Įkraunama...
Įkraunama...

Angelėlių mamyčių svetainė

QUOTE(bicė @ 2008 01 12, 03:54)
Tikiu, kad ir musu mazi angeleliai danguje neliudi, kas i angeleliu darzeli eina, kas jau mokykla lanko, o kai turi laisvo laiko mus stebi ,apie mus pasisneka ir mumis rupinasi...

... ir vėl mane pravirkdei.... gražu ir labai graudu....
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 01 12, 21:02)
... ir vėl mane pravirkdei.... gražu ir labai graudu....

Visai nenorejau taves pravirkdyti verysad.gif ...Tos mintys man kilo kai musu angelelis reanimacijoj gulejo, ji fiziskai manes negirdejo, bet mintyse as jai pasakojau apie angeleliu namus ir kaip ten bus linksma zaisti su kitais angeleliais. ..ne ja tikriausiai, o save raminau...Nors pati tai dziaugiuosi, kai galiu issiverkti. Diena leki zmogus nesustodamas, kartais net nemastydamas, o paskui jauti kad nuo slopinamo nerimo ir skausmo galva kvadratine darosi, va tada gerai issiverkti, kad kitaip tie jausmai neislystu, kad didzioji kuo maziau mano nerimo jaustu, nors aisku ir jai teko visa tai savaip isgyventi-labai jau visi sesytes laukem, tai jai neatejus teko pasakoti apie angelelius danguje-iki siol mylymiausias zaisliukas angeleliu figureles. Kalbejausi net su vaiku psichiatre, kalusiau ar tai normalu, ar leisti jai tai daryti, tai nuramino, jog vaikai turi kaip ir suauge isgyventi netekti, tik savaip, vaikiskai. O kaip tavo vyresnioji reaguoja, ji uz manaja kiek jaunesne...
Atsakyti
nesu mačius gyvenime baisesnės vietos už naujagimių reanimaciją........ angel_sadangel.gif
ypač kai ten guli tavo vaikas....
Atsakyti
Tiesa... baisi vieta reanimacija. Guli tavo vaikas ir tu jam nieko, visai nieko negali padeti. Tik buti salia... ir suprasti, kad svajone, kuria tikejai byra, kad nieko nebepakeisi, kad neisivaizduoji kaip, bet teks tai isgyventi. Ir atrodo, atgultum salia, nes nenori to beprotisko skausmo, sirdies draskymo, nevilties, asaru, baimes tverti kasdiena.
Kai bunu prie sunaus kapo, atrodo atgulsiu salia, apklosiu ji, juk salta ten, bet suprantu, kad niekas nuo to nepasikeis, teks keltis ir eiti pirmyn, pirmyn per gyvenyma.
Tiesiog subyrejo sirdis ir tiek verysad.gif
Gyvenymas teka, ir like jame dar laimes, svajoniu, bet kartais apninka sunkios mintys wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bicė @ 2008 01 12, 21:07)
O kaip tavo vyresnioji reaguoja, ji uz manaja kiek jaunesne...

Mažutė ji dar visai, nesupranta. Nors nuėjus ant kapelio, visada padaro "ate" namuose pasiima nuotrauką, glosto ir sako "sese"....Bet to trūkumo nejaučia.
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 01 13, 12:23)
Mažutė ji dar visai, nesupranta. Nors nuėjus ant kapelio, visada padaro "ate" namuose pasiima nuotrauką, glosto ir sako "sese"....Bet to trūkumo nejaučia.

labukas, as pries kelias minutes gryzau is kapiniu, buvau pas savo ANGELELI.aptvarkem kapeli, uzdegem zvakutes...pradejo svaigti galva, apsipyliau asaromis, ir mintyse tyliai galvojau,rankom atkasciau kapeli...ziauru...man ten nuejus tik sunkiau, nes tik ten ant kryzelio pamacius jo varda ir pavarde suvokiu, kad jo nebera...
Atsakyti
QUOTE(sandra24 @ 2008 01 11, 23:50)
ar bandei aiskintis, kodel issivyste tokia sirdeles yda?man tai pasake, todel, kad 8 nestumo savaite persirgau gripu.kadangi man buvo darytas cezaris, tai daktarai liepia laukti bent puse metu. as siandien kalbejau su vienu genetiku del mus istikusios nelaimes, tai jis pasake, kad tai lemia ne genai, o tiesiog papuoliau i ta labai maza procenta, kur buna, kad nutinka taip kaip nutikol man.ar darei kai pastojai antra kart genetinius tyrimus? unsure.gif

Kai po visko pasidariau kraujo tyrimus, man parodė visas tris neseniai persirgtas infekcijas, tai raudoniukė, toksoplazmozė ir citomegalo virusas. Kuri (ar kurios) iš jų persirgtos nėštumo metu gydytojas tiksliai negalėjo pasakyti, nes tokių tikslių tyrimų Lietuvoje nedaro. Greičiausiai jos ir pakišo koją. Nors gydytojas visgi labiausiai akcentavo tą dalyką, kad tai greičiausiai nelemtas atsitiktinumas ir tiek. Kai pastojau antrą kartą, tiksliai žinojau, kad eisiu tirtis pas genetikus. Kadangi tiek echo, tiek kraujo tyrimai buvo geri vandenų tyrimo atsisakiau.

