Įkraunama...
Įkraunama...

Kalijos

QUOTE(Vaidaaa @ 2007 05 17, 10:45)
Maniškė jau žydi. Turbūt išgirdo, kad jei nežydės- išmesiu. Pražydinti pavyko tik pirmais metais, po to kelis metus visai nežydėjo. Gal dėl to, kad į mažą vazonėlį buvau pasodinus. O žemę rinkoausi gerą, lygtai kompostinė ar kažkas panašaus.
Tik labai jau ištįso man ir lapai, ir žiedas. Kažkuriam čia straipsny skaičiau, kad reikia vedinti patalpą (nes ištįsta), o pas mane iš pietų pusės langai, tai šiltnamis namie.

na siaip, parasyta, kad jos sules nemegsta schmoll.gif , daugiau pavesi g.gif
tai gal tada, tikrai vertetu daugiau vedinti g.gif

QUOTE(ramune555 @ 2007 05 18, 11:28)
Laba diena, aš niekada neauginau kalijos ir kovo mėn. nusipirkau kalijos svogūnėlį, ant viršelio buvo raudona kalija, o lapai žali su baltais taškiukais. Kovo mėn. aš ją ir pasodinau į vazonėlį, ji greitai pradėjo laisti daigus, bet ne vieną o tris, tik mano mažoji dukra tuos daigelius truputį apdraskė, todėl dabar jos keli lapeliai yra negražūs, nes taip ir auga apdraskyti. Bet problema tokia, kad ji neatrodo linksma gėlytė, nes lapeliai tokie pavargę ir dar pastebėjau, kad pradėjo spalvą keisti, iš apačios pradeda šviesėti ir gal nori džiūti, gal aš ją galiu persodinti į didesnį vazoną? Labai bijau, kad kai pradėsiu ją judinti ji man visai numirs.
Gal galite patarti, ką daryti?

va tokia kalija ir as nusipirkau, tik ne kovo, o balandzio men. ax.gif , tai ji man irigi isleido jau daigelius bigsmile.gif
as, tai siaip zadu birzelio men., ja pernesti i lauka rolleyes.gif

as manau jei persodinsi, nieko baisaus neatsitiks g.gif
Atsakyti
as greiciau noriu perkelt, bet dar bus per anksti?
dar laukt pora sav?
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 05 18, 13:10)
na siaip, parasyta, kad jos sules nemegsta schmoll.gif , daugiau pavesi g.gif
tai gal tada, tikrai vertetu daugiau vedinti g.gif
va tokia kalija ir as nusipirkau, tik ne kovo, o balandzio men. ax.gif , tai ji man irigi isleido jau daigelius bigsmile.gif
as, tai siaip zadu birzelio men., ja pernesti i lauka rolleyes.gif

as manau jei persodinsi, nieko baisaus neatsitiks g.gif

Pagalvojau, kad bandysiu ir aš birželio mėn. persodinti į lauką, todėl dabar neliesiu jos tik pakeisiu vietą ir nuo palangės padėsiu į truputėlį tamsesnę vietą.
Atsakyti
sveikutes turiu geltona kalija skaiciau kad jas ziemai reikia laikyti sausai ir tamsoj taip ir dariau. kovo gale pradejau laistyti isdygo apie 1 cm ir iki siol stovi vietoje gal kas patarsit ka daryti jau grasinu kad ismesiu. nes nusipirkau raudona tai jin jau dvigubai didesne per 2 sav. isaugo ir auga dienom doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2007 05 18, 14:16)
as greiciau noriu perkelt, bet dar bus per anksti?
dar laukt pora sav?

manaukad dar tikrai anksti g.gif
tam bukleteli, kai pirkau kalija, tai buvo parasyta, tipo birzeli i lauka cool.gif

QUOTE(karamele_21 @ 2007 05 18, 15:02)
sveikutes turiu geltona kalija skaiciau kad jas ziemai reikia laikyti sausai ir tamsoj taip ir dariau. kovo gale pradejau laistyti isdygo apie 1 cm ir iki siol stovi vietoje gal kas patarsit ka daryti jau grasinu kad ismesiu. nes nusipirkau raudona tai jin jau dvigubai didesne per 2 sav. isaugo ir auga dienom  doh.gif  g.gif

