Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie spiralę(varinę)

QUOTE(Tučka @ 2008 03 15, 12:05)
O kodel 19 diena  g.gif  blink.gif

echoskopu ziures ar viskas gerai, taipsake gydytoja g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Anchela @ 2008 03 15, 17:19)
echoskopu ziures ar viskas gerai, taipsake gydytoja g.gif  g.gif

Kazkokia idomi tavo gydytoja g.gif Ar ne privati? tongue.gif Siaip tai reikia eiti po pirmu mmm, nes tada geriausiai matoma ar spirale nepasislinkusi rolleyes.gif O po 3 dienu to tikrai nepamatysi schmoll.gif Siulyciau labiau pasidometi tuo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tučka: 15 kovo 2008 - 22:08
QUOTE(olicka @ 2008 02 12, 11:54)
Planavausi dėtis spiralę,bet kai pasiskaičiau čia viską,tai jau nebežinau ką daryti.Draugė pasistačiusi,tai sako,kad pastoviai maudžia pilvo apačią, kartais net sudiegia stipriai,nors gydytoja,net kelis kartus sakė,kad spiralė stovi gerai.KT ir gi nenoriu vartot,nes turėjau nuo Yarina nemalonių pasėkmių su oda.Kai nutraukiau vartoti,tai mane tokiais spuogais nubėrė,kad pauhlystės laikotarpy taip nebuvo.Net likę keli randliai ant veido.Nebežinau ką ir pasirinkti dabar,ar vis dėl to pabandyt spiralę.Geriau būčiau čia neskaičius visų komentarų biggrin.gif
Tai taip gaunasi,kad ir į baseiną nelabai nueisi per tas dienas,kadangi nepatartina naudoti tamponų.Bus man dabar čia galvos skausmas su apsisprendimu.

As ir labai ilgai galvojau ka cia pasirinkus doh.gif tai is pradziu puoliau prie ziedo, bet nuo jo labai buvo silpna ir pykino, tai tada gydytoja man patare spirale, tai vel kol apsisprendziau kuria mirena ar varine doh.gif tai isidejau varine is pradziu labai dziaugiausi jokio skausmo nebuvo, tik ilgesnes menesines, o dabar po 2 menesiu pradejo visa laika pilvo apacia skaudeti, viena nakti vos ne iki priepuoli, tai ryte is kart nuvariau pas gydytoja, paziurejo ekoskopu, sako labai graziai ir tvirtai stovi, tai nenoriu imti laukan, sako gal koks uzdegimas israse antibiotiku ir nuo skausmo vaistu, praejo tam laikui, kokiom 2 sav. dabar vel potruputi jauciu silpna skausma apacioje verysad.gif tai nezinau gydytoja sake, kad gali buti, kad nepriima organizmas verysad.gif
Atsakyti
Šiandien dar kartą perskaičiau Nova-T spiralės informacinį lapelį, kurį, užrašiusi GS įdėjimo datą, man atidavė mano gydytoja. Ir štai ką ten rašo: "Kaip Nova T veikia? Naujausi tyrimai rodo, kad vario turinti gimdos spiralė trukdo apvaisinti. GS slopina spermos ir kiaušinėlio judėjimą, taip pat spermos gebėjimą apvaisinti kiaušinėlį".
Vadinasi, neteisios yra visos kritikės, kurios čia aiškino, kad varinė spiralė sukelia abortą ir taip vos ne kas mėnesį jas nešiojančios moterys "nužudo" jau apvaisintus kiaušinėlius nono.gif Gal senesnės kartos spiralių poveikis ir buvo kitoks, bet mokslas žengia į priekį ir va, jau užmačiau čia, kad yra dar naujesnių spiralių, įvairių dydžių ir tinkamų net negimdžiusioms (nors aš asmeniškai, jei būčiau negimdžiusi, gal pabijočiau ją dėtis rolleyes.gif )
Aš kol kas GS nenusivyliau, tiesa, pilvą kartais pamaudena. Tik truputį su nerimu laukiu ateinančių pirmųjų mm (po gimdymo praėjo jau beveik 9 mėn., o jų dar nėra rolleyes.gif ), labai tikiuosi, kad jos nebus ilgos ir gausios ax.gif KT šiuo atžvilgiu tikrai yra pranašesnės, bet čia, mano akimis, turbūt vienintelis jų privalumas cool.gif
Atsakyti
Man cia toks klausimas iskilo, gal kuri mamyte zinos.. ax.gif Ar galime isidejus varine spirale naudoti mooncup? Beje gal kas naudojate ta mooncup, nesusigundziau nusipirkti ir pabandyti tik atisiliepimu nedaug apie tai girdejau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indrute83: 17 kovo 2008 - 16:10
QUOTE(indrute83 @ 2008 03 17, 16:09)
Man cia toks klausimas iskilo, gal kuri mamyte zinos.. ax.gif  Ar galime isidejus varine spirale naudoti mooncup? Beje gal kas naudojate ta mooncup, nesusigundziau nusipirkti ir pabandyti tik atisiliepimu nedaug apie tai girdejau  blush2.gif

