Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikštynės - bendra tema

[quote=Klepesova,2008 02 18, 13:38]
Labai paprasta: vaikas turi išmokti vaikščioti pilna pėda. Vaikštynėje vaikai stumiasi pirštų galais- taip Jiems smagu- net neabejoju- jie kolidoriuose išvysto išties įspūdingus greičius (pati mačiau) tačiau taip vystosi netaisyklingai laikysena ir raumenukai.

Labukas. Nesutinku, kad stumiasi vaikas. Mano sunus apie menesi naudojosi vaikstyne ir visiskai taisyklingai statydavo peda, juk reikia sureguliuoti auksti, kad butu nei per aukstai, nei per zemai, kad tvirtai remtusi pedutemis i grindis. Per diena vaikstineje leisdavau pabuti iki 15- 20 min.
Papildyta:
As ir sakau, kad svarbu moketi tinkamai naudoti viska ir su saiku!
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 03 22, 15:39)
Dėl reklamų, tai visa tai, kaip ir vaikštynės tėra noras užsikalti pinigų ir palengvint mamai gyvenimą. Anksčiau nei vaikštynių nebuvo, nei tokių žaislų, ir užaugo. Be to, kiek pati matau ir kiek mamos šneka, vaikai visai ne su žaislais mėgsta žaisti, o su bliūdais, šaukštais ir kt. Mamai reikia su vaiku užsiimti, o ne užiminėti jį vaikštynėmis ir kilimėliais.Papildyta:

Gera šnekėti jei tavo vaikas ramus ir pvz. daug miega, tai gali viską ir pasidaryti thumbup.gif Mano tai miega tik du kartus po pusvalandį doh.gif ir paskui reikalauja 100 procentų dėmesio doh.gif tai ką tada daryti ... į vaikštynę dedu kelis kartus po 15-20 min, kad biškį ką nors nuveikčiau ax.gif
Manau viskas sveika kas su saiku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(auksek @ 2008 03 26, 19:52)
Gera šnekėti jei tavo vaikas ramus ir pvz. daug miega, tai gali viską ir pasidaryti thumbup.gif  Mano tai miega tik du kartus po pusvalandį  doh.gif  ir paskui reikalauja 100 procentų dėmesio doh.gif tai ką tada daryti ... į vaikštynę dedu kelis kartus po 15-20 min, kad biškį ką nors nuveikčiau ax.gif
Manau viskas sveika kas su saiku  thumbup.gif

Kiek tas "daug miega"? Miega kažkiek, bet po to irgi reikalauja dėmesio, o jeigu zirzia visą dieną, tai išvis doh.gif Bet neturim nei kilimėlių, nei vaikštynių, nei kitokių pribumbasų, viską stengiamės daryt kartu. Be to, su šeimos nariais darbus irgi galima dalintis ax.gif
Atsakyti
Kiek teko bendrauti su gydytojais - nei vienas nepasakė, kad vaikštynė gerai. g.gif
Atsakyti
mano pirmoji mergaiciuke su vaikstyne pradejo vaiksciot 4 men , 7 men jau pradejo vaiksciot , dabar jai 9 metai , niekas neisklipe , zodziu viskas thumbup.gif o mazyle i vaikstyne keliavo 4, 5 men dabar jau 7,5 ir pradeda vaiksciot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(auduse @ 2008 03 28, 00:11)
mano pirmoji mergaiciuke su vaikstyne pradejo vaiksciot 4 men , 7 men jau pradejo vaiksciot , dabar jai 9 metai , niekas neisklipe , zodziu viskas  thumbup.gif o mazyle i vaikstyne keliavo 4, 5 men dabar jau 7,5 ir pradeda vaiksciot  smile.gif

Na Jus ir drasi huh.gif
Atsakyti
Gerokai drąsi...
Atsakyti
Geras atradimas vaikstyne thumbup.gif Vaikas be dideliu pastangu gali judeti namie.
Atsakyti
i ka atkreipti demesi renkantis vaikstyne? g.gif
Atsakyti
Na nemanau kaip rasoma cia kad vaiktyne yra blogai,pirmas vaikas ja turejo ir antras jau turi,tik dar anksti jam,ir vaikas normaliai vaiksto ,ir nieko neztsitiko nei pedutem nei dar kam rolleyes.gif .Siais laikais pagal daktarus daug kas nesveika,palyginus kaip ir kokiomis salygomis mes augom ax.gif
Papildyta:
QUOTE(berze @ 2008 03 28, 11:57)
Na Jus ir drasi huh.gif

saunuole, drinks_cheers.gif buvau ir as isodinus tai pasistume nemazai,tik dar kolkas ssusilaikem kadandi mums truksta vieno menesiuko,tai nutariau sodinti i ja veliaus siek tiek drinks_cheers.gif
Atsakyti
O as ka tik skaiciau zurnale "Tavo vaikas",jog gyd.pediatre-neurologe Ruta Maciuleviciena sako,kad vaikstynes labai gerai.Jose kudikis sedi isskestomis kojytemis,todel taisyklingai formuojasi klubo sanariukai.Mitas yra,kad vaika reikia i vaikstyne deti kuo veliau.I vaikstyne kudiki galima ikelti gana anksti,tada kai pasodintas tvirtai sedi ir kai sugeba gerai kojytemis remtis i zeme.Jei mazyliui vaikstynes aplinka patinka,galima leisti jose buti tiek,kiek pats kudikis nori.Judant vaikstynese vystosi vieni kuno raumenys,taciau mazylis turi ir kitokios veiklos,todel nera ko baimintis,kad kaip nors nukentes.Tevai daznai nerimauja,kad kudikis vaiksto vaikstyneje pirstu galiukais.Nieko blogo,kad maziukas pradeda eiti pirstu galiukais,veliau vistiek remsis visa pedute.Pirmais gyvenimo menesiais kudikis remiasi pirstu galiukais tam,kad susiformuotu stiprus blauzdos raumenys.Taigi tai nulemta gamtos.Stiprus blauzdos raumenys reikalingi,kad gerai susiformuotu pedos lankas,kad pedute nebutu plokscia.Todel labai daznai pastatytas 10menesiu kudikis stiebiasi pirstu galiukais, o veliau ima remtis visa pedute.Nerimauti neverta
Atsakyti
QUOTE(auduse @ 2008 03 27, 23:11)
mano pirmoji mergaiciuke su vaikstyne pradejo vaiksciot 4 men , 7 men jau pradejo vaiksciot , dabar jai 9 metai , niekas neisklipe , zodziu viskas  thumbup.gif o mazyle i vaikstyne keliavo 4, 5 men dabar jau 7,5 ir pradeda vaiksciot  smile.gif

Nu nieko sau blink.gif ,aš tai net nepagalvojau,kad tokio amžiaus jau kišti į vaikštukus .Mes vaikštynėj nuo kažkur 7 mėn. tik...Nėra čia ko skubinti įvykių,argi taip svarbu -nuo 9 mėn ar nuo 12 mėn pradės vaikščioti....Ką tai pakeis ... rolleyes.gif
Atsakyti