as tai pati tik kalijas pradejau augint, tai ir nzn ka daryti schmoll.gif
va manosios tai isvis nelenda, dar daigu jokiu nerodo doh.gif
nu dar lauksiu ax.gif
Atsakyti
Aš irgi jau žadu į lauką savąsias kraustyt,gal nebenušals g.gif
Atsakyti
o manoji štai kaip sužydėjo smile.gif tiesa, galimybių nešt į lauką nėra, bet už tat jau matau, kad antra žiedelį krauna, tiesa, mažesnį thumbup.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sizike @ 2007 05 19, 23:22)
o manoji štai kaip sužydėjo smile.gif tiesa, galimybių nešt į lauką nėra, bet už tat jau matau, kad antra žiedelį krauna, tiesa, mažesnį  thumbup.gif
user posted image
user posted image

nu graziai atrodo thumbup.gif

ir kada gi mano kraut prades tuos ziedelius cry.gif

ai tiesa, o dabar (namie) jas laikyti daugiau sauletoj vietoj, ar daugiau pavesi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 20 gegužės 2007 - 10:23
QUOTE(rena @ 2007 05 20, 11:21)
nu graziai atrodo thumbup.gif

ir kada gi mano kraut prades tuos ziedelius cry.gif

ai tiesa, o dabar (namie) jas laikyti daugiau sauletoj vietoj, ar daugiau pavesi g.gif

aš išvis nieko apie jų auginimą nežinojau - įkišau į žemę, pastačiau ant palangės ir tiesiog laistau smile.gif blush2.gif tiesa, stovi ji ant rytinės palangės. nė nežinau, gerai čia ar blogai lotuliukas.gif ai, bile kad žydi lotuliukas.gif
Atsakyti
Sizike, nu jau spalva kokia faina wub.gif
Aš turiu tokią elementariai populiariai gelsvais žiedais ir truputį margais lapais kaliją, jau nebe pirmi metai pas mane. Ir žinot, laikau pačia nereikliausia gėle thumbup.gif Žiemą vazone kur nors verandoj ar rūsyje, vasarą su vazonu įkasu gėlyne, nežinau, gerai ar blogai, bet pačiame įsaulyje blush2.gif Tiesiog toj vietoj ji man gražiai atrodo mirksiukas.gif Truputį laistau, truputį tręšiu, o ji auga ir vargo nemato, jau ir vaikų krūvą prisiaugino cool.gif Šiandien kaip tik išnešiau į lauką, dabar pasiskaičiau, ir galvoju, kad gal anksti g.gif
Atsakyti
QUOTE(sizike @ 2007 05 20, 12:36)
aš išvis nieko apie jų auginimą nežinojau - įkišau į žemę, pastačiau ant palangės ir tiesiog laistau smile.gif  blush2.gif tiesa, stovi ji ant rytinės palangės. nė nežinau, gerai čia ar blogai  lotuliukas.gif ai, bile kad žydi  lotuliukas.gif

tai smagu, kad zydi thumbup.gif
o poas mane tik keli daigeliai islinde g.gif

QUOTE(Šilingė @ 2007 05 20, 23:22)
Sizike, nu jau spalva kokia faina  wub.gif
Aš turiu tokią elementariai populiariai gelsvais žiedais ir truputį margais lapais kaliją, jau nebe pirmi metai pas mane. Ir žinot, laikau pačia nereikliausia gėle  thumbup.gif  Žiemą vazone kur nors verandoj ar rūsyje, vasarą su vazonu įkasu gėlyne, nežinau, gerai ar blogai, bet pačiame įsaulyje  blush2.gif  Tiesiog toj vietoj ji man gražiai atrodo  mirksiukas.gif Truputį laistau, truputį tręšiu, o ji auga ir vargo nemato, jau ir vaikų krūvą prisiaugino  cool.gif Šiandien kaip tik išnešiau į lauką, dabar pasiskaičiau, ir galvoju, kad gal anksti  g.gif

o su kuo tu jas tresi g.gif

merginos, o as pasodinau tris kalijas, dvi jau isdygo o viena ne, atkasiau as ta guba (sakni) ir nieko, nei jokiu sakneliu, nei daigelio g.gif prastovejo ji man zemeje jau tris sav., tai man ja dar laikyti ar jau lauk mesti g.gif gal kas zinot ax.gif
dabar ikisau atgal i zeme rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutės, maniškė raudonoji kalija, žiedelį pradėjo leisti. Dabar nežinau ką daryti, ar kai pražydės į laiką nešti ar nieko neatsitiks jeigu dabar lauke pasodinsiu. Taip noriu žiedelį pamatyti, niekada neturėjau jokios kalijos.
Atsakyti