Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikštynės - bendra tema

Labukas,mano dukryte uzaugo be vaikstynes,buvau nupirkusi ir pabandziau ideti,jai tada buvo 8 menesiai,bet jau po pirmo pasivaiksciojimo pamaciau,kad kojytes deda kreivai,o ji jau eidavo graziai,kai uz abieju rankyciu laikai,iskarto atsisakiau vaikstynes,nuo 10,5 menesiu pradejo vaikscioti viena,nuo 9.5 eidavo laikoma uz vienos rankos thumbup.gif .As nei pries,nei uz,bet zinau,kad yra saliu,kuriose jos apskritai uzdraustos,negali ju net ivest i sali,jos laikomos vaiku zalojimo priemonemis blink.gif
Atsakyti
Aš manau vaikštynės didelės įtakos vaikiuko vaikščiojimui ar pan. neturi. Žinoma tada kai jis vaištynėje būna saikingai, valanda dvi per parą.
Nors pati nei vieno savo vaiko į ją nedėjau, abu maniškiai pradėjo vaikščioti
10 - 10,5 mėn. Bet žinau pavyzdžių, kur vaikiukai augo naudodami vaikštynes ir vis vien pradėjo vaikščioti 11 mėnesiukų. smile.gif
Atsakyti
As kol kas esu pries vaikstynes. Kai buvome pas gyd. ortopeda-traumatologa, patare, kad nepirkti vaikstynes, nes sake is praktikos, kad tada vaikuciai kreivai kojytes stato, o neretai ir traumu pasitaiko, kai nusivercia su visa vaikstyne. Sako, prades tas vaikas ir taip vaiksciot - nepergyvenkit, o kuo veliau - tuo geriau smile.gif
Atsakyti
Ir antram vaikui nepirkau, ir nepasigedau biggrin.gif
Atsakyti
Mano pirmasis ilgai vaikštinėjo su vaikštuku. Turėjom gerą, labai kokybišką ir patogų vaikštuką, tada, pamenu, pustrečio šimto jam nepagailėjom. Ir jis tikrai pasiteisino. Vėliau jam dar patikdavo jame valgyti. O štai antras vaikas vaikštuko nepamėgo. Per visą laiką jis jame pašokinėjo (nes tas buvo vaikštukas-šokliukas) vos du kartus
Atsakyti
Pirmam vaikui buvom nupirke vaikstyne, bet grieztai antrajam nenaudociau. Pati pamaciau akivaizdzius jos padarinius - vaikas pradejo vaiksciot pusiau sulenktomis kojytemis. Aisku, laikui begant viskas susitvarke, bet, manau, ji daugiau kenkia, nei is jos naudos yra. Cia tik mamytei lengviau, bet vaikui ji visai nenaudinga.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarine @ 2009 10 23, 02:01)
Pirmam vaikui buvom nupirke vaikstyne, bet grieztai antrajam nenaudociau. Pati pamaciau akivaizdzius jos padarinius - vaikas pradejo vaiksciot pusiau sulenktomis kojytemis. Aisku, laikui begant viskas susitvarke, bet, manau, ji daugiau kenkia, nei is jos naudos yra. Cia tik mamytei lengviau, bet vaikui ji visai nenaudinga.

Musu atvejis lygiai toks pat...100 procentu sutinku su Jusu nuomone. Cia tik mamoms lengviau, nors juk yra ir kitu priemoniu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amri: 24 spalio 2009 - 12:20
mes nusipirkom vaikstyne, kai mazajai berods 9 men buvo. is tikro pirkom, kaip kad kelios mamytes sake, kad mamai lengviau butu tongue.gif na norejau nors kelias minutes ramias turet, kol pagaminu mazylei valgyt, indus susiplaunu. bet "neisdege" mano gudrybe biggrin.gif mat pas mus bute yra nedidukai slenksciai prie kiekvienu duru, tai mazoji siaubingai pykdavo, kad negali po visa buta vaikstinet. na, bet kartais vis tiek trumpam idedavom. siaip nieko neigiamo nepastebejau - nei kreivai kojytes pradejo statyt, nei sulenktom vaiksciot... bet is tiesu labai mazai naudojom. o dabar dukrytei jau metukai, bet pati vis tiek dar nevaiksto ( o vaikstyne kartais dar panaudoja kaip stumduka). taigi, kazkodel manau, kad nei vaiksciojimo pradziai, nei vaiksciojimui ant pirstu galiuku ar pan vaikstyne dideles itakos nedaro, jei yra naudojama saikingai ir protingai
Atsakyti
Vaiksciojo pirmas- jokiu priblemu, dabar jam beveik 9 m, koju tiesumo bet kuri pana galetu pavydeti, dabar maziukas begioja vaikstuke. Nusiverst neimanoma, jei vaikstune gera. Turim Peg-Perego Jumper'i, apsaugos sonuose didziules, plius ir pasokineti galima ir traumatologas-ortopedas leido sodinti. Aplamai- vaikstyne nekenkia vaikams, kurie neturi sveikatos problemu, kuriems viskas tvarkoje su klubo sanariais, su kojytemis, pedutemis. Bent maziausias kabliukas turi but jau draudimas.
Atsakyti
Mes su MB visada buvom prieš vaikštynes ir sakėm: "niekada". Bet... mūsų vaikas labai norėjo vaikščioti jau nuo 8 mėnesių, vis stojosi ir stojosi, niekaip jo nepasodinsi. Tuomet nusprendėm nupirkti, nupirkom visai pigią ir nors ten išlakstė jau daug plasmasiukų visokiausių, mūsų kleckui ji labai patinka. Jis jaučiasi savarankiškesnis, gali ką nori pats pasiimti, nuvažiuoti į kurį nori kambarį. Slenksčiukai jam ne bėda, jei iš karto nepravažiuoja, pavažiuoja atgal, įsibegėja ir pravažiuoja. Aš manau, jog viskas gerai, kas su saiku. Kol jis laksto vaikštynėje, as valgyt padarau ir indus suplaunu, kambarius patvarkau, o jis paskui laksto ir viską stebi. Vaiko į vaikštukus nedėčiau nuo kokių 6 mėn., bet kai jau pats pradeda bandyt vaikščiot, tai manau vaikštynė jau nepakenks. thumbup.gif
Atsakyti
Mes naudojam mergytei jau daugiau kaip menuo ir tikrai patenkinta.Dabar jau be problemu is vieno kambario seka mane i kita ir nereikia jos nesti,nes dar nevaiksto.O ar kenkia????Na nemanau,kaip kartas lavina visa kuneli,nes sveikatos ji pastumti reikia,nes visur kilimine danga,tai pasunkina jai.Bet jau stojasi visur,tai nemanau kad blogai,o man pagalba gera
Atsakyti
Mes nors nevaikstome, bet vaikstynes nenaudosime. Realiai manau cia pagalba mamytei. O vaikui del smagumo mano nuomone neverta pirkti, nes gali tureti padariniu.
Atsakyti