pati sveikiausia iš žvėrienos - tai stirniena ir elniena, šerno mėsa mažiau vertinama, nes jis yra visaėdis, todėl knisdamas visokio "brūdo"priėda, ir dėl to šernieną pries valgant būtina ištirti. bet bet kokiu atveju jis daug sveikiau už dabar parduodamą kiaulieną
taiga iš šernienos gaminu daug ką - prisimalu faršo iš geros kumpinės mėsytės, jis nuostabiai tinka koldūnams, balandėliams ir pan.
iš kumpio troškinu guliašą, plovą,marinuoju šašlykus.
iš nugarinės nuostabūs kepsniukai gaunasi.
iš stirnienos beje taip pat. tik kepsniukus reikia marinuoti be druskos, nes druska ištraukia drėgmę, o kadangi mėsytė ir taip kūda, tai kad nebūtų per sausa. padruskinu pries pat kepimą, ant laužo dieviškai skanu ir sveika, svarbiausia neperkepti

dar pabarsčius prieskoniais žvėrienos pašlakstau aliejum, todėl kepsniukai nebūna sausi.
o žvėrienos sultinys išvis pasakiškas, ypač iš elnienos kaulų

pirmą vandenį visada nupilu, tada švariai nuplaunu kaulus ir vėl užkaičiu, virti reikia ilgai, apie 2 val. mėgstu dėti kaulus kur daugiau mėsytės, specialiai palieku daugiau jos, tada kai jau mesa praktiškai krenta nuo kaulo, ją susmulkinu ir dedu į sultinį, ten įspaudžiu česnako, ir su prieskoniais

visada verdant įmetu kadagio uogų, pipirų ir pan. o kaip sveika. ir užsišaldyt galima, nes žvėrienos sultinys labai tinka padažams
dar ta išvirta mesa, jei jos daug lieka, tinka įdarams, pvz. aš ją sumalu, įdedu pakepinus svogūniuko ant sviesto, šieik tiek to pačio sultinio, druskos pipirų jei trūksta ir darau beliašus, arba virtų bulvių cepelinus
tai tiek, per daug čia prirašiau