O aš savo auklei atostoginių nemokėjau.Ir net nemaniau to daryti. O be to, apie apmokamas atostogas tartasi nebuvo, o tik apie atostogas savo sąskaita. Ir šaip, kitos priežastys jau buvo šitam skyrely paminėtos. Auklės dirba neoficialiai - SODRAI nemoka. Ir tikrai - kas auklei kas mėn. liktų, jei ji dar SODRAI mokesčius mokėtų?
Pamąstykim, kas vyksta per atostogas oficialiose darbovietėse: atostogaujančio asmens darbą atlieka kitas darbuotojas

- taigia aria tą laikotarpį dvigubai. O jis gauna už tai daugiau? Abejoju - ten kur dirbu aš ar man vyras - ne.
Tai logiškai išeitų, kad auklė, norinti atostogauti, turėtų vietoj sąvęs kažką susirasti

.Na, kad ir kitą auklę, kuri jos atostogų metu žiūrės ir mano vaiką (papildomai, prie kažkokio sąvo prižiūrimo). Bet juk jokia auklė už ačiū antro vaiko nežiūrės.
Tai taip išeina, jei auklę leidžiu apmokamų atostogų, tai dar turiu papildomai samdyti kitą auklę vaiko priežiūrai

? Tai kiek gi man ta vaiko priežiūra kainuos? Gerai, jei tėvai gali išeit atostogų, o jei - ne? Bent jau tada, kai auklė nori? Jei senelių, svaigstančių dėl anūkėlių nėra? Na, nenori jie tų anūkų žiūrėt, nors ir turi laisvo laiko į valias?
Taigi, kai pasiūliau auklei eiti atostogų savo sąskaita (ji norėjo apmokamų)- persigalvojo, nebenori
Dėl tų mokėjimų gal ir kitaip pagalvočiau, bet, turint omeny, mano auklė tikrai papildomai NĖ PIRŠTO NEPAJUDINA prie tų darbų, kurie jai priklauso, tai kokių dar apmokamų atostogų
Ech, leisiu į daržą mažę matyt jau greitai, nes nusibodo
P.S.: beje, esu girdėjus ir tokių atvejų (čia mano kolegė darbe tokioj situacijo), kai auklei apmoka VISOS VASAROS ATOSTOGAS (3 mėn.), NES ANŪKĖLIŲ PASIILGĘ SENELIAI IR TAIP PRIŽIŪRI

O moka todėl, kad auklė grąsina, kad, jei nemokės, tai išeis kitur. Nu grynas šantažas - daugiau nieko. O tėveliai - mato, kad vaikis auklę myli, tai ir moka, kad išlaikyt tą auklę

Na, bet čia tai jau viršūnė