Hm... nu parasysiu as savo istorija.
paskutine darbo diena pries dekreta mane nu.. surakino

skaudejo ne gakta, ne kirksnis, bet kazkur zemai uzpakali

o surakino taip, kaip cia visos ir aprasineja, tik vienas nesutampa: as nejau senuku greiciu krypuodama ir pailsedama: jie mane lenke kaip kokie olimpiniai cempionai. as gyvenu viena. tai jei reikedavo ko i kitakambari, as pasidarydavau sarasa, kad neduok Die reiks dar karta eiti ka pamirsus. ilipau syki i vonia kazkuri laika galvodama, kaip ta padaryti, nusimaudziau ir apsizliumbiau, nes islipti.. nebegaliu.
ginekologe: hm, vaikas nerva uzspaude gal.....
seimos gydytoja: ech, na praeis pagimdzius...
dar vienas gydytojas, jau nepamenu, pas ka ten mane nusiunte - na.. nescia, sveikinu, pakentek, pagimdysi - praeis.
niekas neuzsimine apie kazkokius simfizitus, nors as aiskinau, kad jausmas, kad kaulas ten koks isnires ir bijau, kad as juos sutrinsiu per 2 men
drauge, dirbusi kitoje, Centro poliklinikoje, mane ikiso pas traumatologa manualista, isnirimus atstatanti, nu kad jis paziuretu. jis man nugaroj su flomasteriu pazymejo kazka, palankste, dar pazymejo. sako, nu to daznai nematau. sako, buna, isnyra vienas kaulas, bet kad abu.... (supratau, kad cia apie dubens kaulus kalba ejo

). jis mane pasigulde ant sono, sulankste, atlankste

sako, nu atsistosi jau pati, nes tikrai neskaudes....
atsistojau, skaudejo, bet kitaip. nu jasumas, kad viskas vietoj, tik nu reik laiko padarytai zalai uzgyti

nezinau, ar taip buvo, ar as isikalbejus buvau, kd trinasi kaulai ne tom vietom, bet ejau normaliu zingsiu, tarkim, kiek skausmas jau kaip kokios nu zaizdos lieciamos leido, jokio krypavimo ir nevienodu zingsniu.
po savaites skausmas visai dingo.
...
gimdziau pati, su arkliska ir dar didesne skatinamuju doze, uztai gimdymas neuztruko. na po gimdymo prasidejo skausmai gaktos srity, girdejau, kad normalu, kaulai gi grizta i vietas. skaudeno ten smagiai na menesi kas diena. gal ilgiau. broliene gimde 3 dienas anksciau nei as, jai seniai visi maudimai pasibaige. na, raminau save, kad cia gi del to skatinimo, staigiai pletesi, sunkiai grizta. niekam nesiskundziau. nes eiti galejau, vaika nesynej nesiojau, vezimus kilnojau ir t.t. bet veliau atkreipaiu demesi, kad kirpimai sugijo, jau nebijau skausmo ten vaiksciojant ar dar ka buvau prisigalvojus, bet eisena mano pakito. einu taip susikausciusi, lyg ant ledo bijodama nugriuti. ir jei toliau kur su vezimu nudardu, ar vaikui ugtelejus ji vis nesynej pasinesu, pasivezu - vakarop labai ima mausti aplink gakta. bet tuomet... nepriklausomai nuo padeties ir judesiu - maudzia nuolat. 8 men po gimdymo sudalyvavau begimo varzybose su sunuciu maziuku. ejom, begom, roges tempem kartu su draugem, ir po 1 km teko aiskintis, ko as cia tokia, begike megeja nepasivelku ir vaiko savo nepanesu beveik. sakau, nu tikrai labai skauda kojas. bet ir vel - nu pakenciamai, finisa pasiekiau su sypsena, ne su asarom. bet po keliu men jau eilinio (10 men vaikui buvo) vaiko tikrinimo pas gydytoja metu jau pasakiau, kad po didesnio kruvio skauda ten. gydytoja nepaziurejo taip optimistiskai, kaip as, ir dave siuntima retgenui. pasidariau vakar. nu ka, va diagnoze:
kairio gaktikaulio panirimas aukstyn per 5 mm desiniojo atzvilgiu. simfizitas.

tai va paskaitinejau cia valandziuke, susidariau nuomone, kas tai yra. bet tai klausimas: o ta simfizita rentgenologe iziurejo nuotraukoj, ar pagal mano skunda ipyle diagnoze? ar cia tas isnirimas ir reiskia simfizita? ar cia visgi 2 diagnozes? nes na su jusu visu aprasytais cia simptomais maniskis, speju, skiriasi tik skausmo stiprumu ir priklausomybe nuo judesiu.
ai, po gimdymo pati guledavau ant sono labai daug. stipriai suverziancio dirzo po nestumo, o ne kokio specialaus dubeniui, nenesiojau del momentiskai issaukiamo tada jau tikrai didelio skausmo gaktos srity.
na... parasysiu as cia dar veliau, jei surasiu tema

, po vizito pas savo gydytoja greitu metu, ir po gydymo, jei toki skirs.