Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš šernienos

QUOTE(uolma @ 2012 01 24, 19:56)
Aš visą žvėrieną per naktį palaikau šiek tiek parūgštintam vandenyje

as irgi visada numirkau
Atsakyti
as tai paprastai darau numirkau serniena per nakti,paskui supjaustau i puoda biski paverdus pakeiciu vandeni ir dedu druskos,pipiru,cesnaku,truputi aitriosios paprikos ir ant galo dedu pomidoru is indeliu ir viskas valgom su duona
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zenzara: 09 gegužės 2012 - 16:24
Gal galit kuri patari ka dariau ne taip g.gif Serniena supjausciau i greitpuodi, dar idejau pora kiaules koju (drebuciams) prieskoniai ti druska pipirai ir lauro lapai, viriau 2 val. Kojas isemiau atskirai , o serniena i stiklainius ir uzsukau. Savaite stovejo graziai drebuciuose, o po to drebuciai pavandenijo (laikau saldytuve) . Kas galejo buti ne taip?
doh.gif
Atsakyti
pati sveikiausia iš žvėrienos - tai stirniena ir elniena, šerno mėsa mažiau vertinama, nes jis yra visaėdis, todėl knisdamas visokio "brūdo"priėda, ir dėl to šernieną pries valgant būtina ištirti. bet bet kokiu atveju jis daug sveikiau už dabar parduodamą kiaulieną rolleyes.gif
taiga iš šernienos gaminu daug ką - prisimalu faršo iš geros kumpinės mėsytės, jis nuostabiai tinka koldūnams, balandėliams ir pan.
iš kumpio troškinu guliašą, plovą,marinuoju šašlykus. ax.gif
iš nugarinės nuostabūs kepsniukai gaunasi.
iš stirnienos beje taip pat. tik kepsniukus reikia marinuoti be druskos, nes druska ištraukia drėgmę, o kadangi mėsytė ir taip kūda, tai kad nebūtų per sausa. padruskinu pries pat kepimą, ant laužo dieviškai skanu ir sveika, svarbiausia neperkepti smile.gif dar pabarsčius prieskoniais žvėrienos pašlakstau aliejum, todėl kepsniukai nebūna sausi.
o žvėrienos sultinys išvis pasakiškas, ypač iš elnienos kaulų biggrin.gif pirmą vandenį visada nupilu, tada švariai nuplaunu kaulus ir vėl užkaičiu, virti reikia ilgai, apie 2 val. mėgstu dėti kaulus kur daugiau mėsytės, specialiai palieku daugiau jos, tada kai jau mesa praktiškai krenta nuo kaulo, ją susmulkinu ir dedu į sultinį, ten įspaudžiu česnako, ir su prieskoniais thumbup.gif visada verdant įmetu kadagio uogų, pipirų ir pan. o kaip sveika. ir užsišaldyt galima, nes žvėrienos sultinys labai tinka padažams ax.gif
dar ta išvirta mesa, jei jos daug lieka, tinka įdarams, pvz. aš ją sumalu, įdedu pakepinus svogūniuko ant sviesto, šieik tiek to pačio sultinio, druskos pipirų jei trūksta ir darau beliašus, arba virtų bulvių cepelinus smile.gif
tai tiek, per daug čia prirašiau blush2.gif
Atsakyti