Įkraunama...
Įkraunama...

Simfizitas - gal kam buvo?

QUOTE(Shyna @ 2011 01 24, 22:31)
Man išvis tik šiandien paaiškėjo dėl ko visa tai! Džiaugiuosi atradusi to pavadinimą, priežastis ir t.t. Mėginsiu 30 sav. per vizitą pasitarti su gydytoja - kaip čia išties viskas yra... CP tikrai nenoriu, bet sunkių pasekmių nenoriu dar labiau sad.gif Tai dėl to ir sakau - susivėlė mintys. Na, lyg ir turiu dar laiko išsiaiškinti ir pasistengti kad būtų padaryta kas įmanoma, kad pasirinkti mažiausiai rizikingą variantą.

linkiu, kad neprireikto CP, BET ivertinkite, kad po jau po gimdymo vis tiktais ivyksta simfizitas, tada jau gydymas 6 men gulejimo hamake g.gif vat cia ir rizika g.gif mirksiukas.gif linkiu rasti geriausia sprendima mirksiukas.gif

jei patebejot as ankstesniuose postuose esu idejus gimdymo protokola. siuo atveju svarbiausia NE GIMDYTI kai kojos placiai, t.y tradiciskaip kaip LT. rekomenduojama padetis keturpescia, kad placiai kojos neatsdarytu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(besyte @ 2011 01 26, 16:16)
rekomenduojama padetis keturpescia, kad placiai kojos neatsdarytu mirksiukas.gif

Aha... Tik įdomu ar kasnors leistų taip doh.gif g.gif Kažin kaip gydytojai reaguotų į tokį prašymą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Shyna @ 2011 01 26, 19:26)
Aha... Tik įdomu ar kasnors leistų taip  doh.gif  g.gif Kažin kaip gydytojai reaguotų į tokį prašymą  unsure.gif

man pasake taip, kad neatsirastu akusere, kuri tokioj padetyje isvestu naujagimi, bet tai buvo pries du ir daugiau metu. gal dabar kas pasikeite. manau reikia kalbetis su konkreciu gyd ar akusere mirksiukas.gif

o kodel bijot CP?
Atsakyti
QUOTE(besyte @ 2011 01 27, 08:27)
o kodel bijot CP?

Na aš nei turiu už ką ieškot, kas jį darytų "planinį" - o kaip matau, tai šita dubens būklė niekam nėr indikacija apmokėt iš ligonių kasų...

Atsakyti
QUOTE(Shyna @ 2011 01 27, 11:26)
Na aš nei turiu už ką ieškot, kas jį darytų "planinį" - o kaip matau, tai šita dubens būklė niekam nėr indikacija apmokėt iš ligonių kasų...

g.gif
net ir tuo atveju jei jus pasiryzusi niekam neduoti, daktaras vistiek gali daryti planine CP mirksiukas.gif juk visu pirma zmogiskumas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(besyte @ 2011 01 27, 14:56)
g.gif
net ir tuo atveju jei jus pasiryzusi niekam neduoti, daktaras vistiek gali daryti planine CP mirksiukas.gif juk visu pirma zmogiskumas mirksiukas.gif

As irgi cituoju is http://www.birthsour...p?articleid=189
Birthing vaginally is certainly attainable and preferable even with SPD (Symphysis Pubis Dysfunction). Spreading of the legs, however, should not be extreme. Perhaps the best positions for pushing when you have SPD is either "all-fours" (hands and knees) or side-lying. Squatting may be painful as well as the most common birthing position, the sitting position with legs wide apart.
Ir dar raso, kad naudojant nuskausminimus traumos tikimybe didesne, nes nejauciama skausmo ir galima per daug pazeisti simfizi neteisingai stumiant.

O tokiu gydytoju (is ankstesniu pasisakymu), kurie "per daug uzlauzia kojas", arba "padeda stumt" tai as is viso nesuprantu, cia jau jie traumuoja moteri (gerai, jei ne vaika) tiesiogine to zodzio prasme.
Ir dar sugeba itikint, kad cia jai trauma del to, kad nedare cezario, o gimde pati. O gal del to, kad gydytojas nepasiule pasirinkti tinkamos gimdymo pozos (kaip jau rasiau "suniuku" arba gulint ant sono).

Taigi, nors LT dauguma gydytoju ir kalba apie naturalias gimdymo pozas, taciau dauguma ju nepraktikuoja (kurgi - padaryti cezari daug greiciau ir "labiau apsimoka", o gimdyve itikinti, kad jai reikalingas cezaris - labai lengva, visada atsiranda vienokiu ar kitokiu "indikaciju" pasiteisinimui).
Visgi cia ir nesciuju savimones reikalas - kuo didesne bus naturalaus gimdymo galimbybiu (pvz pozos pasirinkimo) paklausa, tuo greiciau ir LT gydytojai vysis "samoningo gimdymo" tendencijas.

