Įkraunama...
Įkraunama...

Aš - Jūsų idealus kelionių agentas

Skaitinėdamas atostogų skyrelį vieną kartą susikaupiau ir nusprendžiau, kad reikalinga ir tokia tema. Tema apie kelionių agentūras, agentų darbą, darbo specifiką ir panašiai. Jeigu manysite, kad tokia tema nereikalinga - rėkit, prašysiu, kad ją ištrintų.

Nepretenduoju į absoliutą. Esu toks, kaip ir kiti. Klystantis, tačiau besimokantis iš savo klaidų. O gal aš kažką blogai matau? Gal kaip sykis man reikia kažkur pasitaisyti? smile.gif Padiskutuosim apie kelionių agentūrų darbuotojus, kas yra gerai, kas yra blogai ir taip toliau, ir panašiai wink.gif

Taigi kas yra idealus kelionių agentas?

1. Aš sugebu tuo pačiu metu suskaičiuoti kainą iš karto trims klientams, atlikti rezervacijas 5 skirtingose rezervavimo sistemose ir tuo pat metu atsakyti į 15 telefono skambučių.

2. Aš kalbu visomis kalbomis ir aplankiau visas šalis žemėje. Pažįstu kiekvieną paplūdimį ir kiekvieną viešbutį, žinau visus įvažiavimo į šalis reikalavimus visų valstybių piliečiams.

3. Aš esu atsakingas už maistą lėktuve, eismo kamščius, sugedusius išnuomotus automobilius, pavėluotai kylančius lėktuvus, streikus, potvynius ir atoslūgius, blogą orą ir ekonominę padėtį bei palankiausią valiutos keitimo kursą.

4. Aš turiu magišką sugebėjimą „išmušti“ kambarius seniai užimtame viešbutyje, pilname lėktuve, autobuse ar traukinyje.

5. Be to, galiu pakeisti tvarkaraštį taip, kad lėktuvai kiltų ir leistųsi jūsų pageidaujamu laiku. Taip pat žinau, kad nors jūs užsakėte skrydį šeštadienį, iš tiesų labiausiai trokštate skristi penktadienį.

6. Aš moku gražiai šypsotis, išklausau savo klientų ir jiems atstoju profesionalų psichiatrą. Mielai padedu atsikratyti agresijos ir išlaikau ramybę net stogui griūvant.

7. Aš galiu vaidinti, dainuoti, šokti, pataisyti spausdintuvą ir galiu pavaduoti bet kokią informacinę tarnybą. Aš nepripažįstu švenčių dienų, todėl man skambinti galima dieną, naktį ir sekmadienį. Ne vienintelis mano gyvenimo tikslas yra nesavanaudiškai tarnauti kitiems.

Žinot, man čia juokas pro ašaras. Nes mūsų piliečiai būtent tokių agentų ir pageidauja.

Šiandien einu jau miegoti - visą dieną vedžiau 3 seminarus turizmo agentūrų darbuotojams, rytoj manęs klausysis dar pusantro šimto piliečių. Nusikaliau.

Bet artimiausiu metu pasistengsiu atremti visus argumentus apie tai, kad keliones pardavinėja šalyje nebuvę darbuotojai. Yra ir kita šio reikalo pusė.

Sėkmės wink.gif
Atsakyti
Matroshkinai, ant mozolio kas nors uzhlipo? Klientai per daug reiklus (bjaurybes tease.gif )..???
Atleisk, nelabai supratau temos ...
Jei pasakysiu ne i tema, tai atleiskit. Turejom mes paskutines ekskursijos metu shaunia gide, daug zhinojo, daug pasakojo, maloni buvo... bet... daug kam nepatiko, kad mus shokdino lyg mazhus vaikus ( lyg tai buvus pedagoge pasitaike), juo labiau, kad visi buvom tikrai darni komanda !!! Vis skubino, aishkino, kurioj vietoj stovet ir vis ragino lekti, gal kad po to puse dienos laisvos turetu g.gif ? As suprantu, gal jai ten viskas ir pabode, bet mes norejom normaliai viska apzhiureti, o ne pralekt ishsizhioje doh.gif . Juo labiau, kad laiko visad po to sociai likdavo biggrin.gif .
O tokio gido, koks ten aprashytas, tai ne uz ka nenoreciau !!! doh.gif Antzhmogis kazhkoks ir greiciausiai pagyrunas biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(matroskinas @ 2005 03 07, 22:52)
Bet artimiausiu metu pasistengsiu atremti visus argumentus apie tai, kad keliones pardavinėja šalyje nebuvę darbuotojai. Yra ir kita šio reikalo pusė.

