Įkraunama...
Įkraunama...

Baltijos-Amerikos klinika

Rasma, mano sestas jausmas mane varo i nevilti, tai ir dvejoju, as ir kiek skaiciau tiek ten cezariai, ir butent ne del pinigu labiausiai baugu, o del bereikalingos intervencijos galimybes. Bet jie gi privalo procenta pasakyti...Kiek skaiciau jei daugiau nei 15 proc., tai galim advejoti, ar logiskai daromi cezariai g.gif
Itaru nepatingeisu nueiti iki VGN, paziureti, ar ten tikrai labai baisi aplinka, dar turiu laiko koki menesiuka pagalvoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbulytis: 04 vasario 2008 - 11:32
QUOTE(Burbulytis @ 2008 02 04, 11:32)
Rasma, mano sestas jausmas mane varo i nevilti, tai ir dvejoju, as ir kiek skaiciau tiek ten cezariai, ir butent ne del pinigu labiausiai baugu, o del bereikalingos intervencijos galimybes. Bet jie gi privalo procenta pasakyti...Kiek skaiciau jei daugiau nei 15 proc., tai galim advejoti, ar logiskai daromi cezariai g.gif
Itaru nepatingeisu nueiti iki VGN, paziureti, ar ten tikrai labai baisi aplinka, dar turiu laiko koki menesiuka pagalvoti...

Ne aplinka baisiausia yra valstybinėse ligoninėse, o žmonės verysad.gif
Beje, gali tartis su nėštumą prižiūrinčiu gudytoju/-a gimdyti valstybinėje ligoninėje, juk jie bveik visi dirba ir valstybinėse.

O dėl cezarių, tai turėjau lygiai tokių pat minčių ir baimių prieš rinkdamasi šią įstaigą - kažkaip daugoka ten man atrodo tų cezarių, bet kai nėra oficialios statistikos, tai klausimas kaip ten iš tikro.
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2008 02 04, 11:32)
Bet jie gi privalo procenta pasakyti...Kiek skaiciau jei daugiau nei 15 proc., tai galim advejoti, ar logiskai daromi cezariai g.gif

Ir baisiausia, kad pati niekada nesužinosi ir neįvertinsi ar tikrai reikėjo Cezario pjūvio..tau gali pasakyti ką nori..nei tu ten ką nors matai, nei supranti.. smile.gif

VGN niūru tiek, kiek tamsūs jų koridoriai, aš kaip labai baisios nepamenu, t.y. palatos, gimdyklos visai normalios, bet koridoriai - nejaukūs biggrin.gif
Aš lankiausi ten irgi, kai sprendžiau kur gimdyt pirmą, bet nutiko taip, kad pagimdžiau ligoninėje kur buvo tragiškos sąlygos, dabar jau uždaryta biggrin.gif Bet prisiminimų jokių tragiškų neliko, todėl dabar ir blaškausi dėl visko doh.gif Žmogiškai norisi apšokinėjimo ir komforto, kaip mamai norisi tik medikų profesionalumo, kaip suvalkietei mokėti daug nesinori biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Portuke @ 2008 02 04, 11:48)
Ne aplinka baisiausia yra valstybinėse ligoninėse, o žmonės  verysad.gif
Beje, gali tartis su nėštumą prižiūrinčiu gudytoju/-a gimdyti valstybinėje ligoninėje, juk jie bveik visi dirba ir valstybinėse.

As buvau isitikinus kad valstybinese vaikus atima, o dabar supratau kad VGN tikrai taip nera. Sako, ir personalas ten malonus...Aisku aptarnavimas nebus kaip BAK...NA, teks man po menesiuko apsispresti. Na as tiesiai galiu paklaust gydytojo del cezariu, bet negi pasakys...
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2008 02 04, 12:09)
As buvau isitikinus kad valstybinese vaikus atima, o dabar supratau kad VGN tikrai taip nera.

Ir AK , jeigu mama pageidauja ir jaučiasi jinai bei kūdikis gerai, vaikutį atiduoda iškart, niekur jo neišneša mirksiukas.gif Vakar pati lankiausi pogimdyviniam skyriuj ir paklausus gavau tokį atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Niekur neneša..VGN politika tokia, kad kol nemiršti, tai turi būti su vaikiuku ir jį natūraliai maitinti smile.gif (čia aišku juokavau dėl to mirimo, bet taip yra..tikrai žiūri mamos norų). Kai domėjausi (tai mano didžiausia baimė buvo gimdant dukrelę), tai pasakė, kad net ir darant Cezario pjūvį vaiko niekas neatiminės, nebent pati to prašysiuos biggrin.gif AK irgi neima, dar negirdėjau, kad būtų paėmę, nors to nenorėjo smile.gif

