Įkraunama...
Įkraunama...

Dulkių siurbliai

QUOTE(kettis @ 2010 02 08, 11:00)
Manau teisingiausia svorius būtų tikrintis gamintojo puslapyje - Mieles atveju manau tikras svoris yra 6,5 kg, be priedų smile.gif

Šis svoris su priedais mirksiukas.gif. Sakau užtikrintai, nes nepatingėjau nueiti į parduotuvę ir pasverti ax.gif. Miele S4 serijos be priedų - 4.7 kg, su priedais - 6.5 kg. Taigi 1.5 kg lengvesnis už Electrolux UltraSilencer. Bet Electrolux tylesnis - gal svorio kaip tik ir prideda garso slopinimo medžiagos g.gif. UltraSilencer sveria tiek pat, kiek Miele S5 serijos, t.y. 8 kg su priedais. Tiesa, "žalias" ZUSG3000 sveria 7 kg.

Apžiūrėjau naująjį Electrolux ZUS3970P. Keista smulkmena - pastebėjau, kad nepatogi jo rankena (už kurios reikia imti, kai jis stovi stačias). Ten tik įdubimas pirštams įkišti, o ne normaliai suimti. Vadinasi, ne iš bet kurios pusės jį paimsi, ir nešti nepatogu. Ir dar - ta rankena žnaibosi! blink.gif hihihi.gif T.y. ten viduje, kur pirštai įsikiša, yra sujungimo linija, ir pakėlus siurblį ji matyt truputį prasiskiria, o pastačius vėl ant žemės - susijungia ir trumpam suspaudžia pirštų odą doh.gif. Nežinau, ar aiškiai parašiau, bet jausmas nemalonus. Jei taip bus kiekvieną kartą traukiant siurblį iš sandėliuko, tai nesinorės jo iš ten ir traukti verysad.gif. Nežinau, gal ten tik ekspozicijoje toks egzempliorius? unsure.gif Electrolux UltraOne serijos jau turi gerą, patogiai suimamą rankeną, bet pats siurblys ir didesnis, ir sunkesnis.

Po tokių pastebėjimų pradėjau linkti į Miele pusę, nors prieš tai Electrolux atrodė patrauklesnis dėl kainos. Faktiškai pagal siurbimo kokybę jie vienodi, todėl vertinu pagal kitus kriterijus. Electrolux pusėje - kaina ir tylus veikimas, Miele pusėje - didesnis patogumas. (Pakartosiu, kad lyginu tik mažesnių siurblių serijas - Miele S4 ir Electrolux UltraSilencer).

Dar toks momentas - Electrolux laidas plonesnis ir plokščias, o Miele laidas apvalus. Tiesa sakant, man tai nieko nereiškia, bet vyras sako, kad apvalus geresnis, tvirtesnis ir mažiau painiosis unsure.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saja: 18 vasario 2010 - 16:55
Norėčiau pasiūlyt naudotą kirby legend II siurblį su gilumine valymo galva už 330.
Atsakyti
QUOTE(kettis @ 2010 02 15, 08:16)
Zelmer  - Lenkijos gamintojas, apart kainos vargu ar ką gero gali pasiūlyt schmoll.gif Topocentras juos importuoja ir bando "išsukti", tai jei kokiam Topocentre paklausit apie juos nuomonės, manau išgirs neapsakomai smile.gif
Bet tai vistiek nesuprantu - jūs geriau pasiryžusi tampytis gremėzdišką siurblį su vandens filtru, kaskart iš jo išpylinėt vandenį, susitaikyt su prasta siurblio trauka ir triukšmingu veikimu - ir viskas tik dėl to, kad "nemėgstat dulkių maišelių"? Siurbliai su vandens filtru turi vienintelį privalumą - galima siurbti šlapią purvą. Ir viskas. Plaunantys siurbliai (čia skirtingas dalykas nuo siurblių su vandens filtrais) turi galimybę su purkštuku plauti kilimus. Ir viskas. Bet kilimų kas mėnesį neplausit, maks dukart per metus - ar verta tam tikslui pirkti siurblį?..