QUOTE(Katusik @ 2008 01 12, 23:21)
nesu mačius gyvenime baisesnės vietos už naujagimių reanimaciją........  angel_sadangel.gif
ypač kai ten guli tavo vaikas....

Iki šiol vien nuo šio žodžio kūnas pagaugais eina. Norėjosi gulti po reanimacijos durimis, kad tik būti šalia savo stebukliuko. O kiek vilčių ten sudėta. Kol mano mažylė ten gulėjo nemažai vaikučių buvo perkelti į paprastas palatas, kaip aš laukiau to momento. Deja, tam nebuvo lemta verysad.gif Iki paskutinės minutės tikėjau, kad viskas bus gerai.

QUOTE(SiguteS @ 2008 01 12, 23:54)
Kai bunu prie sunaus kapo, atrodo atgulsiu salia, apklosiu ji, juk salta ten, bet suprantu, kad niekas nuo to nepasikeis, teks keltis ir eiti pirmyn, pirmyn per gyvenyma.

Pradžioj ir man taip buvo, atrodo buvo vienas tik noras, atsigulti šalia, apkabinti tą kauburėlį ir ten likti. Atrodė nors taip galiu būti arčiau savo angelėlio. Nors atėjo laikas, kai kapuose jaučiu tuštumą. Visur galiu ją jausti, o ten tokia tuštuma užplūsta, kad net nebėra noro ten važiuoti.
Atsakyti
O man kaip nekeista pats Vilniaus santariskiu naujagimiu reanimacijos skyrius paliko tik gerus atsiminimus, nors ten musu angelelis ir mire, bet palyginus su antakalniu ten rojus! Ir gydytojai ir sesutes ne vien medikai, darantys savo darba, bet visu pirma zmones suprantantys, uzjauciantys, palaikantys. Mes tai 1,5 savaites zinojom, kad vienintele iseitis yra mirtis, nes smegenys buvo mirusios, tai as vis bijojiau, kad savo angeleli tik mirusi galesiu ant ranku palaikyti, bet uzteko ta minti issakyti ir iskarto pesonalas suorganizavo kresla, pagulde mazulka su visais vamzdelais man ant ranku ir leido taip ja laikyti kiek tik norejau ir kada tik paprasydavau.Tokio poziurio i vaikus nebuvau nei vienam skyriuje maciusi, gal tik vaiku onkohematologiniam (kadangi pati esu gyd. rezidente tai tikrai ne vienam skyriuje teko pabuvoti), kai sesutes svetimus vaikucius ant ranku nesioja, zuikuciais , katineliais vadina visai kaip savus.
Atsakyti
Kai mane po cezario perkėė į eilinę palatą, lovos kaimynė buv pagimdžiusi dvynukes ( 25-tą savaitę gimusias). Mažutėlės irgi "gyven" stikliniuose nameliuose, reanimacijoj. Tai ji labai gyrė visą personalą. Sakė, nešė net saldainių dėžę ir vokelį ( tipo, pasiklausė tetų ir kitų giminaičių nurodymų, pamokymų, kad nešk, nes kitaip nežiūrės ), tai gydytoja atgal atnešė ir pasakė "mamyte, jei nuo tų pinigėlių mes galėtume padėt jūsų mergytėms, tai padėtume, bet dabar tai priklauso ne nuo mūsų." Visas personalas ten toks vieningas. Ir nuoširdus. Kitaip turbūt ir negalėtų būti.
Įdomu, kaip dabar toms mergytėms? Norisi tikėtis, kad išsikapstė .
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 01 15, 15:42)
Kai mane po cezario perkėė į eilinę palatą, lovos kaimynė buv pagimdžiusi dvynukes ( 25-tą savaitę gimusias). Mažutėlės irgi "gyven" stikliniuose nameliuose, reanimacijoj. Tai ji labai gyrė visą personalą. Sakė, nešė net saldainių dėžę ir vokelį  ( tipo, pasiklausė tetų ir kitų giminaičių nurodymų, pamokymų, kad nešk, nes kitaip nežiūrės ), tai gydytoja atgal atnešė ir pasakė "mamyte, jei nuo tų pinigėlių mes galėtume padėt jūsų mergytėms, tai padėtume, bet dabar tai priklauso ne nuo mūsų."  Visas personalas ten toks vieningas. Ir nuoširdus. Kitaip turbūt ir negalėtų būti.
Įdomu, kaip dabar toms mergytėms? Norisi tikėtis, kad išsikapstė .

as teisingai suprantu, kad tu vilniuje gimdei?antakalnyje?