O BAK'as dabar monopolistas? Nebėra daugiau Vilniuje jokių privačių gimdyklų??
Įdomu kokia padėtis Kaune..man jau bręsta mintis ten važiuot blush2.gif KMUK'o gimdyklos ir palatos ne prastesnės už BAK'ą, o va profesionalumui irgi galima kepurę iš pagarbos nukelti g.gif
Atsakyti
Tai ne vis dar monopolistas , o jau monopolistas, kai uzdare vasingumo klinika:( As tai kazkaip nesiryzciau i Kauna, o jei naktis butu, kam to strioko, lekti ir pan...
Atsakyti
Mergaites, negasdinkit del Cezario BAK'e rolleyes.gif
Man tai mano gydytojas, kuris mane ten priziuri, kaip tik atrodo toks uz naturaluma... Ir dvi pazystamos ten gimdziusios pacios pagimde.
As jau sutarti pasirasius, dabar tik sulaukti belieka tos didziosios dienos - na labai tikiuosi, kad viskas bus atlikta profesionaliai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lex: 04 vasario 2008 - 16:50
Tai gi as negasdinu, ir sakau, kad cia mano paranoja, nes man toks vaizdas, kad ten labai daug cezariu. ..O didesnio naturalisto uz gerb. d. Ziobaka nesu sutikus ir is viso dziaugiuosi tuo labai labai, nes neteko nieko drastisko keisti del mitybos (as vegetare), ir viskas man gerai, nekisa jokiu papildu, tai tikiu, kad ir su gimdymu butu viskas gerai...
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2008 02 04, 17:05)
Tai gi as negasdinu, ir sakau, kad cia mano paranoja, nes man toks vaizdas, kad ten labai daug cezariu. ..O didesnio naturalisto uz gerb. d. Ziobaka nesu sutikus ir is viso dziaugiuosi tuo labai labai, nes neteko nieko drastisko keisti del mitybos (as vegetare), ir viskas man gerai, nekisa jokiu papildu, tai tikiu, kad ir su gimdymu butu viskas gerai...

drinks_cheers.gif tai mes pas ta pati gydytoja lankomes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lex: 04 vasario 2008 - 17:32
As gimdziau Bak'e pries Kaledas.
Gydytojas turejo nuleisti vandenis, nes man, regis, vandenys iplyse palengva bego kelias dienas. As daktarui skundziaus, kad jauciu, jog kazkas ne taip. Bet reikejo ji trukdyti kelias dienas is eiles, kad normaliai atkreiptu demesi. Kai nuvaziau i klinika, jis pasake, kad gimdysiu ir teks pradurti vandenis.. Veliau eme tyrimus ar nepasigavom infekcijos, nes vandenys pasirodo bego kelias dienas!! Jei ne as ir mano nerami nuojauta, tai nezinau kaip butu buve, nes daktaras mane apziurejes paleisdavo namo..
Tai toks mano nusiskundimas..
O gimdymas buvo lengvas.
Akusere praleido su manimi visa laika stebedama vaiko sirdies darba. Ji praktiskai atliko viska. Kambarys buvo jaukus. Akusere atnese man kamuoli atsisesti ir man isties buvo ir patogiau ir vaikiuko sirdies darbas buvo geresnis. Taip ir prasedejau kol atejo laukas stumti smile.gif
Norejau gimdyti naturaliai, bet akusere atsargiai patardavo isideti kateteri epiduriniam, jei veliau uzsimanysiu. Sutikau ir nesigailiu. Prakentejau 4 valandas, o per skausmingiausia perioda anesteziologas suleido tinkama doze vaistu, kad skausmo nejauciau, tik spazmus. Kai atejo laikas stumti, anestetiku poveikis ejo i pabaiga ir as turejau pilna raumenu kontrole.
Akusere stumimo metu masazavo tarpviete. As neplysau ir manau, kad dideles itakos turejo jos darbas.
Po gimdymo iskart sakiau, kad nebijociau gimdyti antra karta.
O del pacio BAK, tai viskas buvo pakankamai gerai. Tik su maistu galetu rimciau pasistengti, nes vakariene gaudavau apie 8-9 val vakaro, kai pietus buvo apie 1 val.. Tiesiog isalkdavau.

Atsakyti
Na del prvaciu istaigu ir Cezariu daznumo, tai labai aiskus rysys, tuo pz. Amerikoje labai piknaudziaujama. Kainos kyla..nu suprantama, gi benzinas brangsta biggrin.gif bet siaip as daryciau tokia isvada, reiskia, kad gimsta daugiau vaiku Lietuvoje thumbup.gif jei tokia paklausa geros prieziuros ligoniniu.
Siaip mano manymu, svarbiausia, kad butu salia ne gydytojas, o vyras ir akusere, nes kai as gimdziau, akusere buvo jauna ir jautri, bet patirties mazai turejo, tai ir plysau ir siaip..meistriskumo truko, o gydytojas, tik jau uzsiuvo mane.
Del vaiku "atemimo", tai manau, kad jei pareiksit savo nora pasilikti vaika salia, tai turi ji palikti. As gimdziau dar JOkube, tai kai norejo isnesti vaika (nes buvo apie 2 val. nakties) as pasakiau, kad nesutinku. tai sesele dusyk manes perklause ar as atsakau uz savo vaika? lotuliukas.gif
Atsakyti