai, vyrams lengviau gyvent, jiems nereikia vaikų gimdyt, jų nepalieka su pilvais, be to, jie net uždirba daugiau, šlapinasi stovėdami, todėl neperšąla pūslės, nu vienžo), bet, matyt, mano moteriška esybė supranta, kad reiktų gal ir artimesnio sielai žmogučio-mergaitės (juk sukaupta nemažai auksinių papuošalų-negi marčioms paliksi..)..
Gydytoja - echoskopuotoja surauktu veidu atidžiai apžiūri vaizdą monitoriuje ir lediniu balsu informuoja, kad viskas gerai, nėštumas monitoriuje atitinka nėštumą kortelėje ir t.t. Tada ima pildyti kortelę. Sukaupusi visą drąsa, drebančiu balsu klausiu: o tai gal matosi, kas ten mano pilve? Lytis vaikelio, ta prasme? Gydytoja, nepakeldama veido nuo kortelės ir nesustodama rašyti mesteli: berniukas.
Patiriu lengvą šoką (bet čia nėštukių privilegija patyrinėti šokus kas valandą).
Einu namo lėtai, virškindama gautą informaciją ir..pajuntu, kaip savaime ima byrėti ašaros. Nesuprantu kodėl ? Juk pati jaučiu, kad nešioju berniuką. Na, gal ne pati žinia sujaudina, gal tiesiog pirmą kartą suprantu, kad pilvas didėja ne tik dėl suvalgomo trigubo maisto kiekio. O kad tame pilve gyvena mažas žmogutis. Ir dabar jis jau turi lytį. Jis yra mažas berniukas..
Ką daryt su auksiniais papuošalais ??
--
Sausio 15 dieną, 8 val., su visais rakandais atsigrūdu į Šv. Jokūbo ligoninę. Atliekamos privalomos procedūros, matavimai, pasisvėrimai (priaugta virš 25 kg..) persirengimai, pirštų antspaudai ir t.t. Gaunu vietą priešgimdyvinėje palatoje ir laukiu. Gydytojas apžiūri, sako - planas toks- laukiam sąrėmių ir bandom gimdyti natūraliai. OK. Aš gi galiu.
Kolegėms slaugė atneša pietus. Bet man –ne. Niponial? Pasirodo, mane užregistravo 8 val., t.y. per vėlai, ir šiandien maisto negausiu VISĄ DIENĄ gun_bandana.gif. Tarytum būčiau pavėlavus į kokius nors labdaros pietus. Bet aš juk nestuke.gif Aš noriu valgyt. Ir daug. Jomajo, skrandis reikalauja kepsnio, pyrago, šokolado. Perskambinu visiems: anytai, draugėms (kodėl ne MB?? Ai, nu jis tik arbatos išvirt gali ir kiaušinius..pasikasyt.. rolleyes.gif ).
Nepraėjus porai valandų, kolegių pavydui gaunu mėsos su bulvytėmis free, šviežiai spaustų burokėlių sulčių ir krūvą šokolado..
Vakarėja. Ateina mano gydytojas ir sako: mano pamaina baigėsi. Bet jūs man paskambinkit naktį..
Kažkaip tą paskutinį sakinį „atgaminu“ tik tada, kai apie 22 val. bėgu pas akušerę pranešti apie prasidėjusius sąrėmius..Tvarkelė Šv. Jokūbo gimdymo namuose tikrai buvo kaip niekur kitur. Man nespėjus mirktelt, akušerė pati skambina gydytojui ir šis jau po gero pusvalandžio vėl atsiranda savo darbo vietoj (na, tikiuosi, bent jau spėjo grįžt namo, pavakarieniaut ir įsijungt teliką.)
--
Na ką. Gimdom natūraliai. Skauda irgi labai natūraliai. Praeina valanda. Tikrinam kaklelį. Kaklelis nė krust.
Vaikštau koridorium pirmyn – atgal. Vienas km, antras km. Praeina dar valanda. Tikrinam kaklelį. Kaklelis dėjęs ant visko-nė krust schmoll.gif
Deja, sistema nesuveikia ir šį kartą..
