QUOTE(prunskiene @ 2007 11 17, 12:21)
kai kam tikrai reikia pagalbos niekur nedingsi, bet dažnai su tais namų pagalbininkais yra persūdoma 

Man teko gyvent tokioj seimoj, kur per pietus susesdavo valgyt baldu meistras (virs metu dirbo pagal uzsakymus), dazytojas, kiemo tvarkdarys, namu tvarkytoja ir as, aukle. Tai man jau truputi per daug... Pamenu galvodavau, kad su tiek pinigu vistiek nenoreciau tokio gyvenimo, kai viena moteris vaikams pusrycius ruosia, o kita ateina pagaminti vakarienes... Nes jei kokia svente tai atskiras asmuo dar ateidavo sudelioti geliu kompoziciju ir pan.

QUOTE(prunskiene @ 2007 11 17, 18:36)
Bet va užauga vaikai matydami tik tvarkytoją, o mama nesitvarko.. Tai tampa savaime suprantama ir dar negana to, tokia situacija naudojamasi.. ir prasideda tikrinimai ir visokie žeminimai, tad kartais ir patys tėveliai turi pagalvoti, kokie vaikai užaugs matydami tokį gyvenima ir suprasdami tai kaip normą.
Vel apie ta pacia seima, ten, nors ir buvo kas tvarko, vaikai turedavo pasikloti savo lovas, nusinesti skalbinius ir pan. Nors paskui lovas perklodavo, visgi moke juos kazkokios tvarkos. Man atrodo jei uzaugi su "tarnais" ir zmogui tai naturalu, dar nereiskia, kad ju negerbi ar pats visai nemoki dirbt, tiesiog savo darbo nesupranti kaip namu ruosos.
Zinau kita seima kur gyveno neblogai, tik lygindami su mano kalbedavo apie save kaip vargsus

As nieko blogo tame nematau, jei tikrai "nera persudoma". Juk pas mus taip primta samdyti aukles net jei mamyte nedirba. Nepamirsiu, kaip mano giminaite vietoj jos pasisamde tvarkytoja. Sako supratusi, kad aukle budavo su vaiku o ji istisai tvarkydavo nama, tai geriau jau pati pabuvo su vaiku kol kazkas dare ruosa. Cia turbut labai individualu.
Stebina tik tai,kad daug lietuviu isvaziave dirba tvarkytojais UK ir USA (pati pazistu ten ir ten po keleta) ir priima tai kaip gera darba, o Lietuvoj sis darbas vis dar skaitomas "juodu" ir tie patys zmones kazin ar noretu jo cia.