Beje, yra ir LT gydytoju/gimdymo namu, kurie propaguoja naturalu gimdyma ir leistu rinktis gimdymo pozas. Tiesiog reikia ieskoti ir dometis.
Atsakyti
Išsamiausiai kiek radau visa tai aprašyta čia: http://www.plus-size...g/pubicpain.htm

Smulkiai išdėstytos ir rekomendacijos dėl gimdymo, o CP - nepataria griebtis kaip išeities. Vistik tai yra smarki operacija.
Atsakyti
QUOTE(orienturiste @ 2011 01 29, 06:28)
Beje, yra ir LT gydytoju/gimdymo namu, kurie propaguoja naturalu gimdyma ir leistu rinktis gimdymo pozas. Tiesiog reikia ieskoti ir dometis.

QUOTE(Shyna @ 2011 01 29, 08:42)
Smulkiai išdėstytos ir rekomendacijos dėl gimdymo, o CP - nepataria griebtis kaip išeities. Vistik tai yra smarki operacija.

as tikrai nepasisakau vienareiksmingai uz CP, kai yra simfizio disfunkcija. bet pati rinkausi vien todel, kad maciau kas nutinka moterims (ir tikrai ne viena), kurios turedamos simfizio disfunkcija renkasi naturalu gimdyma g.gif be to mano atveju atlikus opercija paaiskejo ir kitos priezastys kodel nevyko naturali veikla, o jei butu skatine (skatino naturaliai, atliekant gimdos kaklelio masaza), tai butu dideles ir baisios pasekmes mazylui doh.gif
labai noreciau, kad atsirastu LT tokiu akuseriu, kurios imtusi ir priimtu mazylius neyprastose padetyse (keturpescia ar gulit ant sono) bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Morfija @ 2010 11 25, 11:08)
Bet dabar va šitas mane labai domina, kažkodėl atrodo, kad turėtų būti l.patogus  mirksiukas.gif
user posted image

Na žinokit įsigijau aš tokį diržą ir ką galiu pasakyti, jis superinis thumbup.gif Tikrai gerai prilaiko nugara ir pilvą, nes toks platus, o kad prilaikytų klubus užtenka šiek tiek žemiau nuleisti 4u.gif Rekomenduoju 4u.gif

O man kažkoks pagerėjimas įvyko bigsmile.gif Beveik neskauda simfizio g.gif Kaži kodėl čia taip?.... Ir dar pastebėjau, kad labai svarbu kojas suglaudus laikyti wink.gif Pvz jei guli neišsižergti, nes jei išsižergi tada labai sunku būna tas kojas suvesti, kai sėdžiu irgi stengiuos šonu daugiau, o ne taip paprastai nėštukiškai sėdėt, nes tada tikrai daug lengviau būna pradėti eiti ir pan.

O anksčiau jau buvo kaip kažkuri minėjote, kad labai sunku ir netgi sunkiausia būdavo pakelti koją, maunantis kojinę, kelnes, batus doh.gif O dabar jau kažkaip normaliai - gal koks stebuklas įvyko bigsmile.gif O gal čia pagerėjimas prieš pablogėjimą g.gif

Pagyvensim pamatysim wink.gif O dėl gimdymo LT tai kiek žinau visas guldo ant stalo gimdyti, o tai pati sunkiausia poza gimdymui apskritai, o su simfiziu įsivaizduoju, kad tikrai išprotėti galima unsure.gif unsure.gif Juk rašiau aukščiau jau , kad net ir dabar gulėt prasižergus negaliu cool.gif
Atsakyti
Man šiuo metu irgi žymiai pagerėjo. Vaikštau nebe kaip invalidė be klubų thumbup.gif Nors visdar tik trumpus atstumus wink.gif Ir naktį apsiverst nebereikia stenėti ir cypti - na, nėr labai super toms kojoms, bet nepalyginsi.

Ką aš padariau - dubens kėlimo pratimus 3-4 kartus dienoje wink.gif Pradedu - dar lovoje, prieš išlipdama iš jos ryte, ir paskui kai tik jaučiu kad atsiranda maudimas wink.gif

Va toks pratimas:
http://babyfit.spark...cise.asp?ID=213

Dar - ėmiau gerti kalcį rimtesnį (Calcigran).

