Įkraunama...
Įkraunama...

Rasizmas religijai Lietuvoje

skirtis frazes 'rasizmas' ir 'nepakantumas'. rasizmas - tai neapykanta kitos rases zmonems. mano ziniomis krikscionybe nera rase g.gif
Atsakyti
QUOTE(Al_Nija @ 2007 11 18, 19:12)
jeigu tu manai kad krikscionybej vievas daugiau atnese-kodel tada krikscionybe nera tokia stipri kaip islamas-turiu omeni kaip zmones atsidave dievui, ir kaip laikosi tikejimo tiesu
Papildyta:

dievas

Maniau, kad ieškai taikaus sambūvio tarp visų religijų... Pirmas žingsnis į nesantaiką lyginti religijų stiprumą, įtakingumą, ieškoti, kuri vertesnė ir žinoma rasti, kad ta kurią išpažįsti tu... Kiek jausiesi pranašesnė prieš kitus, tiek nesantaikos ir atneši į šį pasaulį. Kiekvienam jo įsitikinimai "patys teisingiausi" ir daugiausia duodantys, jei žmogus ima galvoti kitaip - keičia įsitikinimus ir tie kiti tampa "teisingiausiais".
Dievas - vienas ir kiekvienam atneša tiek, kiek tas gali pasiimti.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 11 18, 17:44)
Maniau, kad ieškai taikaus sambūvio tarp visų religijų... Pirmas žingsnis į nesantaiką lyginti religijų stiprumą,  įtakingumą, ieškoti,  kuri vertesnė ir žinoma rasti, kad ta kurią išpažįsti tu... Kiek jausiesi pranašesnė prieš kitus, tiek nesantaikos ir atneši į šį pasaulį. Kiekvienam jo įsitikinimai "patys teisingiausi" ir daugiausia duodantys, jei žmogus ima galvoti kitaip - keičia įsitikinimus ir tie kiti tampa "teisingiausiais".
Dievas - vienas ir kiekvienam atneša tiek, kiek tas gali pasiimti.

manau kad siame pasaulyje taikaus sambuvio suasti neimanoma...as niekada nelyginau religiju-nes esu gimus kataliku seimoje...
tik as noriu suzinoti, kodel dauguma taip ne4apkenciamai pasisako...
pvz jeigu tavo tikejimas kitoks, tu esu nuzeminta, neturi teisiu ir t.t cia musu lietuvaiciu kai kuriu irgi nuomone...
Atsakyti
negavau atsakymo, kuris padėtų šį tą suprast, tai ir tiek to.
O jei dėl savijautos-kaip jautiesi tai tik tavo pasirinkimas, kuo jautiesi tas ir esi. esi nužeminta, reiškia kažkas žemina? tai nesižemink ir nesijausk.
Atsakyti
QUOTE(Staiga @ 2007 11 18, 17:12)
Aš nieko nemanau. Aš klausiu gal žinai.

staiga tu nueik i si puslapiuka ir paskaityk galutiniuose puslapiuose, kaip yra juokaimasi is musulmonu ir ju religijos is musu lietuvaiciu
Papildyta:
http://www.supermama...;#entry13069781
Atsakyti
neradau. Bet nenoriu kažką žiūrėt, nei piktintis, nei kritikuot, noriu išsiaiškinti kas do problema ir kodėl atsirado. Antra vertus, ar mano čia reikalas? Norėjau sužinoti islamo esminius dalykus, kurių nežinau. paskui galima išmąstyt šį bei tą.
Galima aišku ir šiaip, paviršutiniškai retoriniais klausimais apsimėtyt, tik ar naudos iš to bus.
Turiu susidariusi vaizdą apie musulmonus, jų gyvenimą, buvau susidūrus ir prieš 25 metus, tik nesinori turgaus lygyje vien kaltinimais svaidytis.
Atsakyti
Ir aš neradau. Gal norėjai nurodyti temą "santuoka su musulmonu"? Šiek tiek skaičiau. Sunku ką nors pasakyti, tik esu tos nuomonės, kad skirtingų tikėjimų žmonėms šeimoje kils daugiau problemų nei to paties (kaip ir skirtingų tautų, rasių kultūrų žmonėms). Nesakau, kad tų sunkumų neįmanoma išspręsti, kot tik meilė neįveikia... Dar kuro į neigiamo požiūrio į vakariečių santuokas su musulmonais laužą papila tos moterys, kurios pagyvenusios su musulmonu nori skirtis ir pasakoja apie to gyvenimo baisumą, pagrobtus vaikus ir jų pačių įkalinimus... Ką tada galvoti tiems, kas musulmono nėra gyvenime sutikę? Teroristai - musulmonai, moterį įkalino ir vaikus atėmė - musulmonas - išvada islamas baisi į destrukciją vedanti religija. Ir mažai kas atkreips dėmesį į tai, kad tai tik pavieniai atvejai, turbūt neatspindintys daugumos musulmonų nuostatų ir elgesio.
Kas nori sukurti teigiamą musulmonų įvaizdį Lietuvoje prašau pasakokit apie teigiamus dalykus, rodykit teigiamus pavyzdžius ir nuomonė pasikeis. Nereikia pulti kaltinti - štai kokie netolerantiški, diskriminuoja, šaiposi... Aiškinkit, rodykit, apsišarvuokit kantrybe.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 11 18, 20:43)
Sunku ką nors pasakyti, tik esu tos nuomonės, kad skirtingų tikėjimų žmonėms šeimoje kils daugiau problemų nei to paties (kaip ir skirtingų tautų, rasių kultūrų žmonėms).

