Ledų Tiramisu
8 porcijos
150g biskvito sausainių
5 šaukšteliai tirpios kavos
3 šaukštai migdolų likerio (vaikams vietoj kavos ir likerio galima imti 100ml šaltos kakavos)
720g stiklainis kriaušių ar obuolių iš kompoto
žiupsnelis cinamono
apie 16 šaukštų pieniškų vanilės ledų
kakavos miltelių apibarstymui
1. Biskvito sausainius išdėti į plokščią formą. Kavą ištirpinti 2 šaukštuose karšto vandens, papildomai įpilti 70 ml. šalto vandens ir supilti likerį. Gautu mišiniu apšlakstyti biskvitus.
2. obuolius/kriaušes truputį pasmulkinti ir išskirstyti virš biskvito. Pabarstyti cinamonu.
3. Trečias sluoksnis - ledai. Galima dėti specialiu šaukštu (aš dėjau paprastu padarydama pusrutulius)-rutuliukus vieną prie kito. Apibarstyti kakava ir patiekti į stalą
Kadangi ledai šalti, o ir kriaušės (aš dariau iš kriaušių) pabuvusios kameroj sušala, tai sausainėliai man patiko, kai buvo visai sumirkę, netgi papildomai dariau kavos-likerio (dėjau airiš krem likerį), kad geriau sumirktų sausainiai. Labai skanu ir gaivu