Ar teko kada naudotis siurbliu su S-bag maišeliais? Įdėti/išimti juos be galo paprasta (trunka 1-2 minutes), plius kai tai reikia daryti tik kas mėnesį.. nelabai suprantu, kas tuose maišeliuose blogo  g.gif

Ne, neteko. Kokiam siurbliui naudojami šie maišeliai? Kilimų aš tikrai neplausiu, nes pas mus jų beveik ir nėra,nes grindys - plytelės ir grindinis šildymas visame name. Todėl gan dažnai reikia valyti grindis drėgnai,kad nekiltų dulkės. Aš galvojau, kad plaunantis ir dar su vandens filtru siurblys palengvintų šį darbą : purkšdamas vandenį tuo pačiu valai plyteles ir drėkini kmabarį. Na, čia tik mano nuomonė. O ką pasiūlytumėt jūs? mano namų variantui.
Atsakyti
QUOTE(*aura* @ 2010 02 19, 18:24)
Ne, neteko. Kokiam siurbliui naudojami šie maišeliai?  Kilimų aš tikrai neplausiu, nes pas mus jų beveik ir nėra,nes grindys - plytelės ir grindinis šildymas visame name. Todėl gan dažnai reikia valyti grindis drėgnai,kad nekiltų dulkės. Aš galvojau, kad plaunantis ir dar su vandens filtru siurblys palengvintų šį darbą : purkšdamas vandenį tuo pačiu valai plyteles ir drėkini kmabarį. Na, čia tik mano nuomonė. O ką pasiūlytumėt jūs? mano namų variantui.

S-Bag naudojami visuose Philips ir Electrolux siurbliuose - parduotuveje galit pasiziureti, kaip jie isideda/issiima, tikrai paprasta.
Na, plytelių neturiu ir neteko susidurti, gal šiuo atveju plaunantis siurblys ir pasiteisintų - nors šiaip gerai išsiurbus su geru įprastu siurbliu dulkių juk irgi neliks. Labai jau man sunku įsivaizduot kasdien su tuo plaunančiu siurbliu besitąsantį žmogų.. savaitę, dvi gal ir pakęsit, paskui prakeiksit manau smile.gif Su įprastu siurbliu 5 min kasdien brūkštelt - ir viskas, dulkių nėra ir nesikaupia.
Atsakyti
Nesuprantu Miele galingumo - tie patys modeliai vienur su 2000 W varikliu, kitur - su 1200 W.
S4212 su 2000 W - Ukraina, Didžioji Britanija, Vokietija
S4212 su 1200 W - JAV, Kanada
Ten, kur rašoma apie 1200 W, kai kur minimas ir variklis - Miele Vortex Motor. Ar amerikiečiams Miele deda kitokius variklius? g.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal turit nuomone ir galit pakomentuoti si SIURBLI

Labai reikia siurblio, naikinacio erkutes ax.gif

Aciu
Atsakyti
QUOTE(Saja @ 2010 02 20, 17:18)
Nesuprantu Miele galingumo - tie patys modeliai vienur su 2000 W varikliu, kitur - su 1200 W.
S4212 su 2000 W - Ukraina, Didžioji Britanija, Vokietija
S4212 su 1200 W - JAV, Kanada
Ten, kur rašoma apie 1200 W, kai kur minimas ir variklis - Miele Vortex Motor. Ar amerikiečiams Miele deda kitokius variklius? g.gif

gali būti, kad pas amerikiečius su tuo pačiu modeliu pateikiama kitokia komplektacija. Šiaip labiau pasitikėčiau europos puslapių informacija smile.gif

QUOTE(LoveIs @ 2010 02 21, 00:37)
Sveiki,

Labai reikia siurblio, naikinacio erkutes  ax.gif

Aciu

o čia siurblys? Čia juk yra "prietaisas valantis purvą karštais garais". Ir erkučių su juo nepanaikinsit - jis skirtas valyti įvairiems paviršiams (kriauklės, grindys, ir t.t.), o ne čiužiniams ar patalynei, jei neklystu. Paprastas arbatinukas su pūtimo funkcija - pats prietaisas atrodo labai pigiai, o ir kaina atitinkama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(roliis @ 2010 02 18, 09:26)
Gal kas esate susidūrę su elektriniais šepečiais (pvz.: Miele S 5981 siurblio) ar verti dėmesio. Niekur nerandu info apie juos. Kaip įsivaizduoju tie siurbliai turi besisukančius šepečius, bet 100 % nesu garantuotas, kad teisingai supratau, o tai 2000 Lt tai nemaži pinigai, nesinori pavėjui paleisti
Kiek suprantu, kalba apie tokį siurblį, kaip pas mane. Galite perskaityti mano ankstesnius postus šioje temoje. O jeigu trumpai - darbo našumas labai skiriasi. Nebent butas butu labai mažiukas ir užgriozdintas.
Papildyta:
QUOTE(LoveIs @ 2010 02 21, 00:37)
Sveiki,

