Įkraunama...
Įkraunama...

Reikia draugo vaikui

QUOTE(Mambera @ 2007 11 11, 22:08)
Na, mano mielos patarėjos, jūs mane taip įtraukėt su tais retriveriais, kad jau tuoj visiškai įsitikinsiu, kad būtent tokio šuns mums ir reikia smile.gif
Jau peržiūrėjau veislynus, ir netgi radau vieną, kuriame šiuo metu yra 3 vados šuniukų. Manau susisieksiu su jais ir nuvažiuosim ten pažiūrėti.

Jeigu kiltų dar klausimų susijusių su retriverių auginimu ir pan. gali paieškoti retriverių temoje, ten žmonės, kaip ir jų šunys- malonūs biggrin.gif , atsakys.

QUOTE(Mayami @ 2007 11 11, 23:08)
Na man teko susidurti ir su charakteringais retriveriais, ir dantis teko pajusti... Vis tiek jie nežaisliniai smile.gif

Tai niekas ir nesako, kad žaisliniai, tačiau juos lengviau dresuoti, mokinti nei kitas veisles. Ir dar kartą pasikartosi: nėra nei vienos veislės, kurios nereikėtų mokinti, šunys patys savaime negimsta mokėdami mirksiukas.gif .
Atsakyti
Pas mus labradoro retriveris, 5men. ir 2 vaikai (6m ir 2m), labai graziai draugauja, viena karta bande urgzt, gavo su laikrasciu, dabar vaikai be jokios baimes is burnos jai kasnelius gali traukt ax.gif Del vaiku ieskojau butent retriverio (ir del dydzio ir del charakterio) ir butent kalytes.. jas lengviau suvaldyt ir buna mazesnes uz patinus. Sekmes paieskose 4u.gif tikiuosi Jusu berniukas gziaugsis nauju draugu wub.gif
Atsakyti
Dantų rodymas retriveriui, tai jau nukrypimas ir išimtis, o jos tik patvirtina taisyklę. Žinoma, kol šuniukas bus mažas ir nepakeitęs priekinių dantų jų bus pilna visur. Vaikščiosit sukandžiotom rankom kojom, sugraužtais daiktais, tad kartu su šuniuku įsigykite narvą, išspręsite 50 proc. problemų. Idealiausia šiuo atveju būtų kokių 6-7 mėn šuniukas jei įmanoma. Būtų mažiau kandžiojimosi ir daymo namie, galėtumėt pradėti bendravimą nuo malonumo, o ne nuo balučių ir krūvelių valymo ir kandžiojimosi. Aišku, kaip minėjau nuo tos netvarkos gelbėja narvas, šuniukai auginami narve ir tuštintis lauke greičiau išmoksta. Žinoma geriau kalė, nes ji lengviau valdoma, meilesnė, ne taip linkusi dominuoti, mažiau konfliktiška su kitais šunimis.
Atsakyti
QUOTE(Mambera @ 2007 11 11, 05:41)
Sveikos mamytės,
Mano vyresnėlis (7m.) labai nori "nuosavo šunio, kuris galėtų miegoti ant kilimėlio prie jo lovos" smile.gif. O jei rimtai, tai turim šiokių tokių psichologinių bėdų ir psichologė rekomendavo nupirkti šunį. Vaikas gana uždaras, dažnai liūdi be priežąsties arba negali jos įvardinti. Visi bendrai nusprendėm, kad jam reikia draugo. Taigi belieka išsirinkti. Jam labai patiko chihuahua ( nežinau ar tiksliai parašiau), bet perskaičiau, kad jie, nors  ir yra labai ištikimi šeimininkui, nemėgsta vaikų. Man asmeniškai gal patiktų toyterjeras.
Gal galėtumėt patarti, nes perskaityti visą forumą ir susirinkti info turbūt prireiktų kelių metų smile.gif
Dar noriu pasakyti, kad gyvename nuosavam name, bet aš esu linkusi laikyti mažesnį šunį. Šį pavasari nugaišo 16 metų pas mus gyvenusi nekilminga kalytė, bet vaiko liūdesys tikrai ne dėl to, nes jai dar bunant gyvai jis jau prašydavo "savo šunio". O dabar turime priglaustą mišrūnę, bet laikome ją kieme. Būtų puiku jei parašytumėt ir apie tai kaip gal būt įmanoma suderinti abu šunis, nes vyras linkęs , tuo atveju jei įsįgysim kitą, priglaustosios atsisakyti. O man širdis neleidžia, nes ir taip jau išmestą priglaudžiau,  ir 5 mėn. jau bandau prisijaukinti, o ji vis dar nelabai prisileidžia glostoma, ir ėda tik kai pasitraukiu į gerokai šoną.
Lauksiu patarimų  4u.gif  4u.gif