Man jau skauda labai. Natūralaus gimdymo vizija ima tolti 000189.gif Prašau, kad jau pjautų..Gydytojas „pasirašo“ po 4 valandų natūralaus gimdymo. OK. Einam į operacinę..
--
Užlipu į trečią aukštą. Mane perrengia skarmalais, paguldo ant neštuvų ir įveža į operacinę. O jomajo - operacinėje minia užsimaskavusių čiabuvių baltais chalatukais ir antveidžiais blink.gif kodėl jų tiek daug blink.gif Gal naktinė paskaita studentams?
MB savo plačia krūtine braunasi paskui mano vežimaitį į operacinę, bet seselė stoja jam skersai kelio-negalima nono.gif Kaip negalima? Juk JIS leido. Išgirdus JO pavardę, sesutė pasiduoda. Ta pati sesutė perrengia MB čiabuvių kostiumu. Skirtumas tik tas, kad MB neatitinka normalaus žmogaus ūgio reikalavimų - jei visi esantys yra su kelnėmis, tai MB stovi su šortais lotuliukas.gif
Tuo metu mane jau pasodina ant operacinio stalo, liepia susilenkti ir nejudėti. Kaip nejudėti, jei man sąrėmiai mad.gif Kažkas laiko mano ranką, kažkas laiko ranką tam, kuris laiko ranką man, kažkas kažką man sako. Nieko nesuprantu-visi veidai užmaskuoti, burnos paslėptos..et..
Pajuntu skausmą nugaroje-leidžia epidurinę nejautrą doctor.gif Staiga - keistas garsas, lyg kažkas lūžtų (švirkštas??) ir pajuntu, kad per nugarą nubėga skystis..Smegenys veikia lėtai. Laaaaabai lėtai. Galvoju: k a s t e n i š b ė g o ? Tuo metu mane jau guldo, užkloja marškomis, pastato pertvarą, dar spėju pamatyt, kaip juda mano kojų pirštai ir kaip blizga metaliniu laku dengti mano kojų nagai nail.gif (tik vėliau perskaičiau, kad jokiu būdu negalima lakuotis nagų prieš operaciją, nes nagai pirmieji pradeda mėlynuot, jei kažkas negerai, taip duodami signalą apie kraujotakos sutrikimą).
Pagaliau smegenys suvokia tiesą - taigi išbėgo vaistai fear.gif O jeigu man suleido nepilną dozę? O čiabuviai jau galanda kirvius, kalavijus aštrius..
Sakau kuo ramiau (nors mano vidinis AŠ jau klykia): aš viską jaučiu. Atsakas - tyla. Kartoju garsiau: aš jaučiu kaip mane liečiat. Vyriausias čiabuvis palinksi ir kažką suburbėjęs (maldelę?) toliau tepa jodu., t.y. dezinfekuoja mano pilvą. (o gal daro man paskutinį patepimą)..
Galva nušvinta-atsisuku į MB - štai jis mano gelbėtojas, stovi už poros metrų įsikibęs į staktą.. scare.gif ai, tiek to..
Sužvanga skalpeliai ir, kol aš dar įsitikinus, kad viską jaučiu, pasigirsta tylus kniaukimas. Ir taip aš antrąkart tampu mama..
Prieš minutę paklausęs, ką palikau namie, gydytojas jau kelia mano antrąjį sūnų ir atsukęs man visas vyriškas grožybes (ne savo, o lėliuko) sako: sveikinu, turite antrąjį sūnų.. Sesutė griebia lėliuką ir išbėga atlikti visų ritualų, MB išbėga paskui ją..Sugrįžta spindinčiu veidu ir atraportuoja, kad lėliuką paskiepijo, išvalė nosytę ir paguldė inkubatoriuje..
Tada meta eksperto žvilgsnį į mano pilvą ir (matyt stengdamasis kuo romantiškiau šią ypatingą ir jaudinančią man akimirką) sako: oho, kiek lašinių wub.gif
Man šauna išganinga mintis umn.gif Sakau gydytojui: o gal galima vienu pjovimu truputėlį padailinti mano taliją, pvz. nuimti nuo šonų ir nuo pilvo po porą cm nėštumo metu priaugintų lašinukų g.gif Gydytojas šypsosi į ūsą- nea, tsakant, ne tokio pobūdžio operacija, pasirodo, tas lašinių „nuėmimas“.