Labai reikia siurblio, naikinacio erkutes  ax.gif

Aciu
Dėl erkių nežinau. Bet 100 C jis duoda, gal ir daugiau, nes suspaustas garas. Taip patogu langus, automobilio variklius, klozetus, betoną, ... valyti, tapetus, senus dažus nuiminėti. Tik kaina dideli, draugui padėjau pirkti už ~80 Lt.
Atsakyti
QUOTE(kettis @ 2010 02 20, 09:05)
S-Bag naudojami visuose Philips ir Electrolux siurbliuose - parduotuveje galit pasiziureti, kaip jie isideda/issiima, tikrai paprasta.
Na, plytelių neturiu ir neteko susidurti, gal šiuo atveju plaunantis siurblys ir pasiteisintų - nors šiaip gerai išsiurbus su geru įprastu siurbliu dulkių juk irgi neliks. Labai jau man sunku įsivaizduot kasdien su tuo plaunančiu siurbliu besitąsantį žmogų.. savaitę, dvi gal ir pakęsit, paskui prakeiksit manau smile.gif Su įprastu siurbliu 5 min kasdien brūkštelt - ir viskas, dulkių nėra ir nesikaupia.

Dėkui už atsakymus smile.gif
Užsukau į Topo centrą,apžiūrėjau Elektrolux Maximus (šis man visai patiko)ir Ultra Silencer modelius (kažkam siūlėt juos įsigyti), šalia dar stovėjo Cyclone XL. O kokia nuomonė apie cikloninius dulkių siurblius?
Perskaičiau visą forumą apie siurblius,tiek visokių nuomonių... doh.gif kad jau visai pasimečiau ką pirkti...
Atsakyti
QUOTE(msn29 @ 2010 02 21, 14:52)
Kiek suprantu, kalba apie tokį siurblį, kaip pas mane.  Galite perskaityti mano ankstesnius postus šioje temoje. O jeigu trumpai - darbo našumas labai skiriasi. Nebent butas butu labai mažiukas ir užgriozdintas.

kaip aš suprantu, kalba eina apie siurblius su motorizuotais antgaliais, t.y. kurie turi atskiru varikliuku varomą šepetėlį antgalyje - lyginant su paprastais antgaliais kilimams, kuriuose šepetėlis varomas oro srauto, šis tikrai visada stipriai suksis ir kokybiškai valys - tačiau ir energijos sąnaudos ir triukšmingumas stipriai padidėja.

QUOTE(*aura* @ 2010 02 21, 20:56)
Dėkui už atsakymus smile.gif
Užsukau į Topo centrą,apžiūrėjau Elektrolux Maximus (šis man visai patiko)ir Ultra Silencer modelius (kažkam siūlėt juos įsigyti), šalia dar stovėjo Cyclone XL. O kokia nuomonė apie cikloninius dulkių siurblius?
Perskaičiau visą forumą apie siurblius,tiek visokių nuomonių... doh.gif  kad jau visai pasimečiau ką pirkti...