Sveiki. Matau jums pataria didelį šunį vaikui nupirkti.Bet vaikas tik 7 metų. Koks ramus šuo bus,vaikas negalės pats jo vesti į lauką. Tuo labiau,jam patiko chihuahua,o tai reiškia,kad jam labiau prie širdelės mažesnis šuniukas. Gal chihuahua ir ne pats geriausias variantas,nes jei miegos su vaiku lovoj,o tikrai paauges užšoks,tai gali vaikas besivartydamas ir užspausti. Bet yra daug linksmų ir mylinčių vaikus veislių. Na kad ir mopsas. Jis visada žaismingas,linksmas,nei labai mažas nei didelis,vaikas jį gali vedžiotis,miegoti,imti į visas keliones.Jis nesudaro jokių problemu.Tokio amžiaus vaikui reikia šuniuko kuris užaugęs butų taip 10 kg. Tada jis jausis už jį atsakingas,turės draugą visur su juo keliaujantį. Nepatinka mopsas, yra kitos mažesnės veislės.
Kai mano dukros buvo tokio amžiaus,pas mus buvo ir rotveilere ir boksere. Tai jos pareiske,kad mudu su tėčiu turime savo šunis o jom reikia ir ,tokio,kurį jos galėtų lauke vedžioti ir su juo visur keliauti. Teko nupirkti . Nors boksere tai jau buvo auksinė,ramumo ir gerumo įsikūnijimas bet ne tokio amžiaus vaikam kieme vedžioti. O nores vaikas juk ir už savo kiemo ribų išeiti pavaikščioti. Tai va ,na mano tokia nuomonė.
Atsakyti
Man paskaičius kyla tik viena mintis - o kas jum sakė, kad tarp vaiko ir šuns užsimegs koks nors ryšys? Turėjote vieną šunį, kitą turite dabar - ir jokios naudos vaikui. Kam dar vieno?
Atsakyti
QUOTE(Mambera @ 2007 11 11, 22:08)
Na, mano mielos patarėjos, jūs mane taip įtraukėt su tais retriveriais, kad jau tuoj visiškai įsitikinsiu, kad būtent tokio šuns mums ir reikia smile.gif
Jau peržiūrėjau veislynus, ir netgi radau vieną, kuriame šiuo metu yra 3 vados šuniukų. Manau susisieksiu su jais ir nuvažiuosim ten pažiūrėti.
smile.gifsmile.gif Zaneta75 labai gražios merginos.  smile.gif
Beje, aš irgi manau, kad kalė mums būtų geriau.

Tik siulau atidzia rinktis veislyna mirksiukas.gif
Atsakyti
Kas čia per tema? Vaikui reikia šuniuko....nupirkit pliušinį meškiną.
Vaikams reikia tik žaisti, o kas jį prižiūrės? Kad laikyti šunį reikia pirmiausia tėvų didelio noro, galimybių ir supratimo kad tai ne žaislas.

