Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratint nuo sauskelnių?

QUOTE(Vijora @ 2008 04 09, 16:41)
sveikos.kaip as jums pavydziu.mano mazajai jau 2.5metai,bet neseda ant puoduko verysad.gif kai bunam namuose,sedi kambary,zaidzia,staiga nubega i koridoriu ir ten pasislepus padaro "reikaliuka",kai tik pasakau zodi "puodukas",pradede zyzti ir rekti,kad nedarys,kad darys i pampi.nebezinau,ka daryti.ir puoduka grazu nupirkom,manem tai pades,ir bandziau be sauskelniu leist pabut,bet nieko.zinau,kad per prievarta vaiko verst negalima,bet nezinau ka daryt.tokio amziaus,o puoduko dar nepripazistam unsure.gif  verysad.gif

O gal bandykit (vietoj puoduko) ant klozeto sodint, na ant vaikisko dangcio 4u.gif Gal sitaip issispres jusu bedeles mirksiukas.gif
Atsakyti
dabar mum 1metai ir beveik menesiai, jau nuo 1,3 kaku visada pasipraso, o su mazesniais reikalais kaip uzeina.specialiai nesodinu,bet kai vakare palieku porai valandu be pamperso tai pasipraso dazniausiai.
Atsakyti
Sveikos
Mano mergaitei jau 2 m. Nuo sausio men. pradejau atpratinima nuo sauskelniu. Situacija tokia, kad namuose vaiksto be sauskelniu, bet ant puoduko pasisioja tik tada, kai ja pasodini. buna kad isvaiksto ir kelias dienas neprisisiojus, bet tik todel kad as pastoviai ja pasodinu ant puodo. Kai tik prazioplinu, tai ir pridaro i kelnias. Kadangi ji pas mane jau labaaaai daug kalbanti, tai ji iskarto pasako, kad padare, kad reikia sesti ant puoduko ir kad ji tikrai paprasys ir nepamirs blush2.gif Tuo labiau kad moka pati nusiimti kelnias ir atsisesti ant puoduko, nes kai slapios kelnes mikliai nusiemus atsiduria ant puodo smile.gif tai as ir galvoju, gal pati per daznai sodinu ir ji iprato, kad vistiek pasodins, kam cia dar prasyti g.gif o gal ji nejaucia, nesuprantu, nes jau 4 menuo, kaip ir nemazas laiko tarpas? g.gif
Gal kam buvo panasi situacija?? Pasidalinkit patirtimi
Atsakyti
Niu va mums irgi jau 2 meta ax.gif Bet puodas mūsi didžiausias nedraugas verysad.gif bash.gif Jau ir kantrybė senka blink.gif nes realus vaiko mokymas sėst ant puodo ir daryt į jį tai kas priklauso , tęsias jau maža ko puse metų unsure.gif Net nebežinau ko ir besigriebt angel_sadangel.gif Kiek jau laiko bandžiau ir po triusikėliais laikyt, kad suprastų šlapumo jausmą ir sodint bandau...Bet va kelnių numovimas tuom ir pasibaigia verysad.gif O kai reikia tūpt ant puodo prasideda isterijos, šaukia ne ne ne ir viskas doh.gif Vaikas rodos viską suprant, viskuom domisi, bet va kad daryt reikalą į puodą rodos nedašunta unsure.gif Nebežinau ką man ir toliau daryt, kaip ją dar viliot sėdėt ant puoduko... g.gif Kalbos apie klozetrą net būt negali, nes tik bandau pasodint iš karto riečias ir draskos verysad.gif Taigi darois toks įspūdis kad myšim ir šiksim į pamperius iki pirmos klasės ph34r.gif gun_bandana.gif Pradeda visokios mintys lyst į galvą, o gal tiesiog vaikui bėda kokia yra doh.gif Teiva, ir aš prašau atsliliepkit mamytės kurios turėjot problemų su tokiu reikaliuku..Kaip jums sekėsi susidraugaut su puoduku?Ačiūkas iš anksto 4u.gif
Atsakyti
As jau kartais manau, kad gal ji nejaucia? g.gif nes buna atveju kai pasodinu ant puodo tai ji kiek pasedejusi, stojasi ir sako "Paprasysiu mamytes, nepamirsiu" nors jau buna pasisiojusi. O kartais pradeda sisioti ir dar nebaigus staigiai stojasi ir saukia laiminga padariauuuu smile.gif ir kas keisciausia kad puodo tai ji visai nesibaido, pasodinu ir padaro, bet vat su tuo prasymu tai jau nezinau ir ko griebtis
Atsakyti
labas mamytes. na musu puodukas irgi nedraugas blush2.gif bet as ir neverciu , kelis kart jau bandem, graziai paaiskindavau, kad taj kakucio ir sysiuko surinkejas, na, bet kaip ir dauguma , ta reikla atlikdavom, tik kai mamyte pagaudavo ir pasodindavo. doh.gif taigi, nusprendziau dar palaukti, mum beveik 18 men.tad neikur neskubam. tikrai galimas daigtas, kad vaikuciai nejaucia savo pusles, todel ir nesupranta, kad jau laikas ant puoduko.skaiciau vienoj knygelej, kad iki 2.5 kazkur nejaucia pusles, ir galima ismokinti ant puoduko tik refleksiskai, t.y. iprantinti daryt tuo paciu metu ir tariant tam tikrus garsus g.gif man tai toks budas schmoll.gif visada su savim veduosi i tuoleta, ir ji jau zino ka ten reikia daryti.manau ateis laikas ir susidraugaus mazieji su puodukais.nereikia skubinti ivykiu mirksiukas.gif

