Įkraunama...
Įkraunama...

Atostogos auklei

zinai paskaiciau...gerai tom lt auklem..ir uz atostogas moka..airijoj tokiu tradiciju nera schmoll.gif moka uz valandas.dirbi gauni-nedirbi negauni schmoll.gif
Atsakyti
Mes auklei atostoginių sumokame 75 proc. nuo sutarto atlyginimo.
Va tik dabar neišmąstau, kokio dydžio kalėdinę premiją reikėtų sumokėti g.gif Sakyčiau, paskatinimas tokia proga tikrai reikalingas.
Atsakyti
Matau, kad darot ivairiai. Kadangi sutarem, kad auklei moku uz darba (dienomis), tai kiek gaunasi per menesi darbo dienu, tiek ir sumoku (o jei atsipraso ir dirba tik puse dienos - gauna uz puse dienos). Beje mano vaiko aukle pensininke ir gauna pensija, kai dirba - pietauja pas mane, beje buvo toks tarpas, kai atrode, kad ir pusryciauja g.gif ... Jei aukle paleidziu tik kelioms dienoms (vasari tarpusventyje namuose buvau 4 dienas)- papildomai tikrai nemoku, o siaip apie atostogu laika ispeju is anksto ir moku 50 proc.
Atsakyti
Mums tie "atostoginiai" iseina nemazai...Kadangi as atostogauju per mokiniu atostogas (po savaite per mokslo metus ir du men vasara), tai - kai aukle atostogauja kartu su manimi per mokslo metus - mokam 100proc atlyginimo, o vasara - 50proc atlyginimo. Per visas iseigines (ta prasme, sventes) ji gauna 100proc atlyginimo, o kai serga - irgi 100proc atlyginimo. Jei jai reikia kur nors iseiti - nuskaiciuojam po 3lt uz val (nes mums tada reikia kitos aukles). Visa tai susitareme. Manau, kad turi neblogai, nes yra pensininke ir dar gauna pensija, o mes prasom tik ziureti vaika (nors ji yra geranoriska ir dar - kai vaikas leidzia - pasitvarko ir valgyt padaro). O mokam mes 650lt/men
Atsakyti
Mes taremes, kad nemokesim atostoginiu, bet dabar kai matau, kad tikrai gavom puikia aukle, negaila butu ir tu atostoginiu biggrin.gif. Esam labai patenkinti. Kita vertus, iseina tas pats per ta pati: vieni moka mazesni atlyginima ir atostoginius kiti - didesni ir nemoka atostoginiu. Vien 100 lt algos skirtumas ir iseina tikrai nemazi atostoginiai per metus. O skaiciuoti aukliu pinigus, jei dar papildomai gauna pensija ar invaliduma, negalima. Nebe tie laikai, kai visu pajamos buvo daug maz panasios. Gal dar ne visi gali pamirsti tuos laikus. Juk mokam uz atliekama darba, nebent aukle nepateisina jusu lukesciu. Tuomet reikia ieskotis kito zmogaus, o ne galvoti, kad per daug jam moki, per daug jam gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramunelle: 02 birželio 2006 - 13:07
o aš apie atostoginius auklei net galvoti atsisakau iš anksto. Jeigu dirbtų pas mane ilgą laiką, būčiau ja patenkinta, tada ir galvočiau. Jokiais būdais ne anksčiau. Per savo gerumą (kvailumą) turiu šiandien tokią situaciją - paskambina auklė trečiadienį aštuntą valandą ryto ir sako: šiandien aš neateisiu, niekaip negaliu. Bet rytoj tikrai ateisiu. Vakare skambinu jai pati ir klausiu, kaip dėl rytdienos. Išgirstu atsakymą - aš atostogaut išvažiuoju, grįšiu kitą penktadienį". Vos neišgriuvau. Suaugęs žmogus visiškai atsakomybės jausmo jokio neturi. Aš gi auklę samdau ne todėl, kad į grožio salonus turėčiau laiko nueit, aš darbą turiu. Ir viršininką darbe turiu... Įsivaizduokit, kokios man atostogos ir atostoginiai nusimato..
Atsakyti
Ziuriu mamytes, kad dalis is jusu esat labai piktos.. matyt pacioms ar vyrams su darbdaviais nenusiseke..

As asmeniskai dirbu normalu darba, kur uz kiekviena menesi uzsidirbu 2,33 atostogu dienos. O kai dirbau su "vokeliu" - vistiek gaudavau pilnus atostoginius ir netgi sergant darbdavys apmokedavo susidariusi skirtuma, tarp Sodros ismokejimo ir kiek butu ismokejusi, jei visa atlyginima baltais buciau gavus.