Na ką. Gaila. Teks sportuot..Ir badaut..
--
Guliu pooperacinėje palatoje viena. Euforija pamažu praeina. Jaučiuosi puikiai. Visi giminės, artimieji ir draugai apskambinti, apsms‘inti - „mes jau keturiese“ (Sorry, 3 valanda nakties?? Kam tai rūpi?)
Tamsu. Tuoj ims švisti. Gydytojas jau, matyt, spėjo grįžt namo, tuoj papusryčiaus ir vėl grįš į darbą..
O man taip gera. Nepaisant to, kad ant pilvo tona ledo. Nepaisat to, kad buvo labai labai baisu. Ir nepaisant to, kad labai labai skaudėjo. Dabar jau nieko nebeskauda (vis dėlto epiduras suveikė karsta.gif)
--
Aš turiu DU sūnus. Ir dar turiu MB. Aš gyvensiu pagerbta tarp vyrų wub.gif
--
JOMAJO. TAI KAS PAVELDĖS MANO AUKSINIUS PAPUOŠALUS???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taburete: 07 lapkričio 2007 - 01:31
Sveikinimai 4u.gif nu ir naktibalda tu, Taburete biggrin.gif bet ko gero įkvėpimas geresnis naktimis? taip gražiai parašyta...praskaidrinai man darbo dienos pradžią thumbup.gif geras klausimas dėl papuošalų lotuliukas.gif o tu juos anūkėms palik, ne marčioms. arba lauk dukters biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(taburete @ 2007 11 07, 02:25)
jis tik arbatos išvirt gali ir kiaušinius..pasikasyt.. rolleyes.gif )...
--
Sužvanga skalpeliai ir, kol aš dar įsitikinus, kad viską jaučiu, pasigirsta tylus kniaukimas. Ir taip aš antrąkart tampu mama..
--
Tada meta eksperto žvilgsnį į mano pilvą ir (matyt stengdamasis kuo romantiškiau šią ypatingą ir jaudinančią man akimirką) sako: oho, kiek lašinių wub.gif
--
(vis dėlto epiduras suveikė karsta.gif)
--

lotuliukas.gif
wub.gif
doh.gif
biggrin.gif
4u.gif 4u.gif 4u.gif
talentas friends.gif didis.gif
Atsakyti
thumbup.gif lotuliukas.gif

Šiaip ilgų pasakojimų neskaitau, bet ŠIS thumbup.gif Sukrimtau bematant. O koks rašymo stilius, fantastika thumbup.gif
Tiesa, manęs irgi neužilgu laukia antras cezaris unsure.gif
Atsakyti
Sekmes auginant savo sunelius smile.gif
Na ir sauniai papasakojai-skaiciau ir juokiausi iki asaru. thumbup.gif
Atsakyti
Labai faina buvo skaityti, sėkmės ir sveikatos Jūms visiems 4u.gif O papuošalai teks anūkėms tongue.gif .
Atsakyti
savam stiliui visada... 4u.gif lotuliukas.gif oi fainai parasyta thumbup.gif smagu sakityti, saunuole 4u.gif thumbup.gif aukit diduciai ir sveikuciai, kantrybes tau su trim vyrais- vaikais lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Geras pasakojimas thumbup.gif O papuošalus teks marčioms dovanoti, arba.....dar trečiam pjūviui ryžtis biggrin.gif
Atsakyti
Fainas pasakojimas !! lotuliukas.gif
Sveikinu su antru suneliu !! 4u.gif
Atsakyti
Na fantastiškas rašinys biggrin.gif Žvengiau balsu biggrin.gif Ir kokia romantiška pabaiga wub.gif
Atsakyti
Visu pirma tai sveikinu susilaukus antro sunaus... BET JAU PARASEI TAI JEGA.... juokiaus iki asaru thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pagerina stipriai nuotaika.... ploja.gif
Atsakyti
super istorija, isduok paslapti, kas buvo TAS gydytojas, m? smile.gif
Atsakyti