problemų tikrai daugiau. o ar susituokus su musulmonu tų problemų daugiau, nei tarkim su europiečiu? Ar rusu?
Atsakyti
QUOTE(Al_Nija @ 2007 11 18, 16:31)
daug ir ne tik senu zmoniu, taip pat ir jaunu nekaip kalba pvz kad ir apie islamu tikincius zmones...nuo to prasideda ne tik kaip zinom salvos rasizma, bet ir kitai religijai...kaip galima sakyti tiki katalikybe, o kiti tikejimai - s...
ir tokiu kalbu girdziu labai daug
Papildyta:
kodel kreivai mociutes ziuri lietuvoje i tamsesni kitatauti_nes jo tikejimas kitas

rasizmas - nepakantumas kitai rasei. smile.gif ar religija reiškia priklausymą kitai rasei?

Egzistuoja žmonių sąmonėje tokios dimensijos kaip savas/svetimas. Tai kas nepažinta ir dėl to (gal) baisu - svetima.

Jei aPIE ISLAMĄ, NES VYRAS MUSULMONAS - PASISAKYSIU TIKRAI RAISISTIŠKAI ( na ir terminą sukūrei lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ) man nepriimtina kad lietuvaitės puola tekėti už bet ko ir puola keisti savo tikėjimą, kalbą kultūrą į nežinia ką.. it dar prie to paties - juodina savo tėvynę. Tiesiog nepilnavertiškumo išdava - sutapti iki plaukų galiukų su kuo nors stipresniu.
Papildyta:
QUOTE(Staiga @ 2007 11 18, 17:55)
Kažkada skaičiau Koraną, kažko blogo neradau. toks įspūdis susidarė, kad nugrybauta ir čia- vien tik DŽihadas, prie ko žmogus prisiliečia, ten ir nesutarimai, nesusipratimai. Negalima neigti ir to, kas šiuo metu vyksta pasaulyje-jei koks karas, tai būtinai musulmoniškoje šalyje

skaičiau ir aš Koraną. ir be jokios išankstinės nuostatos. tai ką radau - pakraupino..
QUOTE(Al_Nija @ 2007 11 18, 19:12)
jeigu tu manai kad krikscionybej dievas daugiau atnese-kodel tada krikscionybe nera tokia stipri kaip islamas-turiu omeni kaip zmones atsidave dievui, ir kaip laikosi tikejimo tiesu

religijos turi savo gyvavimo ir agresyvumo amžius. daugmaž- paauglystę - 13-15 amžius. Tas pats galioja krikščionybei ir budizmui biggrin.gif Religijotyra. dievas čia nei prie ko..
beje, labiausiai ištikimi religijai turbūt kokie zulusai arba pigmėjai hihihi.gif tik nežinau kokiai.. ku tamsiau - tuo baisiau, tuo labiau reikia tikėjkimo.