Aukles atostoginiai manau priklauso nuo keliu dalyku:
1. Ar aukle dirba pagal valandas - t.y kiek isdirbo, tiek gavo
2. Ar aukle dirba uz fiksuota atlyginima - fiksuotas darbo laikas ir fiksuotas atlyginimas

Jeigu 1 atvejis:
- jei pati pasipraso - nieko nemokama arba is atostogu laikotarpio isskaiciuojama
- jei jus priverstinai ja paleidziat ilgam laikotarpiui (pvz. 2sav.), tai jau pagal susitarima su aukle priemimo i darba metu. Nes vistiek daugiau maziau turejot tartis kiek laiko ji per menesi pas jus praleis - ar 2val i diena.. ar kas antra diena ir pan.

Jeigu 2 atvejis:
- Tai manau atostoginiai yra privalomi, nes ji kiekviena menesi pradirbusi fiksuota laika (o kartais ir ilgiau) taip pat uzsidirba savo 2,33 atostogu dienas.

Del darbo "juodais" - cia priklauso nuo darbdavio etikos. Zinau ne viena firma, kur atostoginius ismoka pilnus ir netgi biuletenio skirtuma (kiek skirtusi tarp baltos ir juodos algos) sumoka. Taigi galiu pasakyt, kad Jums tiesiog tokiu atveju nepasiseke... ir nemanau, kad del to turi buti kaltos ir Jusu aukles.


Tokia vat nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Raganiūkštė @ 2005 08 12, 10:44)
O aš savo auklei atostoginių nemokėjau.Ir net nemaniau to daryti.
P.S.: beje, esu girdėjus ir tokių atvejų (čia mano kolegė darbe tokioj situacijo), kai auklei apmoka VISOS VASAROS ATOSTOGAS (3 mėn.), NES ANŪKĖLIŲ PASIILGĘ SENELIAI IR TAIP PRIŽIŪRI blink.gif O moka todėl, kad auklė grąsina, kad, jei nemokės, tai išeis kitur. Nu grynas šantažas - daugiau nieko. O tėveliai - mato, kad vaikis auklę myli, tai ir moka, kad išlaikyt tą auklę verysad.gif Na, bet čia tai jau viršūnė

o manai kad auklė nedirbdama tuos tris mėnesius turėtų iš oro išgyvent?... g.gif Aš tokiu atveju irgi atsisveikinčiau su tokiais tėveliais jei būčiau auklė tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo WildFire: 02 birželio 2006 - 17:02
Įspūdis toks: kai tėveliams atostogos - auklė panyra į nenusakomą nirvanos būseną ir pinigų jai nebereikia nei maistui, nei mokesčiams, nei vaistams etc. Siaubas, kaip jūs vertinate žmogų šalia savęs, kuriam patikite brangiausią savo turtą - vaikus. Auklė - ne baldas, kurį galima išnešti į rūsį, kai trumpam nenaudojate. Ji dirba su jūsų vaikais ir pavargsta ne mažiau negu jūs, jai taip pat norisi kur nors nuvažiuoti per atostogas. Arba bent jau pavalgyti.
Atsakyti
Saulės pūga, visiškai pritariu drinks_cheers.gif .
Mamytės, būkim žmogiškos mirksiukas.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaštonė: 07 birželio 2006 - 13:57
QUOTE(Saulės pūga @ 2006 06 07, 11:31)
Įspūdis toks: kai tėveliams atostogos - auklė panyra į nenusakomą nirvanos būseną ir pinigų jai nebereikia nei maistui, nei mokesčiams, nei vaistams etc. Siaubas, kaip jūs vertinate žmogų šalia savęs, kuriam patikite brangiausią savo turtą - vaikus. Auklė - ne baldas, kurį galima išnešti į rūsį, kai trumpam nenaudojate. Ji dirba su jūsų vaikais ir pavargsta ne mažiau negu jūs, jai taip pat norisi kur nors nuvažiuoti per atostogas. Arba bent jau pavalgyti.

clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(WildFire @ 2006 06 02, 19:01)
o manai kad auklė nedirbdama tuos tris mėnesius turėtų iš oro išgyvent?...  g.gif Aš tokiu atveju irgi atsisveikinčiau su tokiais tėveliais jei būčiau auklė tongue.gif


Cia juk susitarimas. O jei tik del pajamu, tai gal galima ir koki kita tuo metu darbeli pasiulyti, ypac, kai atostogos iseina neplanuotos, pvz, namus priziureti, tvarkyti uz atitinkama atlyginima. Tik kazin ar kiekviena tuomet apsidziaugtu.
Atsakyti