Mane pavyzdžiui erzina kai atvažiuoja draugai su vaikais, tampo mano šunį, lenda, lipa. O tėvams labai juokinga....
čia mano nuomonė...
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 11 12, 11:09)
Man paskaičius kyla tik viena mintis - o kas jum sakė, kad tarp vaiko ir šuns užsimegs koks nors ryšys? Turėjote vieną šunį, kitą turite dabar - ir jokios naudos vaikui. Kam dar vieno?

aš irgi pritarčiau manjanos nuomonei smile.gif kažkaip man įdomiai skamba, kad tas jau esantis šuo vaikui netinka g.gif kai tikrai norišuns, tai džiaugiesi bet kokiu, net ir ne savu, gali net kaimyno šuniu džiaugtis smile.gif

man tai primena vieną atvejį, kada vienas šuniukas jau buvo šeimoje ir vaikas turėjo nors ne kasdien, bet turėjo galimybių su juo atsibūti... bet buvo vis blogai, negerai rolleyes.gif užsigeidė savo NUOSAVO šuns, kurio dabar beveik nežiūri... na kaip ir nėra tam perdaug laiko, bet noro turbūt irgi mažoka g.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 11 12, 11:09)

Cia nuo suns priklauso, ne nuo vaiko, juk dabar turimas suo nera prisirises nei prie vieno, o kad rysys butu reikia kad vaikas paimtu suneli pats - issirinktu is lizdo, parsiveztu ant renku namo, pats pirma karta pasertu ir t.t. - milziniskas uosvu suo, kuri as matau kas trys menesiai, sutirpsta mane pamates, nes butent as ji paemiau, atveziau, dvi dienasjis praleido pas mus budamas dvieju menesiu, bet praejus keturiems metams vis taip pat i mane reaguoja.
Papildyta:
QUOTE(lavilazaira @ 2007 11 12, 13:27)
Vaikams reikia tik žaisti, o kas jį prižiūrės? Kad laikyti šunį reikia pirmiausia tėvų didelio noro, galimybių ir supratimo kad tai ne žaislas.

Mane pavyzdžiui erzina kai atvažiuoja draugai su vaikais, tampo mano šunį, lenda, lipa. O tėvams labai juokinga....
čia mano nuomonė...

Manau, kad jus tiesiog nelabai mylite vaikus - o kaip vaikas ismoks rupintis, myleti, saugoti, gerbti jeigu tures pliusini meskina, be emociju, atidziai isiskaitykit i visa tema - kodel vaikui reikia suniuko.
Mano keturiu metu dukriuke taip pat turi savo nuosava suni, paaugs mazylis - ir jis tures savo suni - taip pat ir as uzaugau, kai pati neatsikeldavau budavau keliama penkta ryto ir begiodavau su vokieciu aviganiu, todel ir vaikus taip auginu, kol kas jiems net mintis nekyla suduoti ar spirti katinui ar suniui, ka kiti dvimetukai daro - ir akmeni paleidzia, ir katinui pirmiausia trenkia paskui pas save saukia, gerai kai vaikas auga su draugu, visai kitoks vaikas bus.
Papildyta:
QUOTE(*VICI* @ 2007 11 12, 13:30)
aš irgi pritarčiau manjanos nuomonei smile.gif kažkaip man įdomiai skamba, kad tas jau esantis šuo vaikui netinka g.gif kai tikrai norišuns, tai džiaugiesi bet kokiu, net ir ne savu, gali net kaimyno šuniu džiaugtis smile.gif

man tai primena vieną atvejį, kada vienas šuniukas jau buvo šeimoje ir vaikas turėjo nors ne kasdien, bet turėjo galimybių su juo atsibūti... bet buvo vis blogai, negerai rolleyes.gif užsigeidė savo NUOSAVO šuns, kurio dabar beveik nežiūri... na kaip ir nėra tam perdaug laiko, bet noro turbūt irgi mažoka g.gif

svarbiausia ne pasidziaugti retkarciais - o ismokti RUPINTIS mazuoju draugu, kai vaikas tik dziaugsis - jis niekada is tiesu nepamils jokio suns - jis turi tureti SAVO, ne kaimynu suni, uz kuri jausis atsakingas.
Atsakyti
quote=*VICI*,2007 11 12, 14:30]aš irgi pritarčiau manjanos nuomonei smile.gif kažkaip man įdomiai skamba, kad tas jau esantis šuo vaikui netinka g.gif kai tikrai norišuns, tai džiaugiesi bet kokiu, net ir ne savu, gali net kaimyno šuniu džiaugtis smile.gif