Sėkmės wink.gif

Pagavau akmeni i savo darza. O mano mintis buvo ne apie kelioniu agentu sugebejima aplankyti visas salis ir visus viesbucius, o apie ju attitude, t.y. poziuri i klientus, aptarnavima, bendravima ir domejimasi savo darbu. Arba tokie dalykai yra zmogaus viduje, arba ne. Todel idealaus kelioniu agento sitoj temoj nesukursim. Deje.....
Aisku, apie lietuviu turistus as irgi turiu savo nuomone - geriau pasilaikysiu sau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2005 03 08, 08:49)
Pagavau akmeni i savo darza. (...)

reklamiste, negaudyk akmens smile.gif jis ne tau buvo skirtas. tiesiog tu man priminei toki dalyka: dauguma turistu isivaizduoja, kad jie keliones gali pirkti tik tuomet, kai kelioniu agentas pats yra buves tam tikroje salyje. o ka tu norejai pasakyti savo postu - supratau.

sorry, lekiu i seminara. jeigu vakare busiu gyvas po kalbejimo 130 zmoniu - parasysiu smile.gif

P. S. As ne matroshkinas ir juo labiau ne matrioshkinas. as esu katinas matroskinas is rugpieniu kaimo. tongue.gif
Atsakyti
kodėl gi ne - manau tema smagi mirksiukas.gif galim tęsti sąrašiuką, nes 7 punktai kaip ir mažoka idealiam agentui g.gif sudarinėjam idealaus kelionių gido "fotorobotą" toliau.

<...> dar Jis/Ji turėtų:
- apskambinti savo klientus po kiekvienos kelionės ir paklausti, kaip jų sveikata- ar po kelionės nesusirgo, ar pavykę kelionės nuotraukos ir t.t. smile.gif
- jokiu būdu neleisti arabams musulmonams - įkyriems prekeiviams mulkinti vargšų jo grupės turistų 100 proc. "užvyniotomis" kainomis suvenyrams smile.gif
- turėti pakankamą bagažą "gidiškų" juokelių, kad jie nebūtų kartojami kiekvienai turistinei grupei tie patys, bo kai pasiklausinėji draugų, tai ir jiems buvo skaldomi lygiai tie patys bajeriai, tose pačiose kelionės vietose smile.gif
-------------------------------------------
na, šiam kartui užteks mirksiukas.gif
Atsakyti
dabar parasysiu as savo pastebejimus...bet cia ne ant bajerio, o is rimtuju...
nepatinka, kai uzeini i agentura, ir gauni minimum info kad ir apie viesbucius (kataloga pavartyti as ir pati moku). ta prasme, koki nori viesbuti, ta ir imk, o mes ji galim tik uzsakyti.... unsure.gif todel ejom pas pazystamus zmones, jie daug keliave, gali papasakoti ne vien tai , kas kataloge parasyta. kad pvz tas viesbutis jau "pasidevejes";kitas tik neseniai atidarytas, todel kainos mazesnes, uztat aplinka dar nesutvarkyta; kita labai pamege rusai ir t.t.t.t.
darr.. gidai pvz. Turkijoj veza butent i kazkokias -aukso ar kailiu ir odos parduotuves - kur kainos ne pacios maziausios, ir patys uz tai is savininku gauna kazkoki procenta. aisku nereikia bile ko pulti pirkti. nes stebejau toki vaizdeli iseina pora su didziausiu maisu, nusipirke odine striuke, abu susirauke, kaip citrinos uzvalge, dar ir pyktis pradeda, kam tiek pinigu isleido biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(morgana @ 2005 03 09, 09:58)
pvz. Turkijoj veza butent i kazkokias -aukso ar kailiu ir odos parduotuves - kur kainos ne pacios maziausios, ir patys uz tai is savininku gauna kazkoki procenta. aisku nereikia bile ko pulti pirkti. nes stebejau toki vaizdeli iseina pora su didziausiu maisu, nusipirke odine striuke, abu susirauke, kaip citrinos uzvalge, dar ir pyktis pradeda, kam tiek pinigu isleido biggrin.gif  tongue.gif