QUOTE(Luknė @ 2007 11 18, 22:43)
turbūt neatspindintys daugumos musulmonų nuostatų ir elgesio.

jeigu apie šeimos nuostatas - atspindi. Nes moteris ten - niekas. o kaip niekui atiduosi vaikus? tai vat ir pasiima tėvas. tokias istorijas reikia turėti omeny prieš tekant. kaip pvz. tą faktą, kad Irane užtenka tėvui parašyti pareiškimą - ir vaikas - bac - Irano pilietis. motinos nieks neklausia.
QUOTE(Staiga @ 2007 11 19, 15:22)
problemų tikrai daugiau. o ar susituokus su musulmonu tų problemų daugiau, nei tarkim su europiečiu? Ar rusu?

manau kad taip. nes religija stipriai įtakoja mentalitetą.
Atsakyti
Labai labai aciu Staiga ir Lukne uz tokia konstruktyvia diskusija 4u.gif Labai noreciau, kad atsirastu tokio pat lygio pasnekovu is musulmonu (ar jiems prijaucianciu) puses, nes tikrai butu labai idomu ir naudinga rimtai padiskutuoti (o ne drabstytis purvais kaip temoje "Santuoka su musulmonu" doh.gif ).

As pati istekejusi uz musulmono ir gyvenu musulmoniskoje salyje (Turkijoje), bet esu krikscione ir, manau, nesu pakankamai susipazinusi su islamu, taigi islamo dogmu negaleciau komentuoti, bet galeciau pasisakyti is savos patirties rolleyes.gif .

Man taip pat butu labai idomu gauti atsakyma i Staiga uzduota klausima, kad jei Buda atnese isminti, Kristus geraja naujiena ir meile, ka gi atnese Muhamedas - kaip jo veikla ir misija galetume trumpai apibudinti?

Atsakyti
Pritariu INSI, rasizmas ir nepakantumas labai jau sąvokos skiriasi.

Musulmonų religija yra pati jauniausia. Antrą, kaip ir krikščionys, taip ir musulmonai turi įvairias tikėjimo pakraipas. Niekur Korane nėra parašyta, kad galima žudyti, lygiai taip pat kaip ir Biblijoje, bet žmonės buvo deginami laužuose, Lietuvą ir kitas pagoniškas šalis buvo siaubiama kryžių karais, žygiai buvo laiminami popiežiais ir t.t.

Sutinku su Lukne, žmonės bijo to ko nežino. Kita vertus, mus visus veikia pasaulinė informacinė sistema. Pasaulis pasidarė mažas, informacijos kiekis didėlis, o jei dar ta informacija tendencinga, kuri formuoja žmonių nuomonę-pažiūras...

Šiaip visiem siūlau, aiškintis pačiam, nei vadovautis visuotinai priimtina nuomonę, nereikia pasiduoti bandos instinktui. Tada ir baimių bus mažiau, ne visada velnias atrodo taip kaip jį maliavoja, o dažniausiai tai ir ne velnias.

Aš tikiu į taiką žemėje į žmonių humaniškumą.

O nepakantumas, jo pilna visur, bet mes tam ir esam, kad neplaukti pasroviui, o keisti mus supančią aplinką, kad ateinančiom kartom būtų geriau. Tik nenuleiskite rankų, nes abejingumas yra pats baisiausias pasaulyje reiškinys.

Mahometas yra pranašas pagal Koraną, savo žinias pasisėmė ir angelo Gabrieliaus, islamo įkūrėjas.

Koranas sudaro 114 surų, jos susideda iš religinių dogmų, šariato (teisinės dogmos), ten apkalbėti buitiniai, socialiniai santykiai.

Korane musulmonams išdėstyti 6 tikėjimai į kuriuos turi remtis tikintysis.
1. Tikėjimą Alachu (Dievu)
2. Tikėjimą angeliais
3. Tikėjimą pranašais
4. Siustomis Alacho knygomis
5. Tikėjimas teismo diena
6. Tikėjimu kad yra gėris ir blogis

Jie dar turi 5 privalomas pareigas
Propaguoti ir išpažinti tikėjimą
Melstis 5 kartus per dieną
Keliauti į Meką
Pasninkauti
Duoti išmaldą.

Islamo tikėjime, kaip ir krikščioniškajame niekur nėra moteris diskriminuojančių teiginių. Tai žmonės, o ne Dievas diskriminuoja.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 11 19, 17:47)

Islamo tikėjime, kaip ir krikščioniškajame niekur nėra moteris diskriminuojančių teiginių. Tai žmonės, o ne Dievas diskriminuoja.

Korane - yra. aišku nebent laikytum ne diskriminacija veido dengimo, priklausomybės nuo vyro ir kt. klausimus.
Atsakyti