Noriu papasakot ir savo istorija.
Pirma karta pastojau is karto. Sugalvojom, pabandem ir buvo. Deja, nestumas nesivyste, teko daryti valyma. Gydytojai patarinejo ivairiai: vieni sulaukti pirmu menesiniu ir bandyt, kiti-palaukti puse metu. Kadangi leliaus labai norejom, pabandem jau po pirmu menesiniu. Nieko. Po antru-nieko. Seksualinis gyvenimas buvo aktyvus. Pabandem suretinti-nieko, skaiciuoti dienas-nieko, abu gerti vitaminus-nieko. Per metus laiko priaugau 15kg, sirgti pradejau kada noriu: kas 15, 30, 40, net 50 dienu. Vos susilaikius menesinem kasdien jausdavau kaip ,,puciuosi". Zodziu, zinojau kad man kazkas negerai.
Per kaledu atostogas jau buvom suplanave vaziuoti i Vilniu, domejomes kur. Kazkaip dar karta surizikavau ir nuejau pas visu giriama mieste gydytoja. Nesitikejau nieko, siaip nuejau. Ji uzsimine, kad gali reiketi gimdos nuotraukos, patare pasidaryti kraujo tyrimus 21 ciklo diena. Pasake-padarysiu. Net susidomejau, juk del hormonu sutrikimo gali augti svoris. Dar kazkaip pamasciau, kad tai pirmoji gydytoja, kuri parode kazkokia sviesele tunelio gale.
Tyrimus padariau, uzsiregistravau pas gydytoja.
Tuo metu kaip tik perejau i nauja darba, net sventvagiskai pagalvojau, kad tiek nepastojau, tai dabar sulaukiau tos darbo vietos. Ta menesi kaip tik buvau isvykusi i sesija.
Pas gydytoja turejau eiti spalio14. Is vakaro nusipirkau testa (padariau ju per ta laika kokiu 50), negi eisiu susirgus? Ryte nieko nesitikedama ji atlikau ir pradejau valyti dantis. Kadangi dar buvau be linziu, nieko nemaciau. Po keliu minuciu paemiau i rankas, pavarciau. Lyg ir antra nori rysketi? Pagalvojau, kad jau vaidenasi. issivaliau dantis, isidejau linzes, paziuriu-ogi jau ryski antra linija!!!!Nuejau pakeliau vyra, o jis pasake: nenusisnekek, noriu miego, nejuokinga. Tik kai pamate patikejo.
Gydytoja mane pasveikino ir po savaites patare nueiti echoskopu paziuret ar viskas gerai.
Sirdis drebejo, labai bijojau. Vis klausinejau gydytojo ar kas nors negerai, o jis: palauk, dar nieko nematau. Man sirdis beveik sustojo. Sako padarom vaginalini. Ir ka jus galvojat? Sako: matau, va kamputyje. Nieko as ten nebemaciau, apsiblioviau is laimes. Jam buvo 5 sav. Po 3 sav. liepe ateiti vel. Atejom su vyru. Dabar mus rado is karto, ugtelejusius. Dar gydytojas nuramino, kad si karta viskas bus gerai, nes gemaliukas labai grazus, lygiais, taisyklingais krasteliais. Na kol kas mums viskas labai gerai, nestumas lengvas, pradzioje vemiau, nieko negalejau valgyt, dabar negaliu miegot del dazno meslungio, mazius jau paspardo ir sonkaulius. Bet viskas gerai, svarbu, kad jis auga ir jam viskas gerai.