Na ir jei neprisidėjo kokia dar vidinė priežastis, tai šie du dalykai smarkiai palengvino padėtį wink.gif

Žiūrėsim kaip bus toliau.
Atsakyti
Pagalvojau, kad ir as parasysiu apie mano isgyvenimus sia tema smile.gif

NOrs tai buvo labai seniai, mano vienturciui jau tuoj 12 meteliu, bet simfizito skausmus prisimenu kaip tai butu nutike vakar doh.gif

O buvo paprastai. Iki gimdymo nieko neskaudejo, laksciau kaip bitute, visur manes buvo pilna, jokiu skausmu nieko. Toks jausmas, kad pilvo apimtis buvo mazute, nors dabar pasiziurejus turejau visus 120cm hihihi.gif Pagimdziau labai greitai, per 4h, nors ir skatino,tad pacio gimdymo skausmu net nelabai ir prisimenu.... Bet va kas buvo veliau verysad.gif Po gimdymo skaudejo, nu betgi as tik ka pagimdziau beveik 4kg vaikiuka. Reiskiasi turi skaudeti g.gif po keliu dienu, berods jeigu gerai prisimenu po triju dienu...laaaaaabai skauda, nu bet taigi as pries kelias dienas pagimdziau, negi turi neskaudeti, o beto ir gimda valosi.... Vakare eidama i WC nualpau nuo skausmo, gerai, kad salia seseliu posto, nes palata buvo koridoriaus visai kitame gale nei WC... JOs mane i vezimeli... nuveze i palata, pakviete gydytoja, jinai apziurejo, norejo isnesti vaika, kad galeciau pailseeti, nesutikau schmoll.gif doh.gif Visa nakti dave nuskausminamuosius kurie ne velnio nepadejo schmoll.gif kitos dienos rytas,,, nuotrauka, isvada... Simfizitas, temperatura pakilo. Jau norejo israsineti, nes su vaikiuku viskas geria, bet per mane negali,,, verkiau ilgai. Vaikas verkia, as verkiu,,, as verkiu, kad negaliu deramai pasirupinti vaikiuku, negaliu per mano ligas vaziuoti su juo namo, Jis verkia,,, na turbut todel, kad as verkiu. Vistik vaikiuka isnese i naujagimiu skyriu, o pas mane atnesdavo tik pamaitinti cray.gif

Laike mane ligonineje 10 dienu... dave keturkoji, leido mokintis vaikscioti. Kaip mazam vaikui teko isnaujo mokintis statyti kojas, zengti zingsni. Nes per skausmus, negalejau ju net pajudinti doh.gif Vaikscioti vaiksciojau, per skausmus, bet parodziau, kad galiu, turbut vien is to noro greiciau namucio vaziuoti. Atvaziavo mano tetis manes pasiimti is ligonines, isnese ant ranku. Leliuka nese mano mama. Atvaziavus namucio skausmai nepraejo dar ilgai, tiksliai nepamenu net kiek bet kokius 3 menesius tai tikrai. Blogiausia buvo tai, kad kai gydytoju paklausdavau kada praeis jie atsakydavo, kad gal greitai, gal negreitai, o gal niekada blink.gif miegot galejau tik ant nugaros, ant sono net kalbos negalejo buti, nes buciau turbut numirus is skausmo doh.gif To pasekoje prasidejo pogimdyvine depresija verysad.gif vaikiuko net normaliai panesioti negalejau doh.gif jau ka kalbeti apie patogu maitinima, Tad pienukas irgi greitai baigesi. Beziuredava i vaika galedavau verkti, net nesuprasdama kodel. o kaip sunku buvo, kad kiti turi rupintis, maudyti, nesioti, nesioti ir kilnoti....Vieninteli ka darydavau, aisku irgi per skausmus, nukeliaudavau iki balkono, atsisesdavau kresle (tokiame gulciame) ir megaudavausi pavasario ir vasaros saulute. Tai budavo musu minutes wub.gif

Labai noriu antro leliuko, taciau kas benutiktu dabar, iskarto gydytoju prasysiu, kad darytu planini CP, kad ir kaip negerai. Bet ta nuostabu laikotarpi noriu prisiminti kitaip, ne taip kaip dabar 4u.gif
Papildyta:
O jezus kiek prirasiau doh.gif
Atsakyti
Sveikutės,

laukiuosi pirmojo vaikelio, ir prieš porą dienų pastebėjau, kad skauda gaktikaulį. Tiksliau, toks tempiantis skausmas, kai daugiau pavaikštau. blink.gif Galvojau, nuovargis, pailsėsiu, praeis, bet ne... Skausmas nėra nepakenčiamas, tačiau dabar pasiskaičiau apie simfizitą ir pradėjau bijoti, kad jis bus toks, apie kokį jūs pasakojate. unsure.gif Ar jums iškart taip pradėjo skaudėti, kad net lovoje skauda apsiversti, ar iš pradžių irgi po truputį maudeno? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spurgytė: 24 birželio 2011 - 08:06