25 savaites aisku kritinis amzius, bet reikia tiketis , kad jos issikapste rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bicė @ 2008 01 16, 04:36)
as teisingai suprantu, kad tu vilniuje gimdei?antakalnyje?

Ne, gimdžiau KMUK. Ir KMUK naujagimių reanimacijos darbuotojus gyriau smile.gif
Atsakyti
[quote=vaivos juosta,2008 01 16, 12:59]
Ne, gimdžiau KMUK. Ir KMUK naujagimių reanimacijos darbuotojus gyriau smile.gif
[/quote
Atsiprasau, bet siandien, kaip niekad gerai pamenu ir JOS gimimo diena ir netekimo diena, viskas vyko tose paciuose KMUK ir viaku reanimacijoje. Tai po siai dienai man nedingsta noras jas susprogdinti.Tureciau toki prietaisa, tikrai padeciau. Jau neduok Dieve tokiu darbuotojus, kaip juos dar zeme nesioja. Jei mamai pasako, kad jos vaikas jau vakar turejo mirti, ar kai atejus prie palatos tevams pasako -mes uzdegeme zvake, ka jus dabar darysite, ar kai mama be jokio supratimo klykia prie savo mirusio bet dar silto vaikelio kunelio ir KMUK vaiku reanimacijos vedejas pradeda aiskinti kad vyras ramintu savo zmona nes nieko jsi neaiskins kas cia atsitiko ir pradeda pasakoti kaip jo draugas neseniai, pries menesi mire ir i tave ziuri is auksto, kai ateina i darba daktare dirbanti vaiku reanimacijoje su priaugintais pusmetriniais nagais ir nenori tokio viako merdejancio su sitokia sirdies yda priimti i reanimacine ir tiesiog apziurineja greitosios automobilyje, dar saiposi kad nusivemusiam viakeliui daviau pagriausti duoniuka. Nes nieko kito nevalge ir dziaugiausi kad ji tai mego ir nors tiek pagriauze. Po viakelio netekties atima visas nuotraukas, kad neturetume jokiu irodymu jei kreipsimes i teisma, nors sako ka galejo ta padare. Dar testi mielosios mamytes? Tai nuostabus darbuotojai? Tai baisiau nei zmogzudziai, baisiau nei zverys, nes jie vaikus saugo ir gina. Neduok Dieve daugiau ten papulti ir linkiu kad kiekvienas ten dirbes ir tai dares ten patirtu nors laseli to ka mes patyreme per ju grubuma, nezmogiskuma, ziauruma, nesupratinguma, saltuma ir visiska abejinguma apsoliuciai viskam. Jei tau viskas vienodai, viadinasi negali dirbti to darbo, nes kiekvienam tas kiekvienas vaikelis yra savas ir brangiausias. Ir turi tureti kazkokia etika, taktika kaip viska pasakyti tevams. Nesvarbu kad tai yra tavo kasdieninis darbas, gal ir pabodes, nesvarbu.
Aciu uz isklausyma. Si tema, kas liecia KMUK viaku reanimacija, man yra be galo opi, tokia manau ir liks visa likusi gyvenima.
Siandien man be galo sunki diena, atejau pas jus, nes zinau kad suprasite, likimo drauges. Ji jau butu 4-iu metuku, ruostumemes siandien jos gimtadienio baliui, ji begiotu smagi po kambarius ir daug ciausketu. Susirinktu visi artimieji, gautu daug dovaneliu, kaip smagu butu ziureti kaip ji dziaugiasi jomis..... DEJA....
Kodel kazkas sugalvojo kad to neturi buti??? KODEL???
Kaip skaudu, niekada nebus atsakymu, niekada skausmas neatlegs, visa gyvenima skaiciuosi, dabar jai butu 6-pradetu eiti i mokykla, dabar jai butu 18-ka, baigtu mokykla, Dabar ja ibutu 22-baigtu universiteta, dabar jai butu 25-gal jau turetu seima ir as tureciau anukeliu..... kosmaras ne gyvenimas.... ir uz ka?
Blogai...
Atleiskite kad tiek daug prirasiau
Siandien 18h bus laikomos Sv.Misios kaolytes 4-ojo GImtadienio proga...
Atsakyti