Na. aš manau, kad dėl konfliktų iš dalies kalti ir tėvai, ir mokytojai, ir patys mokiniai...... visur galima rasti problemų...........juk ne idealai esame
Teko susidurti su tokia situacija [jų žinau ir daug daugiau, nes pati esu mokytoja] - su moksleiviu negali susišnekėti mokytojai - jis per pamokas daro ką nori, kelia balsą, žemina klasės draugus, mokytoją ir t.t. Juk mokytojas tik žodžiu gražiuoju gali paauklėti vaiką - juk išvaryti iš pamokos negalima, prisiliesti - negalima [nesvarbu, kad tave visokiais žodžiais išvadina]
Taigi, išsikvietė eilinį kartą auklėtoja mamą [tėvui išvis niekas neįdomu, o brolis - dar jaunesnis ir baisesnis], ir ką - sūnelis mamytę prie mokytojų n......ir toliau pasiuntė....... tai ką mums, mokytojams, su tokiu daryti....
Dėl kyšių ar mokytojų dienų - niekas pas mus nieko nereikalauja, jei nori - mokytojai patys švenčia. Mokiniai gėlę įteikia ar atviruką padaro, koncertuką surengia ir viskas........
Tai va, aš irgi vienai mamytei leidau pas save pamokoje pasėdėti [nes jos manymu, jos sūnus turėtų geriau mano dalyko mokytis,] bet kai ji pamatė, kad jos sūnus miega pamokos metu, tai išvadas padarė ir sūnus pradėjo iki pamokos išsibudinti [pasirodo vakarais per ilgai teliką žiūrėdavo]
Na, aš nesakau, kad tik tėvai ar vaikai kalti, bet mokytojui reikia į visus klasėje kreipti dėmesį, o ne į vieną išsišokėlį..... Kuo kalti kiti besimokantys ir norintys mokytis, jei vienas bando išsidirbinėti...
Labai jau čia iš mokytojiškos pusės pažiūrėta....
....Maniškis vat būten kaip ir jūsų nupasakotasis....klasės blogiukas....Anot psichologės labai hiperaktyvus vaikas...su elgesio sutrikimai.....Tačiau, kaip sako psichologė tai nėra blogas auklėjimas....nu čia jau reiktų pasiskaitinėt literatūroje....nepradesiu...
Žodžiu, psichologės patarimas...reikia skatinti gerą vaiko elgesį....Namuose tai padaryti stengiames bet didziają dali dienos jis praleidzia mokykloje...taigi psichologė rekomendavo patarti mokytojai kad nepamirstu vaiko vis pagirti...nes tokiem vaikam to kaip tik ir reikia....Ir ką manot...ji dar nebaigė manęs išklausyt ir rėžė " nėra už ką jo pagirt"....tai čia jau virš visko....tai apie kokį bendradarbiavimą čia kalba eina....
O gryžus iš mokyklos po pokalbio pamatai kad knygele pasiekimu mirga marga nuo pastabų parašytų...
Pasenusios mokytojos su pasenusiais savo požiūriais....kurios nenori nieko girdėti