Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasarinė sėja

QUOTE(saulyte525 @ 2010 03 01, 21:01)
o kas tinka tada, kur sėti?

daržo žemė, kompostinė žemė ir pan. Visų parduodamų žemės mišinių sudėtis nurodyta ant pakelių, reikia paskaitinėti renkantis, yra tokių, kur durpių gal kokie 5 proc, o likusi - kompostinė žemė, tai tiek durpių nemanau, kad pakenktų, tačiau netinka gryni durpių substratai, kurių prekyboje yra dauguma
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2010 03 01, 17:24)
Mano baklažanai irgi ilgai dygo, maniau kad nieko nebus, bet šiandien pamačiau snapukus bigsmile.gif


o kiek laiko Jusu baklazanai dygo? blink.gif as labai nekantrauju ir galvoju ar neperlaisciau visu sodinuku pirma diena, nes jau 5 dienos kai pasejau viska o zeme dar slapia g.gif cia normalu? laikau ant palanges viska po kuria "pleskina" karstas radiatorius lotuliukas.gif
o rasoja man tik sodinukai torto dezeleje g.gif o tose pirktinese daigyklose nerasoja blink.gif cia gerai ar blogai? o leisti zemei reik isdziut? ar kai pamatysiu,kad jau truputeli sausa vel liet? ax.gif as dar tik mokausi blush2.gif bet va zem.spinatai jau du islindo pas mane siandien clap.gif
p.s. aha ir as bijau prie ju tokiu maziuku net kvepuot unsure.gif ka daryt,kad jie sustipretu ? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonlit @ 2010 03 01, 18:36)

kad tik padetu mirksiukas.gif , nes ir as siemet "pirmoj klasej" situose reikaluose biggrin.gif tiksliau nulineje lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pomona33: 02 kovo 2010 - 13:17
Daigeliams sustiprinti sako laisto aktivatoriumi :ax prie sėklu parduoda jį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rainie2636: 02 kovo 2010 - 13:44
QUOTE(Pomona33 @ 2010 02 28, 22:34)
[size=1][/size]

o kaip zinoti,kada ji jau tinkama nuskinti ir dziovinti?


TAi lapelius džiovinu, kai lapai tik yra (aš juos šaldau, kaip petruškas ir krapus), o sėklas, kai sunoksta, jei reikia marinatams, tai žalias iš daržo nuskinu, o žiemai, tai rudenį, kai daržą valau ir nurenku sėklas, jos jau apdžiūvusios būna ir lapelių nebėra, sudžiuvę, parudavę... aišku ir prisisėja kartu...
Atsakyti
QUOTE(sinutė @ 2010 03 02, 14:45)
TAi lapelius džiovinu, kai lapai tik yra (aš juos šaldau, kaip petruškas ir krapus),


geras,aciu!!! blink.gif as net nezinojau,kad ir lapelius panaudoti galima g.gif nes visa laika tik pacias uogas parduotuveje pirkdavau unsure.gif
o juos galima valgyti? koki jie skoni duoda..nu reiks pabandyti, jei tik sudygs jie pas mane rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pomona33 @ 2010 03 02, 22:00)
koki jie skoni duoda..nu reiks pabandyti, jei tik sudygs jie pas mane  rolleyes.gif


šiaip aš tą kalendrą visai neseniai atradau ir pirma žalius lapelius. MB iš kažkur ištraukė šašlykų marinavimo receptą su "kindza", aplaksčiau visą turgelį, kol radau ryšulėlį žalių lapelių, panašių į paprastas petražoles, paklausiau babulkos, kaip kindza bus lietuviškai, tai ji man ir pasakė - kalendra. Nusipirkau pakelį sėklyčių, nuo to viskas ir prasidėjo... o skonis, kaip čia pasakius, sausų grūdelių ir žalių lapelių labai skiriasi, lapeliai tokie...blakėm atsiduoda, kai darže šalia raviu, tai laaabai smirda, gana aitrus kvapas. O šašlyke, tai labai skanu, aišku čia skonio reikalas, kam patinka, manau, ir į salotas galima dėt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sinutė: 03 kovo 2010 - 12:18
QUOTE(sinutė @ 2010 03 03, 12:10)
šiaip aš tą kalendrą visai neseniai atradau ir pirma žalius lapelius. MB iš kažkur ištraukė šašlykų marinavimo receptą su "kindza", aplaksčiau visą turgelį, kol radau ryšulėlį žalių lapelių, panašių į paprastas petražoles, paklausiau babulkos, kaip kindza bus lietuviškai, tai ji man ir pasakė - kalendra. Nusipirkau pakelį sėklyčių, nuo to viskas ir prasidėjo... o skonis, kaip čia pasakius, sausų grūdelių ir žalių lapelių labai skiriasi, lapeliai tokie...blakėm atsiduoda, kai darže šalia raviu, tai laaabai smirda, gana aitrus kvapas. O šašlyke, tai labai skanu, aišku čia skonio reikalas, kam patinka, manau, ir į salotas galima dėt  mirksiukas.gif


o geras blink.gif nu reiks ir man siemet uzmarinuoti saslykus su tom "blakem" kvepiancia kalendra lotuliukas.gif aciu labai drinks_cheers.gif

o pas mane nepraejus net savaitelei baklazanai sudygo thumbup.gif ir svarbiausia ne pirktinese digyklose (kurios visai nerasoja ir jose viskas issauseja jau g.gif ) o torto dezeleje, kurioje kaip siltnami lotuliukas.gif
o sakykit kai sudygsta pvz. zem.spinatai, man juos dabar jau atidengtus laikyti? blink.gif ar dar po dangteliu? bijau,kad neissustu man ten jie ir nenuleiptu g.gif
Atsakyti
QUOTE(ramirėja @ 2010 02 20, 22:09)
Mane irgi domintų,nes visą laiką savi būna sausoki ir kartūs doh.gif


Na aš iš savo patirties galėčiau pasakyti , kad ne vien nuo rūšies priklauso jų skonis. Jiems svarbu tinkamas laistymas, nes nemėgsta sausros, tada jie tampa kaip kempinės ir kartūs
Atsakyti
QUOTE(audradv @ 2010 03 06, 09:58)
Na aš iš savo patirties galėčiau pasakyti , kad ne vien nuo rūšies priklauso jų skonis. Jiems svarbu tinkamas laistymas, nes nemėgsta sausros, tada jie tampa kaip kempinės ir kartūs

Dėl laistymo,tai visada vandens gauna neblogai ir reguliariai,kaip ir agurkai(šie kartūs nebūna) .
Atsakyti
Mergaites parasykit kuri sad.gif ka man daryti su isdygusiais baklazanais ir kalendra..Baklazanai jau tokie stiprus ir storais kotukais, man ir toliau juos laikyti po "dangciu" ? ar jau atidengti ir paprastai laikyti ant palanges, reikia sodinukams tiesioginiu saules spinduliu ir pan.
as juos laikau po dangteliu, bet galvoju ar nesusus jie man ten, nesvarbu,kad maziukai dar doh.gif
Atsakyti
As viska nudengiu, kai tik isdygsta. Laikau ant palanges, kartais patraukiu siek tiek toliau nuo stiklo, kai jau labai smarkiai saulute kepina.
Atsakyti
Gal kas esate augine brokolius?
Ar juos reikia seti tiesiai i dirva, ar daigais? Labai lepus?
Atsakyti