Atsakyti
na maniske siek tiek jaunesne yra 1.5 metu, taciau ant puodo ja sodinu nuo metuku. Siaip ant puodo sedi sakyciau liux, jokiu problemu bet padaro i ji tik kai nutaikau verysad.gif Nors jau puse metu aiskinu jai kad negalima i kelnytes daryti ir geruoju ir bloguoju bandau tartis bet niekaip schmoll.gif nu nesipraso pati ir viskas doh.gif nors kai nori kartais pasitaiko atveju kad atsinesa pati puoda ir atseit kelnes maunasi, bet LABAI retai unsure.gif
Atsakyti
aciu mamytes uz patarimus,bandysim su vaikisku dangciu ant klozeto,gal pajudes musu reikaliukai biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
as ūla sodinu nuo 7 men. buvo viskas labai gerai kol neismoko vaikscioti. tada jau nesiprase. namie jai dedu palutes, ir ji zino kad bus slapia, tai pasiprasydavo, o dabar jai tas pats. kiek pasodinu ant puodo, tai ne visada padaro. bet ji zino kad po miegelio reikia daryti i puoda ir visada padaro. buna kad ir pietu miegodama nepasisioja.
o drauges mergaite tai is vis pasiutus. nori sisiuka pasodina pasedi o atsistojus ant kilimo padaro. doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
as ir jau praradau kantrybe ir nuleidau rankas doh.gif sakiau kaip bus taip,vistiek nedarys i kelnytes visa laika,juk greit ta diena kai suvoks,kad nereikia i kelnes daryti mirksiukas.gif
Mano vaikinukui jau 2metukai beveik-dar kai buvo 1.5metu-pasiprasydavo kakucio,saukdavo kaku ir laukdavo kol pasodinsiu.Bet paskui taip staigiai nustojo prasytis ir daryti.Dabar jei ir pasodinu-nedaro,arba atsistoja ant kilimo padaro,arba dar geriau ilipa i lova,atsiseda ant pagalves ir pavaro... blush2.gif be pamperso pravaikstom namie,bet pasisoja tik tada kai speju pasodinti ir tai...
na,bus kaip bus,bet matau,akd reikes apsisarvuoti kantrybe.
O naktim jis jau man neturedamas metuku nebepadarydavo,buna labai retu atveju ir dabar kai nakti padaro,bet siaip priklauso nuo to kiek skysciu pries mieguti isgere drinks_cheers.gif
Matau,kad ne man vienai cia toks vargas-stiprybes visos.Ziuresim,kuriai pirmai pasiseks.
Atsakyti
Sveikutės,
mes su puoduku pradėjom pažindintis nuo kokių pusės metukų, aišku tokio amžiaus vaikas ten reikalų neatlieka, bet susipažinimo dėlei numaudavom pampį ir truputuką pasėdėdavo, užtai paskui nebebuvo problemos, metukų sėdėjo ant puodo, kai norėdavo pats atsinešdavo, o nuo 1,5 metų jau ir unitazas parūpo, ant puodo nebesėdo ir viskas dabar jau 2,5 metų ir pats vienas nubėgęs reikaliukus atlieka ir vandenį nuleidžia bigsmile.gif bigsmile.gif kai pratinomės ant puodo jokių pampių nesidėdavom lakstė su trumpikėm nu aišku visko pasitaikydavo bet ilgainiui įprato kažkaip
Atsakyti
Laba,

as saviske irgi nuo 7 men. pradejau sodint - kai tik ismoko sedet savarankiskai, nenukrisdama nuo puodo. Dabar artejam prie 9 men. ir savo pastangom esu patenkinta - visada padaro i puoda, kai pasodinu. Pagavau jos ritma ir beveik visada pataikau pasodint. Tiesa, kaip cia jau viena mamyte minejo - jokiu sauskelniu. Vaiksto panele su kelnaitemis medvilninemis arba vystyklais ir jei kartais prisidaro, specialiai dar palaikau, kad suprastu, koks tai "malonumas" vaiksciot slapiai lotuliukas.gif
i tualeta su savim irgi visada veduos ir aiskinu, kad cia - mamos puodukas, o ten - mazes.
na, aisku, nezinia, kaip bus veliau - gal ir nueis veltui mano pastangos, o gal ir pavyks pasiekti, kad reikalai butu atliekami ten, kur reikia. mirksiukas.gif
Atsakyti