Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esate patenkintos gyvendamos užsienyje...

QUOTE(Vuke @ 2010 08 12, 23:55)
blink.gif  sorry, tai ko daba i ta kara vaziuojat? Mes uzsienyje gyvendami isleidziam analogiskai tiek pat, kiek gyvendami LT isleisdavom maistui. Pigiau komunalines, bet mobiliuju, kabeliniu, auto draudimu ir kiti mokesciai tiesiog zveriski. kadangi as dazniausiai sypsausi, man LT susirauke zmones nekliuna - nematau prasmes vos uz pnesija i9shgyvenanciam senukui eit ishsisiepus ir mosikuotis "hi how are you" lyg jis turetu emigrantui paslauga daryt, kad atvykus i tevyne gerai jaustusi.  O del klausimu, tai is uzsienyje gyvenanciu lietuvaiciu ju susilaukiu daugiau ir dar didesnio pavydo israiskoje.
Niekada LT nesu turejusi tokiu absurdu valdiskose istaigose kaip cia...pradedant nuo terminu, baigiant milijonais lapeliuku, popieriuku, kuriuos reikia pristatyti, nes taip parasyta taisyklese - dirba robotai, nei vienas nemasto ar tikrai tam tikro popiergaliaus reikia. Del to, kad musu LT istaigose sako, kad negyveni cia - teisingai sako, o ko Jus tikites, kad jus placiai ishskestom rankom priims???

kartais tenka.... vaziuoti del to kad reikia, o ne del to kad nori/nenori... ne visu tevai gali atskristi, ne visu tevai isvis turi jegu is patalo pakilti... mirksiukas.gif
tik neisivaizduoju saves ten atostogas leidziancios... mirksiukas.gif
o del sypsojimosi-ne emigrantui sypsotis reikia, o SAU, galiausiai PASAULIUI! Beje cia taip isskirta eMIGRANTAS... JIS KAS? Siuksle?
Beje jei sia tema prakalbom, tai Emigrantas atvykes i Lietuva skaitosi gi kaip turistas ar ne?
Kazkodel tam paciam Vokieciui, Ispanui, Amerikieciui ir tt., tas senukas siepia bedante burna ir sako Hello! Valdininkai net apsiseileje keliaklupsciauja... Deja, tokia realybe, kad Mes, Lietuviai, nelabai gerbiame savo tauta... Ir man dazniausiai atrodo, kad labiausiai negerbiame patys saves... (kalbu bendraja prasme, jei kas suprastu ne taip...)
O beje as nesakiau kad negyveni. sakiau kad esi NE PILIETIS... tokia fraze teko isgirsti...Deja, tai skirtingi dalykai.
O del istaigu ir ju banalios biurokratijos... tik neaiskinkite kad cia ji didesne nei LT- tikrai ne! Cia zmones kaip jus issireiskete kad ir kvaili, nemastantys, taciau nemenkina ir neniekina kito zmogaus. Visi skaito visus ZMONEMIS pirmiausia... o ne kilimeliais prie duru, kurie isdryso pona valdininka patrukdyti!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daumox: 13 rugpjūčio 2010 - 10:58
QUOTE(Daumox @ 2010 08 13, 11:52)

O del istaigu ir ju banalios biurokratijos... tik neaiskinkite kad cia ji didesne nei LT- tikrai ne!

sv teisybe,yra teke lt tvarkyt kelis formalius reikalus -baisesniu zodziu ,issivepusiu veidu ir kosminiu eiliu nera teke gyvenime patirt...net purto prisiminus.
Atsakyti
QUOTE(Daumox @ 2010 08 12, 22:03)
Na ir nesumastyk i valdiskus namus kur uzeiti... vat tada dar sugebes pasakyt, kad tu gi ne pilietis, nes negyveni cia... o jau mina bus tai....

Va man pačiai neteko dar būti pavadinta 'ne piliete', bet teko tokioj situacijoj atsidurti : keičiant pasą lygiai prieš metus netyčia neuždėjau taškelio ant E raidės savo pavardę berašydama, tai iš vienos policininkės taaaip velnių gavau, kad išvažiavusi į užsienį gyventi pamiršau savo kalbą, rašyt nebemoku, kaip man gėda turėtų būti... (Ji pati matyt gyvenime rašybos klaidos nėra padariusi..) Tą kartą tylėjau, bet labai įskaudino.

O tylėjau todėl, kad jau esu panašioje situacijoje buvusi su kita įstaiga, kai aiškiai buvau smerkiama vienos darbuotojos kad gyvenu ne Lietuvoje, ir tada sugebėjau išsireikalauti man reikalingo dokumento tik per skundus..