Jei tikrai skaitytumėt, o ne akimis permestumėt, tai būtumėt perskaičios, kad pavasarį pas mus mirė 16 metų kalytė, kai gimė sūnus jai jau buvo 10 metų, o šuniui tai labai daug. Taigi visą sūnaus gyvenimą ji gulėjo kieme ant laiptų arba ant savo kilimėlio prie sofos, nes jau dėl amžiaus sunkokai vaikščiojo. Bet su vaikais pažaisdavo ir sūnus ją mielai vesdavo į kiemą, net sausainių jai iš darželio parnešdavo. O antrasis šuo yra priglaustas iš gatvės, ir net išbuvęs pas mus 5 mėnesiu dar net manes neprisileidžia arti, nepripažista. Vaikų ji išvis bijo.

Meduliukai, ačiū už supratimą. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lavilazaira @ 2007 11 12, 14:27)

čia mano nuomonė...

O jei jūs jaustumėtės visų atstumta ir nemylima, visą laiką be galo liūdėtumėt, verktumėt be priežąsties, ir jums širdy draskytų tokie dalykai, kurių jūs nesugebėtumėt suprasti.... Jums pliušinis meškiukas padėtų ????
Kai turėsit vaikų - suprasit.
Atsakyti
QUOTE(Mambera @ 2007 11 12, 14:06)
Jei tikrai skaitytumėt, o ne akimis permestumėt, tai būtumėt perskaičios, kad pavasarį pas mus mirė 16 metų kalytė, kai gimė sūnus jai jau buvo 11 metų, o šuniui tai labai daug. Taigi visą sūnaus gyvenimą ji gulėjo kieme ant laiptų arba ant savo kilimėlio prie sofos, nes jau dėl amžiaus sunkokai vaikščiojo. Bet su vaikais pažaisdavo ir sūnus ją mielai vesdavo į kiemą, net sausainių jai iš darželio parnešdavo.  O antrasis šuo yra priglaustas iš gatvės, ir net išbuvęs pas mus 5 mėnesiu dar net manes neprisileidžia arti, nepripažista. Vaikų ji išvis bijo.

aišku, atsiprašau...

bet va sausainiais tai nereiktų vaišinti mirksiukas.gif jei taip kokį chihuahua vaikas privaišins, tai gali blogai ir baigtis g.gif

o dėl priglaustinukės, tai nenuleiskite rankų, net agresyviausi šunys yra prijaukinami meiliu žvilgsniu, kalbinimu ir pamaitinimu. Pamestinukė turbūt yra labai skriausta žmonių, gal net ypač vaikų, būtų labai gerai, jei jūsų vaikas sugebėtų jai įrodyti, kad ne visi vaikai yra tokie ax.gif aš manau, kad jūsų vaikas jau turi su kuo jam dirbti ir bandyti susidraugauti 4u.gif
Atsakyti
Kai mes rinkom vaikui šunį - jis turėjo atitikti mūsų charakterį, gyvenimo būdą - tai vat ir išėjo prancūzų buldogas ax.gif . O mūsų vaikas labai norėjo ir iki šiol labai nori biglio - bet puikiai suprantam, kad auginti biglį ne taip jau ir paprasta schmoll.gif
Gal kada nors tolimoj ateityje - ir išsipildys vaiko svajonė, bet tam reikalingos kai kurios sąlygos.
Visu tuom norėjau pasakyti, kad ir vaikai kartais būna nenuspėjami - gali jam nepatikti tas retriveris (o nuo to gali dar labiau savyje užsidaryti) - manau namuose turėtumėte visi padiskutuoti šia tema (galima pasinaudoti šunų enciklopedija) - prieš įsigyjant šuniuką, jau turėtumėte tvirtai žinoti ko tiksliai reikia vaikui 4u.gif
Atsakyti