Niechier užtat su tais gidais tąsytis po parduotuves. Nei odo, nei aukso. Ir arkliui aišku, kad čia grynų gryniausias biznis sukasi tongue.gif
Atsakyti
Ne tik Turkijoj,bet ir Egipte gidai i "savas"parduotuves vedzioja(nors gal ir visur taip g.gif ) As ir nematau nieko bloga- kur nori, ten ir pirk...Uzvede mus i Al Faedo alieju parduotuve prie sfinkso- ten taip grazu, auksai blizga, kvepia kaip rojuj.... ta reklamuotoja tokia grazi,ispuoseleta, o save kai pamatai veidrodyje apdulkejusia ir is karscio isgeibusia, blink.gif Nusimusiau nuo temos rolleyes.gif uzsisvajojau apie kelione..Taigi va - kainos aisku aukstesnes,nors ten ir kokybe buvo geresne. O pirkom aliejus gido nereklamuotoj parduotuvej, ten pigiau, bet ir aliejukai buvo praskiesti biggrin.gif Bet visi gi megsta pigiai nusipirkti ir po to pasigirti...Viesbutyje vakarais vos ne garbes reikalu budavo pasigirti, kur ka PIGIAI nusipirkai ir kiek nusiderejai...
Atsakyti
truputi nukrypsiu i kaire. man turkijoj patiko, kad parduotuvelese, vyno rusiuose galedavai paragauti to, ka jie siulo isigyti. jeigu paragauti nepavyksta (tarkim, muilo) - tada gali isbandyti kitaip. zinau, kad kainos tokiose vietose uzkeltos, taciau paragaves Kapadokijos vyno as suskydau. isleidau dolcu daug. ir net nesiderejau.

taigi, apie tai, kaip agentai pardavineja keliones nebuve vienoje ar kitoje salyje. Aga neleis man sumeluoti smile.gif

butent siuo metu yra organizuojami seminarai kelioniu agenturu darbuotojams, kuriu metu yra gan placiai ir issamiai pristatomos tiek lektuvines, tiek autobusines keliones, darbuotojai, kurie patys zino visa issamia informacija apie keliones, stengiasi kuo daugiau informacijos perteikti savo kolegoms, kurie veliau pardavines tas keliones.

ir pateikiama ne vien ta sausa informacija, kuri yra kataloge. kai ankstesniais metais as pats dalyvaudavau tokiuose seminaruose, mano katalogu visos parastes buvo prirasinetos pastabu. todel jeigu ateidavo klientas, issirinkes kelis viesbucius, visada galedavau pasakyti kur kas daugiau informacijos nei yra pateikta kataloge. kitu agenturu darbuotojai (susitarkim, kad tai yra tikri darbuotojai, megstantys savo darba) taip pat turi ta pacia informacija, taigi suteikia taip pat gausiai ziniu savo turistams smile.gif

nereikia pamirsti, kad bet kokiu atveju galutini sprendima priima klientas. agenturos darbuotojas tik padeda issirinkti smile.gif vat taip va.

siemet seminaruose nedalyvavau. tiksliau, vedziau pats. dalinausi savo sukaupta patirtimi su kitais kolegomis. aisku, per man skirtas 45 minutes tikrai nepapasakosi visko (as savo visu ziniu, sukauptu per kelis darbo metus, neperteikciau ir pora dienu kalbedamas), taciau bent jau svarbiausius dalykus - kuriu nera kataloguose - tikrai pasistengiau apzvelgti.

todel nereikalaukite, kad kelioniu agentai butu aplanke visas pasaulio salis smile.gif

ai, dar vienas dalykas (issipleciau siek tiek, bet velniop, parasysiu iki galo). net jeigu ir apsilankai keliose salyse - turimos zinios pasensta. kurortai pastoviai keiciasi, vieni viesbuciai nugriaunami, nauji viesbuciai pasensta, seni viesbuciai renovuojami, pastatomi nauji viesbuciai, miesteliai auga ir t. t. taigi net jeigu agentas lankesi vienoje ar kitoje salyje - negalvokite, kad jis zino kur kas daugiau, nei tas agentas, kuris dalyvavo seminare smile.gif

ir dar vienas asmeniskas klausimas, atsakyma i kuri galetu perskaityti visi: Aga, juk buvo naudos is seminaro? suzinojai kur kas daugiau, nei zinojai pries tai? na, tarkim, apie tas keliones, apie kurias pasakojau as smile.gif juk dabar tau maniskes keliones bus paprasciau pardavineti? a?
Atsakyti
QUOTE(matroskinas @ 2005 03 09, 19:44)

siemet seminaruose nedalyvavau. tiksliau, vedziau pats. dalinausi savo sukaupta patirtimi su kitais kolegomis. aisku, per man skirtas 45 minutes tikrai nepapasakosi visko (as savo visu ziniu, sukauptu per kelis darbo metus, neperteikciau ir pora dienu kalbedamas), taciau bent jau svarbiausius dalykus - kuriu nera kataloguose - tikrai pasistengiau apzvelgti.