Nesitikiu, kad mus, emigravusius, Lietuvoj sutiks išskėstomis rankomis, kaip kažkas čia rašė, bet va toks požiūris ir elgesys irgi nėra gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziogas88 @ 2010 08 13, 16:52)
Va man pačiai neteko dar būti pavadinta 'ne piliete', bet teko tokioj situacijoj atsidurti : keičiant pasą lygiai prieš metus netyčia neuždėjau taškelio ant E raidės savo pavardę berašydama, tai iš vienos policininkės taaaip velnių gavau, kad išvažiavusi į užsienį gyventi pamiršau savo kalbą, rašyt nebemoku, kaip man gėda turėtų būti... (Ji pati matyt gyvenime rašybos klaidos nėra padariusi..) Tą kartą tylėjau, bet labai įskaudino. 

O tylėjau todėl, kad jau esu panašioje situacijoje buvusi su kita įstaiga, kai aiškiai buvau smerkiama vienos darbuotojos kad gyvenu ne Lietuvoje, ir tada sugebėjau išsireikalauti man reikalingo dokumento tik per skundus.. 

Nesitikiu, kad mus, emigravusius, Lietuvoj sutiks išskėstomis rankomis, kaip kažkas čia rašė, bet va toks požiūris ir elgesys irgi nėra gerai  smile.gif

su pasu keitimu ir as esu atsidurusi nemalonioje situacije Siauliu raj.policijos poskiryje,na ten virsininke ir ten visos tokios....paskambinau tel.pasiteirauti kazko...o jos sako-mes dabar kava geriam... blink.gif tai kokio velnio isvis rageli keli... doh.gif kai nuejau, kazkokio paraso reikejo pas virsininke ant paso dokumento,si vel visa susisukusi ka as cia ja trukdau...ta karta as nenutylejau...pasakiau ir,kad kavute geria kai paskambini ir t.t....baisu doh.gif doh.gif nesu baisesniu zmoniu maciusi kaip ten schmoll.gif na tas buvo jau senokai,gal dabar jau mandagiau aptarnauja unsure.gif doh.gif O pernai keiciausi pasa Vilniuje tai aptarnavo labai labai maloni moteryte ir pasnekejom ir pasijuokem.... thumbup.gif thumbup.gif va sakau kuo toliau tuo maziau tokiu brudu besutinu,arba nepapuolu pas tokius lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdė...: 13 rugpjūčio 2010 - 17:29
QUOTE(skruzdė... @ 2010 08 13, 16:27)
su pasu keitimu ir as esu atsidurusi nemalonioje situacije Siauliu raj.policijos poskiryje,na ten virsininke ir ten visos tokios....paskambinau tel.pasiteirauti kazko...o jos sako-mes dabar kava geriam... blink.gif tai kokio velnio isvis rageli keli... doh.gif kai nuejau, kazkokio paraso reikejo pas virsininke ant paso dokumento,si vel visa susisukusi ka as cia ja trukdau...ta karta as nenutylejau...pasakiau ir,kad kavute geria kai paskambini ir t.t....baisu doh.gif  doh.gif nesu baisesniu zmoniu maciusi kaip ten schmoll.gif na tas buvo jau senokai,gal dabar jau mandagiau aptarnauja unsure.gif  doh.gif O pernai keiciausi pasa Vilniuje tai aptarnavo labai labai maloni moteryte ir pasnekejom ir pasijuokem.... thumbup.gif  thumbup.gif va sakau kuo toliau tuo maziau tokiu brudu besutinu,arba nepapuolu pas tokius lotuliukas.gif

Mano istorija kaip tik ir vyko Šiauliuose smile.gif aš niekada nesakau, kad absoliučiai visi taip žiūri į emigravusius ir taip elgiasi, bet gaila gana daug pasitaiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2010 08 13, 02:55)
blink.gif  sorry, tai ko daba i ta kara vaziuojat? Mes uzsienyje gyvendami isleidziam analogiskai tiek pat, kiek gyvendami LT isleisdavom maistui. Pigiau komunalines, bet mobiliuju, kabeliniu, auto draudimu ir kiti mokesciai tiesiog zveriski. kadangi as dazniausiai sypsausi, man LT susirauke zmones nekliuna - nematau prasmes vos uz pnesija i9shgyvenanciam senukui eit ishsisiepus ir mosikuotis "hi how are you" lyg jis turetu emigrantui paslauga daryt, kad atvykus i tevyne gerai jaustusi.  O del klausimu, tai is uzsienyje gyvenanciu lietuvaiciu ju susilaukiu daugiau ir dar didesnio pavydo israiskoje.
Niekada LT nesu turejusi tokiu absurdu valdiskose istaigose kaip cia...pradedant nuo terminu, baigiant milijonais lapeliuku, popieriuku, kuriuos reikia pristatyti, nes taip parasyta taisyklese - dirba robotai, nei vienas nemasto ar tikrai tam tikro popiergaliaus reikia. Del to, kad musu LT istaigose sako, kad negyveni cia - teisingai sako, o ko Jus tikites, kad jus placiai ishskestom rankom priims???