O kas tas yr? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2008 02 17, 11:05)
"Nedaeina", tai rasiau del to, kad pastebejau, jog ne visom padaro onkocitologini tyrima  doh.gif  O jis yra butinas. Vat kitos pasiziuri i ta skyle, kaip issireiskei ir nustato, kad spirale tinka, o kad kitus tyrimus atlikti tai nepasivargina  schmoll.gif taip kad jei nepadaro to tyrimo, tai paciai reikia pareikalauti  4u.gif

Pvz, pas mus šitą tyrimą tik nuo 30 metų rekomenduoja pasidaryti, tai va jei apie tai gydytoja nepasako, tai tada ir gaunasi ,kad "nedaeina ", o manau dedant spiralę gydytoja padary svisus reikiamus tyrimus, juk tam pas ją ir einam
Atsakyti
QUOTE(Anchela @ 2008 03 15, 12:44)
nu va siandien ir as isidejau spirale varine, gydytoja dejo su nuskausminimu tai visai nieko nepajutau thumbup.gif  thumbup.gif dabar eisiu tikrintis ar viskas gerai 19 diena mirksiukas.gif

Na nepaprieštarausiu, nemaloni ta procedūra, bet su nuskausminimu g.gif
Šiaip tai po GS įvedimo mano mm tarsi ir ilgesnės bei gausesnės, bet mažu čia dar taip organizmas tvarkosi po gimdymo? O daugiau, tai viskas thumbup.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioklė @ 2008 03 20, 12:35)
Na nepaprieštarausiu, nemaloni ta procedūra, bet su nuskausminimu  g.gif
Šiaip tai po GS įvedimo mano mm tarsi ir ilgesnės bei gausesnės, bet mažu čia dar taip organizmas tvarkosi po gimdymo? O daugiau, tai viskas  thumbup.gif  ax.gif

Pas mane ir ilgesnės ir gausesnės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dowiliuke @ 2008 03 20, 13:24)
Pas mane ir ilgesnės ir gausesnės  ax.gif

Man irgi ginė sakė, kad bus ilgesnės ir gausesnė, tai va dabar ir svarstau dėtis man ją ar ne g.gif Bijau to skausmo dedant, nors ir sakė,kad nuskausmins blush2.gif Bet spiralė gal bent noro nepradangins, nes KŽ tai oi kaipsuveikė gerai, apsauga 100proc. nes noro - nulis, tai mečiau jį
Atsakyti
QUOTE(lili78 @ 2008 03 20, 11:29)
Pvz, pas mus šitą tyrimą tik nuo 30 metų rekomenduoja pasidaryti, tai va jei apie tai gydytoja nepasako, tai tada ir gaunasi ,kad "nedaeina ", o manau dedant spiralę gydytoja padary svisus reikiamus tyrimus, juk tam pas ją ir einam

Pries dedant spirale onkocitologini tyrima turi atlikti ir 20 metei, nes tai yra butina 4u.gif Nu nesuprantu kai kuriu ginekologiu doh.gif Ka, jei man nera 30 metu, tai gimdos kaklelio pakitimu negali buti ar kaip? Daugiau neiciau pas tokia schmoll.gif
Atsakyti
O man su GS mėnesinės buvo trumpesnės,negu dabar naudojant Evra pl.Gaila,kad dėl kaklelio žaizdelės,negaliu vėl įsidėti spiralės unsure.gif
Atsakyti