QUOTE(Jacinta07 @ 2008 07 05, 20:00)
Tai pasidalink

, mums kaip tik idomu butu suzinoti!
Na, nors norėjau nerašyti, bet trumpai esmę parašysiu, kad neatrodytų, jog branginuos. Tiesiog mano parašymas kai kam atrodys offtopicas, nors man ir neatrodo. Be to, turiu atsargiai formuluoti savo mintis, kad ko neįžeisčiau visai to nenorėdama.
Vienu žodžiu, esmė yra mano požiūris, visą savo sąmoningą gyvenimą (ne nuo vaikystės, aišku, o nuo brandos) stengiuos ugdyt būtent jį. Kiek leidžia mano jėgos, valia ir supratimas, stengiuosi nedaryti gyvenime klaidų, jei nepavyksta visų, tai bent didžiausių. O daryti "kaip visi", deja, dažniausiai reiškia daryti klaidas, kaip rodo mano patirtis. Konkretūs pavyzdžiai: nemažai žmonių mėgsta sakyti "ai, visi mes ne šventi", "visi šiais laikais geria vaistus", "visi vyrai kartais išgeria", "visi šiais laikais ima paskolas", ir t. t. Šiais pasakymais žmonės paprastai teisina savo klaidas (pvz., kad nevaldo emocijų, kad bijo prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą ir suimti save į rankas, kad pasirinko ne tą antrąją pusę ir kt.). Blogiausia, kad tie pasakymai rodo susitaikymą su esama padėtimi ir nenorą kažką keisti taip, kaip "daro visi"... Va šito ir stengiuosi išvengti. Stengiuosi niekad nieko neįžeisti nei žodžiu, nei veiksmu, kad nepadauginčiau šioj Žemėj blogio, kur jo ir taip pakanka (ir kad mano išprovokuoti konfliktai man pačiai nekeltų migrenos ir visokių kitokių ligų...). Rinkaus vyrą tokį, kad mylėčiau visą gyvenimą, kad jis man niekad nepavirstų iš "brangiausiojo" "stuobriu", "debilu", "nesupratingu diedu" ir dar viena priežastimi migrenai.

Atsisakiau puikios karjeros, nes supratau, kad svarbiau negu mano ambicijos yra užauginti vaikus apsuptus dėmesiu, kad jie patys nesusirgtų migrena nuo įtampos, kuri gali kilti šeimoje, jei darbas man taps per svarbus.
Dėl vaistų atskirai. Visą gyvenimą turiu tvirtą įsitikinimą, kad cheminiai vaistai kenkia organizmui, ir kad juos reikia gerti tik paskutiniu atveju, kai niekas kitas nebepadeda. Nes nuo cheminių vaistų patirtą žalą tenka gydyti kitais vaistais, ir taip pasaka be galo. Aplinkinių kalbos, kad "ko tu čia bijai vaistų, tu geriau bijok oro, jis labiau užterštas", "maiste esantys E daugiau žalos daro" ir panašios manęs neveikia aš vengiu ir E, ir užteršto oro, ir tai visai nesunku, kai tampa įpročiu. Rašau tai todėl, kad, deja, kai kurių mamų postai rodo, jog jos netgi nėra perskaičiusios ne kartą nurodytų tinklapių migrena.lt ir skaudagalva.lt, taigi garantuoju, kad nėra išbandžiusios visų alternatyvių priemonių, o iškart ėjo prie vaistų. Ne pati mažiausia tikimybė pamatyti tas pačias mamas vėliau kitose liūdnose temose apie priaugtą svorį, drebančias rankas, gydymąsi nuo priklausomybės vaistams, ir taip toliau ir taip toliau iki pačių baisiausių dalykų, kurių nė minėt nesinori. Aš tų baisumų niekad nesužinosiu, nes, kaip jau minėjau, vaistus imu tik paskutiniu atveju, elgiuos su jais maksimaliai atsakingai, kiek tik sugebu. Man tokie pasakymai, kaip "saujomis ryju vaistą X" tolygūs "sąmoningai save žudau", nors pasakyti turbūt norėta "aš gydausi". Aš nerūkau, negeriu ir sportuoju, nes tai sveika. Iš prigimties esu silpnos sveikatos, todėl ir labai pavyzdingai gyvendama turiu krūvą sveikatos bėdų, bet bent jau žinau, kad darau viską, kad jų būtų kuo mažiau ar bent jau jos kuo mažiau trukdytų man gyventi. Stengiuosi ugdyti ir savo atsakomybę prieš kitus žmones. Pvz., suprantu, kad jei būsiu ligota (nesvarbu, ar nuo migrenos, ar nuo vaistų nuo migrenos, ar nuo vaistų nuo vaistų nuo migrenos), būsiu našta kitiems žmonėms, o aš našta būti nenoriu, todėl stengiuosi daryti viską, kad nebūčiau. Pabrėžiu, kad aš tik stengiuosi, o tai reiškia, kad man ne visada pavyksta. Daugybės bjaurių dalykų, kurių niekam nesinori pasakoti, man niekaip nepavyksta nugalėti, tai džiaugiuosi tuo, kas pavyksta. Turiu draugių, kurių genai daug geresni negu mano, bet sveikata, nesigiriant, ir išvaizda daug prastesnė, o ir gyvenimas sunkesnis negu mano, vien todėl, kad jos nesaugo to, ką turi. Jos rūko, geria, vartoja narkotikus, antidepresantus, iš paskutiniųjų laikosi įsikibusios nemėgstamų darbų, apgaudinėja savo vyrus, be saiko išlaidauja ir taip toliau... oho kiek priežasčių migrenai, depresijai ir dar daugiau... Aš padėčiau, kiek sugebu, bet mano nuomonės niekas neklausia, o aš jos ir neperšu.
Čia man kažkoks ypatingas atvirumas užėjo, kad taip parašiau. Šiaip šitom temom diskutuoju išskirtinai su savo vyru, nes rizikuoju būti apšaukta šventuole ar kuo panašiu žinau, kad paliečiau kai kam labai skaudžias temas, tikrai ar tariamai nepakeičiamas gyvenimo klaidas, ir tai, kas yra viso labo mano subjektyvi nuomonė, gali būti priimta kaip asmeninis įžeidimas. Bet tikiuosi, kad taip nenutiks...
Šiuo savo postu nenorėjau nieko įžeisti. Jei ko ir noriu, tai tik kam nors padėti, jei tai įmanoma. Tai, kas čia pasakyta, yra tik mano nuomonė, jos niekam neprimetu ir nemanau, kad kitaip manantys yra blogesni už mane. Dar kartą nuoširdžiai linkiu visoms pasveikti.