Pasirasau po kiekvienu Jusu zodziu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Tiesiog kai nori matyti minusus ir iskart nusiteiki, tai taip ir viskas atrodo ..
As kaskart pries skrisdama i LT nusiteikiu nematyt to, kas erzina ir visalaik kaifuoju nuo buvimo LT, nuo gimtojo Vilniaus.. Gal sostinej zmones kitokie, labiau "pasaulietiski" , nezinau g.gif tongue.gif Bet jauciuos nerealiai .. Va ir dabar kita savaite skrendu, tai jau net drugeliai pilve skraido, kai zinau, kad tuoj pamatysiu savo artimus bei gimtas vietas wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Daumox @ 2010 08 13, 11:52)
kartais tenka.... vaziuoti del to kad reikia, o ne del to kad  nori/nenori... ne visu tevai gali atskristi, ne visu tevai isvis turi jegu is patalo pakilti... mirksiukas.gif
tik neisivaizduoju saves ten atostogas leidziancios... mirksiukas.gif
o del sypsojimosi-ne emigrantui sypsotis reikia, o SAU, galiausiai PASAULIUI! Beje cia taip isskirta eMIGRANTAS... JIS KAS? Siuksle?
undefined
Kazkodel tam paciam Vokieciui, Ispanui, Amerikieciui ir tt., tas senukas siepia bedante burna ir sako Hello! Valdininkai net apsiseileje keliaklupsciauja... Deja, tokia realybe, kad Mes, Lietuviai, nelabai gerbiame savo tauta... Ir man dazniausiai atrodo, kad labiausiai negerbiame patys saves... (kalbu bendraja prasme, jei kas suprastu ne taip...)
O beje as nesakiau kad negyveni. sakiau kad esi NE PILIETIS... tokia fraze teko isgirsti...Deja, tai skirtingi dalykai.
O del istaigu ir ju banalios biurokratijos... tik neaiskinkite kad cia ji didesne nei LT- tikrai ne! Cia zmones kaip jus issireiskete kad ir kvaili, nemastantys, taciau nemenkina ir neniekina kito zmogaus. Visi skaito visus ZMONEMIS pirmiausia... o ne kilimeliais prie duru, kurie isdryso pona valdininka patrukdyti!

Visiskai nesutinku, kad pagal isvaizda atsirenkame kur turistas is vokietijos, kur emigrantas is UK. Nebent patys emigrantai issaukiamai tai demonstruoja - o tai pasitaiko daznai, paskui arogantiskas lietuvaitis baisiai isizeidzia, kad pardaveja nepaklause "kaip jusu diena". Lygiai taip pat nekeikiu musu valdininku, gal todel, kad cia esu apturejus tokiu absurdisku situaciju, su kuriom LT nesu susidurus - ir tai, kad cionykstis valdininkelis man priverstinai siepiasi bei klausia how are you dar nereiskia, kad jo atliekamas darbas ir poziuris mano adresu yra adekvatus tai sypsenai. Anaiptol...Biurokratija cia nerealiai zlugdanti, ir jei tik pagal paso keitima keikiam Lietuvos valdininkija, tai nelabai ka galiu pridurti. Teko su situo geriu susirungti paciai = bet vietines biurokratines dziungles man dar baisesnes. Galbut man pasiseke, kad LT nepatekau i didesniu biurokratu rankas.

Tiesiog man baisiai nesmagu, kai emigrantai keikia savo sali ir juodina ja. Man gimtoji salis kokia bebutu, lieka gimtaja, ir joks uzsienio komfortas, visuomene ar soc. padeits to nepakeis.
Atsakyti
Siaip jau klausimas-ar esam patenkintos gyvendamos uzsieny ax.gif
As esu labai patenkinta.Dziaugiuos,kad kazkada drisom isvaziuot su MB,o paskui ir vaikus atsivezt.Dabar CIA mano namai.Lietuvos nekeikiu,bet ir nepasiilgstu,gal del to,kad artimu zmoniu ten beveik nebera...