Cikloniai - daug triukšmo ir nieko daugiau schmoll.gif Kai kuriems imponuoja tai, kad nėra maišelių, bet aš nesutinku, kad cikloninio siurblio kasetę iškratyt kaskart po siurbimo yra paprasčiau nei kartą per mėnesį pakeisti s-bag maišelį. Per metus maišeliams išleisit max. 50 lt. - nemanau kad verta kęsti žiauriai triukšmingą veikimą ir nepatogumus dėl tokių pinigų. Plius kadangi cikloninis siurblys sulaiko stipriai mažiau dulkių, greičiau užsiterš išmetimo filtras - o jei dar ten ne Hepa H12 filtras, tai dar ir gerai gausit pakvėpuot dulkėmis.
Šiaip berods dabar akcija topocentruose ZUSG3000 modeliui po 499,- wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kettis @ 2010 02 22, 09:39)
kaip aš suprantu, kalba eina apie siurblius su motorizuotais antgaliais, t.y. kurie turi atskiru varikliuku varomą šepetėlį antgalyje - lyginant su paprastais antgaliais kilimams, kuriuose šepetėlis varomas oro srauto, šis tikrai visada stipriai suksis ir kokybiškai valys - tačiau ir energijos sąnaudos ir triukšmingumas stipriai padidėja.
Atsiprašau, jeigu neteisingai supratau. Bet Jus neteisus dėl energijos ir triukšmo. Tarkim kažkoks siurblys suvartoja 1600W energijos ir duoda 200W siurbimo galios. Transformuojant siurbimo energija į sukimo, irgi prarandama, tarkim dar 2 kart(nors iš tikruoju daugiau). Gaunasi, kad gauti 20W šepetės sukimo energija panaudojama 40W traukos energijos, arba 320W elektrinės energijos. Atitinkamai visa ta energija bus pakeista į triukšmą ir šilumą. Panaudojus elektriniu varikliuku sukama 20W šepetį, bus panaudota blogiausiu atveju 40W elektros energijos, atitinkamai triukšmo, praradimo šilumos ir elektros bus apie 8 kart mažiau. Gaunasi atvirkščiai Jūsų teigimui.

Cikloniai - daug triukšmo ir nieko daugiau  schmoll.gif  Kai kuriems imponuoja tai, kad nėra maišelių, bet aš nesutinku, kad cikloninio siurblio kasetę iškratyt kaskart po siurbimo yra paprasčiau nei kartą per mėnesį pakeisti s-bag maišelį. Per metus maišeliams išleisit max. 50 lt. - nemanau kad verta kęsti žiauriai triukšmingą veikimą ir nepatogumus dėl tokių pinigų. Plius kadangi cikloninis siurblys sulaiko stipriai mažiau dulkių, greičiau užsiterš išmetimo filtras - o jei dar ten ne Hepa H12 filtras, tai dar ir gerai gausit pakvėpuot dulkėmis.
Šiaip berods dabar akcija topocentruose ZUSG3000 modeliui po 499,- wink.gif
Kol dulkiu talpos tuščios, cikloninis simboliškai nusileidžia maišiniams modeliams. Bet, kai pradeda kauptis dulkės, maišiniu siurbimo galia smarkiai mažėja, siurblys pradeda šilti, smarkiai triukšmauti, o blogiausiu atveju, gali net ir variklis sudegti. Cikloninėms tai neaktualu, todėl dulkės galima iškratyti net gal ir rečiau, nei keisti maišus maišiniams. Iš mano patirties, dažniau užsiteršia maišiniu siurbliu filtrai.
Atsakyti
sveikos super tvarkytojos...
prisipazinsiu temos neskaiciau,
noreciau siurblio is kosmoso srities lotuliukas.gif
taigi cia toki mazi reikalavimai:

x zodziu pirmas aktualus dalykas kad nebutu laido ( nu sakykim koks akumuliatorius laikantis bent kokia pora val smile.gif kad savaitei uztektu pakrauto smile.gif kadangi yra dveji laiptai, tai nesinori tampyti laido po visus aukstus

x lengvas

x platesniu sepeciu ( tokiu min kaip grindinis sepetys)

x po keletos naudojimo nepradetu skleisti mikro dulkiu, kas labai budinga

x lengvai valomas, ar tai keiciamas maiselis.

x ilgu kotu kad susilenkti nereiketu smile.gif

Zodziu sis toks mano kosmosiskas siurblius butu naudojamas vietoj sepecio mano vadinamies dulkiu kuliukams rinklti, bei trupinukams gaudyti, na ir koki ne koki mano plaukeli ant zemes rasta dar pagautu smile.gif . nes sluojant dulkes vistiek truputi kyla smile.gif
todel vietoj sepecio ir siupeliuko noretusi tokiu lengvai siurbliuku pereiti smile.gif
kilimu pas mane nera tai tos galios labai daug ir nereiktu.
kazin yra tokis kaip as vadinu is kosmoso smile.gif g.gif g.gif g.gif

idomu ar kitoms mamoms toks sepetys siurblys praverstu? smile.gif ar as cia kazka susigalvojau... blink.gif
Atsakyti