O tokie seminarai vyksta tik kartą per metus, ar dažniau?
Ir kiek dažnai tenka išvykti į darbines-poilsines keliones, nežinau kaip jos pas jus vadinasi tiksliai blush2.gif na, kai kelioniu agentai vyksta į viešbučių ir kt. žvalgytuves, pagyvena vienam ar keliuose, kad po to galėtų geriau "nušviesti" klientus ir pan. Klausiu, nes kelionių agentėiš kurios kasmet perkam keliones (ne artima draugė, bet pažįstama), visad rekomenduoja mums būtent tuos viešbučius, kuriuose būna pati gyvenusi, ar jos kolegė yra buvusi. Tai man labai smalsu, kiek dažnai agentai turi progos taip "komandiruotis" tongue.gif
Atsakyti
ankstyva pavasari arba ziema i tokias "zvalgytuves" isvyksta kelioniu agentai, kurie dirba prie katalogu, kurie ruosia vasaros keliones ir pan. butent tie agentai ir dalyvauja kelioniu pristatymuose, informuoja apie naujoves ir kt. tuo metu, kai buna lankomasi viesbuciuose, vyksta ju renovavimas ir t. t. - zodziu, galima pamatyti, kaip kas atrodys sezono pradzioje.

vasaros sezono pradzioje vyksta infoturai ("zvalgytuves"), i kurias gali vykti visi pageidaujantys, gali apsidairyti po viesbucius, esancius kataloge - o taip pat kai kuriuose ju gyvena.

kai kurie (tarkim, as) i keliones isvyksta ir sezono pabaigoj. aisku, vyksta atostogauti, bet pramogos buna suderinamos su darbais. aisku, ne po visus, taciau dali viesbuciu as pernai rudeni alanijoj aplaksciau, apsiziurejau, kas yra kas smile.gif zinau, kad taip daro ir kitu agenturu darbuotojai smile.gif
Atsakyti
Koks yra idealus kelionių agentas, papasakojau pirmojoje žinutėje. Aš nesu idealus. Aš daug ko nemoku. Aš nemoku šokti ir dainuoti darydamas aviabilietų rezervaciją. Ir nemoku atspėti, koks bus oras po pusantro mėnesio konkrečiu laiku. Arba pasakyti, per kiek laiko Dominykoje saulė nusileis gegužės antroje pusėje. Kartais kai išgirstu klausimų, tai žado netenku.

Apie TOPTURĄ galiu pasakyti, kad jie yra visiškai nauji. Nežinau, kaip dirbs. Žmonės, įpūtę TOPTURUI gyvybinės energijos, turi didelės patirties turizme. Tačiau kaip bus toliau - bijau prognozuoti. Yra kelionių maršrutų, kurie organizuojami kiek kitaip, su cinkeliu, padaryti ne taip, kaip tai daro kitos firmos. Tačiau yra ir tokių kelionių maršrutų, kurie... Man atrodo, kad sudėlioti nelogiškai. Nesiimsiu sakyti, kurie smile.gif Tie, kas nežino visų niuansų, tegalvoja, kad viskas OK wink.gif

Dėl maisto. Paprastai maistą iš Lietuvos išsivežti draudžiama. Taip daroma todėl, kad į užsienio šalis nebūtų įvežtos kokios nors bakterijos. Negalima išvežti mėsos, pieno produktų, sūrio ir pan. Galima vežtis įvairius fasuotus produktus: šokoladus, šokoladinius batonėlius, saldumynus ir pan. Beje, į mėsos išvežimą žiūrima pro pirštus, jeigu ji yra įpakuota vakuume.

Vedėja, net nežinau, ką ir bepasakyti apie tuos maisto produktus. Paprastai žmonės, skrendantys lėktuvu, jų neima. Bent man neteko su tuo susidurti.

Viskas. Lagaminas sukrautas, einu miegoti prieš kelionę wink.gif
Atsakyti