Del popierizmo-LT trigubai jo daugiau.Pabandykit koki bizniuka LT atsidaryt blink.gif Dar nespejai zmoniskai patalpu susitvarkyt,pradet dirbt,o mokescius jau moket turi...O kur dar visi leidimai,patikrinimai blink.gif O cia ne tik kad viskas greiciau padaroma,bet dar patarimu gauni(is patirties sakau)
Atsakyti
nemanau,kad cia kas nors ka nors juodina,tiesiog zmones pasipasakoja situacijas su kuriom yra susidure vienur ar kitur mirksiukas.gif

man pvz per 11 metu uk neteko niekad pakliut i bloga situacija rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(trylika @ 2010 08 13, 20:26)
man pvz per 11 metu uk neteko niekad pakliut i bloga situacija  rolleyes.gif

man ir neteko.... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2010 08 13, 17:05)
Visiskai nesutinku, kad pagal isvaizda atsirenkame kur turistas is vokietijos, kur emigrantas is UK. Nebent patys emigrantai issaukiamai tai demonstruoja - o tai pasitaiko daznai, paskui arogantiskas lietuvaitis baisiai isizeidzia, kad pardaveja nepaklause "kaip jusu diena". Lygiai taip pat nekeikiu musu valdininku, gal todel, kad cia esu apturejus tokiu absurdisku situaciju, su kuriom LT nesu susidurus - ir tai, kad cionykstis valdininkelis man priverstinai siepiasi  bei klausia how are you dar nereiskia, kad jo atliekamas darbas ir poziuris mano adresu yra adekvatus tai sypsenai. Anaiptol...Biurokratija cia nerealiai zlugdanti, ir jei tik pagal paso keitima keikiam Lietuvos valdininkija, tai nelabai ka galiu pridurti. Teko su situo geriu susirungti paciai = bet vietines biurokratines dziungles man dar baisesnes. Galbut man pasiseke, kad LT nepatekau i didesniu biurokratu rankas.

Tiesiog man baisiai nesmagu, kai emigrantai keikia savo sali ir juodina ja. Man gimtoji salis kokia bebutu, lieka gimtaja, ir joks uzsienio komfortas, visuomene ar soc. padeits to nepakeis.

na... a\s asmeniskai nekeikiu, tik manes ji nei kiek netraukia... o kaip jus issireiskete arogantiskas lietuvis... tai cia muset pardavejos... kai tavo prekes meta kaip kiaulei... ne apie laba diena kalbam, o apie elementaria pagarba kitam... Niekas nesako kad pardaveja zino jog tu emigrantas, kalba kad jos taip elgiasi su visais...

O del biurokratijos UK.. na cia matyt nesutarsim... dar neteko nei karto susidurt, kad reikalautu daugiau nei parasyta...

O mano toks paprastas pavyzdys: kokia jusu nuomone ne biurokratija Lietuvoje...
Pateikem 2000 metais prasyma Lietuvoje uzstiklinti balkona kaip ir visi kaimynai, pagal valdininku norus priderinom projekta... Na gaunasi kaip ir buto kap.remontas...
Atsakymo lig siol laukiam lotuliukas.gif o jau laiptai tapo avariniais... Tai laukiam rudens... gal kas pajudes per 10 metu? P.S. kysiu nenesem gal del to? mirksiukas.gif o dokumentai jiems tiko, jau liepe pries 4 metus mokesti susimoket del leidimo isdavimo... nors leidimo kol kas dar neisdave... kas atostogose, kas nebedirba, jo vietoj naujas zmogus... kas dar vis gilinasi i projekta... O vat popieriuko negausi is ju-rastu nei zodzio! O UK gali ir popieriuka gaut ir tikrai 10 metu nereikes lakstyt...

O su LT valdininkija teko susidurt nnn kartu, visuose lygmenyse, ir mano isvada tokia: kuo zemesnes pareigos, tuo aukstesne persona...

O del gimtosios salies- niekas ir nesugebetu... jug zmones paprastai gimsta tik karta? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daumox @ 2010 08 13, 16:05)

O su LT valdininkija teko susidurt nnn kartu, visuose lygmenyse, ir mano isvada tokia: kuo zemesnes pareigos, tuo aukstesne persona...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif oi gerai cia - nu bet tiesa... Jei LT ligoninej kada teko susidurti su isterishkom susireiksminusiom asmenybem tai buvo seseles, o ne gyd. Valdininkeliai irgi - pasu poskyryje bais didele virsininke vaizduot eme sekretore. LT ambasadoj cia - mandriausios is visu yra tos mergos kur telefonu atsiliepineti pasodintos , kiti bendrauja normaliai ir info mielai teikia smile.gif
Atsakyti